anam maaşallah hepinizin evine milyarlar giriyor..yaa asgari ücret alan yokmu?
kızlar eşimle oturduk yazdığınız yorumları tek tek okuduk. kafamıza dank etti. kendimize göre tedbirler aldık. kredi kartı ekstrelerini inceledik, 70-80 TL elektrik su ödüyoruz her ay. yaptığımız yanlışları değerlendirdik. ve bir ajanda tuttuk. aldığımız kararları yazdık. tatil planlarımızı iptal ettik. çok güzel örnekler ve tavsiyeler yazmışsınız. bana kızanlar bile olmuş :) ama çok teşekkür ederim. çok faydası oldu.
aslında pazardan alışveriş yapmak çok akıllıca ama bizim araba olmadığı için ( bu maaşla araba alamadınız mı dediğinizi duyar gibi oluyorum) ve evimiz pahalı bir semtte olduğu için pazarımız bile sosyetik ve çok pahalı bu yüzden marketten alıyoruz. bir de israf çok yapıyoruz. şimdi anladım. siz yazmışsınız bayat ekmekleri attığımı filan düşününce içim sızlıyor şu an. evin bereketi kaçıyor tabi.
çok güzel bir paylaşım oldu. lütfen bu konuda paylaşımlarımıza devam edelim a.s.
canım yaşam tarzın nasıl bilmiyorum ama borçlardan bahsediyosun.sana bi tavsiyem olacak.ikimiz de devlet memuruyuz. sigortamız ödeniyor yani. aslında kenara para koyma güzel fikir ama borçlar dururken içime sinmiyo
canım bak bişey daha söyleyeyim ben suyun vanasını biraz kıstım.baktım çeşmeyi açtığımızda şarıl şarıl fazlasıyla akıyor bende birazcık kıstım şimdi kararında akıyor.
kartlı su sayacı kullanıyoruz inan suyumuzda hemen bitmiyor ben böyle yaptığımdan beri buda bir püf noktası işte...
ekmeklerini sakın atma yoksa evin beti bereketi kalmaz.
kare kare kes at fırına kıtır ekmek yap çorbada öyle güzel oluyorki..
yada robottan geçir ufalansın köfteye atarsın...
ben ekmeklerimi öyle yapıyorum.
hatta tavuk pane yaparkende kullanıyorum bir yumurta kırıyorum içine baharatlar atıyorum tavuğu bu harca bulayıp kıtır ekmeklere batırıyorum ve tavuk etlerini öyle kızartıyorum
öyle enfes oluyorki evde pane yapıyorum yani...
birde şunu der annem hep.
yavrum hiç bir zaman yok demeyin hep şükredin 3 kuruşun bile kalsa evinde şükret Allah bereketini arttırır der...
bir tanıdığımız var evine 3 maaş giriyor evi var arabası var ama hep ağlanır hep ağlanır yok ta yok diye...
bir gün şükrettiğini duymadım.
hatta daha bizlerden borç ister asıl işim anahtarı şükretmek gerisini Rabbim zaten veriyor...
Pregant çocuğuna kim bakıyor çocuk bakıcısına para veriyo musun?
Pregantcım, nerede oturuyorsun sana alternatif alışveriş seçenekleri söyleyeyim...
Avrupa yakasındaysan ben avrupa yakasının tüm market ve pazar envanterini çıkardım (6 ay işsiz kalınca market ve pazar gezdim hep) :)
canım yaşam tarzın nasıl bilmiyorum ama borçlardan bahsediyosun.sana bi tavsiyem olacak.
eğer markalardan alışveriş yapıyosan ömür boyu borç taksitlerin bitmez.çok meşhur markaların sadece pazar paylarını artırmak için yaptıkları,pahalı ve markalı ürünlerle aynı malzemeyi kullandıkları ama hesaplı ürünleri var.beyaz eşyada ve mobilyada bunları tercih edebilirsin.
bi de biz kadınların önem verdiği şey giyim kuşam bunda da markaları bırakıp kaliteli ama hesaplı olanlarını tercih edersen taksitli borcunun olacağını sanmam.
mutfak gideri standarttır zaten.onda oynama yapabileceğini sanmam ama kalan herşeyde mutlaka tasarruf yapabilirsin.emin ol.sadece marka olayından vazgeç eğer öyle yapıyosankaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?