- Konu Sahibi regarde-moi
-
Bimin sütü A101 den 10 krş daha ucuz:)[/QUO
çorba yapmak meşakkatli bir iş değil ki neden önceden yapılsın.
soyulmuş soğanın bekletilmemesi gerektiğin okuyorum hep. doğruluğunu bilemiyorum tabi..
ben de corbayı onceden yapmıyorum, ama fazla olursa boyle de degerlendırılebılınır, yada vaktı cok az olanlar ıcın bıldıgım bır seyı paylastım, sonucta bır mercımek corbası yarım saatte hazır oluyor :)
sogana buzlukta hıc bırsey olmuyor,biber, sarmısak ve bırcok sebzelerım oyle benım :) (cok mu tembelım ne :) ) benım dogranmıs sogandan çok arpa soganlarım oyle beklıyor :) onu soymak oyalayıcı gelıyor yemek zamanı :)
Benimde kuru fasulye, nohut, barbunya, yeşil mercimek haşlanmış olarak buzlukta bekliyo tek seferde kaç Yemeklik hazır duruyo.
Biber dolmasınıda nerdeyse kazanla pişiririm hoop buzluğa.
Soğanla salçayı kavurup atıyorum oda pratik oluyo.
Tembellik değil canım pratiklikten
aynen bır oncekı mesajımda yazmıstım baklıyatı da arkadas soganı sorunca yazdım, ben de dolma, sarma,köfte , hatta pırasa ve havucları aynı posetle saklıyorum, cıkarınca pısırılınce z.yağlı pırasa oluyor :) rendelenmıs kasar, börek içleri veya direkt börekler, hem toplu yapmak cok keyıf verıyor, hemde yemek zamanı pratıklık cok keyıf verıyor :)
dolmayı pişirerek mi atıyorsun? ben çiğ koyuyorum..
Evet pişirerek arıyorum. Tam pişmeden kapatıyorum Altını 5-10 dakika önce.
Patlıcanlarıda kızartıp atıyorum.
Herşeyi buzluğa atınca Buzluk yetmiyo :)
sorma, sorma :)) bu sefer bır de oyle deneyım, şuan evdeyım de subatta ıse baslıcam, ne kadar hızlı surede servıs benım ıcın o kadar ıyı, pısmıs dolma fıkrını sevdımpatlıcanda da tereddutlerım olmasına ragmen benımde köz salatam var... kımı buzlukta patlıcan ıyı degıl desede dayanamadım :)
benımkınde yer kalmayınca esıme, misafir davet et dıyorum, erıtıyorum stogu ahaha
İki kişiyiz. Eşim ve ben. Et ve sebze tüketimi başa baş oluyor genelde. Yani her akşam et yemeği de sebze yemeği de olur ama zaten iki kişi çok yemiyoruz ki. Et stoku var buzlukta marketten et ürünü olarak tavuk ve arada da balık alırım ki onlar da çok tutmuyor zaten. Örneğin geçen ay 800 tl verdim. Çok değil mi? Bana mı çok geliyor acaba bilmediğim için.
Ben hic akil vermeyeyim size, evimin yakininda kucuk bikac market var ama her aradigimi bulamiyorum bi de cocukla gidip alip gelmek zor oluyor haliyle haftasonu buyuk marketlerden yapiyoruz alisverisimizi. Temizlik malzemelerini hep toplu olarak ve kampanyali urunlerden aliyorum. Evimde bir kasik yemek cope gitmez her zaman aldiklarimizi bitiririz, abur cubur hic almayiz arada esim cekirdek alir o kadar, buna ragmen 3 kisinin market harcamasi 1000-1500 tl arasi. Tabi bunun bir nedeni de ben calismiyorum gunde 3 ogun yemek yeniyor evde. Calisiyorken ve cocuk yokken hazir gida da cok aldigim halde daha azdi masrafimiz. Konuyu takip ediyor olacagim.
