Ev ev üstüne olmuyormuşşş

geldikgidiyoruz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
333
614
103
Merhaba arkadaşlar. Benim evli ve bu konuda tecrübeli olan kişilerden akıl almaya ihtiyacım var. Ben 24 yaşındayım 1,5 senelik evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve kayınvalidem ile oturuyorum.(kv eşinden ayrılmış). Evlendiğimde eşimden 9 ay boyunca ayrı kaldım farklı şehirde yaşadım işim nedeniyle tayinim bir türlü çıkmadı. Bizde o yüzden ayrı bir ev kurmadık kv'nin evine yerleşmiş gibi oldum. Şimdi tayinim gerçekleşti ve biz hala bir eve çıkmadık çünkü eşim istemiyor hem yakında işe başlayacağım kv bebeğime bakacağı için hem de ev alıp borcunu ödeyelim öyle çıkalım diyor ama ben istemiyorum. Hiç özel hayat denen bir şeyim yok eşime yaklaşmaya korkuyorum artık.(kv iki defa yatak odamıza girdi aniden çok utanmıştım) zaten evlilikten bir şey anlamadım. Kvnın evinde bir yatak odam var ama soğuk olunca orayıda kullanamıyorum ev eski olunca ısınmıyorda. Gitgide de eşimden soğumaya başladım. Her hareketi batıyor artık çünkü benim mutsuz olduğumu gördüğü halde yok sayıyor sanki her şey çok güzelmiş gibi davranıyor. Ne yapmalıyım lütfen akıl verin bana kendimi çok güçsüz, işe yaramaz, değersiz hissediyorum. Boşuna okumuş çabalamış gibi hissediyorum kendime kızıyorum. Lütfen yardım edin bana yol gösterin yoksa kendimi yiyip bitiriyorum içime akıtıyorum gözyaşımı.

Bence de "boşuna okumuş ve çabalamış" gibi görünüyorsunuz.
Sizin gibi çalışan meslek sahibi bir kadın bile şu durumu yaşıyorsa çoğu kadına şaşmamalı.
Eşinize bir konuşma yapacak ve bunun böyle devam etmemesi gerektiğini söyleyeceksiniz.
Sonradan gitmişsiniz bir de o eve. Sahiplenmeniz mucize olurdu.

Gerekirse size yakın bir yerden 1+1 ev tutsun.Çocuğunuza yine baksın isterseniz.
Ama aynı ev zor.
Zordur yani.

küçükte olsa kış gelmeden ise başlamadan tasinin

Okumuş etmiş, meslek sahibi gencecik kadınsınız, yapmayın kendinizi bu durumlara düşürmeyin lütfen. Eşinizle düzgünce konuşun buraya yazdığınız gibi kendisinden soğduğunuzu ifade edin, olmuyorsa da ona göre kendinize bir yol çizin. Aslında önünüzdeki seçenekler belli, ya eşiniz kabul edecek ayrı bir eve çıkacaksınız, ya da çok mutsuzsanız rest çekip ayrılacaksınız, ha kesinlikle ayrılamam diyorsanız da kayınvalideyle oturacaksın. Sizin mutsuzluğunu görüp de güllük gülistanlık yaşayan bir eş de nasıl yola gelir bilemedim, ama başta dediğim gibi şu genç yaşımızda mesleğinizde varken şu durumları çekmeyin yahu,insan hayata bir kere geliyor o da bir göz odada ağlayarak mutsuz olarak yaşamak için değil.

Cok basit, esine "sen gelmiyorsan, ben gidiyorum. Ister gel, ister gelme" diyeceksin ve ev arayacaksin. Esinede aradigin evleri mail ile yolla. Randevu al, görmek icin ve esinide götür. Sevdigin evi tutacaksin.

Hala karsi geliyorsa, bosanmadan baska care yok.

Ki kv'desiz bile evliligin cok zor. 9 ay ayri kalmissin sonra hemen bebek yapmisiniz. Yani hic evlilik yasamadiniz ki. Kv'de olmasada yasamayacaktiniz. Keske önce sartlariniz olgunlastiginda evlenseydiniz.

