Ev geindirme sanatn beceremiyorum...

kızlar helal olsun böyle bir konuda müthiş fikir ve yorumlarınız var ben de çok tutumlu değilim ama olmaya çalışıyorum evlenicem nişanlıyım.Nişanlım çok tutumlu değil o yüzden ben kasayı devralıcam.Şöyle yeni evlenenlerden yorumlar istiyorum hem borç ödeyip hem nasıl geçiniyorlar? Bir de evlenip 2 yıl içinde ev alanlar bunu nasıl yapıyor anne baba desteği olmadan merak ettim..

az maasla ev gecindirmenin sirri paranin bereketinde... bir evde israf yoksa nimetin degeri varsa o eve giren bir kurus bin kurus kadar cogaliyor. ornekte oldugu gibi 3500 de alsan yetmiyor obur turlu. o yuzden Allaha hep bereketli kazanc vermesi icin dua ederim. yoksa cok olmasinin pek bir ehemmiyeti yok. Allah varlikla sinamasin kimseyi....

kızlar eşimle oturduk yazdığınız yorumları tek tek okuduk. kafamıza dank etti. kendimize göre tedbirler aldık. kredi kartı ekstrelerini inceledik, 70-80 TL elektrik su ödüyoruz her ay. yaptığımız yanlışları değerlendirdik. ve bir ajanda tuttuk. aldığımız kararları yazdık. tatil planlarımızı iptal ettik. çok güzel örnekler ve tavsiyeler yazmışsınız. bana kızanlar bile olmuş :) ama çok teşekkür ederim. çok faydası oldu.
aslında pazardan alışveriş yapmak çok akıllıca ama bizim araba olmadığı için ( bu maaşla araba alamadınız mı dediğinizi duyar gibi oluyorum) ve evimiz pahalı bir semtte olduğu için pazarımız bile sosyetik ve çok pahalı bu yüzden marketten alıyoruz. bir de israf çok yapıyoruz. şimdi anladım. siz yazmışsınız bayat ekmekleri attığımı filan düşününce içim sızlıyor şu an. evin bereketi kaçıyor tabi.
çok güzel bir paylaşım oldu. lütfen bu konuda paylaşımlarımıza devam edelim a.s.

gelen para belli, bu nedenle o paranın üstüne asla çıkamayacagımızı çok ıyı bılıyoruz. heray maaşımızın 3/1 bankaya atıyoruz. ve o para yokmuş gibi yaşıyoruz. asla sınırımız geçmeyız.

canım bak bişey daha söyleyeyim ben suyun vanasını biraz kıstım.baktım çeşmeyi açtığımızda şarıl şarıl fazlasıyla akıyor bende birazcık kıstım şimdi kararında akıyor.
kartlı su sayacı kullanıyoruz inan suyumuzda hemen bitmiyor ben böyle yaptığımdan beri buda bir püf noktası işte...

ekmeklerini sakın atma yoksa evin beti bereketi kalmaz.
kare kare kes at fırına kıtır ekmek yap çorbada öyle güzel oluyorki..
yada robottan geçir ufalansın köfteye atarsın...
ben ekmeklerimi öyle yapıyorum.
hatta tavuk pane yaparkende kullanıyorum bir yumurta kırıyorum içine baharatlar atıyorum tavuğu bu harca bulayıp kıtır ekmeklere batırıyorum ve tavuk etlerini öyle kızartıyorum
öyle enfes oluyorki evde pane yapıyorum yani...

birde şunu der annem hep.
yavrum hiç bir zaman yok demeyin hep şükredin 3 kuruşun bile kalsa evinde şükret Allah bereketini arttırır der...
bir tanıdığımız var evine 3 maaş giriyor evi var arabası var ama hep ağlanır hep ağlanır yok ta yok diye...
bir gün şükrettiğini duymadım.
hatta daha bizlerden borç ister asıl işim anahtarı şükretmek gerisini Rabbim zaten veriyor...

Son düzenleme:
hic üsenmedim hepsini okudumm..
bizimde durumumuz yaklasik ayni.ama evlendigimizde borclar vardi..
14 000 TL borcu kapattik 4 yilda.
gecen yil sifirlamistik ki su son bir ay icinde yine 2000 TL acildik,
hemde durduk yere.. öyle aman aman eve alinmis bise yok.
gezme tozma yanii

yarin hemen esimle konusmam lazim .. bu konuya bir el atayim..
süper örneksinizz
kendi adima cok tesekkür ediyorum.
hani sizin kadar yapamam .. yapim itibariyle :roflol:
ama en azindan bazi seyleri yapmaya calisacagim.
muCxxx

off bende aynı dertten muzrarıpım

hep borc hep borccccc 9 aydır evlıyız kurtulamadık

gereksiz harcama derken ne mesela neyi gereksiz harcıyorsunuz...
elinize ne kadar para geçiyor ayda biliyorsunuzdur.....
kira veriyorsanız kirayı düşün, faturalarınızı ödeyin... geri kalan parayı ikiye bölün... yarısı bankada biriksin yarısınıda harcayın...
canınız bir şey istiyorsa mutlaka alın...mümkün oldukça kenara ayırdığınız paraya dokunmayın...
savruk bir kocanız varsa idareyi siz öğrenmek durumundasınız...

ÖNCE BORC SONRA KEYFI HARCAMALAR !!!

