Ev gecindirmek zor

Zeynep feray

Kilo 67 hedef 58 boy 166
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
124
86
48
750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs

Ama misafir gelince gecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun

Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri

Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici

Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(

Bence misafir için de öyle iki günde 500 harcamamalısın. Evde ne varsa onu yer artı bi iki özel jest tabiki.. ama bu kadar sınırını aşma ayıplanacak utanılacak bi durumunuz yok. Öğrenci de olsa siz ne yiyip doyuyorsanız o da onu yiyebilir. Bence daha aşma bütçeni. Yarın bigün bişey olsa kimse sana "biriktirdiği parayı x için harcamıştı ne iyi kalpli kadın" demicek "iki gün misafir ettin onun da lafını mı ediyosun" dicek.

Dışarda mi yediniz ki. Çok gitmiş para. Tavuk yemeği yap et olarak. Meyve de yemedin bi zahmet. Ayrıca yatılı misafir kabul etmemeye çalış.

Ya cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm ((

biriktiridiğin parayı niye harcıyosun, eşin versin. 4 günde 500 çok. öğrenciyse anası babası düşünsün
Evin gecimi bende
Dışarda mi yediniz ki. Çok gitmiş para. Tavuk yemeği yap et olarak. Meyve de yemedin bi zahmet. Ayrıca yatılı misafir kabul etmemeye çalış.
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi

Gecen ayran yaptim bira sulu oldu bu sulu dedi icti ama laf da soyledi bi 1 rerbardak ayran iciyoruz o bir surahi masallah subahnallah

500 tl cok degil mi o kadar ne aldiniz ki.Eger gercekten zorlanıyorsanız ama misafire de hayir diyemiyorsaniz daha ekonomik seylerle agirlamanin yolunu bulmalisiniz .

Evin gecimi bende
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi

şu yazdığınız malzemeler,toplamda 150 tl yi geçmez.500 tl yi ne ara harcadınız?

Bütçenize göre alışveriş yapmalısınız uzun kalan misafire bütçeniz çok yeterli değilse nasıl yiyorsanız ve yaşıyorsanız o şekilde ortam hazırlayın.. Arada bir iki değişiklik ve bütçe aşmayan jestler tabiki olur ama aşırıya kaçmamak lazım, para kolay kazanılmıyor sonuçta..

Ya cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm ((

Yok bence yapma zaten 2 gün yapmışsın yedirmişsin en güzelini. daha ne yapıcaksın çocuğun varmış ona harca deli misin, biri bişey derse hiç utanma "valla mutfak alışverişimi zor yetiştiriyorum kusura bakmayın durumumuz olsa her gün dışarı en iyi yerlere yemeğe çıkarmaz mıyım?" De. Halden durumdan da anlasınlar azcık

Gecen ayran yaptim bira sulu oldu bu sulu dedi icti ama laf da soyledi bi 1 rerbardak ayran iciyoruz o bir surahi masallah subahnallah
Evet, maalesef şimdi misafirler öyle oldu. Bize annemiz babamız öğretiyordu. Gittiğimiz yerde Nasıl yemek yiyeceğimizi. Aç olsak da isteyemezsiniz birşey. Önümüze konulanı yerdik. Herkes öyleydi. Şimdi misafir kendisini restoranda sanıyor. Çorba içmem diyor, pilav koyma bana, ekmek kepekli yok mu? Geriye ne kalıyor? Bol bol et yemeği ile karnını doyurmak istiyor.

Parasal olarak uygun ama doyurucu menü tercih etseydiniz makarnadır fırın yemekleri filan mesela. Gelişim çağındaysa çok yer yani. Patates filan kızart mesela kim hayır der az süsleyerek salata yanına. Hep çok güzel dört dörtlük hazırlayacak haliniz yok kendi evinde bile yoktur.

Misafirim de olsa 500 tllik alışverişle 15 gün idare ederim ben en az. O da boyle migrostan vs. Alışveriş yaparsam. Bim den pazardan yaptığım 500 tllik alışveriş 1 ay gider. Bence çok hesaplı gitmiyorsunuz, çok dagitiyorsunuz gibi geldi. Tabi biz de dışarda yiyoruz vs.500 lira 4 günde bu sekilde harcanir ama evde agirlamak icin cok fazla.

Eğer kenarda birikmiş 500 tl olmasaydı onu harcamazdınız olanlari çıkarırdınız siz ise kenardaki 500 tl ye güvenip harcadınız . Kenardaki 500 tl yi yok sayarak normalde ne yiyorsanız onları hazırlayın . O zaman 500 tl gitmemiş olur eğer dayanamayıp harciyorsanız ceyrek alin paranizla bozduramazsiniz

Ne yedirdiniz bu kadar gitti.bizim hem market hemde ihtiyaclari kartla cekiyoruz 800 civari geliyo ben ona cok diyorum.sizde bi gun guzel yemek yapin bi gun normal yemek.tamam misafir onemli ama hergunde et yemegi yaparsaniz cok gider.ayrica yabancida degilmis esinizin kardesi cokta kasmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…