Ev ev üstüne olmuyormuşşş

Böyle
Aslında sizin tayininiz çıkmadan kayınvalide evinede gelmemeniz gerekiyordu
Gerekirse evliliği 9 ay erteleyecektiniz
Baştan aynı eve girmişsiniz daha çok zor çıkarsınız
Böyle bir duruma düşeceğimi bilsem evlenmezdim ama insanlar öyle değişiyorlar ki bir anda anlam veremiyorum

Aynılarını yaşadım evini ayır yoksa birbirinizden soğuyacaksınız evlilik mahremdir ve mahrem karı koca arasında olur üçüncü kişi ile olmaz hiç özelin olmayacak tartışmanı bile yapmayacaksın kirlini bile ortaya rahatça atmayacaksın çamaşırın bile kaynanınkiyle yıkanacak lavabo banyo ortak yani üç kişilik evlilik olmaz evini ayır ben yeni ayırdım yoksa biz ayrılırdık

Eşiniz sizi oyaliyor malesef. Net ve sert olun bence ben başka türlu çıkacağınızı düşünmüyorum. Peki kv ne diyor bu duruma ? Tavrı nasıl ? Onunlada konuşsanız durumu. Sonuçta o da eşinden ayrılmış bir yuvanın yikilmasi eşlerin uzaklasmasi ne demek biliyordur

Eğer kendi anneniz aynı durumda olsaydı ne yapardınız, aynı şeyleri düşünür müydünüz?

Nasıl bu kadar sabırlı davranabiliyorsunuz? Sadece size değil sizin durumunuzda olan bütün kadınlara şaşırıyorum. Sizin maddi gücünüz de var üstelik.

Ben olsam 1 kez ciddi bir konuşma yaparım. Baktım bir değişiklik yok, gider tutarım bir ev. İster gelir ister gelmez. Gelmiyorsa da boşanma kağıtları gider kendisine.
Siz ikna edilebilir ya da kabullenebilir durduğunuz sürece eşiniz sizi ne bu konuda dikkate alır ne başka bir konuda.

Eğer kendi anneniz aynı durumda olsaydı ne yapardınız, aynı şeyleri düşünür müydünüz?
Kendi annem böyle bir durumda olsaydı bilmiyorum muhtemelen kızardım geline neyi var derdim annemin ama evliliğin tükenmesi eşlerin birbirine soğuk olması ve evin içinde sanki iki yabancı gibi olması, özelinin olmaması annelerin anlayabileceği hele de eski kadınların anlayışla karşılayabileceği bir şey değil

Hanfendicigim esinizin cok isine geliyor bu durum.Ev alalim borcunu odeyelim sonra gidlim nasi oluyor.Birikmisiniz yoksa yillar surer krediyle falansa

Kayinvalideniz de evinde herzaman birilerini misafir etmekten bunalmış olabilir.Eşinize kadıncağız başını dinlemek ister biz ona yük oluyoruz şeklinde ters etki kuralını kullanarak yaklaşın.Asla inada bindirmeyin.Kadının evini mahvediyoruz bizim yüzümüzden bir düzeni kalmadı deyin.Kayınvalidemin yerine empati yapın her şey Siz de ve eşinizde bir de yaşlı kadını dinlemek

Bebek bakımı için yaşlı insanlar yürekleri yok onların da kafa dinlemeye bir menemenle öğün geçirmeye ihtiyaçları var diye ifade edin biz burada kalınca kadın 4 /4 lük temizlik ve yemek yapmak zorunda hissediyor yazık deyin

Artık eskisi gibi degıl tabı hersey.Ama dediginiz gibi eski kadınlardan oldugu için kızmadan kırmadan konuşmanız gerek. Ben eşinde buluyorum hatayı. O anne ve eş arasındaki özeli ayırt etmesi gerekirdi. Ne sen boyle düşünürdün nede kayınvalıden özel oldugunuzu unutamaz ona göre davranırdı.
Belkide kadının da ihtiyacı var size. Sizin ihtiyacınız zaten var ona. Bilmiyorum anne olunca işin içinde kendimi koyuyorum annem sözkonusu olunca çok duraksıyorum.

Fakat şunu da unutmayın ayrı eve çıkarsanız ufacık bir tartışmada eşiniz annesinin evinden çıkmaz bir de onun eve dönmesini beklersiniz misafir gibi olmak zor ama diğeri anneciğimin yemeğini özledim demesi daha zor gelir size olumlu bakın ömür geçiyor yaşlı kadında böyle olsun inanın istemezdi sağlığınızdan olmayın

Bana yol gösterdiğiniz içinte
Ben tekrar yazıyorum ama kv bu duruma nasıl bir tavır takınıyor ? Direk onunla paylassaniz. Yaşlandıkça evleri ayirmaniz imkansız hale gelecek
Kayınvalidemin söylediği şu seninde gençlik hayallerin var kendi düzenini kurarsın ileride siz yeterki mutlu olun ben bir köşede yaşarım diyor ama ayrılmakta istemediğinden adım gibi eminim çünkü eşinden ayrıldıktan sonra oğlu hiç yalnız bırakmamış hep yanında olmuş ama kv ile konuşsam beni azda olsa anlayacağını düşünüyorum inşallah en uygun zamanda da konuşmaya karar verdim

E
Eğer dediğiniz gibi bir durum olursa zaten eşim tercihini yapmış olur annesinden vazgeçsin demiyorum tabi kimse annesinden vazgeçemez ama eşim en ufak bir şeyde annesine gidecekse herkes kendi yoluna bakmalı

Kesinlikle konuşun paylaşın hislerinizi kv ile esinizle net olun anlicaklardır illaki sizi anlamak zorundalar. Umarım istediğiniz gibi olur hersey

işe başlayınca ev tutun gidip oturun eşiniz geliyorsa gelir gelmiyorsa anacığıyla otursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…