Ev gecimi

Kakaolu-sut

İç güveysinden hallice ;)
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
129
84
13
38
Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim

Bireysel emeklilik vs yapıp her ay otomatik 800 vs oderseniz kalanı mecbur idare li kullanırsınız.

ahh canım bu parayı yetırememk hepımızın derdı benım esımde iyı para alıyor ev kıra araba kredısı oduyoruz bıde sımdı bebek beklıyoruz allahın ıznıyle yanımıza para kalması gerekırken bı daha eksıye ınıyoruz o yuzden ayagımız yorganın ucunu bulmuyo ama benım esım para yemeyı cok sevıyor tam sopalık :sopa:

Giderleriniz çok değil aslında ama kalan para da kimine göre az kimine göre yeterli bir miktar. Bize göre yorum yaparsam az, mesela dışarı çıkan gezmeyi seven bir çiftseniz haliyle yetmez ya da alışverişi seviyorsanız. İstersen şöyle yapabilirsin, her ay maaşı alır almaz 2-3 çeyrek al biriktir.

Giderleriniz çok değil aslında ama kalan para da kimine göre az kimine göre yeterli bir miktar. Bize göre yorum yaparsam az, mesela dışarı çıkan gezmeyi seven bir çiftseniz haliyle yetmez ya da alışverişi seviyorsanız. İstersen şöyle yapabilirsin, her ay 2-3 çeyrek al biriktir.

kız sımdı ceyrek alma zamanı mı altını fıyatı uctuuuuu:KK55:

Giderleriniz çok değil aslında ama kalan para da kimine göre az kimine göre yeterli bir miktar. Bize göre yorum yaparsam az, mesela dışarı çıkan gezmeyi seven bir çiftseniz haliyle yetmez ya da alışverişi seviyorsanız. İstersen şöyle yapabilirsin, her ay maaşı alır almaz 2-3 çeyrek al biriktir.
Aynen herhafta disari cikinca gidiyor kalmiyor ki para kart full gelincede ceyrege filan kalmiyor ki direk karta gidiyor :KK34:

Bence de her ay çeyrek vs al at kenara birikim bari olsun. Birde hesabınızı takip edin derim ne alıyorsunuz ne kadar harciyorsunjz bi onmuhasebe defteriniz olsun hesabınızı bilirsiniz

Bugun aciklanan verilere gore yoksulluk sınırı 4.132,19 tl. Yetmemesi normal. o paraya Uc cocuklu GÜL !gibi gecinen aile yok maalesef. Eti ayda bir, baligi kisin hamsi cikinca alan bir aileye gul gibi gecinir denmez ki. hersey ates pahasi. 3000 cok bi para gibi gorup yaa niye yetiremiyoruz dedikce basimizdakiler de hakkaten bu coook parayla niye gecinemiyorlar diyorlardir.

Normal mi ne biliyim etraftaki insanlati gorunce daha az parayla gecinebiliyorlar borc kira vs de yok bizde anlamadim az diyosunuz yani ucbin yok ben calismiyorum
Canım herşey çok pahalı :( Allah herkese yardım etsın.Kalem kalem yaz neye para harcıyorsun gereksızlerı çıkar.
ama 3.000 az yanı bu zamanda dusun ev kıraları ne kadar

Bugun aciklanan verilere gore yoksulluk sınırı 4.132,19 tl. Yetmemesi normal. o paraya Uc cocuklu GÜL !gibi gecinen aile yok maalesef. Eti ayda bir, baligi kisin hamsi cikinca alan bir aileye gul gibi gecinir denmez ki. hersey ates pahasi. 3000 cok bi para gibi gorup yaa niye yetiremiyoruz dedikce basimizdakiler de hakkaten bu coook parayla niye gecinemiyorlar diyorlardir.
aynen bır yemek soylesen dısardan ne kadar para eder. he makarna yıyıp otobuse bınersen sosyal hayat sıfırsa yeter.Ama can bu eşek gibi çalışıyoruz gezmek eğlenmekte hakkımız:(

ne ka gelir , o ka gider :) rakamlarımız çok farklı sizinle ama aynı dert bizde de var, çünkü borç ödüyoruz fazlasıyla. Bazı insanlar para idaresini iyi yapamıyor bir de o var.Misal benim eşim. Benden daha fazla kazanıyor ama hep içeride hep içeride.Ben ondan daha az kazanıp daha çok borç öderken, kenarıya bile atabiliyorum.

Back
X