- 21 Şubat 2010
- 11.020
- 2.473
- 448
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
ah be denızcım çoçuklu ev oyle olmuyo işte.kızım olmadan once evım her zaman duzenlı derlı toplu temızdı.kızım oldu bıde şimdi emeklemeye başlayacak nerdeyse salonun halini görme.yerde battanıye butun oyuncaklar her yerde...olmuyo olmuyo....bı yerı toplasan 5 dakıka sonra gene dagılıyo.bebiş izin verdıgı muddetce evın işini göruyosun.çamaşır yıkıyom asamıyom kızım ağlıyo akşam esımın gelmesını beklıyom asmak için var gerısını sen düşün:26:
konuyu yazan arkadasa gelınce bence esınız cok bencıl. o halde buyursun kendı yapsın.benım esımde ıllakı dagınık olan yerlerden muzdarıptır ama bırşey demez cunku göruyo bebekle olmuyo.akşamları gelıyo tut yarım saat dıyorum gidip baska odayı çamaşırları topluyorum utuluyoum vs.....yarım saat bıle dolmadan ısyan edıyo...eee bebek bakmasıyla sevmesı aynı sey degıl
İşte söken erkek var sökmeyen erkek var.
Ben o zaman 17 yaşındaydım falan hatırlarım komşuların arasında bir dedikodu vardı. Bizim X komşunun oğlu annesine demiş ki anne lütfen bir daha bize gelme karım benimle yatmıyor
Bunu kullanan kadın var, yiyen erkek var.
vayyyyy beeeee kadina bakkk neleri koz kullaniyor
O kadar çok kadın var ki bu yönünü kullanan. Ama erkekler de acizliğini gösteriyor ki kadın zayıf noktasına vuruyor.
Erkekler ne kadar iradesiz yaa simdi gozumde baya kuculduler bir an burda okumustum sanirim ben erkek iste sanirim esiyle yakinlasmak istiyormus kadin istemiyor yorgunmus yarin ise gidecekmis sen uy ben isimi hallederim demis ayyy ne rezillik ne kadar bu konuda acizler
İğrenç ama bunu diyen de çok erkek var. Ay ben de çok iyi tanıyor gibi hepsini..
ikimizde uzman kesildik hee cokk genel dusunuyorlar ya benim kocamda ole onunde yemegi varsa karisi yatakta arkasini donmuyorsa tamam evlilikleri iyi hayat onlar icin ne kadar genel
Ya bir süre sonra arkanı da dönüyorsun. Aslında yatakta arkanı dönmek sevgi unsuru değildir ki. Bu şekilde düşünenlere hayret ediyorum. Nasıl rahat ediyorsan öyle yatarsın. Arkası dönük olunca nolacak:d
evet aynen esim onemsemese heralde ev cooook daha daginik olurduBenim eşimde de düzen takıntısı vardır ama sizinki gibi kendisinin yapmadığı bişeyi benden beklemez yani yapılması gereken bir şey varsa oda yapar. Ev işi olarak anlamadığı yalnızca yemek ve ütüdür geri kalan herşeyi yapar. Dağınıklığa tahammülü yoktur, sofra asla ortada beklememelidir, kıyafetler kirliyse kirliye değilse yerine konulmalıdır, kurutmalıkta çamaşır beklememelidir vs. vs. Ben de düzeni herkes gibi severim ama takıntım yoktur hal böyle olunca ufak tefek çatışmalar yaşayabiliyoruz. Aslında böyle olması bir yönden iyi geliyor sayesinde ev derli toplu duruyor, dağınık birisi olsa ev uçardı diye düşünüyorum
bütün cevapları okumadım belki bahsi geçmiştir ama eşinizin mesleği nedir? bu kadar düzen hastalığı, mükemmeliyetçilik...
evet aynen esim onemsemese heralde ev cooook daha daginik olurdu
bilisim ama alakasi oldugunu sanmiyorum meslekle.
Esimle en buyuk sorunlarimizdan biri, evin duzeni.
once kendimden bahsetmek isterim, keyfine duskun bir insanim, kahve icesim varsa kahvemi alir daginikliga karsi bir guzel icerim. aldigim seyi yerine koyma huyum yoktur. gun icinde canim ne zaman isterse o zaman baslarim temizlige, ama yaparim. evi supurur, mutfagi banyoyu duzenli temizlerim. camasir yikama asma konusunda sorun yok ama kurumuslari sepette bekletirim bir iki gun. utuyu gerektigi kadar yaparim. hemen hergun farkli yemek yaparim. haftada iki gun 9dan 1 e kadarcalisiyorum. 1.5 yasinda bir oglum var. tam zamanli olarak da ona bakiyorum :) arada sırada misafir de agirlarim.
