ev hanımı olmanın püf noktaları

ben çalışıyorum o yüzden ben sabah işe gitmeden once eşime kahvaltı hazırlıorum. 6,30 da kalkıorum tabi onun ıcın.
7 de kahvaltısını verıorum. 7,30 da cıkıor. bense o ara yatagımızı ortalıgını topluorum. üst baş giyiniyorum sonra 8 de evden cıkıorum.
5,30 da işten cıkıom. her aksam mutlaka bi iş yapıorum mesela. bi gün aksam ütü, dier gunse temizlik öbürün ki de yerleri paspaslama vs. . yatma vaktine kadar. iş bitince yatağıma giriorum 12 gibi.
her günüm böle geçer.

akşam dönüp iş yapmaya enerjin kalıyo mu helal olsun valla

Akşamları iş yapmaya nasıl dermanın kalıyor?

Bende çalışan annelerdenim. 3 hafta önce işe döndüm ve evimize sabahları bakıcı gelmeye başladı. Ve şimdilerde yeni yeni düzen kurmaya başladım. Sabahlaru mesela kızım benden önce uyanmadıysa 7buçukta kalkıyorum. Akşamdan genelde ortalığı toparlayamamış oluyorum, çünkü akşamları kızım azıcık huysuzlanıyor ve o uyuduğunda bende direk yatıyorum. Ortalığı toparlayıp, kahvaltı hazırlıyorum. O arada kızım uyanıyor, bakıcımız geliyor. Kahvaltıya oturuyoruz. Bebişimi emzirip, giyinip, evden çıkıyorum. Saat 2ye kadar işteyim. 2buçukta evde oluyorum. Bakıcı ablamız çıkıyor ben gelince. Bebişimle oynaşıyorum 1saat falan. Ardından süt sağma falan derken saat 4 oluyor. Bebeğim o ara uyursa mutfağa giriyorum yemek için. Uyumazsa eşim gelince mutfağa giriyorum. 7buçuk gibi eşim gelir. Yemeğimizi yeriz. Mutfağı o toparlar. Bebişimizin huysuzluk vakti geldiğinden tüm akşam sdc onunla geçer. Bu aralar ayakta sallanarak uyumaya başladık ne yazık ki. Onu sallarken film izlemeye başlıyoruz eşimle. O yatasıya kadar elim kolum bağlı. Bir odam çamaşır odası gibi. Yıkanır kalır orada genelde. Ütülenecekler, dolaba kaldırılacaklar. Çokta umursamıyorum. Temizliği de pazarları derin temizlik yapmaya çalışıyorum. Ayrıca birşey yapmak için fırsatım bile olmuyor. Bebek olmadan önce ise evimi kimin götürdüğü belli değildi :) Şimdilerde en azından bir düzen var evde. Birde eve kadın geliyor olmasının verdiği tedirginlik. Banyom sürekli temizdir. Mutfağım toplu. Salonum bebekten dolayı biraz dağınık. Bebekten önce her şey her yerdeydi :)

Aman çokta takılma ev işine derim ben. Dönebiliyorsan ama iş hayatına geri dön. Ben doğum iznim bitse de işe dönsem diye bakıyordum. Kızıma haksızlık değil bu kesinlikle. Anlattığım gibi evdeyken kendime ayırabildiğim yarım saatim bile olmuyor.

Oh be yalnız değilmişim
Ben çalışıyorum ama evde olduğum günler aynen yazdığınız gibiyim
Millet yazmış 6,30 da kalkar beyime kahvaltı verir 8 de de kendim işe giderim. Akşam da gelir temzilik vs şok oldum
Ben 2 tane yemek tabağını makineye dizdim mi kendimi hamarat sanırım iş dönüşü neler yaptım diye

aynen ben de

Bazen yanlış mı doğmuşum diyorum
Tembel de değilim hani en az erkekler kadar mesai yapan çalışan biriyim, uzaktır da evime işim
Ama ev işi mutfak vs hiç bana hitap etmiyor

akşam dönüp iş yapmaya enerjin kalıyo mu helal olsun valla

Akşamları iş yapmaya nasıl dermanın kalıyor?

ben devlet memuruyum. en ağır bölümdeyım ama nasılsa oturarak calısıorum. yalnızca başım ağrıor. dosyalarla uğraştığım icin. otura otura bacaklarım şişior. evde koşturunca rahatlıorum bazen. işim evime yakındır. trafik olursa yarım saatte evde olurum.
aksam eve gidince de 20 dk dınlenıorum sonrası işlere koşturuorum. her gun 6 saat uyurum. bazende bu süre 4 saat olabilior. cunku mısafire gidioruz misafir kabul ediyoruz. misafir ağırlamayı da sevıoruz. tabi uykumdan feragat edıorum onun ıcın.

