ev ekonomisi hakkında yardım!!!

Bimin sütü A101 den 10 krş daha ucuz:)[/QUO
çorba yapmak meşakkatli bir iş değil ki neden önceden yapılsın.
soyulmuş soğanın bekletilmemesi gerektiğin okuyorum hep. doğruluğunu bilemiyorum tabi..

ben de corbayı onceden yapmıyorum, ama fazla olursa boyle de degerlendırılebılınır, yada vaktı cok az olanlar ıcın bıldıgım bır seyı paylastım, sonucta bır mercımek corbası yarım saatte hazır oluyor :)
sogana buzlukta hıc bırsey olmuyor,biber, sarmısak ve bırcok sebzelerım oyle benım :) (cok mu tembelım ne :) ) benım dogranmıs sogandan çok arpa soganlarım oyle beklıyor :) onu soymak oyalayıcı gelıyor yemek zamanı :)

Benimde kuru fasulye, nohut, barbunya, yeşil mercimek haşlanmış olarak buzlukta bekliyo tek seferde kaç Yemeklik hazır duruyo.
Biber dolmasınıda nerdeyse kazanla pişiririm hoop buzluğa.
Soğanla salçayı kavurup atıyorum oda pratik oluyo.
Tembellik değil canım pratiklikten

aynen bır oncekı mesajımda yazmıstım baklıyatı da arkadas soganı sorunca yazdım, ben de dolma, sarma,köfte , hatta pırasa ve havucları aynı posetle doğrayıp saklıyorum, cıkarınca pısırılınce z.yağlı pırasa oluyor :) rendelenmıs kasar, börek içleri veya direkt börekler, hem toplu yapmak cok keyıf verıyor, hemde yemek zamanı pratıklık cok keyıf verıyor :)
dolmayı pişirerek mi atıyorsun? ben çiğ koyuyorum.. daha mı ıyı oluyor pısınce?

Evet pişirerek arıyorum. Tam pişmeden kapatıyorum Altını 5-10 dakika önce.
Patlıcanlarıda kızartıp atıyorum.
Herşeyi buzluğa atınca Buzluk yetmiyo :)

Öncelikle alışverişe liste ile gidiyorum ve liste dışına çıkmıyorum mümkün olduğunca.
Evde bitmeyen bir şeyi almıyorum, bitince gidip alıyorum.
Biz 2 kişi olduğumuz için sebzeyi meyveyi öyle poşetler dolusu almıyorum çünkü ilk zamanlar heves edip dolabı dolduruyordum sonra hepsi bozuldu, çöp oldu. Çalıştığım için ve pazar çok uzak olduğu için gidemediğimden, marketlerin halk gününü takip edip haftalık meyve sebze alıyorum.

Eşim benden önce evde olduğu için, ben de tüm gün iş yerinde olduğum için bizde para genelde dışarıya, hazır yemeğe kaçıyordu. Onu da şu şekilde halletmeye çalışıyorum. Akşamdan ne yaparsam fazla yapıp ertesi güne bırakıyorum. O geldiğinde ısıtıp yiyor ben gelene kadar, ben de sabah yanıma alıp iş yerinde atıştırıyorum.

Evet pişirerek arıyorum. Tam pişmeden kapatıyorum Altını 5-10 dakika önce.
Patlıcanlarıda kızartıp atıyorum.
Herşeyi buzluğa atınca Buzluk yetmiyo :)

sorma, sorma :)) bu sefer bır de oyle deneyım, şuan evdeyım de subatta ıse baslıcam, ne kadar hızlı surede servıs benım ıcın o kadar ıyı, pısmıs dolma fıkrını sevdım patlıcanda da tereddutlerım olmasına ragmen benımde köz salatam var... kımı buzlukta patlıcan ıyı degıl desede dayanamadım :)
benımkınde yer kalmayınca esıme, misafir davet et dıyorum, erıtıyorum stogu ahaha

Konuyu açana teşekkürler walla benim de muzdarip olduğum bir konu :)
Ben de hep liste yaparım buzdolabımda eksik listesi hep olur.. onunla giderim ve cogunlukla A101'1 terih ettiğim halde en ufak ihtiyaca bile gitsem 40-50 tl den aşağı düşmüyorum
Aç karna gitmeme konusu mantıklıymış, sanırım ben hep aç gidiyorum :)) Onu da alıyım bunu da derken yemediğimiz şeyler markette çekici geliyo ya :/ Ama büyük marketlerle A101 Bimin farkı çok fazla oluyor gerçekten.. Bir kere aynı alışverişi Migrostan yaptık pek fazla birşey almadığımz halde 100 küsür tuttu yani iki katı fiyatlar resmen. özel indirime giren şeyler hariç hiç büyük marketten yapmayız.. Ama yine de bu alışverişin dozu nasıl ayarlanır ben de beceremiyorum. Ekmek almaya gidip 3 torbayla dönen bir insan olarak ben de konunun takipçisi olacağım :)))