Ev üstüne ev olmuyormuş başlığını görünce kılıç kalkanımı kuşanıp taşlamaya gelmiştim tam da.. Durumlar sandığım gibi değilmiş.
Kayinvalidenle mi evlendin kocanla mi belli değil!!
Herşeyin bir usulü var değil mi.
Bence ise yaramaz ve güçsüz olan senin eşin.
Kendini yargılama bu konuda.
Eşini karşına alıp konuş bence bir yola girsin yoksa işler karışacak. Farkında olamayacak kadar kör olduğunu düşünmüyorum.

Bu bitek eşinin kararı olmamalı özel hayat yok demişsin ki haklısın o özel hayatı komple yok et utaniyorum annenden rahat hisetmiyorum de yüzde verme bak nasıl ayrılıyor yada ev tut ben ev tuttum ister gel ister gelme de

Hem kayınvalide hem eşiniz biraradayken bu konuyu konuşun.Baştan kabul etmeniz hata olmuş.Eşinize göre hiç rahatsızlık duyacağı bir durum yok şuan.Annesi yanında,karısı yanında, çocukta var ve bakılacak ortam hazır.Bu adam zora koşmazsanız sittin sene kılını kıpırdatmaz artık.Kararlı ve net olmalısınız.Sizi oyalamasına izin vermeyin.Ev alacaksa hemen girişimde bulunmasını yoksa,kiraya çıkmak istediğinizi söyleyin.Hatta madem şuan izinlisiniz bir süre çocuğunuzla kendi ailenizde kalmak istediğinizi söyleyin ve bunu yapın.

Kusura bakmayın asla hor gördüğümden değil ama şimdi 20 yaşındaki köy yerindeki kızlar kabul etmiyor aynı evi
Siz nasıl ettiniz
Baştan kabul etmeyecektiniz

Eşinize her şey güzel çıkmak istemez tabiki karısı çocuğu annesi yanı başında
Annesinden rahatsız olacak bir durumu yok rahatsız olan sizsiniz
Ayrıca elaleme annesine bakıyor görünüyor
Ayrı ev şu bu uğraşmasına gerek yok

Malesef ezilen siz olacaksınız

Kendine kızmalısın zaten
İnsanlar yeni bir düzen kurup yeni bir aile olacaksa ayrı evleri olacak tabiki
Anasının evinde oturmak isteyen evlenmesin
Boş dursaydı 9 ay ama yine de kurulsaydı o ev
Yaşın küçük
Eşin de herşey yolunda gibi davrandığına göre çok da takmıyor
Vur masaya elini sesin çıksın biraz
En kötü ihtimal kendi ananın evinde oturursun şuan ki halinden iyidir

ana oğul birlik olmuş..planlı bu iş...bebeğe bakma işi bahane..kaynanan ölene kadar sen beraber yaşayacaksınız hiç uğraşma çünkü senin çırpınışlarını ikisi de görmez ..seni yok sayıyor böyle davranmasının sebebi yok saydıkça annesi mutlu olacak..eğer var sayarsa bu defa annesi mutsuz olacak..kendine cariye annesine hizmetçi tutmuş bu kocan..hem çalış para kazan hem mutsuz bir yuvada ezil..kiraya çık kocan da canı isterse gelsin istemezse anasıyla yaşasın..

Yaklaşık bir ay önce konuştum anlattım derdimi dinledi hakta verdi ev alalım dedi çok sevindim kendi kendime ev araştırdım şimdi ev almak istiyoruz ama eşimin amacı farklıymış bir semtten ucuz bir ev alıp onun borcunu bitirip üstünede para koyarak istediğimiz yerden almak. Ama bu süreç yaklaşık 2-3 yıl sürecek ve benim bu süreçte beraber oturmamı istiyor ama sabrım tükeniyor benim iyi niyetim kullanılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…