Bende oturarak çalışıyorum ama 6 da çıkıp 7,30 da evde oluyorum.
Gerçi erken de olsam huy bu şipşak temizliğe girişmem sanırım
Masanın altına içi dolu bi koli at ya da alçak taburelerden, bacaklarını üstüne koyarsın şişmez
Ben hamileyken öyle yapıyordum

Bende ev işi yapmayı sevmeyenlerdenim ama mecburen yapıyorum işte.Benim için gün 23 saattir 1 saatimi temizlik yemek ütü vs işlerime ayırırım.Şayet o bir saati ayırmazsam günüm bunları düşünmekten dolayı eksik huzursuz geçiyor.Yani konu sahibi arkadaşım benim püf noktam o 1 saati yok saymak.

Ben hala anlamadım
İlk çalışıyorsunuz ondan eve vakit olmuyo sandım
Mutfakta yeniysen farklı tarifler keşfedebilirsin temizlik falan derken zamanını alır neden bi işe yaramiyormus gibi düşünüyorsun ki

Ben çalışıyorum (çok şükür) işim de çok yorucu annem rahatsız oldugu için eve gidince genelde akşam yemeğini bile ben hazırlıyorum

Evet dünden beri bi şeyleri düzene sokuyorum,

1. yakındaki ilgi alanıma giren bir kursa kayıt oldum ama kayıtlar dolmuş yedeğe aldılar.

2. Bir ara pilates yapardım uzun süredir yapmadım yeniden spora başlamak için geçenlerde atlama ipi ve hullahop sipariş etmiştim onları bekliyorum bugün yarın gelir inşallah.tek başıma yürümek sıkıcı geliyor, eşim de uyuşuk panda zaten :)

3. Her gün en az yarım saat daha erken kalkarak, uyanma saatimi 6 civarında sabitlemek, sabah namazından sonra uyumadan kuranı kerim okumak.

4.eşimle kahvaltı etmek

5.kahvaltı sonrası etrafı toplayıp 11 de başlayan radyo programım ile birlikte mutfak toplamak.

6. Öğlenden önce biraz ingilizce çalışmak.

7. Öğlenden sonra kitap okumak varsa dışardaki işlerimi halletmek

8. İnternete kısıtlı zaman ayırmak.

10.ikindiden önce biraz spor yapmak.

11. Boşta kaldıkça ingilizce testlerime devam.

12. Hobilerimle ilgili masa kurup sıkıldıkça oraya oturmak.

13. Yemek işini kesinlikle sabahtan halletmek ve 19 da akşam yemeğini sabitlemek.

14. Bulaşık makinası hep boşaltılack ki mutfakta kargaşa çıkmasın.

15. Dağınık bir sabah uyanıp gerilmemek için akşam da olabildiğince hareket halinde olmak elime geleni yerine koymak.

16. Şimdilik bunlar yardımınızla oluşturduğum bana düzen sağlayacak ve içimi rahatacak şeyler.

18.Hepinize teşekkür ederim.

Güzel söz ama uygulamak çok zor her iki kısım içinde bence

Çalışan hanımlara gerçekten zor ..
Takdir ederim hep ..
Ama ev hanımları için yapılabilir. .
Düzenli olarak işler tıkırında. .
Keyfi yolunda. .

Benim prensibim her an biri gelcekmis gibi evimi düzenli tutmak, annem bekarken kalkın iş yapın biri gelir derdi, hoş o biri pek gelmezdi

gece yatmadan evi toplarim cocuklar kocam dağıtır çünkü, ya gece hastane işi olursa çocuklara biri baksın diye eve gelen olursa diye paranoyakca düşüncelerim var:)
Ya da evden çıkmadan ev dağınık halde çıkmam, ya ölürsem arkamdan konuşurlar derim

Bir günde bu kadar şey oluyorsa
Sen tembel değilsin
Yakında titiz hatunlar kervanına bile katılırsın
Daim olur inşallah, tebrikler

Bekarim ama bence çoğu zaman çok temiz ev boşa geçmiş bir hayatın gostergesidir. Bir evin çok temiz olması için malum sürekli temizlemek temizlemek temizlemek gerekir . Benxe hiç kasmayın konu sahibi bir düzen illa ki oturur zamanla. Kendinizi boşuna strese sokmayın ev bu temiz olur kirlenir dağılır düzenlenir.

Aslında beni düzensizlik strese sokuyor, herkesin huyu başka dağınık ortamda ders dahi çalışamazdım mesela önce etrafı toplar sonra kafamı toplayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…