Ev eşimin ama!

Sizin dediğiniz makarnayla salçayla, ev bir değil. Ailesi de bunu düşünüyor olmalı. Herkesin düşüncesi farklı tabi ki bende evli bir insanım. Hiç bir zaman da benim olmayanı sahiplenmedim şükür.

Sigara hariç yok. Alkol karı kız kumar iddia vs yok. Oynamaz da bilmez de. Ama bekarken bir şeyini yakaladıysa ondansa bu tavrı bilemem. Sonuçta o onun evladı benden iyi tanır ama benim bildiğim yok
bence endişelenme paranın ev alımına kullanılmasını istiyor bildik anne baba tavrı

Sizin dediğiniz makarnayla salçayla, ev bir değil. Ailesi de bunu düşünüyor olmalı. Herkesin düşüncesi farklı tabi ki bende evli bir insanım. Hiç bir zaman da benim olmayanı sahiplenmedim şükür.
Evlisin artık benim olmayan mı var? Basit bir örnek veriyorum o Zaman seni maaşın sana onun maaşı ona. Öyle mi? Sonuçta onun maaşı senim değil? O zaman herkes yaktığı kadar elektrik tükettiği kadar su mı ödüyor? Benim değil banane diyerek? İlginç evlilik anlayışı.

Bayram'dan sonra ev alınırken verecek mi yoksa kafasında kurduğu bir plan var sa onu mu uygulayacak göreceğiz bakalım inşallah korktuğum başıma gelmez.

Evlilik öncesi alınan mallara, siz ortak olmuyorsunuz boşanma halinde, benim eşiminde evlilik öncesi almış oldugu evde oturuyoruz, Almanya'da kanunen benim hakkım yok çünkü ben yokken alınmış bir mal, ama evi satıp başka bir mülk alındıgı zaman evlilik süresi içinde ortakdır.

Evlilik anlayışım sizi ilgilendirmez ve benim yaşadığım hayatı da siz bilmiyorsunuz zaten. Asla senin benim yapan biri değilim ve olmadım da çok şükür. Ama dışardan bakıldığında siz, eşinizin olan evi evlilik sonrasında üzerinize yaptırmaya çalışan kadın olarak görünüyorsunuz bence ve ben bunu dile getirdim. Gerisi eşinize kalmış zaten para onun, ev onun.

Gerisi eşine kalsa sorun yoktu zaten baba oğluna bırakmıyorkı baba ne yapılacağına karar vermiş bile bende boyle adamları anlayamıyorum evlenebılecek yaşta bi adamın her kararına karısarak cocuguna sen yapamazsın beceremezsın senı kandırırlar dusunemezsın bız senın yerıne dusunduk demış olmuyorlar mı acıkcası ben boyle bı evlat yetıstırmek ıstemem

Eşiniz kendisine ait taşınmazları babasına devretse eşimin kendi kararıdır dersiniz yani? Banane dersiniz?

E o zaman eşi de babasına diyecek ki ben kocaman, evli barklı adamım kendi malımla ilgili kararımı ben veririm. 30 yaşında evli barklı adam bunu diyemiyorsa ona da pes. Ben zaten ev babasının üstüne olsun demedim konu sahibi de yanlış anladı, ama ev onun da değil sadece bunu belirttim.

Satildikta sonra bankaya yatırın babası isterse bankada desin niye uzuyor ki bu kadar

Sıze katılıyorum sorun kocanın tepkı vermemesı

Eşiniz kendisine ait taşınmazları babasına devretse eşimin kendi kararıdır dersiniz yani? Banane dersiniz?
Eşim attığı her adımı ailesine danışan biri değil. Kaldı ki kayınpeder de benim üzerime olsun demiyor anladığım kadarıyla. Ev zaten eşinin, para bende dursun diyor ki bu da mantıksız 10 gün için kimde durursa dursun yani. Benim değindiğim konu buradaki bayanın benim üzerime veya ortak olmazsa oturmam demesi. Ve ona da hala şaşırıyorum zaten. Merak ettiğiniz buysa, asla böyle bir talebim de olmaz.