Markete kesinlikle tok git ve listeli git muhakkakGünaydın arkadaşlar. Benim derdim market harcamaları. Genelde evde market alışverişlerini ben yapıyorum ve bir ayda yaptığım harcamalar açıkçası bana biraz fazla geliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba ben mi bu alışveriş işini beceremiyorum merak ettim. Hertürlü öneriye açığım çünkü kredi kartı borcu ve market alışverişinden sonra elimde para kalmıyor ve bu durumdan çok muzdaribim. Evde ekonomi nasıl sağlanır deneyimli bayanlar bana bi akıl verirseniz çok makbule geçer.
Kızartılmış patlıcan buzluktan çıktığında tüm yağlarından arınmış oluyo :)
Ben mart-Ekim arası çok yoğun çalışıyorum buzluktakileri ozamanlarda tüketiyorum genelde. Kışın neredeyse işyerinde hiçbişey yapmıyorum Akşama enerji çok oluyo :)
Çalışan kadın için buzluk çalışması şart
Közlenmiş patlıcanları cam kavanozda da saklayabilirsin buzluğa koymaya gerek yok.
kolaylıklar dılıyorum, buzluk ıcın kesınlıkle hemfıkırım... tamam baska bır patlıcan sezonunda, hepsını denıcem:) teşekkürler...
buzlukta koz patlıcandan zıyade patlıcanın her cesıdının buzlukta saklanması dıyorlar..... tam tatmın eden bı dr. makalesı bulamadıgımdan sımdılık havada kaldı o konu. :)
Ben ankaradayım sanırım burda yok. Yani daha önce duymamistim ama yine de araştıracagim.
oncelıkle gercekten hayat cok pahalı.şimdi baktım kart ekstremıze sadece 600 market alışverısımız.tabı ekstralar harıc.3 kişiyiz bebişimiz var.600 tutmuş ama ben ekstra harcama yaan biri degilim düşün.dikkat ederım ama esım dıkkat etmez.mesela kagıt havlumu alacagım bakar en hesaplısını alırım esıme aklam gelırken al desem dırek gözune carpanı alır hıç dikkat etmez.o yuzden onu tek göndermem oncelıkle....benım yaptıgım hata şu ben hiç bime şoka gitmiyorum yanlış yapıyorum ama esıme gıdelım dıyorum aman şimdi orda secenek yoktur hıç boşa ugrasmayalım dıyo hop gene mıgros,kıpa .....sonrada yuksek meblaglar öduyoruz tabı
bim,şok ,a101 e gıdenler neleri ordan alıyorsunuz???? ben a101 e gıttım bıkere cok şeyı bulamadım
İki kişiyiz. Eşim ve ben. Et ve sebze tüketimi başa baş oluyor genelde. Yani her akşam et yemeği de sebze yemeği de olur ama zaten iki kişi çok yemiyoruz ki. Et stoku var buzlukta marketten et ürünü olarak tavuk ve arada da balık alırım ki onlar da çok tutmuyor zaten. Örneğin geçen ay 800 tl verdim. Çok değil mi? Bana mı çok geliyor acaba bilmediğim için.
mesela bizim neleri nereden alacagımız belli, hiç şaşmaz o yüzden esınızle aslında boyle ortak bır kararınız olsa daha net ve rahat olur, peynır,süt vesu tuvalet kagıdıbımden, bunun gıbı her yerden aldıgımız sey belli. Örneğin metro var burda kızartmalık patatesı sadece ordan, manav ve kasabımız belli, cipsimiz soktan :) (yenı bır urun nerdeyse aynı kalıte yarıyrıya fıyat ve cok begendım.)
deneme yanılmayla neyı nerden alıcagımızı ıkımız de ortak karar verınce eve gelınce surprız olmuyor.
aktuel gunlerını bana sor :) netten takıp edıyorum evım bım a 101 ve sok ucgenının tam ortasıcarsamba şok, persembe a 101 cuma bımın aktuel gunlerı, o gunler ozel sınırlı ve uygun urunler getırıyorlar ve bazı gıda urunlerınde de guzel ındırımler oluyor... ınternetten bakabılırsınız gunlerıne ve ındırımlerıne....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?