- 5 Şubat 2016
- 2.357
- 1.428
- 63
- 37
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
dimi ama toplumun baskisi. Ben yabanci dil okudum mat iyiydi ama fixik kimya yapamiyordum yapamicmi dusundum bolum degistim o yuzden bile inanin uni bitene kadar laf isittim. mafettin kendini senden doktor muhendis olurdu . kendimi cok degrsiz hissettim. tabiki is olan bolum okunmali ama herkes doktor olamazki. simdi de ev hanimlgi sank8 kotu bir hiclikmis gibi. Allah saglik versin gene calisirim ki istiyorumda ins memur olamam belki ama belki turkiyeye dondugumde guzel bi isim olurhiç alakası yok. evde de insan kendini geliştirebilir, uretebilir, guzel bir cocuk yetiştirir.
sistemin dayattığı bi algı bu sizin düşündüğünüz. her çalışan malesef birseyler ureten degildir. o insanin kendisiyle alakalı bişey. ne adamlar var işi gücü var ama bomboş, mankafali bir hiç
dimi ama toplumun baskisi. Ben yabanci dil okudum mat iyiydi ama fixik kimya yapamiyordum yapamicmi dusundum bolum degistim o yuzden bile inanin uni bitene kadar laf isittim. mafettin kendini senden doktor muhendis olurdu . kendimi cok degrsiz hissettim. tabiki is olan bolum okunmali ama herkes doktor olamazki. simdi de ev hanimlgi sank8 kotu bir hiclikmis gibi. Allah saglik versin gene calisirim ki istiyorumda ins memur olamam belki ama belki turkiyeye dondugumde guzel bi isim olur
super yaziBu konuya yazdigimi sanip baska konuya yazmisim.
Hepimiz hiciz, hepimiz uzayda bir nokta bile degiliz, meslegimiz ne olursa olsun gidecegimiz yer yerin alti. Kimsenin kimseye ustunlugu yok, kimsenin kimseyi asagilamasi gereken bir hayati yok . Hayat her canliya deger vermek, kalp kirmamak uzerine kurulu. Bir de dunyaya verimli seyler birakabiliyorsak ne mutlu bize.
Kardeşim yeni çalışmaya başladı. Ben de çalışıyorum. Yazın üç ay ücretsiz izindeydim, rüya gibiydi, çalışmayı hiç sevmiyorum, kız kardeşim de mobbing şu bu, bir ayda bıktı. Ev hanımları kocadan izne tabi sınırlı standart ve üretimden uzak bir hayat yaşıyorlar ama el kahrı çekmekten iyi sanki, çalışma hayatı çoook zor, devlet memuru değilsen özellikle.
Doğru söylüyorsun, her iş tam anlamıyla üretim değil. Ben çevirmenim, bir anlamda ismim yazılı eserler de çevirdim sayılır. İzin konusunu genellemek yanlış oldu, ben haber verir çıkar Atina'ya giderim, geçen yıl eşime telefon açıp aracı değiştirdim ama evhanımı olsam sanki bunları yapamazdım gibi geliyor, orta gelir düzeyinde hiç rastlamadım örneğine ki biz çok iyi bir gelire sahip değiliz.Siz hangi sınırlari aşiyorsunuz mesela calisarak? Ne ürettiniz?
Şu atomu parcaliyorum tavirlarinada bitiyorum. Amacim tartisma degil ama calismayinca izin aliniyor vs bunlari nereden cikariyorsunuz cidden merak ettim.
Doğru söylüyorsun, her iş tam anlamıyla üretim değil. Ben çevirmenim, bir anlamda ismim yazılı eserler de çevirdim sayılır. İzin konusunu genellemek yanlış oldu, ben haber verir çıkar Atina'ya giderim, geçen yıl eşime telefon açıp aracı değiştirdim ama evhanımı olsam sanki bunları yapamazdım gibi geliyor, orta gelir düzeyinde hiç rastlamadım örneğine ki biz çok iyi bir gelire sahip değiliz.
