Ay işkence gibi şeyler yazıyo buzluk baharatlık temizlemek gibi :)
Yani aslında temizlikle düzenle ilgili sorunum yok yaptım mı yapıyorum ama istikrar yok.evlendiğimden beri sürekli dolap içi raf , kutu, sepet, çekmece düzenleyicisi hatta bardak askısı bile aldım, alıyorum ev çok ufak daha rahat düzene girmek için hep düzenli depolamaya mecburum.
Sorun disiplin, uyku saati, temizlik saatinde istikrar gibi şeyler evdeyken zaman kavramı kayboluyor günler aynılaşıyor. Sorumluluklarım artmadan bir harekete geçirici düzene sokucu bir şeye ihtiyacım vardı yazılanlar iyi geldi.
ASlında öncelikle çalışmalısın diye düşünüyorum. Kendine yapacağın en büyük yatırım bu.
Madem çalışmayı düşünmüyorsun eşin nereden baksan 10 saat yoktur evde. 10saatte ben evi dip köşe yaparım valla. Bir de düzenli rutine bindiğini düşün. Her gün biraz yapınca birikmez ki.
Günlük yapmıyor musun sen?
Sizi düzen oturmuş her şeyin saat belli maşallah :)bende 1 gunumu yazayim o zaman.. Sabah 7,5 da kalkiyorum. Kahvalti fasli bittikten sonra esim saat 8 de ise gidiyor.. Oglum ve kizimi alip 8 bucukta evden cikiyorum.. Oglum 1. Sinifa basladi.. Kizimi krese birakiyorum. Ordan oglumu okula birakiyorum eve geldigim de saat 9 oluyor.. Saat 12 ye kadar sabah savas alani gibi birakip ciktigimiz evin isini ve yemegi yapiyorum.. Evimiz yakin oldugu icin Saat 12 de okula gidip oglumu alip eve geliyorum. Ogle yemegini yediriyorum.. Saat 1 de tekrar okula goturuyorum. Eve gelip camasir isini ve utu yapiyorum esimin isi dolayisi ile hergun utu cikiyor az da olsa. Saat 2,5 da okula gidip oglumu aliyorum.. Onunla sohbet muhabbet ediyoruz. Ogretmenimiz cizgi calismalari verio onlari yapiyoruz derken saat 4 oluyo.. Oglumla birlikte krese gidip kizimi aliyorum.. Eve geldigimizde kizimin faaliyetlerini inceliyoruz.. Konusuyoruz... cocuklari banyo yaptiriyorum sonra.. Hergun degil 2 gune bi.. Onlari giydirdikten sonra mutfaga geciyorum yemek hazirliyorum.. Esim geliyor isten.. Yemekten sonra ortalik toplaniyor ve biraz oturuyoruz birlikte.. Gun icinde ara ara internete bakinmamin disinda kendime hic zaman ayiramiyorum :) aksam da zaten yorgun oldugum icin erkenden yatiyorum..
İşte belki o konudakilerle beraber yapıp harekete geçersin dedim ama ayyy işkence gibi diyosun
Sana hangi yazılanlar iyi geldi, bizde tembeliz yazan yorumlar mı
Ben rahatsız değilim ama kendimden.
Mükemmel bir ev hanımı olmam gerekmiyor.
Çalışıyorum ve yorgunluktan mahvoluyorum zaten.
Yemek yemeye üşendiğim zamanlar oluyor.
Ama hani evime sık misafir gelen biri olsam, yakınımda ailem ya da eşimin ailesi
olsaydı rezillik olurdu. Millet neler der neler yani
Dün temizlik yaparım her taraf mis olur.
Ertesi gün mutfak tezgahı baştan sona tabak çanak dolu olur
Ufff ya çok dağınığım.
Anneme her temizlik sonrası diyorum ki ' Keşke bir kere yapsak bir daha hiç kirlenmese'
Kesinlikle zarar beyin calismaya alismis ben resmen afalladim isi birakinca panik atak falan oldum:))Çizelge güzel fikir ,
tv izlemiyorum hatta evde yok :)
Hep evde olmak ne büyük nimet insan istediği her şeyi yapabilir diye düşünürdüm ama fazla aylaklık bünyeye zararmış :)
cok yasayin siz emi iyi tebessüm ettirdiniz banaBen sabah kalkiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Cay demlenirken oturma odasini topluyorum. Esimi kaldiriyorum. Ise gonderiyorum. Hoop saat 8.
Kahvalti masasini topluyorum. Mutfakta tava falan varsa hooop makineye. Makineyi calistiriyorum. Kendime bi kahve yapip biraz internete bakiyorum.
Saat 10.00 falan gibi camasir katlamaya basliyorum. (Her gun makine aciliyor bende bizde iki kisiyiz ama...)
Camasirlari katlayinca yatak odasina goturuyorum. O arada yatagi topluyorum. Esim ortaya kiyafet biraktiysa ona sovuyorum
Yatak odasini da toplayinca biraz daha internete takiliyorum. (Isim bu kisim)
Oglen saat 14.00 gibi sil süpür toz al yapiyorum. 2+1 ev zaten yarim saat falan suruyor.
Daha sonra banyoyu bosaltiyorum. Camasirlari makineye atiyorum. Banyoyu yikiyorum. Ordan balkona geciyorum. O arada makine bitiyor. Camasirlar asiliyor.
Daha sonra mutfaga giriyorum. Yemegi yapiyorum. Saat 15.00 gibi oglen yemegimi yiyip kendime cay demliyorum.
O arada sabah calistirdigim makineyi bosaltiyorum.
16.30a kadar yine internetteyim.
Daha sonra izdivac programlarina abaniyorum.
O bitince de masayi hazirlayip dusa giriyorum, cikinca yemekleri isitiyorum.
Esim geldiginde her sey hazir oluyor.
Yemek sonrasi tek mutfak derdi masadaki tabaklari makineye koymak oluyor. Esim yapiyor onu genelde.
Haftasonlari da beraber buyuk temizlik yapıyoruz.
Ek olarak, canim istemezse de hicbir sey yapmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?