Ev gecimi

Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim

Ortalama standartlarda yetmesi lazim. Biz kira verdiğimiz halde ortalama 4bin liraya geciniyoruz bi de iki cocuk var. Üstüne arada para gönderilen ebeveynler kardesler var. Gayet de ferah takiliyoruz, yiyecekte asla kisitlama yapmiyoruz.luksumuz yok sadece. Bi lüksümüz araba.

Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim

En sevdiğim konulardan birini acmissin :)
Bütün yorumları okurum bolca yorum da yaparım
Hayata geçirme sıfır :KK70:

Normal bunlar. Haftada bir dışarı çıksan zaten kalan para harcanır dışarıda. 3000 çok yüksek bir gelir değil ki.
Belki kredi kartı kullanımını kısıtlayabilirsiniz. Başka ekstra harcamanız yok gibi görünüyor.

Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Benim maaş krediye gidiyor. Eşim 3.600 alıyor. Ben de ek ders den 800 yatıyor. Yazın bu ekders de yatmayacak. Biz ucu ucuna yetiriyoruz. Faturalarınız da çokmuş bu arada. Biraz faturalardan mı kıssanız.

Mutfak masrafınız da çok gibi. Biz bim den alış veriş yapıyoruz. Bazen indirimleri takip ediyorum ben. Kendi harçlığım da 800 aylık ;) onunla da kıyafet vs alıyorum. O değilde o kadar oku oku çalış. Aylık 800 harçlığa talim ol. Neyse buna da şükür :) elbet bu zor günler de geçecek. Çocuk olursa Nasıl olacak onu düşünüyorum zati

Biz iki yil once küçük sayilmayan sehirde 2000 TL maasla 500 kira ödeyip 10 bin birikim yapmistik şuan eşimin kendi dükkani var o yillik 25-30 bin para biriktiriyor eve getirmeden. Ama eve gelen para da 3000-4000 (ortalama) arasi kira yine ayni çok daha küçük bir sehirdeyiz bi kuruş kenara atamiyorum. Burasi bana bereketli gelmedi.

Arkadaşım 1200 tl kalıyor diyorsun bu da karta gidiyor galiba. Önce kartı kapatıp sürekli nakit kullanmaya çalışın. Kredi kartlarımız full doluydu asgarilerine her ay 2000-3000 ödüyorduk elde para kalmayınca karttan yiyorduk her ay böyleydi. Eve sıkı yönetim getirdim önce kart borçlarını kapattık sonra ev alıp 2400 lirayı oraya bağladık güne girdik kalan parayı da ikiye bölüp harçlık yapıyoruz mecbur kalmadıkça karta yüklenmiyoruz. Kredi kartı olunca insan harcadığının farkına varmıyır

Bereket farklı bir kavram
Kredi olsun kredi kartı olsun bereketi kaldırıyor sanki Ben bir defa takıntı yapıp bereket konusunu çok araştırmıştım faydalı bilgiler edindim
Bu arada bu akşam Hıdrellez Dilek'lerinizi kağıtlara çizmeyi unutmayın

Bereket farklı bir kavram
Kredi olsun kredi kartı olsun bereketi kaldırıyor sanki Ben bir defa takıntı yapıp bereket konusunu çok araştırmıştım faydalı bilgiler edindim
Bu arada bu akşam Hıdrellez Dilek'lerinizi kağıtlara çizmeyi unutmayın
Aaaa evet ben bereket ciziyom ozaman :) nasil olacaksa.bencede kredi bereketi bitiriyor

Ben 600 tl faturayı soracağım ne faturası

Bizde çıcuk da var

33,5 doğalgaz 60 su 80 elektrik geldi 70 int ve telefon 80 de iki cep faturası

Sonuçta gelirimiz de giderimiz de sizden çok ama faturalar bunlar kışın doğalgaz 300 civarı geldi tabii

Market alışverişi pahalı bir kere yazmıştı bir kalıp peynir yiyoruz haftada diye arkadaş da şok olmuşlardı

Kıyafete para saçmayın tek öneri olabilir

Hırka istiyorum yokmuş bir nerdeyirse kazak vardı kaç lira dedim 190 dedi adam değer mi hayır aldım mu hayır güzel miydi evet

Sonuçta ben onu alacak maddi duruma sahibim ama giymesem de olur ya da daha ucuz alır giyerim zira eskiden pahalı kaliteli idi artık o da kalmadı

sizden daha az alıp 3 çocukla nasıl geçiniyo yakınınız? imkansız bu size söylemediği gelirleri vardır.. eğer gercekse de madalya takmak lazım..

Kredi kartını kırıp atmanız lazım, ilk 6 ay zorlu geçecek, bir taraftan kart borcu bir taraftan o ayın ihtiyacına nakit ayırma.. Ama taksitler bittikçe bittikçe kredi kartını kırarak ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.
Bir de alışverişe listeli çıkmak. Liste olmadan indirimde neyi görsek saldırıyoruz, liste ile çıkıp listenin dışına çıkmadan yaparsanız alışverişi indirim tuzağına düşmeden ordan da baya bir kar olur.
3000 kirasız yetmeyecek bir para değil. Bizim gelir daha fazla ama ev taksidi ödediğimiz için 3000 den daha azı kalıyor kira verdiğimiz halde yetiyor çok şükür. Ama kart kullanmıyoruz, alışverişe listeli çıkıyoruz

Dışarıda nerede tavuk döner yersen ye bence evindeki yemek daha sağlıklı.
üstüne para verseler ben yemiyorum.
Yiyenlere de acıyorum kızlar. Yapmayın kendinize. Dışarıda yemek yemeyin tamamen sağlıksız hepsi.
hepsi mi? iyi bi restoranda yediğimiz yemekler de mi sağlıksız?

Avcılarda ne bileyim Allah bereketini koyuyor sigara yok eşim servisle gidiyor gezmek tozmak tatil yok dışarıda yemek yok mecbur kalmadıkça vs vs Allah şahit hiç bir şikayetimde yok.... Rabbim önce sağlık afiyet versin sonuçta kimseye muhtaç degiliz.
en önemlisi sağlık .Allah kımseyı elden ayaktan dusurmesın kımseye muhtac etmesın:(

Back
X