Ev eşimin ama!

Evi satacak olan eşin. En güvenlisi de banka. Yatırsın hemen bankaya. Para eşinin eline sayılacak sonuçta

Konu sahibi siz biraz sakin olun bence, burada ki bazı yorumlarla gaza geldiniz gibi geldi bana. Açıkçası ben çok art niyet göremedim anlattıklarınızda. Hoş bir durum mu? Tabi ki değil. Koskoca adam evini satıp yerine yenisini alıyor. Parasını nerede tutacağını da bilir. Siz hemen öyle alevlenmeyin. Eşinizle sakince konuşun, ben kp'in öyle evi üzerine yaptırmak istediğini, böyle planları olduğunu düşünmüyorum.

İşin hukuki boyutu da şudur ki, ev ilk alındığında babanın üzerine alınıp sonra eşinizin üzerine geçse de, ilk tapu çıkarken direk eşinizin üzerine olsa da ev eşinizin kişisel malı....Bu malın satımından elde edilen gelirle alınan malda aynı şekilde eşinizin kişisel malıdır. Allah korusun boşanma durumunda hak talep edemezsiniz.

evlendikten sonra edinilen mal ve borç ortaktır.

Konudan gaza gelmiyorum zaten aklımda olan fikirler bunlar geceleri bunlaro düşünüyorum az çok benim de aklıma gelmiyor değildi.

Boşanmak da nerden çıktı daha 4 aylık evliyim şimdiden boşanmanın planını yapıyorlarsa ki bu ev alınırken ortaya çıkacak o Zaman zaten ben boşanır giderim. Geleceği düşünüp de kp evinde oturup buna baş eğecek biri değilim ben. Ay adam haklı boşanırsak öyle olur en iyisi kp üstüne olsun huzurum kaçmasın diyecek biri değilim kaçarsa kaçsın. Evlenirken eşimin evi var diye evlenmedim bu ay oldu faydasını da görmedim kira geliri yoktu. Ama şu saatten sonra bir ev alınacak ve ben oturacaksam o ev eşimin,ortak ya da benim olmalı. Kp evinde oturtmaz beni ailem gel bizimle otur derler. Ki demelerine gerek yok buna ben de karşı çıkar giderim. Onlara da evimde oturdun gelim kira vermedin gelin değip iki kat hizmet etmemi bekleyemezler o Hakkı vermem

Benim konu ile ilgili açıklama yapmamın sebebi, herkesin bir şey söylemesiydi. Bende bir avukat olarak konuya açıklık getirdim yasal boyutunda.

Siz biraz sakin olun gerçekten, 4 aylık evlilik daha çok yeni. Üzmeyin kendinizi, belkide tahmin ettiğiniz gibi planlar yoktur, belkide sahide o yaşlı insanların geleneksel yapısındandır bunlar. Yıpratmayın bu kadar kendinizi...

Eşinizle çözün bu durumu, açıkça sorun neler olduğunu, suçlamadan ama. Evin kimin üzerine olacağını, endişelerinizi sakince dile getirin. Huzurunuzu bozmayın, ev zaten eşinizin üzerineymiş, mutlaka yeni aynısı olacaktır.

Yeni alınan evde tapu ortak olacakmış eşim öyle dedi. İkimizin de olacak dedi ama babası bu kadar baskınken Nasıl olacak bilmiyorum

Yeni alınan evde tapu ortak olacakmış eşim öyle dedi. İkimizin de olacak dedi ama babası bu kadar baskınken Nasıl olacak bilmiyorum

Bir konuşun eşinizle , babasını suçlayarak değil ama. İster istemez savunmaya geçer bu sefer gerginlik olur istediğiniz cevapları alamazsınız. Ben açıkçası kp'nizin evi kendi üzerine almak isteyeceğini sanmıyorum. Öyle düşüncede biri olsa ,daha baştan eşinizin üzerinize alınmazdı ev. Tekrar söylüyorum, son günü bekleyip ani tepkiler vermeden önce, eşinizle konuşun. İnanın tüm cevaplarınızı alacaksınız.

Eşinizin vereceği karara saygı duyun bence. O da sizin düşündüklerinizi düşünüp ona göre hareket edecektir büyük ihtimal. Bu konu açıldığında babasını kötüleyerek konuşmayın. Onlar küsse de barışırlar baba oğullar. Siz kötü gelin-eş olursunuz durum size patlar. En iyisi karışmamak. Eşiniz ne yapacağını bilir.

Çok ilginç nasıl ispat ediliyor ki? Misal adam evi sattı ama kendi geçmiş bir borcunu ödedi. Kadın da üzerine para kattı ve ikinci evi öyle aldılar falan. Bir sürü senaryo olur. O evin parasını direk diğer eve harcadıklarını nasıl ispat edecekler ki?

Yok yahu ne olursa olsun evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır. Evlenmeden bir gün önce bile satın almış olsa eşlerden biri hal talep edemez ama evlendikten sonra Nasıl alınırsa alınsın herşey ortaktır yani senim dediğin doğru cnm

Eşinizin parayı çarçur etme kapasitesi varsa para nikahlı eşi olarak sizde durmalı.

Eşinizin parayı çarçur etme kapasitesi varsa para nikahlı eşi olarak sizde durmalı.
Maalesef el koyuyor kp bende duracak diye. 9 gün için üzdüğüne değmez ama yapıyor. Bende artık evin alınacağı günü bekliyorum bakalım sorun çıkartacak mı almayın ya da benim üstüme olsun diyecek mi derse ona göre davranıcam.

Öyle bir şey yok adam 300 bin lira para biriktirdi (veya önceden bir ev aldı) evlendiken sonra da o parayla ev alındı -bunu ispat edemeyecek ne var 1 . ev ne zaman satılmış 2. si ne zaman alınmış bakılır diyelim 1 hafta sonra; 1 haftada kadın ne kazanmış da neyin katkısını yapmış ona da bakılır. 1 haftada evin parasına benim katkım oldu diyemeyeceğinize göre ev ilk evi satanın veya evlenmeden önce birikim yaptığını gösteren kişinin olur, oluyor. Ha ilk ev satıldı seneler sonra başka ev alındı ya da 2 tarafın da birikimi vardı, bunlar ayrı konular.
Boşanmada çekişmeye gidilirse yukarıdaki durumlara bakılıyor.Benim de akrabam boşandı adamın evlenmeden birikimi vardı ev o parayla evlendikten sonra alınmıştı, adam evini gayet de kendisine aldı boşanırken.

Çok zaman yok sakin ol bekle
Şimdi bintane şey geliyo aklımıza ama ogün belki bişey olmayacak

Aylar olsa kendini yer bitirirsinde bayram bitimine ne kaldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…