- Konu Sahibi geldikgidiyoruz
-
Böyle bir duruma düşeceğimi bilsem evlenmezdim ama insanlar öyle değişiyorlar ki bir anda anlam veremiyorumAslında sizin tayininiz çıkmadan kayınvalide evinede gelmemeniz gerekiyordu
Gerekirse evliliği 9 ay erteleyecektiniz
Baştan aynı eve girmişsiniz daha çok zor çıkarsınız
Aynılarını yaşadım evini ayır yoksa birbirinizden soğuyacaksınız evlilik mahremdir ve mahrem karı koca arasında olur üçüncü kişi ile olmaz hiç özelin olmayacak tartışmanı bile yapmayacaksın kirlini bile ortaya rahatça atmayacaksın çamaşırın bile kaynanınkiyle yıkanacak lavabo banyo ortak yani üç kişilik evlilik olmaz evini ayır ben yeni ayırdım yoksa biz ayrılırdıkMerhaba arkadaşlar. Benim evli ve bu konuda tecrübeli olan kişilerden akıl almaya ihtiyacım var. Ben 24 yaşındayım 1,5 senelik evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve kayınvalidem ile oturuyorum.(kv eşinden ayrılmış). Evlendiğimde eşimden 9 ay boyunca ayrı kaldım farklı şehirde yaşadım işim nedeniyle tayinim bir türlü çıkmadı. Bizde o yüzden ayrı bir ev kurmadık kv'nin evine yerleşmiş gibi oldum. Şimdi tayinim gerçekleşti ve biz hala bir eve çıkmadık çünkü eşim istemiyor hem yakında işe başlayacağım kv bebeğime bakacağı için hem de ev alıp borcunu ödeyelim öyle çıkalım diyor ama ben istemiyorum. Hiç özel hayat denen bir şeyim yok eşime yaklaşmaya korkuyorum artık.(kv iki defa yatak odamıza girdi aniden çok utanmıştım) zaten evlilikten bir şey anlamadım. Kvnın evinde bir yatak odam var ama soğuk olunca orayıda kullanamıyorum ev eski olunca ısınmıyorda. Gitgide de eşimden soğumaya başladım. Her hareketi batıyor artık çünkü benim mutsuz olduğumu gördüğü halde yok sayıyor sanki her şey çok güzelmiş gibi davranıyor. Ne yapmalıyım lütfen akıl verin bana kendimi çok güçsüz, işe yaramaz, değersiz hissediyorum. Boşuna okumuş çabalamış gibi hissediyorum kendime kızıyorum. Lütfen yardım edin bana yol gösterin yoksa kendimi yiyip bitiriyorum içime akıtıyorum gözyaşımı.
Kendi annem böyle bir durumda olsaydı bilmiyorum muhtemelen kızardım geline neyi var derdim annemin ama evliliğin tükenmesi eşlerin birbirine soğuk olması ve evin içinde sanki iki yabancı gibi olması, özelinin olmaması annelerin anlayabileceği hele de eski kadınların anlayışla karşılayabileceği bir şey değilEğer kendi anneniz aynı durumda olsaydı ne yapardınız, aynı şeyleri düşünür müydünüz?
