Ev ev üstüne olmuyormuşşş

Beni
Benim kayınvalidem ile sizin ki gibi sorunum olmadı o benden rahatsız değil ben ondan rahatsızım. Çokta yardımı dokunur bana evde yemeği yapmam kv yapar ben bebeğimle ilgilenirim ya da bir gün olsun şurayı temizle burayı şöyle yap dememiştir. Ama ne kadar iyi olursa olsun ne yaparsa yapsın aynı evde olmuyor misafiri gelip gidiyor yatıya kalanlar oluyor hal böyle olunca eşim doğru düzgün ilgilenmiyor bile benimle gündüz sürekli yüzü asık dolaşan, soğuk davranan adam gece eğer keyfi yerinde olursa bambaşka birine dönüyor ama bu bana kendimi değersiz hissettirmekten başka bir şeye yaramıyor. Evliliğimde yok olup bitiyor haliyle günden güne kendimden, eşimden, evliliğimden nefret ediyorum çünkü benim istediğim hayat bu değil ama benim isteklerimi erteleyen görmek istemeyen yada bahanelerle örtbas eden bir kocam var.

cok genssiniz ya,
yazik en guzel yillariniz boyle geciyor,
insan evliliginden bir sey anlayamaz tabi,
ama cocuk da cok erken olmus, zaten 9 ay ayriymissiniz, o arada neden cocuk yaptiniz ki?

yani bilemedim,
suanda kayinvalide ile oturmak sizin icin iyi gibi bir yandan da, degil mi?

A
Benim için tek iyi noktası bebeğime bakacak olması başka bir şeyini istemiyorum

Bence eşini karşına al ve tek tek konuş. Annesini istemiyor kanısı yaratmamaya çalış. Mesela annesine yakın bir yerde ev tutacağınızı böylece sık sık ziyaret edebileceğini söyle. Eğer sizin ailenizin yani kendinizin mutlu olmasını istiyorsa buna yanaşmalı. Sonuçta siz mutsuz olunca o da mutsuz olacak ve bir de çocuğunuz var.

Eleştirmek istemiyorum ama 24 yaşındasınız ne ara mezun olup atandınız, evlendiniz,hamile kaldınız ve 1,5 yaşında çocuğunuz var. Ne bu acele?

A

Benim için tek iyi noktası bebeğime bakacak olması başka bir şeyini istemiyorum

ama kopruleri yikarsaniz cocugunuza da bakmaz saniyorum ki.

yerinizde olsam hayatimi ipotek etmem ama,
cocuguma kendim bakar kopruleri de yikarim.

ama siz cok genssiniz, insan gercekten oneri de sunamiyor, kiyamiyorum da size, bu genc yasinizda hayatinizi cok zorlastirmissiniz.
aileniz karismiyor mu hic?

çözümü kolay, evini bulucaksın ben gidiyorum geliyorsan gel gelmiyorsan otur ananla diyceksin.başka türlü laftan anlayacak gibi değil.

Bebeğim 5 aylık yanlış anlaşılmasın lise bitince atandım hayata çok erken atıldım kendi ayaklarımın üstünde durmaya başladığımda 19 yaşındaydım öyle olunca her şey benim için çok daha hızlı oldu

Ailem kötü olmamı istemiyor iyilikle çöz diyorlar onlar da üzülüyor ister istemez ama eşimle aram bozulmasın diye bir şey diyemiyorlar

Bunları eşine dedinmi bu şeklide ne diyor madem kaynananla sorun yok bu daha güzel ama senin bu isteklerin eşinde yok gibiki rahatı yerinde zaten odadan odaya karı koca olmak çok zor yaşadım aylarca ama şuan çok şükür kendi evim istediğimi giyip eşimi karşılıyorum istediğim şeklide oluyor herşey çünkü benim evim inşallah seninde evin olur bence eşinle konuş

Sorun sizin eşinizde. Taşınmak istemeyen o şu anda. Sizle aile olamamış ki. Evliliğiniz de bir şeye benzememiş. 9 ay ayrı kalıp, kv evinde bir de çocuk yapmışsınız. Bari korunsaydınız kendi eviniz olana kadar.