Kızartılmış patlıcan buzluktan çıktığında tüm yağlarından arınmış oluyo :)
Ben mart-Ekim arası çok yoğun çalışıyorum buzluktakileri ozamanlarda tüketiyorum genelde. Kışın neredeyse işyerinde hiçbişey yapmıyorum Akşama enerji çok oluyo :)
Çalışan kadın için buzluk çalışması şart
Közlenmiş patlıcanları cam kavanozda da saklayabilirsin buzluğa koymaya gerek yok.

Biz her hafta 100 tl lik yapsak aylık 400-500 fazla geliyodu bana. 800 tl fazla canım biz de sizin gibi 2 kişiyiz çünkü ve yemekten cok ıvır zıvırdan artıyo hesap.. biraz dengelemek lazım sanırım. bir de ben de çalışıyorum anlıyorum seni akşamları gözü almıyo insanın toplu alışverişe bizde haftasonu eşimle gidip yapıyoruz.yada onu gönderiyorum. hanginiz daha iradeliyse bu konuda o gitsin bence :)

bende takipteyim kıyefet taksitler yeme içme tel faturası dahil 1,500 ödüyorum aylık buda bana çok geliyor

Markete kesinlikle tok git ve listeli git muhakkak

kolaylıklar dılıyorum, buzluk ıcın kesınlıkle hemfıkırım... tamam baska bır patlıcan sezonunda, hepsını denıcem:) teşekkürler...
buzlukta koz patlıcandan zıyade patlıcanın her cesıdının buzlukta saklanması dıyorlar..... tam tatmın eden bı dr. makalesı bulamadıgımdan sımdılık havada kaldı o konu. :)

Teşekkürler sizede şubatta Kolaylıklar :)
Patlıcan uzuun yıllardır tuzlu suda bekletilir onun içinde Zararlı diyolar
Şekerle bekletiyorum kesin çözüm oluyo

O zararlı bu zararlı o olmaz uff :)

ben şöyle yapıyorum.. biz eşimle 2 kişiyiz... aylık 500 lira ayırıyor eşim mutfağa ama ben 100 lirasını alıp yatırım yapıyorum.. eşim para işlerine karışmaz.. kalan 400 üde haftaya bölüyorum.. haftalık 60 lira harcıyorum.. aylık 240 tl yapıyor.. eğer fazladan evin ihtiyacı varsa alıyorum ki hep oluyor :) ay sonuna kalırsada yatırama ekliyorum.. kredi kartından çook şükür ki kurtuldum.. önceden ya param olmazsa lazım olursa deyip kapatamazdım ama ona para yatırmaktan param olmuyormuş meğer.. şimdi nakit varken 2 kere düşünüyorum almak için. buda gereksiz masraftan ister istemez alıkoyuyor beni:) çok hesaplı kitaplı gibi konuştum ama aslında çok savurganımdır ama bi kaç aydır zor bela uyguluyorum ve memnunum :)

oncelıkle gercekten hayat cok pahalı.şimdi baktım kart ekstremıze sadece 600 market alışverısımız.tabı ekstralar harıc.3 kişiyiz bebişimiz var.600 tutmuş ama ben ekstra harcama yaan biri degilim düşün.dikkat ederım ama esım dıkkat etmez.mesela kagıt havlumu alacagım bakar en hesaplısını alırım esıme aklam gelırken al desem dırek gözune carpanı alır hıç dikkat etmez.o yuzden onu tek göndermem oncelıkle....benım yaptıgım hata şu ben hiç bime şoka gitmiyorum yanlış yapıyorum ama esıme gıdelım dıyorum aman şimdi orda secenek yoktur hıç boşa ugrasmayalım dıyo hop gene mıgros,kıpa .....sonrada yuksek meblaglar öduyoruz tabı
bim,şok ,a101 e gıdenler neleri ordan alıyorsunuz???? ben a101 e gıttım bıkere cok şeyı bulamadım

Ben ankaradayım sanırım burda yok. Yani daha önce duymamistim ama yine de araştıracagim.

