ev hanimi olmak insani degersizlestiren bir seymi .

Ben her halukarda degerliyim evde de otursam calissam da boyle dusunmek lazim kendini sevmek kendine deger vermeli insan belli bir ise vasifa sahip oluncami degerli oluyormus insanlar peki o is o mevki elden gidince nolucak bosverin insanlari ya

Benimde sürekli çalış diye tutturan bi eşim var ama bi kızım var ona bakacak kimse yok krese versem bin liradan aşşagısı yok zaten İlköğretim mezunuyum ve yapabileceğim ya tezgahtarlık ya mutfak görevlisi alacağım para kızımın giderini zor karsılayacak zaten artı eşimin geliri iyi kirada yok amacı annesine giden harcamalar gözüme batmasın o insanlar için asla fedakarlık yapmam karsılıklı cünkü ama bunu anlatamadım yıllardır en son resti cektim git kime ne harcarsan harca senin emeğin senin yorgunluğun dedim evede muhakkak bakıcak nasılsa yani saldım çayıra mevlam kayıra

Calismak ozgurluktur. Ozellikle sorunlu bir evlilikte guvencedir. Ama calismamak insani degersizlestirecek diye bir seydeyok.

Bende ev hanımıyım bi ara açık öğretime devam ettim ikinci çocukla askıya aldım maalesef.

Ama burda öğretmen, Dr vs. olupta açtıkları konuları da gördük çoğu zaman şok oldum.

Önemli olan kendini geliştirmek.

Ev hanımlığı farklı bir dünya, malum tv proğramları, komşular, günler, 5 çayları derken adı çıktı zaten ev hanımlığının.

Sabahın erken saati kalkıp herkese ayrı kahvaltısı, ev temizliği, öğle yemeği , akşam yemeği, çocukların ödevi, Veli toplantıları, faturalar, market alışverişleri tabii ne nerde indirimde kısmı var bide.

Ben gece herkes yatarken Evi toplar sabaha hazırlık yapar en son beslenme hazırlar öyle yatarım.

Gece 1 kerede kalkar çocukların üstünü örterim.

Sabah 8 de yine ayaktayım çoğunlukla 6-7 saat anca uyurum hafta sonu da buna dahil.

Gerçekten böyle yaşayan bi çok ev hanımı var küçümsenecek bi durum yok.

Çalışmadığın için değersiz olmazsın
Ama kendi paranı kazanırsan kimseye muhtaç olmazsın buda bir gerçek
O yüzden çalışmak önemli
Bence bebeğini büyütp tekrar iş hayatına dön
Evde oturmak insanı köreltir helede çalışma hayatına alışık biri için.,

toplumda biraz öyle. evde günler geçmiyor bir ara bende sizin gibiydim okul ilk bittiğinde herkes şimdi ne yapacaksı derdi kendimi çok kötü hissederdim. evde durmakta daralltıyor ve insan çalışınca kendini daha da hayata bağlı hissediyor.

Üniversite okudum, mesleğim var. Çalışmıyorum , ihtiyacım yok.çocuklarımı kendim büyütmek istedim.Ne kaybettim evet kendi paramı kazanmadım, fakat istediğimden geri kalmadım. Ne kazandım , koca parası yedim gezdim Özgürlüğüm hiç kısıtlanmadı bu karakter meselesidir. Çocuklarımla dolu dolu vakit geçirdim. Çalışıpta maaş kartını kocasına verip kocadan harçlık alan tanıdıklarım var . Gezin tozun , okuyun , araştırın, sinema , tiyatro konser , ev gezmesi ... bunları yapan insanlar da boş değil.

Malesef bircok kisi boyle dusunuyor.
Bir evi cekip cevirmek, evlat yetistirmek..vs vs
Hem ogretmenlik, hem organizatorluk, hem ascilik, hem doktorluk...bu sifatlar uzayip gider..
Ev hanimligi icinde tum bunlari barindirir aslinda..
Ince bakan ince gorur. Ben falanca yerde falancalik yapiyorum diyenlerin evlenince evliligi ne kadar suruyor Allah askina? Daha yumurta kirmaktan acizler. Kimseyi yargilamiyorum lakin bi arkadas demis; hepimizin gidecegi yer ayni. Yaptigin isi her ne ise en iyi sekilde yapmaya calis, dunyaya ve kendine ve ailene faydali ol, gerisi muhim degil. Sultan suleyman bile toprak olduysa ayse teyzenin avukat kizi fatma altin kaplama yapilip muzelerde sergilenecek degil ya?

