Biz önceden hiç önem vermezdik bu alışveriş işine. Ne zaman ne biterse markete uğrar alırdık. Fiyatları bilmezdik, indirimleri takip etmezdik. Ama son bi senedir güzel bi sistem oturttuk. Ayda sadece bir gün alışverişe çıkıyoruz. Başka da nerdeyse hiç markete uğramıyoruz. Ben evde eksilen şeyleri not ediyorum. Bakıyorum mesela pirinç azalmış, deterjan bir ay daha idare edecek gibi ama azalmış vs. falan liste hazırlıyorum. Onun dışında her daim aldığımız şeyler oluyor listede. Peynir, süt, zeytin, kahvaltılıklar, bebek bezi falan..Maaşlar yatınca uygun bir gün eşimle alışverişe çıkıyoruz. Önce Bim e uğruyoruz. Ordan aldığımız standart şeyler var. Peynir, bakliyat, yoğurt, kuruyemiş, puding, pasta malzemeleri, kahvaltılıklar, unu ordan alıyoruz. Sonra büyük bir market var eve yakın oraya geçiyoruz. Elimizdeki listeye göre alışveriş yapıyoruz. Mümkün oldukça indirim dışında olan bişeyi almıyoruz. Az çok artık her şeyin fiyatını biliyorum. Ona göre pahalıysa o ay almıyorum. Evde sürekli stok olduğu için problem olmuyor. Ayrıca mobil bir uygulama var. “bakkal” diye. Bütün marketlerin insert’lerine oradan bakıyorum. Market market gezip alışveriş yapmıyorum ama fiyatları ordan öğreniyorum. Karşılaştırıyorum. Market alışverişimi ona göre yapıyorum. Bunun dışında her hafta pazara gidiyoruz. Pazarda da gezip almak lazım mutlaka. Çünkü aynı ürün tezgahtan tezgaha fiyat farkı oluyor. Pazarın giriş tezgahları pahalı oluyor. İçerdeki tezgahlar daha ucuz oluyor. Onun dışında pek alışveriş yapmıyoruz diyebilirim. Bu sistemden oldukça memnunum. Hem evde hiç bir şey eksik kalmıyor hem de bir kere aylık alışveriş yapıp sonra bir ay alışverişle falan uğraşmıyoruz. Ha bir de annem sağolsun erişte, turşu, reçel vs. yapıp getiriyor. Önemsiz gibi görünüyor ama bunların evde yapılmış olması da bayağı bir ekonomik oluyor. Ayrıca pazarda eşle kavga etme muhabbeti geçmiş. Yalnız değilmişim. Biz de çok kavga ederdik pazarda. Ama her seferinde her seferinde… şimdi alıştık galiba etmiyoruz. Ben sebze alıyorum eşim meyve kimse kimseye karışmıyor…