Ev ekonomisi.

Dusuk yapmak ne alaka calisamamakla anlamadim madem gecinemiyorsunuz neden cocuk yapma ve evde durma cabasi? Calisin birikim yapin borc varsa borcunuzu bitirin ondan sonra cocuk yapin yani
Parani garantile oyle cocuk yap katiliyorim bende size.gecen 2 ay once aldigim bez 320 tl idi suan 450 tl .cocuk düşünen birinin acayip birikim yapmasi lazim acayipp oyle böyle değil

Ya açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım. Ufak alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Yani gidip deterjan vs tek seferde almıyorum. Genelde 1 ay buna sağlam bir bütçe ayırıyorum bin TL civarı. Gidip deterjanlarımı toplu alıyorum duruma göre bütçeyi artırıyorum. Piyasayı takip edip ona göre stok yapıyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu geçen sene yılbaşından önce gelen zamlara göre eşimle yağa zam geleceğini düşünüp 5 adet 5litrelik yağ. 8 kiloluk deterjan 2 3 tane bakliyatlar falan herşeyi yedekledik. Açıkçası 1 sene deterjan alışverişine girmesem yetecek kadar var. Buna peçeteler ped ıslak mendil vs dahil. Olabildiğince 5 6 ayda bi toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum. Evde de tek olduğum için bir masrafım olmuyor sigara dışında. Daha aksine artıyor kocam sağolsun onu da arabaya harcıyor. Ancak benim yeme alışkanlığım olmadığı için ben aylık 2 3 binlik bi bütçeyi arabaya ayırabiliyorum. Makinelerimi sık çalıştırmıyorum. Çamaşır makinesi kurutma makinesi bulaşık makinesi hepsi haftada Max 2şer defa çalışıyor. Süpürge kullanmıyorum. Haftada bir gün robotu şarja takıyorum 1 hafta şarjı götürüyor zaten. Açıkçası başkaları nasıl tasarruf ediyo bilmiyorum merak ediyorum
Arkadaşım yanlış anlamayın da sizin de durumunuz hiç doğru değil ki.

Bu şekilde beslenme ile sağlığınız bozulur Allahım korusun.
Eşiniz niye hep işyerinde yiyor? Haftada bir, iki mesaidir,vardiyadır anlarım da beraber nasıl yemezsiniz?

O orada ne yiyor bilmiyorum da siz sağlığınıza dikkat edin.

Normal kahvaltınızı, akşam yemeğinizi yiyin. Sağlık bir defa kaybedildi mi sonra çok zor toparlanır. Yaşadım biliyorum. Beslenme bozukluğu çok büyük problem.

Ya açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım. Ufak alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Yani gidip deterjan vs tek seferde almıyorum. Genelde 1 ay buna sağlam bir bütçe ayırıyorum bin TL civarı. Gidip deterjanlarımı toplu alıyorum duruma göre bütçeyi artırıyorum. Piyasayı takip edip ona göre stok yapıyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu geçen sene yılbaşından önce gelen zamlara göre eşimle yağa zam geleceğini düşünüp 5 adet 5litrelik yağ. 8 kiloluk deterjan 2 3 tane bakliyatlar falan herşeyi yedekledik. Açıkçası 1 sene deterjan alışverişine girmesem yetecek kadar var. Buna peçeteler ped ıslak mendil vs dahil. Olabildiğince 5 6 ayda bi toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum. Evde de tek olduğum için bir masrafım olmuyor sigara dışında. Daha aksine artıyor kocam sağolsun onu da arabaya harcıyor. Ancak benim yeme alışkanlığım olmadığı için ben aylık 2 3 binlik bi bütçeyi arabaya ayırabiliyorum. Makinelerimi sık çalıştırmıyorum. Çamaşır makinesi kurutma makinesi bulaşık makinesi hepsi haftada Max 2şer defalarca çalışıyor. Süpürge kullanmıyorum. Haftada bir gün robotu şarja takıyorum 1 hafta şarjı götürüyor zaten. Açıkçası başkaları nasıl tasarruf ediyo bilmiyorum merak ediyorum
Ayyyy ne desem bilemedim. Yazmasaydınız İyiydi. Bizdemi aç yaşasak napsak gidişat onu gösteriyor.

biz 2 maaşla geçinemiyoruz, tek maaşla tabi ki çok zor olur.

En azından çocuk doğana kadar çalışmanız gerekir..bebeğin masrafından bahsetmiş arkadaşlar bebek doğmadan birikim lazım.

Ya açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım.
Ablacım böyle olur mu? Ne kadardır böyle yaşıyorsunuz? Başdonmesi, titreme var mı? İki yıldır diyorsun bı de :oha: Senin anan baban filan yok mu, görmüyorlar mı anlamıyorlar mı durumunu?....Hemen şimdi git bı acile bı serum filan bağlasınlar, biraz ısıtsinlar seni...

