ev hanımı olmanın püf noktaları

İşte belki o konudakilerle beraber yapıp harekete geçersin dedim ama ayyy işkence gibi diyosun
Sana hangi yazılanlar iyi geldi, bizde tembeliz yazan yorumlar mı

bende 1 gunumu yazayim o zaman.. Sabah 7,5 da kalkiyorum. Kahvalti fasli bittikten sonra esim saat 8 de ise gidiyor.. Oglum ve kizimi alip 8 bucukta evden cikiyorum.. Oglum 1. Sinifa basladi.. Kizimi krese birakiyorum. Ordan oglumu okula birakiyorum eve geldigim de saat 9 oluyor.. Saat 12 ye kadar sabah savas alani gibi birakip ciktigimiz evin isini ve yemegi yapiyorum.. Evimiz yakin oldugu icin Saat 12 de okula gidip oglumu alip eve geliyorum. Ogle yemegini yediriyorum.. Saat 1 de tekrar okula goturuyorum. Eve gelip camasir isini ve utu yapiyorum esimin isi dolayisi ile hergun utu cikiyor az da olsa. Saat 2,5 da okula gidip oglumu aliyorum.. Onunla sohbet muhabbet ediyoruz. Ogretmenimiz cizgi calismalari verio onlari yapiyoruz derken saat 4 oluyo.. Oglumla birlikte krese gidip kizimi aliyorum.. Eve geldigimizde kizimin faaliyetlerini inceliyoruz.. Konusuyoruz... cocuklari banyo yaptiriyorum sonra.. Hergun degil 2 gune bi.. Onlari giydirdikten sonra mutfaga geciyorum yemek hazirliyorum.. Esim geliyor isten.. Yemekten sonra ortalik toplaniyor ve biraz oturuyoruz birlikte.. Gun icinde ara ara internete bakinmamin disinda kendime hic zaman ayiramiyorum :) aksam da zaten yorgun oldugum icin erkenden yatiyorum..

Günlük yapıyorum da mesela aynı iş bazen bir saatte bazen bir günde bitiyor (araya fazla reklam almaktan :) bu da çok rahatsız edici zaman zaiyatı.

Sizi düzen oturmuş her şeyin saat belli maşallah :)

Bende rahatsız değilim şükür
Ben çalışmıyorumda Mükemmel bir ev hanımı da değilim
Her temizlik sonrası derim bende eşime kızıma buraları kirleteni yakarım kendiniz temizlersiniz diye

Üç senedir hem okuyorum hem de neredeyse evin tüm yükü ben de Çok şikayetleniyorum bu durumdan ama ev hanımlığında master yaptım Evlenince zorluk çekmem heralde

Amaan boşver bırak dağınık kalsın . Yarın öbür gün çocuğun olunca zaten oturamayacaksın.

aman evde olmak hakkaten zor. ben de disipline olamadim bir turlu.
cok yogun calisirken daha duzenli oluyordu evim cidden.

Çalışmasam evi ... götürür herhalde.
Gerçi çalışırken de götürmüyor değil ( :

Odanın birini çamaşırlar işgal etti pazardan beri.
Adını çamaşır odası koyayım da hiç toplamayayım bari orayı.

Püf noktalarını cok severım ılgımı cok ceker Amaaa ev hanımı olmak hıc guzel bı püf noktası degıl
Benım ev cok dagıldıgında soyle bı püf noktası hayal ederım
Yatak odasına ıkı kısı
Salona uç kısı
Mutfaga uc kısı
Cocukların odasına da ıkı kısı oldumu temızlıgım bı saate bıter
Her yer bal dok yala olur. Ne guzel bı hayal degılmı
Bıde hanı gun yapılıyo ya aslında temızlık ıcınde oyle toplanılsa guzel olmazmı
Bu hafta ayseye temızlıge gune gıdıyoruz
Haftaya bana gelecekler falan fılan
Hem eglencelı olur hem cam kapı mutfak pırıl pırıl olur
Cok sacmalamadım degılmı?
İnsan ev ısıne herzaman yetısemez yada bıkkınlık gelırse boyle rahatlatıcı hayal kurması acıkca bana cok ıyı gelıyo

Sabah eşim gidince evin pencerelerini açar havalandiririm yatak odasindan toplamaya başlarım.
Mutfak,salon ve banyoyu toparlar süpürgeyi açar görünen yerleri paspaslarim.
Işlerim bitince kahvemi içer dinlenirim bi yere gitmeyeceksem yemek işini gün ortasına birakirim.camasirlar varsa makinaya atarım ütümü biriktikçe yaparim.
Yemek yaparken bulaşık makinası doluysa boşaltırim ki akşama rahat edeyim. Benim günlük rutinim hemen hemen bu şekilde duruma göre değişen şeyler olabiliyor

Ev hanımı olsam öğlene kadar yatarım.
Akşam olmadan yemek,iş vs yapamam ben.
Gündüz çamaşır mı yıkanırmış
Akşam yıkayıp gece uykulu uykulu asmayınca temiz olmaz o çamaşırlar
Akşam otururken yemeğinizi yapın,
Bütün gün film vs izlersiniz
Püf dediğin böyle olur

Erken kalk gece daginik birak esine ayir vaktini sabah erkenden temizligini yaparsın oglen biraz kestirirsin bir de bazi islerinin planini onceden yap haftalik ymeek listen falan olsun
Ama ev islerine kendini kaptırip da sakin kendini unutma bazen birak daginik kalsin

Çizelge güzel fikir ,
tv izlemiyorum hatta evde yok :)

Hep evde olmak ne büyük nimet insan istediği her şeyi yapabilir diye düşünürdüm ama fazla aylaklık bünyeye zararmış :)
Kesinlikle zarar beyin calismaya alismis ben resmen afalladim isi birakinca panik atak falan oldum:))

cok yasayin siz emi iyi tebessüm ettirdiniz bana bende öyle toplarken esime biraz söyleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…