Ev eşimin ama!

Hiç riske girmeyin derim. İlk eşime boşanma davası açtığım zaman çok bilmiş abisi hemen evi sat demişti Salak eşim de evi satıp parayı abisinin üzerine yatırmış sanki ben ev para isteyecekmişim gibi oysa dilekçem de mal tazminat şahsıma nafaka bile talep etmemiştim.Neyse ev gitti abisi de parayı kendi işi için harcamış Şimdi kızım üniversite de babasına evi sattığı için çok öfkeli.Babası da hiç o konuyu açma abimin gazına geldim diyormuş
Şu anda kirada oturuyormuş ve bin pişman evi satıp parayı verdiği için.Bence siz ev bulun hemen parayı alıp kapora verin para kimseye geçmeden evden eve geçsin.O para gider söyleyim gitmese de tapu kp üstüne olur mutlaka bir b..kluk çıkacak belli.

@CrazyMother avukat yalnız.

Konuya gelecek olursak, iki seçenek var ya yaşlı kafası para çar çur olmasın diyorlar ya da ankaradan ev alınmasına taş koyma planları var.

İkisi de hoş değil.
İstanbul'da geçinemiyoruz mecburen Ankara'ya gitmek zorundayız dediğimizde tepki vermediler nerde karnınız doyarsa orda yaşayın dediler ama acaba lafta mı dediler bilmiyorum ki

Bana da bir şey çıkacak bunun altından gibi geliyor ama Bayram'dan sonra netlik kazanacak bakalım ne olacak inşallah umduğum gibi olur da korktuğumla kalırım çünkü eğer korktuğum başıma gelirse ben bu evliliği devam ettirecek gibi değilim.

Evlendikten sonra edinilen tüm mallar ortak değildir hanımlar

Örneğin; miras yoluyla edinilenler.

Ortak mallarda da bazı şartlar var
Ne zaman alındığı , nikah tarihi gibi( 2002 eylul ve sonrasi nikahli olmak gerekiyordu kanun ilk çiktiginda)

Bence klasik ebeveyn tavri
Para carcur olmasin, ev alinsin pesinde emin olmak istiyor kpeder
Sakin olun fazla fevri davranmayin derim
Oyle bir niyeti olsa ilk evi kendi ustune yapardi

bu konu benim konum.
bir oğlum var,1 sene önce evlendi.evlenmeden önce bir ev aldık.bazı nedenlerden dolayı,tapusu onun üzerine oldu.şimdi ben oturuyorum.onlar kirada.ama kiralarını biz ödüyoruz ve onlara bir ev alma niyetimiz var.

ısrarla eşim çalışmış,onun parasıyla alınmış diyorsunuz ya.eşiniz kaç yıl çalışmış?ne kadar para biriktirmiş,ve babasına vermiş,ev alması için. bunlar önemli.diyelim ki eşiniz 3000 tl maaşla çalışıyordu.her ay 2000 tl sini babasına verdiyse,yaklaşık 10 yıllık bir birikim yapmış olmalı ki,babasının ,onun üzerine aldığı evi,o almış olsun.
bu durumda o babanın illa ki,o ev alınırken katkısı olmuştur,bence eşinizden bile fazla.
bu yüzden ısrarla eşimin parasıyla alınmış demeyin.ailenin kötü niyetli olduğunu zannetiyorum.öyle düşünselerdi,baştan hiç
oğullarının üzerine almazlardı.

Düşününce sen de haklısın hunter abla.
Bu devirde çiftler bile çalışıp ev alamıyor, az buz değil çünkü. Tek kişinin evi alıp, borcu bitirip ev alması çok zor. Tam şarta göre değerlendirmek gerek. Ki konuda aslında 3 ev var, 3 kardeş de peşinattır taksittir her şeyi çalışıp halletmiş mi önemli.

Ev alındığında çok düşük bir miktarmış çünkü etrafı tarlaymış. Para etmeyen bir yerde para etmeyen bir evmiş. Dolayısıyla paranın toplamı eşimden çıkmış çünkü eşim iyi para kazanıyprmuş babası da sigara parası bile ayırmasına imkan vermiyormuş ev al kendime diye. O Zaman'lar kendi üstüne alamadığı için oğlunun üstüne almış belki imkanı olsa alabilirdi. Adamın üstünde zaten yeteri kadar arsa ev araba var haliyle vergi olayları derken madem senin paranla aldık geleceğe yatırım olsun senin olsun demiş. İmkanı olsa vermezdi belki de bilemeyiz.

bence bu 3 evde de babanın az çok katkısı vardır.oğlanın ne iş yaptığı,ne kadar maaş aldığı.kaç yılda bu parayı biriktirdiği çok önemli.gelin hanımın bunlara cevap vermesi lazım.

cevap yazmışsınız,kusura bakmayın şimdi gördüm.yine de babanın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.beniim eşim de böyle,oğluma hala tembih eder,paranıza dikkat edin.kredi kartına fazla yüklenmeyin diye.