Son düzenleme:
Eski Türk filmlerine bakınca hep hayat pahalılığından ya da geçim sıkıntısından mizah yapılmış. Bu ülkede aslında hep pahalılık varmış ama 90’larda çocuk olan biri olarak hatırladığım kadarıyla hiçbir zaman böylesine makas açılmadı. Marketten her çıkan fişten gözünü alamıyor. Bu durum da en çokta orta kesimi etkiliyor maalesef.

Naçizane tavsiyem gelenler bundan daha mı iyi olacak diye düşünmeyip en azından bir şans vermek. Kaç senedir hep daha kötüye gittik ve olur da başımızda kalmaya devam ederlerse işte o zaman survivor yaşacağız.

Ne tatlısınız
ya.Bir geldiğinizde misafirim olun.Böyle iyi kalpli birini ağarlamaktan şeref duyarım 🥰
Çok tatlısınız maşallah.
Çok teşekkür ederim asıl siz tatlısınız ❤️
Böyle şeyleri yaparak hem doğa iÇin hem de ekonomi için bişeyler yapmış olabiliriz kendi çapımızda😌
Açıkçası yazarken farketmedim gece gece, sonradan aklıma geldi keşke özel mesaj olarak yazsaydım belki yanlış anlaşılır, incinir yorum sahibi diye çekindim.

Ama dediğim gibi hele çocukların kıyafetleri için verilen paraya çok acıyorum sadece bir kaç ay giyiyorlar ve tertemiz yepyeni kalıyor hepsi.

Davet için de çok teşekkür ederim, dünya küçük bakarsınız bir gün bir yerde denk geliriz ❤️☘️

aldığım maaş 5750tl bir tane kızım var 4.5 yaşında, onunla birlikte kirada oturuyoruz. vallahi zor yani ama nasıl geçindiğimi ben bile anlamıyorum gerçekten. kızım kreşe gidiyor aldığım nafaka sadece kreşi karşılıyor. diğer tüm masraflar benim üzerimde. yani geçim çok zor, sizde çalışırsanız probleminiz kalmayacak.

Bu dönemde ne birikim yapılabilir ne tasarruf. Temel ihtiyaçlar zaten el yakıyor temel ihtiyaçtan kısılmaz.
Geçim sıkıntısı yüzünden millet patır patır boşanıyor
Çünkü yaşamak yalnızca nefes almak değil.
Ekmek peynirle geçiniyorum diyen max 1 senede birbirini boğazlar hale gelir ev içinde.
Keyif yok, zevk yok, sürekli hesap kitap.
ilişkiler bile b*ka sardı para meseleleri yüzünden çünkü geçinemiyorlar.
Hele erkekler.
Çalışmayan eşlerine öyle bileniyorlar ki.
Kadın evde otursun ben kıt kanaat köpek gibi çalışayım diyorlar artık çalışan para kazanan kadınlara meyil ediyor hepsi. Linçleyen ev hanımları olabilir bu benim görüşüm değil sosyolojiyi ilgilendiren bir meslek grubu içindeyim , genel olarak gözlemliyorum.
Evde hanımlara bileniyorlar anlaşmalar bitiyor tahammülsüz başlıyor sonuç aldatmalara veya ayrılıklara gidiyor yüzlerce örnekle karşılaştım..
Devir çok değişti..
olay sadece ekmek almaya paramız kalmadı yetmiyor konusunda daha büyük, büyük resme odaklanalım

Son düzenleme:
4 Aylık evliyiz ikimiz de çalışıyoruz.
Asgari ücretin yarım tık üstüne diyeyim..
Ev kendimizin.
Düğünden kalma büyük bir borç yok ama ikimizin de kartı fulle yakın.
Sağlıkla ilgili başka harcamalar var vs.

Yani görece sizden iyi olmamız gerekirken (çift maaş, kira ödememek vs.) buna rağmen zorlanıyoruz.
2 kişinin market alışverişi nasıl 1500 tutabilir anlayamıyorum. Ve elimizde max. 5 poşet.
Kışlık kazaklar kotonda bile 700 lira.
çift maaş değil 4 maaş anca insan gibi yaşatır 2 kişilik bir aileyi çünkü her şey aşırı pahalı.
İnşallah bu düzen son bulu artık.

Yani şu dönem kimsede kalmadı ev ekonomisi maalesef.