Ankarada sanal market için ben migrosu kullanıyorum. Memnunum da açıkcası. Hem migros uygun oluyor hemde birçok markaya internetten oturdugun yerden bakıp sepete ekliyosun :) İstediğin saatte de evine geliyor...

mesela bizim neleri nereden alacagımız belli, hiç şaşmaz o yüzden esınızle aslında boyle ortak bır kararınız olsa daha net ve rahat olur, peynır,süt vesu tuvalet kagıdıbımden, bunun gıbı her yerden aldıgımız sey belli. Örneğin metro var burda kızartmalık patatesı sadece ordan, manav ve kasabımız belli, cipsimiz soktan :) (yenı bır urun nerdeyse aynı kalıte yarıyrıya fıyat ve cok begendım.)
deneme yanılmayla neyı nerden alıcagımızı ıkımız de ortak karar verınce eve gelınce surprız olmuyor.
aktuel gunlerını bana sor :) netten takıp edıyorum evım bım a 101 ve sok ucgenının tam ortası carsamba şok, persembe a 101 cuma bımın aktuel gunlerı, o gunler ozel sınırlı ve uygun urunler getırıyorlar ve bazı gıda urunlerınde de guzel ındırımler oluyor... ınternetten bakabılırsınız gunlerıne ve ındırımlerıne....

Bizde iki kişiyiz, ortalama aylık alış verişim 350-400 lira civarı tutuyor
Bunda derin dondurucunun büyük rolü var
Liste yapıp aylık alış veriş yapıyorum
Deterjan, tuvalet kağıdı,kağıt havlu, sıvıyağ, salça gibi ürünleri büyük boylardan alıyorum çünkü hesaplı oluyor ve epeyce gidiyor
Et ve tavuk ürünlerini birer pişirimlik olarak ayırıp donduruyorum, mesela bir kg kıymayı 4 paket yapıyorum, 250 gramdan çıkan köfte bir öğünlük oluyor bize, artanı da ertesi gün işe götürüyorum. 1 tavuk göğsünden yine aynı hesapla sote yapıyorum, et için aynı ölçülerim ortalama. Balığı her hafta taze alıyorum. Yoğurdumu evde yapıyorum, pazara gidebilmek avantajım var, her hafta 3-4 çeşit meyve alıyorum ama az az atılmayacak şekilde. Yazdan yaptığım derin dondurucu hazırlığı da çok işe yarıyor, hem hazırda yemek oluyor, hem de hesaplı oluyor. Bu arada turşu, reçel vs de yazdan yapıyorum dışarıdan almam asla. Kahvaltılıkları aylık alış-veriş de tek seferde alıyorum, aldığım belli markalar var onlardan asla kısmam, bozulmamaları için tupper da saklıyorum. Bu arada dışarıdan yemek yemem mutfak masrafıma işe götürdüğüm öğlen yemekleri de dahil. Markete gittiğimde gördüğümü almıyorum, listemin dışına çıkmıyorum asla. Arada yapılan alış-verişler rakamı çok yüklüyor, 30-40 derken ay sonu yekün tutuyor o yüzden yapmamaya çalışıyorum. Düzenli ve programlı yemek pişirmek masrafları ciddi anlamda kısıyor. İlk aylarda 800-900 liranın altına düşemiyordum şimdi programımı aksatmamaya çalışıyorum. Şok ve A101 gibi marketlere gitmem, ürünlerini sevmiyorum. Bu arada son dönemde sağlıklı yaşamak adına her tür abur cuburu kaldırdım, evde ceviz,fındık, çekirdekli siyah üzüm, kuru incir ve kayısı bulunduruyorum abur cubur yerine bunlardan atıştırıyouz.

bimin baklıyatları ve temızlık malzemelerı ucuz dıyorlar ordanmı alıyorsunuz bunları.pirinç,kurufasulye,nohut vs vs az tutmuyor hanı

Çay, şeker, bakliyat, tuvalet kağıdı, un, deterjan büyük ekonomik boy almanı tavsiye ederim çok hesaplı oluyor. Ayrıca liste yap ve dışına çıkma diyenlere katılıyorum. Tanınmış büyük süpermarketlerden alışveriş yapmıyorum ben daha pahalı oluyor orda ürünler örneğin Migrosta 5 lt zeytinyağı 70 TL falan, aynı marka A101 den aldım indirimden 45 TL, mesela daha küçük bir süpermarketin kampanyasından 1 KG 3 TL ye aldığım kara buğdayı tanınmış bir süpermarkette gördüm 7 TL idi yani farkediyor baya. Kampanyaları takip etmeni öneririm inanılmaz uygun fişyatlar oluyor. Sebze meyve alışverişini ise mümkünse semt pazarından yap hem taze hem ucuz oluyor. BİM de de kaliteli ürünler var hesaplı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…