Ablacım tembih etmek ayrı elinden para almak ayrı 30 yaşında Ada'm 9 gün sonra başka bir eve yatırım yapacaksa elinden almanın mantığınıza anlamadım ben açıklasın hak vereyim

Gecen kaynana sorunumuzda ayniydi bu da ayni. Esim babasinin beyniyle yonetiliyor resmen. Babasi nefes alma desin almaz. Borclarimizi kapatmak icin bankadan para cekicekti 2 milyar. Babam izin verirse cekerim dedi. Babana ne bakiyorsan o para senin git cek dedim. Banka hesabi babamin ustune demezmi. O an nasil sinir oldum nasil. Acaba babasi olse bu adam kimin beyniyle yonetilecek kader ortagim benim....................sevilan, post: 47994365, member: 763637"]
Eşimin evi var evlendiğimizde şehire uzak diye satılığa çıkarttık ve kirada oturmaya başladık. Bu hafta satışı gerçekleşiyor, ama babası parayı alıp yeni bir ev alana kadar onda durmasını söylüyor. Kocam 30 yaşında adam neden parayı almaya kalkıyor anlamadım. Eşim de bir an önce Ankara'dan yemi bir ev almak için parayı vermeyeceğini parayı alıp hemen Ankara'ya gideceğini söylüyor. Ama babası evi bulun parayı gelip alın ben vermem diyor. Ne demek bu? Güvensizlik filan mı ? Ama o evi zaten zamanında alıp oğluna vermiş para neden onda duruyor ki? Gerçekten çok sinirlendim bu kadar müdahale etmelerine.

Dip not: eşimin zamanında kazandığı paraları elinden alarak sana bir ev aşkım parayı orda burda yeme diyerek eşimin üstüne alınan bir ev. Baba para vermiyor sadece ev al diye akıl veriyor evde eşimin üstüne.
[/QUOTE]

[/QUOTE]
Benimki de aynı. Annesi babasını dolduruyor babası bunu bu da beni şişiriyor. Valla şiştim. Beyni yok gibi hareket ediyor daral geldi bana. Bayram'dan sonra bakalım ne çıkacak inşallah yemi bir konu açmak zorunda kalmam

Evi bulun hemen beraber gidip alın

Evi bulun hemen beraber gidip alın
Ev hazır sadece kendi evimizin satışı cuma günü yapılacak bizde parayı alıp Bayram'dan sonra gidip alacaktık. Şimdi para onda Nasıl olacak bilmiyorum o da mı gelecek kararı birlikte verecekler yoksa havale mi yapacak anlamadım bana bir şey açıklayan yok sanki ben dış kapının mandalı! Deli oluyorum. Artık kendi hallerine bıraktım. Bayram'dan sonra işler benim istediğim gibi gitmezse eşim İstanbul'a kendi döner ben ailemle kalırım bıktım artık bunların içten pazarlıklı hallerinden.

Hesap babasinin ustune az parada yok 20 milyar falan var yarisindan cogu babamin diyor ama yalan. Babasi demistir oyle de diye. Cunku evlenmeden obce kendi hesap goruntusunu yolladi 26 milyar vardi.diyorum o para niye bababnin ustune yarin obur gun olse para direk annene gecer kanun seni tanimaz. Anneside uvey alamayiz parayi diyorum. Yok ben babama guveniyorum diyor. Guvendigi babasida affedersin ama kari delisi ne derse yapar o adam. Daha esi olmus ki normal bi olum degil intihar etmis. 6 ay sonra Hemen gidip baska bi hatun bulmus. Buldugu hatununda gozleri dolar renginde masAllah.
Benimki de aynı. Annesi babasını dolduruyor babası bunu bu da beni şişiriyor. Valla şiştim. Beyni yok gibi hareket ediyor daral geldi bana. Bayram'dan sonra bakalım ne çıkacak inşallah yemi bir konu açmak zorunda kalmam
[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…