Eşim avukat 15 -20 bin arası kazancı 6 yaşında ve 3 aylık bebem var geçinemiyoruz
Evimiz kendimizin araba var ama yetmiyor
İşin garibi eşim avukat diye insanlar çok paramız olduğunu filan sanıyor 3 sene çalışma çocuğuna bak diyorlar ama ben önümüzdeki sene çalışmayı düşünüyorum maaşın yarısı bakıcıya gidecek birde
Çocuk eşittir masraf inanın evden çıktığımız yok gezme tozma yok ama ucu ucuna geçiniyoruz
Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum

Ablacım böyle olur mu? Ne kadardır böyle yaşıyorsunuz? Başdonmesi, titreme var mı? İki yıldır diyorsun bı de :oha: Senin anan baban filan yok mu, görmüyorlar mı anlamıyorlar mı durumunu?....Hemen şimdi git bı acile bı serum filan bağlasınlar, biraz ısıtsinlar seni...
Millet ondan şaşırma emojisi atıyor. Ayrıntı vermediğim için bir tık garip olmuş galiba. Yeme bozukluğu sebebi ile yemek yemiyorum. Ancak abur cubur falan gayet yiyorum asla aç kalmıyorum. Isınma konusunda da evde hala kısa kollu ile geziyorum yani yerlerde sürünmüyorum 😂😂😂😂😂

Geçinmek mi ? O da ne ?
Bunun adı kemer sıkma politikasını geçti.
Evim kira, araba kredim var.
Kızımın okul masrafı devlet okulu oldugu halde yeme içme ve yol ile birlikte (servisle de değil haaaa !) 2500 tl.
Bıktım artık her gün hesap kitap yapmaktan.
Usandım resmen.
Çift maaşız ama inanın maaştan artıramıyorum.
Bu ay fullll içerdeyiz.

Geçinmek mi ? O da ne ?
Bunun adı kemer sıkma politikasını geçti.
Evim kira, araba kredim var.
Kızımın okul masrafı devlet okulu oldugu halde yeme içme ve yol ile birlikte (servisle de değil haaaa !) 2500 tl.
Bıktım artık her gün hesap kitap yapmaktan.
Usandım resmen.
Çift maaşız ama inanın maaştan artıramıyorum.
Bu ay fullll içerdeyiz.
Sen hala hesap kitap mı yapiyorsun Dr....Ben bu yıl bıraktım valla, tertemiz tamamen bıraktim ama :-) Çok mutluyum şuvan :KK53:

Arkadaşım yanlış anlamayın da sizin de durumunuz hiç doğru değil ki.

Bu şekilde beslenme ile sağlığınız bozulur Allahım korusun.
Eşiniz niye hep işyerinde yiyor? Haftada bir, iki mesaidir,vardiyadır anlarım da beraber nasıl yemezsiniz?

O orada ne yiyor bilmiyorum da siz sağlığınıza dikkat edin.

Normal kahvaltınızı, akşam yemeğinizi yiyin. Sağlık bir defa kaybedildi mi sonra çok zor toparlanır. Yaşadım biliyorum. Beslenme bozukluğu çok büyük problem.
Ayrıntı vermediğim için gerçekten olay Başkaya gitmiş. Eşim işten akşam 8 9dan önce gelmiyor. Yani öyle erken bir saatte gelmiyor hatta bazen 12 1e bile sekebiliyor geldiği saat. Bazen benim ısrarlarımla şu yemeği yapacağım yemek yemeden gel dememle beraber yemek yemeden geliyor. Kendim içinse ilk birkaç hafta mide bulantısı yüzünden yemek yiyemedim o ara kendimi zorladım. Ancak şuan aç kalmıyorum. Kalkıyorum kek poğaça yapıyorum. Hiç bişeyim yoksa çerezlerim abur cuburum var. Yeme bozukluğunu senelerdir belli aralıklarla yaşadığım için alıştım. Muhtemelen bir iki ay içinde iştahım tamamen dönecektir. Yani aç açıkta olduğumuz bi konu yok. Sadece yemek pişirmediğim bi eve yemek masrafı yapmıyorum

Millet ondan şaşırma emojisi atıyor. Ayrıntı vermediğim için bir tık garip olmuş galiba. Yeme bozukluğu sebebi ile yemek yemiyorum. Ancak abur cubur falan gayet yiyorum asla aç kalmıyorum. Isınma konusunda da evde hala kısa kollu ile geziyorum yani yerlerde sürünmüyorum 😂😂😂😂😂

Ben açıkçası yazdığınız hemen her şeye şaşırdım.

Yeme bozukluğunuz varsa tedavi olmalısınız. Abur cubur ile gün geçirmek çok sağlıksız.

Hangi şehirde yaşarsanız yaşayın kış boyu hiç ısınma giderinin olmaması normal değil. Alt üst komşularınız çok mu yakıyor ki bir gün bile doğalgaz, elektrikli soba çalıştırmadan kışı geçiriyorsunuz?

Eşiniz hem öğlen hem akşam yemeklerini mi iş yerinde yiyor?

Biz de iki kişiyiz ve işten eve akşam dönüyoruz ama makineler, özellikle bulaşık makinesi çok daha fazla çalışıyor.

Yemek yenmeyen evde üçer beşer paket aldığınız gıdalar bozulmuyor mu? Benim balkonda dolabım olmasına rağmen fazla aldığım gıdalar bayatlıyor. Üstelik sanıyorum ki sizden daha soğuk bir şehirde yaşıyorum.

Back
X