Artık eskisi gibi degıl tabı hersey.Ama dediginiz gibi eski kadınlardan oldugu için kızmadan kırmadan konuşmanız gerek. Ben eşinde buluyorum hatayı. O anne ve eş arasındaki özeli ayırt etmesi gerekirdi. Ne sen boyle düşünürdün nede kayınvalıden özel oldugunuzu unutamaz ona göre davranırdı.Kendi annem böyle bir durumda olsaydı bilmiyorum muhtemelen kızardım geline neyi var derdim annemin ama evliliğin tükenmesi eşlerin birbirine soğuk olması ve evin içinde sanki iki yabancı gibi olması, özelinin olmaması annelerin anlayabileceği hele de eski kadınların anlayışla karşılayabileceği bir şey değil
Kayınvalidemin söylediği şu seninde gençlik hayallerin var kendi düzenini kurarsın ileride siz yeterki mutlu olun ben bir köşede yaşarım diyor ama ayrılmakta istemediğinden adım gibi eminim çünkü eşinden ayrıldıktan sonra oğlu hiç yalnız bırakmamış hep yanında olmuş ama kv ile konuşsam beni azda olsa anlayacağını düşünüyorum inşallah en uygun zamanda da konuşmaya karar verdimBen tekrar yazıyorum ama kv bu duruma nasıl bir tavır takınıyor ? Direk onunla paylassaniz. Yaşlandıkça evleri ayirmaniz imkansız hale gelecek
Eğer dediğiniz gibi bir durum olursa zaten eşim tercihini yapmış olur annesinden vazgeçsin demiyorum tabi kimse annesinden vazgeçemez ama eşim en ufak bir şeyde annesine gidecekse herkes kendi yoluna bakmalıFakat şunu da unutmayın ayrı eve çıkarsanız ufacık bir tartışmada eşiniz annesinin evinden çıkmaz bir de onun eve dönmesini beklersiniz misafir gibi olmak zor ama diğeri anneciğimin yemeğini özledim demesi daha zor gelir size olumlu bakın ömür geçiyor yaşlı kadında böyle olsun inanın istemezdi sağlığınızdan olmayın
Kesinlikle konuşun paylaşın hislerinizi kv ile esinizle net olun anlicaklardır illaki sizi anlamak zorundalar. Umarım istediğiniz gibi olur herseyBana yol gösterdiğiniz içinte
Kayınvalidemin söylediği şu seninde gençlik hayallerin var kendi düzenini kurarsın ileride siz yeterki mutlu olun ben bir köşede yaşarım diyor ama ayrılmakta istemediğinden adım gibi eminim çünkü eşinden ayrıldıktan sonra oğlu hiç yalnız bırakmamış hep yanında olmuş ama kv ile konuşsam beni azda olsa anlayacağını düşünüyorum inşallah en uygun zamanda da konuşmaya karar verdim
Merhaba arkadaşlar. Benim evli ve bu konuda tecrübeli olan kişilerden akıl almaya ihtiyacım var. Ben 24 yaşındayım 1,5 senelik evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve kayınvalidem ile oturuyorum.(kv eşinden ayrılmış). Evlendiğimde eşimden 9 ay boyunca ayrı kaldım farklı şehirde yaşadım işim nedeniyle tayinim bir türlü çıkmadı. Bizde o yüzden ayrı bir ev kurmadık kv'nin evine yerleşmiş gibi oldum. Şimdi tayinim gerçekleşti ve biz hala bir eve çıkmadık çünkü eşim istemiyor hem yakında işe başlayacağım kv bebeğime bakacağı için hem de ev alıp borcunu ödeyelim öyle çıkalım diyor ama ben istemiyorum. Hiç özel hayat denen bir şeyim yok eşime yaklaşmaya korkuyorum artık.(kv iki defa yatak odamıza girdi aniden çok utanmıştım) zaten evlilikten bir şey anlamadım. Kvnın evinde bir yatak odam var ama soğuk olunca orayıda kullanamıyorum ev eski olunca ısınmıyorda. Gitgide de eşimden soğumaya başladım. Her hareketi batıyor artık çünkü benim mutsuz olduğumu gördüğü halde yok sayıyor sanki her şey çok güzelmiş gibi davranıyor. Ne yapmalıyım lütfen akıl verin bana kendimi çok güçsüz, işe yaramaz, değersiz hissediyorum. Boşuna okumuş çabalamış gibi hissediyorum kendime kızıyorum. Lütfen yardım edin bana yol gösterin yoksa kendimi yiyip bitiriyorum içime akıtıyorum gözyaşımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?