anlik daginikliklar (oglumun oyuncaklari, yeni icilen cay kahve bardaklari, yeni kalkilmis bir sofra, az once kullanilmis tamir aletleri vs) beni cok rahatsiz etmez. evi derleyip toplarken bunlari da toplarim hemen gidip kaldirmam. ki zaten kaldirsam da oglum cekmecelerden birseyleri yerlere atar esim coraplarini, takim cantasini, cdlerini ulu orta birakir. namaz kilar seccadeyi dahi katlamaz benim katlayip kaldirmami bekler. ve asla daginik oldugunu kabul etmedigi gibi onun dagittiklarini da bana gosterir bunlari toplamamissin diye.
cok daginik ama bir o kadar da evin ve hatta cekmece iclerinin dahi duzenli olmasini isteyen biri.
en mutlu animiza bu sekilde comak sokabilir mesela heryer duzenliyken dokuman cekmecesini acip bunlarin duzenlenmesi gerek dediginde benim sinirlerim tepeme cikar. yemek yaparim elestirir daha dogrusu kendi degimiyle ogretir(8yil bekar hayatinda cok yemek yaptigi ve diger bekar arkadaslari tarafindan arkasi kaldirildogi icin)
sadece yemegi degil herseyi elestirir gerci insanlarla nasil konusmam gerektigini, ne giydigimi, neyi nasil yaptigimi, mudurumle nasil konusmam gerektigini hepsini ogretmeye kalkar, onun yontemine itiraz edersem kavga cikarir. sadece beni degil diger insanlari da surekli elestirir. sadece kendisi herseyi mukemmel yapiyor sgaliba :)
mesela uyaninca sabahlari evde bir daginiklik olur, halbuki ben temizlik yapacagim ama soyledigi sozler ve imalarla illaki sevkimi kirar. gerci yine de yaparim ama illaki kirar sonucta.
evin butun islerini yemegi utuyu oglana bakmayi vs kadinin gorevi gordugunden asla tesekkur etmez.
yanina yemek hazirlamami ister. izin gunlerindeyken kendi islerini gorup uyumak ister. yani hic bir sekilde onu memnun edemiyorum. ev geldiginde derlintoplu da olsa bilgisayar masasindaki daginik bir iki evrak onu rahatsiz etmeye yetiyor. mutfakta bulasik birikti diyelim ya da oglum cok yaramazdibo gun ilgilenemedim veya disarda zaman gecirdik ev ihmal oldi yuzu oyle bir asilir ki karikaturde veresiye veren adam gibi olur. selam sabah vermez gulumsemez konustuklarima ters cevap verir.
elimde degil duzensizlik boyle yapiyor beni diyor.
size soruyorum esim hakli mi? sizlerin evi surekli duzenli mi?
evi hergun temizleyip topluyorum
ama gun icinde duzenli tutamiyorum.
sagol canim destegin icinSen zaten elinden gelenin fazlasini yapiyormussun anlattiklarindan cikardigim.
Oglusum yokken iki ya da uc gunde bir ev silip supururken,simdi gunde iki ya da uc kere ev silip supurdugum oluyor.
Ben cok duzenliyimdir ama evde kucuk bir cocuk olunca duzen felan kalmiyor. Tv unitesinin mi,koltuklarin altindan mi neler cikiyor neler...! Haftada bir dip kose temizlik yaptigim halde.
Sen icini ferah tut. Ben cok duzenli oldugum halde oglum yurumeye ozelliklede oyuncaklariyla oynamaya basladiktan sonra duzenligimden suphe eder oldum cunku cocuklu evde olmuyor. Uyutuyorum oyuncaklarini yerli yerine koyuyorum kalkinca hopppaaaa bi daha!
Ama ogluma dagittiklarinin toplanmasi gerektigini de asilamaya calisiyorum cunku 2.5 yasinda.
Hic de dert etme. Sen yapman gerekeni cok guzel bir sekilde yapiyormussun fazlasiyla.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
normal calisma saatleri. isi de masabasi. tabii yogun ama vucut degil kafa yorgunlugu vs.canım yazdıysan da göremedim sanırım..eşinin mesaisi çok mu yoğun acaba? yani kendisi çok yoğun ve senin işlerini çok kolay gördüğü için yardım etmeyip kendince sana ders vermeye çalışıyo olabilir..ama çok sinir bozucu tabiki..bence o senin rahat yapına takılmış ve yaptığın işleri görmüyo neyazıkki..ve titiz olduğunu düşünüyosa titizlik lafla olmaz..nasılki iştahlı bir insan sen teklif etmeden bi şekilde doyurmaya çalışırsa karnını, titizim diyen kişi de sen talep etmeden işe kalkışabilir..değilse kusura bakmasın da lafla peynir gemisi dönmüyo..
Eşiniz kopleks sahibi bir insan gibi geldi belki ağır olurcak ama kendini fazlasıyla beğenmiş her çocuklu kadının bır parça dağınık olur elinde olmadan birilerine akıl vermekten hoşlanman ama o aklı kendine getiremeyen insanlar bunu düşünemez çocuk bu ya dağıtır ayrıca insanlık hali bazen evi toplamak istemeye bilir kendi odası kendi dağınıklığı bunları en azından toplaya bilir bence eşinizle iyi bir konuşun yada annesi samami biri anlatsın
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?