Ev hanımıyım bunalımdayım...

selviboylum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
45
0
36
Kocaeli
merhaba hanımlar.benim sorunum yalnızlıktan ve ev hanımlığının vermiş olduğu monotonluktan sıkılmak.3 yıllık evliyim daha öne çalışıyodum evlenince ayrıldım eşimde istemedi çalışmamı bende çocuklarım kendim büyütmeyi arzu ettim.ama şimdi ise şunu farkediyorum yemek yapan çamaşır bulaşık ütü çocuk bakımını yapan bir robota dönüştüm.oturduğum yerde komşuluk yok market çarşı pazar yok kızımı bırakabileceğim bir yakınımda yok en azndan bir kursa gider rahatlardım diyorum kzım henüz 19 aylık kreşe haftada bir gün versem alırlarmı benimle aynı duyguları yaşayan varmı siz nasıl bu monotonluktan kurtuluyosunuz bir fikir lütfen.

bence de sıkıntının sebebi boşluk ve monotonluk sizin dediğiniz gibi. arada bir her insana olur insan boş ve amaçsız olunca sabah uyanmak bile istemiyor yaşama hevesi kalmıyor,bir günün ötekisinden farkı olmuyor bu da kişiyi bunalıma sürüklüyor. bunu yenmenin tek çaresi kafayı başka yerlere vermek yani ev işlerini aksatacak dereceye getirmeden ne bileyim ismek in ücretsiz kursları var boncuk tasarlayın yeni yemekler deneyin normal hayatnızın dışında birşeyler yapın ufak da olsa birşeyler başarmak insana çok mutluluk veriyor inanın

küçük bir ilçede mi yaşıyorsun ? küçük ilçede yaşayanlarda çete gibiler aralarına yenileri almıyorlar yüzüne gülüyorlar ama içlerine katmıyorlar birbirlerine gebeliklerinden dolayı herhalde !!

imkan varsa tekstilden ewe iş alın hem vakit geçer hem aile ütçesine katkı.çocukla çalşmanz mümkn değil sanırım

kurslara katılsanız ?
hem yeni beceriler edinmiş olursunuz, hemde havanız değişir.
kurslara gitmeyi bende çok istiyorum ama çocuğu nere bırakıcam bakıcı tutayım haftada iki gün diyorum eşim gezmak için bakıcı mı olur der anlamaz beni.bende güvenemiyorum zaten yabanccıya cocuğu emanet edeyim.neyapsam bilmiyorum

vallahi bende anlamadımburadaki kadınları tamam herkezin çocuğu var işi gücü var ama hiçmi anları sıkılmaz hiçmi evde bunalmazlar anlamadım.

vallahi duygularıma tercuman oldunuz dediğiniz gibi herhalde dönem dönem kadınların yaşadığ bişey bu monotonluk.sizlerle konuşmak bile iyi geliyo inanın.

vallahi bende anlamıyorum benim genç kızım var mesela yakın komşum evli ama genç kız o evli bayan ile çok samimi

yani o evli kadın o kızın yaşıtı değil gel kızım ile oturur konuşursun diyorum tamam tamam diyor ama uzaktan pencereden o evli bayanın evden gelmiyor bende anlamadımbu insanları

dün akşam eşime yemekten sonra çay demlemiycem bugünde dışıra çay içmeye gidelim dedim tamam dedi çıktık.tam zamanıdır dedim sıkıntılarımı anlattım.cevapppp;çayın bittiyse gidelim dedi şok oldum.