Doğru söylüyorsun aslında ama gözlemlediğim çalışınca bu özgürlük alanının arttığı, kendi gözlemlerime göre yorum yaptım, çalışmaya bayılmıyorum ama işi bırakan arkadaşlarım oldu, eşleri değişmedi diyemem. Özellikle kuzenimin eşinin ailesi az da olsa farklı davranmaya başladı. Benim yorumum olması gereken, ideal olan gibi değil de daha çok gözlemlerime dayalı diyebiliriz ve tabi maaşlı çalışan orta gelirli aileler için geçerli yoksa eşimin patronunun hanımı kendi ailesi de çok zengin bir kadın ve her hafta bir ülkede, evdeki çalışanı sormadan çıkarabiliyor, yiyip içip geziyor, sosyal medyada bikinili fotoğraf paylaşabiliyor, hiç çalışma hayatı olmamış ve gayet özgür.Ev hanimi olsaydim maddi durumumuz yetersiz olurdu istedigim yere gidemezdim, istediklerimi alamazdim deseniz anlaşılır lakin. Maddi durum siz ev hanimiyken bile Atina ya gitmenize el veriyorsa yine haber verip gidebilirsiniz, araba degistirmeye el veriyorsa yine değiştirirsiniz.
Farkinda degilsiniz ama bunlar tamamen eşinizle ilgili aslinda.
Calistigi halde bunlari yapamayacak çok fazla kadın var.
Ha ben calismayi seviyorum diyorsaniz o tabiki sizin tercihiniz lakin maddi durum varsa calismayan bir kadin sizin yaptiginiz herseyi yapabilir, evde kapali durmak durumunda degiller.
Doğru söylüyorsun aslında ama gözlemlediğim çalışınca bu özgürlük alanının arttığı, kendi gözlemlerime göre yorum yaptım, çalışmaya bayılmıyorum ama işi bırakan arkadaşlarım oldu, eşleri değişmedi diyemem. Özellikle kuzenimin eşinin ailesi az da olsa farklı davranmaya başladı. Benim yorumum olması gereken, ideal olan gibi değil de daha çok gözlemlerime dayalı diyebiliriz ve tabi maaşlı çalışan orta gelirli aileler için geçerli yoksa eşimin patronunun hanımı kendi ailesi de çok zengin bir kadın ve her hafta bir ülkede, evdeki çalışanı sormadan çıkarabiliyor, yiyip içip geziyor, sosyal medyada bikinili fotoğraf paylaşabiliyor, hiç çalışma hayatı olmamış ve gayet özgür.
Cok ilginc bir yorum olmus ben dahil cevremdeki hicbir ev hanımı izne tabi değil üretken ve standartlarin dışında bende şunu mu demeliyim cevremdeki cogu calısan kadin sabah cıkıp aksam geliyor hic uretken degil vakitleri yok paralarıda olsa 1 gun yada 2 gunluk tatillerleriyle yapacakları sınırlıKardeşim yeni çalışmaya başladı. Ben de çalışıyorum. Yazın üç ay ücretsiz izindeydim, rüya gibiydi, çalışmayı hiç sevmiyorum, kız kardeşim de mobbing şu bu, bir ayda bıktı. Ev hanımları kocadan izne tabi sınırlı standart ve üretimden uzak bir hayat yaşıyorlar ama el kahrı çekmekten iyi sanki, çalışma hayatı çoook zor, devlet memuru değilsen özellikle.
toplumda oyledir. ailem de oyle . okuduk iyi kotu calismiyotum su an zamaninsa calistim. ama eskiden soyledikleri vs su anda bile beni etkiliyo. nitekim cocuk bakiyorum ev deyim vs . ev hanumligi hiclikmidir. degersizmiyiz. calismak insani yuceltirmi degerlimi kilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?