ah kardessss:)Evet karşınıza bunu anlatan gıcık bir galeri çıkmadı :)
ama şuan benim, sizin tüyolarınıza ihtiyacım var şöyleki ; üniversiteden önce ve okurken de çalıştım. Çalışarak zamanı boşa geçirmemeyi, bir şeyler ortaya koymayı faydalı olabilmeyi hep çok sevdim.
Daha sonra iş ortamındaki bazı durumlar kafama çok uymadığı için soğudum nişanlım da çalışmamamı destekledi ve kendi isteğimle işi bıraktım.
Suan evliyim ve evdeyim kendimi hiç bir işe yaramıyor hissinden kurtaramıyorum bu zamana kadar çalıştığım için aktif yaşamdan pasife geçmek zorluyor sanki.
Öncelikli sorunum zamanı iyi kullanamamak zaten vakit var diye ertelemek (okul veya iş saatleri beni disipline ediyordu)
İkincisi akşamlar :) eşim işten gelince sadece birbirimizle vakit geçiriyoruz bu yüzden mutfağı ve ortalığı toplayamıyorum evim de küçük olduğu için sabahları çok dağılmış oluyor.
Yani sorularım bir etken olmadan zamanı kullanma disiplinini nasıl sağlıyorsunuz ve
kocama ayırdığım zamanı kısmadan nasıl sürekli düzen elde edilebilir ?
( bu arada hala çalışmayı ve uzun süre de çocuğu düşünmüyorum)
Not: Günlük rutin listemi oluşturdum 10. Sayfada
Oh be yalnız değilmişim
Ben çalışıyorum ama evde olduğum günler aynen yazdığınız gibiyim
Millet yazmış 6,30 da kalkar beyime kahvaltı verir 8 de de kendim işe giderim. Akşam da gelir temzilik vs şok oldum
Ben 2 tane yemek tabağını makineye dizdim mi kendimi hamarat sanırım iş dönüşü neler yaptım diye
Benim buzlukta pek bişey olmaz sebze dışında
Misafir gelse nolur hemen sil süper yarım saat sürmez.
Buzlukta da ikramlıklar olur mutlaka enkötü Süpürgeden önce keki atarsın o arada pişer. Elin bile kirlenmez
Misafir gelebilir diye hergün temizlikmi yapıcaz
Misafir gelince böreğim meşhurdur bi börek atarım o pişerken yanına da bi çeşit tatlı bi de ksıır veya garnitürlü makarna tamamdır
Evdeyse evi de eşim toplar, misafir bizim evi hep bal dök yala sanıyodur bence
Bende hep temizlik yapamam hele cam silmek en üşendiğim şeydir
Misafir gelince böreğim meşhurdur bi börek atarım o pişerken yanına da bi çeşit tatlı bi de ksıır veya garnitürlü makarna tamamdır
Evdeyse evi de eşim toplar, misafir bizim evi hep bal dök yala sanıyodur bence
Bende hep temizlik yapamam hele cam silmek en üşendiğim şeydir
Ben duydum denedim de hiç güzel olmadı sanki ısıtınca börek meselamisafir için buzlukta muhafaza edılebılecek başka seyler var mı ?? ben bunları koyuyorum halı hazırda mısafır gelır dıye ( sigara böregı, milföy,yaprak sarma,pogaca, paçanga gıbı yufka ile yapılan dıger çeşitlerden ) kolaylık oluyor bırısı geldıgınde.
Dağınıklığı bende sevmem odadan odaya geçerken o tarafa gidecek bişey varsa götürürümBanada öyle derler
Ama dağınık değilim hiç herşeyi yerine koyarım.bu yüzden sanırım hiç özellikleev toplamama gerek kalmaz.
Dondurucuda mutlaka milföy bulundururum.
Onceden haberli misafirlerim sizin dediğiniz fibi ama aynıgün haber verenler yada aniden gelenler kek, milföy böreği ve Dondurucuda ne varsa onları ikram ederim.
Benim prensibim her an biri gelcekmis gibi evimi düzenli tutmak, annem bekarken kalkın iş yapın biri gelir derdi, hoş o biri pek gelmezdi
gece yatmadan evi toplarim cocuklar kocam dağıtır çünkü, ya gece hastane işi olursa çocuklara biri baksın diye eve gelen olursa diye paranoyakca düşüncelerim var:)
Ya da evden çıkmadan ev dağınık halde çıkmam, ya ölürsem arkamdan konuşurlar derim
Esinle baş başa nasıl vakit geçireceksiniz öylede uff kadınlık zorben çalışıyorum o yüzden ben sabah işe gitmeden once eşime kahvaltı hazırlıorum. 6,30 da kalkıorum tabi onun ıcın.
7 de kahvaltısını verıorum. 7,30 da cıkıor. bense o ara yatagımızı ortalıgını topluorum. üst baş giyiniyorum sonra 8 de evden cıkıorum.
5,30 da işten cıkıom. her aksam mutlaka bi iş yapıorum mesela. bi gün aksam ütü, dier gunse temizlik öbürün ki de yerleri paspaslama vs. . yatma vaktine kadar. iş bitince yatağıma giriorum 12 gibi.
her günüm böle geçer.
Buzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
Gül gibi sodalı böreği koyuyorum, sonra ısıtınca odun gibi oluyo sanki
Pismis sekildemi koyuyorsunuz oyle olunca isitmak pek birseye yaramiyo gercekten cig sekliyle atip sonra firina atinca sorun olmuyorBuzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
ben de calisiyorum 2haftada 1 temizlikci aliyorum. temizlik utu ugrasmiyorum iki gune bir de yemek yapiyorum isten gelince. calisan bayanlar ne icin calisiyo maasinizdan 250yi ayirin bunlara. azcik kiymetinizi bilin. miller her hafta aliyo elini biseye surmuyo. ne icin calisiyoruz hanimlar. ben aksamlari yemek sonra cay kahve ya da gezme modundayiz. haftasonlari da uzun uzadiya kahvalti yapariz, sonra cikariz. tabi bunlari borclarim azalinca yapmaya basladim. oncesinde esimle is dagilimi kavgasini cok yapardikben çalışıyorum o yüzden ben sabah işe gitmeden once eşime kahvaltı hazırlıorum. 6,30 da kalkıorum tabi onun ıcın.
7 de kahvaltısını verıorum. 7,30 da cıkıor. bense o ara yatagımızı ortalıgını topluorum. üst baş giyiniyorum sonra 8 de evden cıkıorum.
5,30 da işten cıkıom. her aksam mutlaka bi iş yapıorum mesela. bi gün aksam ütü, dier gunse temizlik öbürün ki de yerleri paspaslama vs. . yatma vaktine kadar. iş bitince yatağıma giriorum 12 gibi.
her günüm böle geçer.
Biraz islat öyle koy firina yumusacik olur bende denemisim sert bir ekmeğe yaptim yani ekmek pizzasi yapmisim biraz islattim üstüne yağ surdum sora kasar peynir domates zeytin biber salam felan koydum öyle koydum tam ekmek pizzasi oluyor kahvaltida en doyurucu yiyecektir ayni zamanda kahvalti etmeyenlere işyerinde yiyecek olan en idealdirBuzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?