ev hanımı olmanın püf noktaları

ah kardessss:)
bunun cozumu yok bence. bunye calısmaya alısmıs ev hanımlıgını kabul etmıyor:)
bende oyle oldum,çalışsam en azından hayatımda bı dısıplın olurdu..şimdi esım ogle arası gelecegı ıcın saat 10gbı kalkıyorum yemek telasesi baslıyor,bı ıkı ıs yaparsam aksama kadar o yanıma kar kalıyor.aksamda esım gelınce ne bılım o otururken benım kalkıp mutfakta ıs yapasım gelmıyorberaber tv bakıyoruz çay ıcıyoruz vb.
en iyisi ne yapacaksan gunduzden halletmeye bak bence

düzenli olmayı seviyorum.
işlerimi biriktirmem.
gece yatmadan tuvalet yıkarım. duştan çıkmadan duşakabini temizlerim.
elimi yıkamaya gittiğimde bile lavabo ciflediğim olmuştur.
sabah erken kalkar evi toparlarım, hoş akşam geldiğimde de ben yapıcam başkası değil.

akşam derli toplu eve girmeyi seviyorum, bütün yorgunluğumu alıyor.
düşünsene akşam darma dağın bir eve girdiğini..

çalışan bayanlara tavsiyem de budur.
saldın mı sonu gelmiyor maalesef..

Misafir gelse nolur hemen sil süper yarım saat sürmez.
Buzlukta da ikramlıklar olur mutlaka enkötü Süpürgeden önce keki atarsın o arada pişer. Elin bile kirlenmez
Misafir gelebilir diye hergün temizlikmi yapıcaz

Benim buzlukta pek bişey olmaz sebze dışında
Misafir gelince böreğim meşhurdur bi börek atarım o pişerken yanına da bi çeşit tatlı bi de ksıır veya garnitürlü makarna tamamdır
Evdeyse evi de eşim toplar, misafir bizim evi hep bal dök yala sanıyodur bence
Bende hep temizlik yapamam hele cam silmek en üşendiğim şeydir

Banada öyle derler
Ama dağınık değilim hiç herşeyi yerine koyarım.bu yüzden sanırım hiç özellikleev toplamama gerek kalmaz.
Dondurucuda mutlaka milföy bulundururum.
Onceden haberli misafirlerim sizin dediğiniz fibi ama aynıgün haber verenler yada aniden gelenler kek, milföy böreği ve Dondurucuda ne varsa onları ikram ederim.

kesinlikle ipin ucunu bir kere kaçırdım mı devamı gelıyor. bende calısan bır bayan olarak derli toplu olmayı sevıyorum. işten geldıkten sonra yemegımı ocaga koyarım sonra esım gelene kadar hıc zaman kaybetmeden bırseylerın ucundan tutarım . yatmadan önce de mutlaka bır dagınıklık kaldımı ;( tv karsısında otururken sehpada kalan bardak, küllük, terlik çorap, vss vss ) gönul rahatlıgı ıle yataga gırmek dınlendırıyo ınsanı :)

misafir için buzlukta muhafaza edılebılecek başka seyler var mı ?? ben bunları koyuyorum halı hazırda mısafır gelır dıye ( sigara böregı, milföy,yaprak sarma,pogaca, paçanga gıbı yufka ile yapılan dıger çeşitlerden ) kolaylık oluyor bırısı geldıgınde.

Ben duydum denedim de hiç güzel olmadı sanki ısıtınca börek mesela
Kimisi bi farkı yok yazmıştı da bende 7 fark vardı taze ile buzluktaki arasında
Sarma koymuştu annemler bi aldım baktım içindeki pirinçler zaten şişmiş buzlukta
O yüzden fasulye, bezelye, patlıcan dışında bişey koymuyorum buzluğa
Habersiz misafirim gelmez ( ilk başlarda eşimin tarafı çat kapı gelirdi, sevmediğimi eşime söyledim ) bende herşeyi tazesiyle yapar servis ederim

Dağınıklığı bende sevmem odadan odaya geçerken o tarafa gidecek bişey varsa götürürüm
Bu sebeple çok dağılmaz
Ama bebeğim var onun oyuncağı, halısı, yürüteci, bezi mecbur içerde hep
Buzluğa hamur işi atamıyorum ben piramit pasta dışında diğerleri eski formunda kalmıyo gibi çünkü
Püf noktası var da ben mi bilmiyorum acaba börek mesela?

Mesela minik bi sepet vardı evde kullanmadığımız, bunu ilaç sepeti yaptım
Bi de dekoratif bi kase vardı ona da şarj aleti, bozuk para, anahtar vs. atıyorum. Eşime de dedim ne çıkarıyosan cebinden buraya koy sonra Tv nin sağı solu çok dolu oluyo toplamak güçleşiyo
Göz yoran şeyleri sevmem ben
Mutfakta ta bulaşık makinesine bayılıyorum misafir bile gelse tık hepsini içine oh mis
Ama ara ara yapmazsam bu dağınıklığı ipin ucu kaçıyo
Bebek benim için yeni bi durum onun oyuncakları içinde minik bi oyuncak sepeti yaptım ama sılak mendil bez krem için çözüm bulamadım sepet yapayım dedim de 80 li bez paketi kocaman mesela iki de bir de lazım oluyo

inanın bende aynı şeyi yapıyorum, eşim kapıda bekliyor ben ev topluyorum. ya bşy olursa arkamdan söylemesinler diye..

aslında gereksiz bşy de..

Esinle baş başa nasıl vakit geçireceksiniz öylede uff kadınlık zor

Buzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
Gül gibi sodalı böreği koyuyorum, sonra ısıtınca odun gibi oluyo sanki

Ben çalışıyorum eger ev işlerini 2 gün yapmazsam felaket ötesi bir durum oluyor.mecburen sürekli bi yerleri toplayarak temizleyek geçiyor günüm...

Buzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
Pismis sekildemi koyuyorsunuz oyle olunca isitmak pek birseye yaramiyo gercekten cig sekliyle atip sonra firina atinca sorun olmuyor

Her cikan bulasigi makineye yerlestirdigimdr ortada bulasik kalmiyo dolunca calistiriyorum yrmek hazirlarken sonraya birakmayip o an halletmek lazim mutfagi..iki uc gunde bir toz alip supurup silince temiz kaliyor ev 2 haftada duzen boyle bozulmas umarim:))

ben de calisiyorum 2haftada 1 temizlikci aliyorum. temizlik utu ugrasmiyorum iki gune bir de yemek yapiyorum isten gelince. calisan bayanlar ne icin calisiyo maasinizdan 250yi ayirin bunlara. azcik kiymetinizi bilin. miller her hafta aliyo elini biseye surmuyo. ne icin calisiyoruz hanimlar. ben aksamlari yemek sonra cay kahve ya da gezme modundayiz. haftasonlari da uzun uzadiya kahvalti yapariz, sonra cikariz. tabi bunlari borclarim azalinca yapmaya basladim. oncesinde esimle is dagilimi kavgasini cok yapardik

Biraz islat öyle koy firina yumusacik olur bende denemisim sert bir ekmeğe yaptim yani ekmek pizzasi yapmisim biraz islattim üstüne yağ surdum sora kasar peynir domates zeytin biber salam felan koydum öyle koydum tam ekmek pizzasi oluyor kahvaltida en doyurucu yiyecektir ayni zamanda kahvalti etmeyenlere işyerinde yiyecek olan en idealdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…