Son düzenleme:
benim tavsyem git ahşap ürünler al tepsi, kutu, ayna ,vs bunları boya evde acayip zevkli ve kolay herkes yapabilir hem bunları satabilirsinde eve katkında olur,bende senin gibi evdeyim şimdi alümünyum folyo çalışmalarına taktım kafayı öğrenip yapıcam inşallah ben netten öğreniorum teknikleri iyi oluyo buaralar kermesler açılıyo gidip bakıyorum acayip hevesleniyorum bu folyodan ayna yapıcam..

bence senin gibi yeni evli ve çocuklu bir komşu bulsan hem çocuklar birbirleriyle oynar hem yanlızlıktan kurtulursaun küçük çocuğu olan el işleriyle uğraşamaz çocuk ilgi ister

benim tavsiyemde boncuk takı yapabilirsinn bol bol dergi kitap okuyabilirsin yemek kurslarında pastacılık hünerleri gelişebiliyorr yada bahçen varsa sebze meyve ek .

bende çok hevesliyimdir zaten bu tür işlere ama sorun aslnda eşlerde bitiyor beni anlasın hak versin istiyorum değer gördüğünü hissetmek istiyo biz kadınlar o ise yine başladın boş konuşuyosun diyo susturuyo beni.

ya bazı kadınlar vardır hani kendini dinletmeyi bilir her istediğini yaptırır eşine ben hiç beceremiyorum bunu.bazen aynı evin içinde adama mektup mu yazsam acaba diyorum en azından cebinde bulur merak edip okur derdimi sorunlarımı anlar diyorum

Son düzenleme:
ewe alinan isler yapabilirsin, nikah sekeri, kina kesesi, gazeteden kese kagidi, gibi isler oluyor. Duymustum...

bence senin gibi yeni evli ve çocuklu bir komşu bulsan hem çocuklar birbirleriyle oynar hem yanlızlıktan kurtulursaun küçük çocuğu olan el işleriyle uğraşamaz çocuk ilgi ister

haklısın. arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler sağolsunlar gerçekten ama kızım bana rahat vermez iş yaparken inanın pc de bile zor yazıyorum onunla.çocuklu insanlar bilir.

3 çocuğum olmasına rağmen bazen bende aynı şeyleri düşünüyorum herşey aynı hergünümz birbirinin aynı.yemek bulaşık temizlik çocukların ödevleri derken gün bitiyor.banada hayat çok monoton geliyor:97:dışarda kursa falan gitmeyi bende çok istiyorum ama çocuklarla çok zor bunu yapamam .birde küçük bir yerdeyim burda kurs da yok
komşuluk ilişkisi desen bende pek kuramadım girişken değilim seçiciyim kendi halinde biriyim zaten buraya yeni taşındım çevre edinemedim
erkeklerin hepsi aynı ne desen seni anlamazlar yada anlamak istemezler
sana küçük çocuğun olduğu için pek birşey öneremiyorum ama bu monotonluktan şikayetçi başka bayanlarında var olduğunu bilmeni isterim.
ben daha çok kk de ve nette zaman geçiriyorum burasını çok sevdim sende seversin canın sıkıldıkça burada takılabilirsin

aynen bnde bu sorunu yaşıyorum....sabah kalk ,çocugu yedir ,altını değiştir, kalvaltı yap...kahvaltıyı topla.kalvaltı bıttımı topla...buarada ufaklık yaramazlık yapsın peşinde koştur...en sonunda sıkıl sepetine koy ağlasın duymadan etmeden başla süpür,toz al,koltukları sıl,bi yandan çamaşırlar yıkansın,en son yerleri sil...bebeği yedir,altını değiştir yatır...çamaşırlardan utu olacakları utule,ütülerken tv izle,kalk yemek yap yemek olsun...bebek uyandı onu yedir kendın ye kocanı yedır topla mutfagı topla kocan yemek yerken ekmeği bölsün,çorbayı döksün yaptıgın temizlik boşuna gitsin derken azcık oturayım derken bebek altına yaptı değiştir huzursuzlaştı ılgılen derken ordan kocan BENLE HİÇ İLGİLENMIOSUN HİÇBİŞEY YAPMIOSUNNN desınnnn VAlla ben bıktımmmm daha 21 yaşındayımmmm kaç yıl daha böle yaşarım bılmıorum....(((

çok haklısın yaptığmız işler aynen bu.bunlar görevimiz hadi tamam yapalım ama eşlerden de arada bir olsa sende yoruluyosun evde sıklyosun hanım diye bir morel verici telkinler alsak .ama nerdee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…