- Konu Sahibi Zeynep feray
-
Canım annene deki sana hakkımı helal ediyorum de .Bende oule yaptim 1 1.5 senede 3 bilezik biriktirdim zorla el isi falan ile sonra anneme de dedim lazim olunca harca diye sonra yerine koyarsin canim annem harcamis koyamiyor yerine surekli borcun bende diyor ben kabul etmiuorum artik ne bileyim ya simdi yanimda biriktirmeye calisiyorum diye insallah alinmiyordur ama oda harcayinca hem ben kendi istediğimi yapamiyorum hemde o surekli kendini rahatsiz hissediyor borcumu odeyemedim diye simdi yine mi versem acaba ama ya yine ayni sey olursa ya cani sagolsun harcasinda ne bileyim evime 1 cop almadan biriktirmistim simdi ev esyalari eskidi 8 senede diyorum yavas yavas onlarinda yenilerim biriktirebilirsem ama anneme versem harcasa ben de sikintiya düşüncem oda ama harcamasi da bosyere degil ihtiyaci varki
Biz 4 aile bir danaya gireriz ve o dananin 30 kg dagitilir gelen gidene ikram edilir evet geri kalanda bize 1 sene yeterbence kurbani kendi yemesi tuhaf... bir kismini hadi neyse koyarsin ama tüm sene yetecek kadar:) hicmi dagitilmiyor bu et... kurban kesmenin anlami dolabina depolamak degilki... bu arkdas bayaga cimri geldi bana:)
sız resmen kurbanım amacını yanlış anlamışsınızBiz 4 aile bir danaya gireriz ve o dananin 30 kg dagitilir gelen gidene ikram edilir evet geri kalanda bize 1 sene yeter
biz olayin amacini cok iyi biliyoruz olayin dini boyutuna hele hic girmeyin ama olayi saptirmayida siz cok iyi bilmissinizsız resmen kurbanım amacını yanlış anlamışsınızneyse ....
olayin amacini bilsen bir sene et depolamazsinbiz olayin amacini cok iyi biliyoruz olayin dini boyutuna hele hic girmeyin ama olayi saptirmayida siz cok iyi bilmissiniz
bence deBence misafirde sorun yok sizde var gibi geldi 4 günlük misafire 500 tl harcama yapmak çok fazla. Biz eşimle yemeğimizden hiç kısmayız hemen hemen herşeyin en kalitelisini almaya çalışırız. Misaifirmizde oldu ama 4 günde 500 harcamadık hiç. 15 gün olsa neyse de 4 gün için çok fazla. Ayrıca misafirimin ne kadar yediğinide hiç hesaplamadım. Herşeyim en iyisinide onlara ikram etmekten hoşlanırım.
yuhhAnnecim böyle yapardı. Kendi ailesinden de böyle görmüş.Babaannem,amcalarim gelicegi zaman annem borç yapar veresiye yapar dolu dolu agirlardi onlari. Bu dönemler içerisinde babamin işlerinin çok kötü olduğu, iş yerini kapatmak zorunda olduğu günler yaşandı . Annem babamın ailesinden yardım istedi ve aslında yardım edebilecek gucteydiler.Kimse durumumuzun kötü olduğuna, akşamları kuru ekmeği yağda kavurup yediğimize inanmadı. Az yeseydiniz,geldiğimizde bizim evimizde olmayan şeyler sizin sofranizdaydi dediler.Yani canım misafirini ağırla ama çocuğunun yarınki rızkını harciyarak yapma.
Para yok bitti kiris kalmadi olmayan seyle neyi nasil alacam... sorana yokYa cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?