Kocan rahatına düşkün seni düşünen yoksa resti çekeceksin yani mücadele etmeyi göze alacaksın hayatta hiç birşey hediye edilmiyor
Bunu tek başına becereceksin, kolay gelsin, nasıl yapacaksan o sana kalmış, buna hayat diyorlar senin sinderella vakasından çıkman gerekecek

ya o kadar evlenmeyin diyoruz ev ev üzerine olmaz diyoruz, hele sen çalışan kadınsın neden kabul ettinki, çok geç artık yapıcak birşey yok çekiceksin. önceden kabul ettiysen şikayet hakkın yok malesef ki eşin haklı yani borcu öde sonra çık.

ya ayrıca 24 yaşındaymışşınız çiçek gibisiniz bukdr erken kayınvalide derdi çekmeye neden kalkıştınızki çok üzüldüm oofff

Kayınvalideniz özel hayata saygılı, anlayışlı biri olsa bile aynı evde çok çok zor..

Benim kv gayet iyidir ama yine olmadı. Bir kış oğluma baktığı için haftaiçi bizimle kaldı. Biz evde yokken bile oğlum girmese odamıza girmezdi. Yine de rahat edemedim. Özel hayatım yok gibiydi. Eşimle özel anlarımız azalmıştı..

İki yıldır aynı sokakta oturuyoruz kv sabah gelip akşam kendi evine gidiyor.
Biz hem ev kredisi ödeyip, hem onun kirasına yardım ediyoruz.
Aile huzurunuz ve bütünlüğünüz için bazı şeylerden feragat etmeniz şart ikinizin de. Bunu eşine kabul ettirmelisin..

Eşinizi karşına al ve sakince anlat. "Evliliğimiz zarar görüyor farketmiyorsun. Bunun geri dönüşü çok zor olur" de. Empati kurmasını iste.
Senin yerinde o olsa ve senin annenle veya babanla sürekli yaşasa nasıl hissedeceğini sor.
Sadece bir tarafın fedakârlık edeceği şey evlilik değil bencilliktir..

Niye evlenirken kaynananin evine yerlesiyorsunuz ki sabretseydiniz biraz kira veya ev alana kadar dügün yapsaydiniz, ben türkiyeden almanyaya gelin geldim kaynanamda sadece 3 ay kaldim bu sürecte hep disardaydik ve daire ara ara geziyorduk cok sükür ki bulduk ev mobilya falan derken yine disari cikiyorduk kaynanami almadik yanimiza alisveris falan yaparken gercekten ev üstüne ev olmuyor Allahtan esim anaci degildi bi an önce kaynanamin evinden cikmak icin cok daire aradik kendi evimizde rahat olmak icin rahat giyinmek falan keyif yapmak icin, bi an önce kira arayin veya satin alin, Allah kolaylik versin size esinizle konusun keske hemen cocuk yapmasaydiniz

Sana baştan şöyle yap böyle yap diyemem cünkğ insanın gözü başlarda aşktan bisey göremiyor. Bende benzer durumları yaşadım. Eşim evlenme arefemizde biz aile apartmanı yaptık benım cok borcum var bizde aile apartmanında bir dairede oturalım bir iki yıl diye cok ısrar etti. Kendimizi toparlamış oluruz dedi. Ben ailesinin habersiz gelmemesini bize karışmamalarını söyledim. Annesi ve babası dahil herkesle konustuk. Sonunda borçları ödeyene kadar oturalım dedim. Sonuç ne oldu neredeyse boşanıyorduk. Takıntı haline getirmiştim sürekli bunu düşünüyordum. En sonunda eşim kavgalardan o kadar bıkmıştı ki bırakın evi şehir değiştirdik. Diyecegım o ki sakın kabul etmeyen gerekıyorsa huzursuzluk çıksın. Ev ev üstüne asla ve asla olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…