Şimdi bir kaç noktayı aydınlatalım. Evi koca bekarken almış. Şimdi yeni ev alınıp sevilanın üzerine dahi yapılsa boşanma anında koca eski evi sattım. X bankasına para havale yapıldı sonra ev eşimin üzerine yapıldı ben o gün işten izin alamadım vs ev de eşimin üzerine oldu der. İspat da eder. Sevilan da boşanmada hak iddia edemez. Kp muhtemelen bunu bilmiyor. Dolayısıyla para takibine de gerek yok.

Eğer ev kp in olursa ne olacak. Muhtemelen kp oğlundan önce vefat edecek ve ev kardeşleri ile bölüşülecek. Böyle mantıksız iş olmaz.

Hiç elden para falan uğraşmayın. Alıcıyı arayın hangi bankada hesabı varsa siz de o bankada hesap açtırın direkt havale ve 9 günlük repo. Mantıklı olan da budur.

Bence konuyu yanlış yorumluyorsunuz. Konu sahibinin eşine ait olan malın sonraki alımda kp üzerine geçmesi kadından mal kaçırmaktır, başka bir açıklaması olamaz ve kadın için oldukça gurur kırıcı bir durum olur. Tüm senaryo kp'in evi kendi üzerine yapmak istemesi üzerine. İkinci sorun da bu çiftin içişlerine karışması.
Kısaca konu sahibini mal düşkünü gibi yorumlamanız bence yanlış oluyor.

Ev eşimin eşimin olan şey benim de sayılır benim olan da onun sayılır. Aramızda senin evin benim arabam olayı yoktur bunu anlatamadım sanırım.

Onlar da kredi çekip alacaklar cuma günü acaba elden mi verirler bilmiyorum ama sanırım elden alacaklar. Tapuyu satmaya bile kp de gidecek. Her şeyin içindeler

Kredi ise banka elden vermez sizi koruma adına hesap no verin oraya aktarır biz ev alırken bakadan çektiğimiz parayı görmedik bile direk ev sahibine aktardılar

Benim zaten ailemden bir evim var yani Allah gecinden versin aileme bir şey olmasına bile gerek yok ben istedikten sonra benim üstüme geçecek Çok şeyimiz var olay bu değil ki. Olay ben evlendiğimde eşimin bir evinin olması ama şu durumda Ankara'mdan ev alınırken adam sanki kendi malı gibi para bende dursun demesi. Ev saten hazır bakılıp Zaman harcanmayacak ki. Gidilip parası verilip ev alınacak bu kadar basit. 9 gün için onda durmasının mantığı nedir ben bunu anlamadım. Mala mülke düşkünlük değil. Neden kp evinde oturuyor damgası yiyeyim eşimin şu an kendi evi varken?yarın bir gün benim evimde oturuyorsun diyecek söz sahibi olacak. Neden olsun?

Başına gelmeyen anlayamaz. Yeriniz de olsam ben de istemezdim ayrıca k.p tanıyan sizsiniz ne yapabileceğini az çok kestirirsiniz. Zaten para ben de kalacak demesi daha ortada para yokken çok ayıp. Aileme bakıyorum da şükür diyorum hem de çok şükür.

Bende kendi aileme şükrediyorum. Gerçekten iki kuruşun peşine düşüyorlar. Fani dünyada onun olmuş bunun olmuş ne önemi var ki. Neden kp evinde oturuyor dedirteyim kendime imkanım varken?
Ayrıca aklıma şu da geliyor eşimi İstanbul'dan taşınıp Ankara'ya yerleşmesini istemiyor mu da bunu yapıyor ev alınacakken vermiyorum mu diyecek acaba ? Belki yakınımda İstanbul'da olsun diyebilir gerçi her zaman gidin ekmeğinize bakın diyor ama belki lafta diyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…