KENDIMDEN ORNEKLER
Esımle cıkarken ıkımız de calısıyorduk.Ben o kadar cok calısıyordumkı freelance oldugu ıcın gerektıgınde sabaha kadar calısıp oglene kadar da uyuyup yıne ısıme devam edıyordum.Esım de kredı kartı borclarını baya bı yuklemıstı. Bı ara bı kagıt geldı hacızle ılgılı benımkının pacaları tutustu.
O gunden sonra maasından 200 lıra kendıne ayırıp gerı kalanını bana yolladı benım maasım ve onun maasıyla odemelerımızı duzenlı olarak yaptık ve 5-6 ayda 5-6 mılyarlık borcu bıtırdık ama ben o 5-6 ay ıcınde kendıme afedersın don bıle almadım o da oyle.

ILK EVLENDIGIMIZ ZAMAN
Esıme her ayın 1ınde maası yatar ınternet uzerınden butun faturaları kredı kartı borclarını oderım.Hesapta genelde 300 ya da 400den fazla kalmaz hatta bazen 200 kaldıgı bıle olur ama once BORCLAR ODENIR. O 200 lıra ıle ayın ucuncu haftasına kadar dırenırız dorduncu hafta cok parasız kalmıssak kredı kartını kullanırız.

SIMDI :lepi: sadece kullandıgımız ıkı kredı kartının borcu var.Istedıgımızı alabılıyoruz :)

Pregantcım, nerede oturuyorsun sana alternatif alışveriş seçenekleri söyleyeyim...
Avrupa yakasındaysan ben avrupa yakasının tüm market ve pazar envanterini çıkardım (6 ay işsiz kalınca market ve pazar gezdim hep) :)

ikimiz de devlet memuruyuz. sigortamız ödeniyor yani. aslında kenara para koyma güzel fikir ama borçlar dururken içime sinmiyo
canım yaşam tarzın nasıl bilmiyorum ama borçlardan bahsediyosun.sana bi tavsiyem olacak.
eğer markalardan alışveriş yapıyosan ömür boyu borç taksitlerin bitmez.çok meşhur markaların sadece pazar paylarını artırmak için yaptıkları,pahalı ve markalı ürünlerle aynı malzemeyi kullandıkları ama hesaplı ürünleri var.beyaz eşyada ve mobilyada bunları tercih edebilirsin.
bi de biz kadınların önem verdiği şey giyim kuşam bunda da markaları bırakıp kaliteli ama hesaplı olanlarını tercih edersen taksitli borcunun olacağını sanmam.
mutfak gideri standarttır zaten.onda oynama yapabileceğini sanmam ama kalan herşeyde mutlaka tasarruf yapabilirsin.emin ol.sadece marka olayından vazgeç eğer öyle yapıyosankaydirigubbakcemile5

bizde ingilteredeyiz iki yil oldu geleli esim calisiyor sadece bende dil ogreniyorum okul gidiyorum okulum bedava devlet okulu para vermiyoruz.esimin geliri tl dokunce 2.750 oluyor bu para ingiltere gibi bir yerde cok az cunku 625 pounds kiramiz var buda tlye doktugunde 1.625 bin yapiyor evimde ahim sahim birsey degil iki goz odam var o kadar esyamda yok evin icinde ne varsa oyle yani ve biz bu maasa ve kiraya gore faturalara mutfak harcamam ayda 150 pounds 375 milyon yani bu kadarda harcamamiza ragmen ayda 300-400 pounds kose koyabiliyoruz 750 lira yani bunada sukur boyle bir ulkede gecinmek cok zor kriz en cok burayi vurdu ama bizde tedbirimizi elden birakmadik turkiye gibi bir yerde biz oyle bir maas alsak ohoooooo simdiye kadar ev sahibi,araba sahibi olmustuk hepimize kolay gelsin hanimlar cok zor is ev gecindirmek cok zor

canım çok teşekkürler uzun uzun yazmışsın.gerçekten çok faydası oldu. çok şey öğrendim senden. kaç yıllık evlisin?

avrupadayım canım. 4. Leventte

haklısın canım. doğumdan sonra çok kilo aldım. üzerime göre bişey bulamıyorum. gittim faik sönmezden 3 tane elbise aldım. ben galiba doğru alışveriş yapmayı bilmiyorum. mutfak giderleri malesef standart değil bizde. 2-3 günde bir markete gidip her seferinde en az 60 liralık alışveriş yapmışız. aburcuburumuz çok. bi de genelde et filan aldık. pek sebze yemedik. ama kararlıyım artık ipleri elime aldım. eşimle konuştuk ekonomiyi devraldım.

kıslar kredi kartınız varsa ve alışverişi seviyorsanız kendini tutamayıp alıyorsun. yok 10 taksit yok ayda 5lira 10 lira derken ektre geldiğinde şaşıp kalıyorsun. biz hepsini iptal ettirdik. şimdi kart yok alışveriş yok. paramız olursa alıyoruz. bu sene kendime 1 liraya çamaşır bile almadım. harcamalarınıza göz atıp fuzuli olanları azaltın.
bi cafede kutu kola 4 tl. markette 1.25 tl. ben hep bunları hesaplarım. bol bol harcamak yerine bu paraları biriktirip yatırım yapmak daha mantıklı. her hafta dışarıda yemek yerine ayda 1 defa yersek bişey kaybetmeyiz. marka yerine ucuzluğu ve pazarları takip edin. zaten giymekten değil yıkamaktan eskiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…