Ben çalışan kadınıda çalışmayan kadınıda destekliyorum .çünkü her kadın bence becerikli ve çokta yetenekli bunu illa iş hayatında göstermek gerekmiyor.ben ev hanımı olup çok güzel misafir ağırlayan mutfakta hamarat bayanlar gördüm.yada çalıştığı halde evini ihmal etmeyip her türlü temizlik ve yemek işlerinde hünerli kadınlar .illa becerikli olmakta gerekmiyor insan olmak bence en önemli şey ...

Herkes nasil mutluysa öyle yaşamali. Ev hanimi olduğunuz icin sizi aşağılayan bir esiniz varsa siz calissaniz da bir kulp bulur.

Her ikisini de tecrübe etmis biri olarak esim evde durdugum zamanlar ona güzel yemekler yaptığım icin gurur duyuyordu ve kendini sansli hissediyordu. Çalıştığım zamansa bu yaşta hem cocuk hem çalışabildiğim icin minnet ve hayranlok duyuyor. Yani bu eş kisisinin karakteriyke alakali.

Ben her halukarda degerliyim. Ama beni mutlu eden sey çalışmak. Acikcasi kendi adima evimi nasil daha temiz tutarim ya da misafirlerimi nasil memnun ederim en iyi sunumu nasil yaparim diye düşünerek geçirmek istemem. Bunlar benim hiic umrumda degil çünkü. Ben para kazanma hissini seviyorum. Kendi paramin olmasi bana muazzam bir haz veriyor ve bunu tercih ediyorum.

Ev hanimligi en zor meslek. Insanın degerini işi değil işleyişi belirler. Kendine değer verdimi gerisi boş.

Topluma göre makam mevki sahibi para kazanan kadınlar hep takdir görür. Gerçek bu. Ama toplumu kim ne yapsın bu kadar karmaşanın bu kadar okumuş cahilin kendini bilmezin, değerlerini para ve es standartlar ile belirleyen zahirde hali nice batın da halinin belirsiz olduğu bir yığın içinde kişinin kendini ne kadar geliştirdiği önemlidir. Çalışmıyor ve evde evinizle ilgileniyor olmanız size itibar filan kaybettirmez. İtibari şekilde arayanların sorunudur o. Sizin sorununuz olmasın.

bence hiç kendinizi kötü hissetmeyin ne çalışanlar var maaş kartı kocasında olan.ben öğretmenim çok şükür eşim anlayışlıdır avrupa ya da gittim istediğim zaman çıkıp geziyorum maaş kredi kartı hepsi bendedir ama inan çalışmakla alakalı değil eşlerle alakalı bence..

Ben eşlerle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bende sizin gibi hissettim çalışmıyorken eşim tarafından oldu bu.
Yani para konusunda her zaman bütün maaşım senin sen yorulma diyordu ama evde bildiğin hizmetçi gibi hissetmeye başladım kendimi o da şöyle ki;
Eşim çok yoğun ve hep ayakta çalışıyor hep çok yoruluyor evet kabul ediyorum.
Ama şu çoraplarını çamaşır sepetine at artık lütfen her oda da bir çorabın var ayıp bu yaptığın dediğim de evdesin topla bi zahmet dedi ve ben seninle bir ömür geçmez ben istemiyorum senin hizmetçin olma diyerek bitirme noktasına getirdim.

Sonra artık babası mı aklına girdi nasıl oldu bilmiyorum çünkü kavga aldı başını gitti başka konular açıldı ve bende babama kalk gel dedim istemiyorum. Konuştular falan adam melek oldu.
Kısa zamanda bende işe girdim ve ondan daha geç geliyorum şimdi hayatımız pek güzel falan .
Bu arada eşimin annesi modern köle. Utanmasalar anne oğlunun ağzına kaşıkla yemek yedirecek.

Yetiştirilme ve insanın kendini yetiştirmesi.

Bu ara da işe başladığım gibi ilk söylediğim maaş falan veremicez gel çalış deseler bile senin hizmetçiliğinden kurtulmak için çalışacaktım oldu.

Birçok tanıdığım ev hanımı var ve çoğu hizmetçi muamelesi görüyorlar. Çalıştığı halde hizmetçi muamelesi gören insan sayısı daha az. Ve eşiniz bile olsa birine bel bağlamak bana göre değil. Para verecekte şunu alacamda falanda filan. Herkesin kendi fikri kendine.. Tabi hiçbir sebep insanı değersiz yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…