- 23 Ocak 2016
- 35.096
- 51.056
- 598
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
Kocana desen bana şu ürünler lazım para verir misin diye ne derBırakmıyor ama dışarıya çıkacağım zaman istersem veriyor ama bunun haricinde demiyor ki bak bu para sende kalsın sana her ay şu kadar vereyim dursun sende ihtiyacın olur demiyorrrr
İyi de yaptığınız işin karşılığını alamıyorsunuz ki. Size maaş bağlasın, sigorta yaptırsın o zaman madem işiniz bu.ev de olan kadın ne yapar işi bu ona göre
" Eşim ihtiyaçlarımı karşılamıyor " diye mahkemeye gittiğinizde bu bir boşanma sebebidir.yasal dayanağı nedir ?
Adam süperman gibi gelmiş kanatlarının altına almış sizi. Ne güzel! Evlenene kadar iyi dağa kaçırmamışlar sizi, ben bile ürktüm yoğun taleplerden.Telefonuma sürekli tanışmak için mesajlar geliyordu çünkü. İşim gereği telefonum birçok insanda oluyordu olmak zorundaydı ve her gün farklı farklı kişilerden çay içmek istiyorum evlenmek istiyorum tanışmak istiyorum mesajları geliyordu, iş ve ev arası 5 dakika yoktu devlet kurumundaydım ve eve kadar takip ediliyor ertesi gün arabamda çiçek börtü böcek çikolata vs oluyordu ve eşimle bunlardan dolayı çok bozuluyordu aramız. Ben de olsam rahatsız olurdum herhangi bir erkek olsa o da rahatsız olurdu ve böylelikle işi bıraktım. Şöyle örnek vereyim 155 ten polis çağırıyordum polisi aramak da benim görevimdi akşamında polisten “siz de çok yoruldunuz bugün bir çay içelin isterseniz” şeklinde msj geliyordu. Her gün Bunları yaşayıp da yine de işime devam etmeme razı olacak erkek Türkiyede yoktur herhalde. Vardıysa da bana hiç denk gelmedi. Ben de ilk görüşte aşık oldum ve işimi bıraktım çok şükür pişman da değilim ALLAH da pişman etmesin
bu durumda çalışmayan erkekte mahkemeye gidip eşim (karım) ihtiyaçlarımı karşılamıyor diyebilir" Eşim ihtiyaçlarımı karşılamıyor " diye mahkemeye gittiğinizde bu bir boşanma sebebidir.
Bu da demek oluyor ki es ; bakmakla yükümlüdür.
yani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım ben
bu durumda çalışmayan erkekte mahkemeye gidip eşim (karım) ihtiyaçlarımı karşılamıyor diyebilir
eş sadece kadın olmuyor
Adam süperman gibi gelmiş kanatlarının altına almış sizi. Ne güzel! Evlenene kadar iyi dağa kaçırmamışlar sizi, ben bile ürktüm yoğun taleplerden.
Benim kocada bir erkek göz süzse gözünü çıkarabileceğim, gelen mesajlara atanı pişman edecek yapıda bir kadın olduğumu düşünüyor zaar, o yüzden eve kapatmadı beni.
nısanda cıcek de almıstır cıkolata da almıstır onla anlasılmaz onları mecbur goruyorlar :)Bende bunu cok merak ediyorum
Evine temizlige onem vermeyen adam nisanda cicegi nasil aldi kac tane cikolata aldi ne bileyim davetiyeyi nasil secti
Hic hediye almadimi
Koklayarak anlasilmazki benim aklim almiyor ya
yukardaki arkadaşlar yanlış aktardı öyleyse, bu şekilde işliyorsa çok mantıklı ve güzelevet
bol bol oluyor öyle davalar
hatta nafaka davaları vs var hem de adam aslında fiilen çalışıp resmen çalışmadığı halde boşanma aşamasına geçince kadından nafaka istiyor
yukardaki arkadaşlar yanlış aktardı öyleyse, bu şekilde işliyorsa çok mantıklı ve güzel
Böyle bir adama evde durup hizmet edeceğinize gidin başkalarının evini temizleyin para kazanın.Böyle evlilik olmaz.Yani ben anlamıyorum ilk evlendiğiniz haftada böyle yapan adamdan ne diye çocuk yaptınız.izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorum
Kararlarımız ortaktır fakat son söz eşimindir. Siz öyle düşünüyorsunuz ama benim fikrim bu yönde. Neden kendiniz gibi düşünmeyene saygı duymuyorsunuz?Çalışan bir kadınım, evde oturduğum dönemler de oldu. Şahsen tüm evliliği boyunca çalışmak istemeyenler hakkında hazmedemediğim bir şey yok. Karar ona aitse, geliri yeterliyse (eşi masraflara yetişemediği halde şikayet edip, üstüne konfor alanını bozmak istemeyen kadınlar konu dışı) otursun evinde.
Ama bunun kararını kadın ve erkek birlikte vermeli. "Eşim istemediği için çalışmıyorum ama tüm ihtiyaçlarımı karşıladığı için karşı çıkmadım" denen bir evlilikte söz hakkı erkeğindir. Sizin için sıkıntı yoksa kimse bir şey diyemez, eleştiremez de. Ama siz de doğru olanın "eşim izin vermedi" değil "birlikte karar verdik" olması gerektiği gerçeğini değiştiremezsiniz.
brlıkte yasadıgınız yanı es oldugunuz kısının ıhtıyaclarını karsılamamak beraberlık saglayamamak bosanma nedenıdır dıyoryani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım ben
Demiyorsa siz istemeliydiniz, konuşmaliydiniz eşinizle.Bırakmıyor ama dışarıya çıkacağım zaman istersem veriyor ama bunun haricinde demiyor ki bak bu para sende kalsın sana her ay şu kadar vereyim dursun sende ihtiyacın olur demiyorrrr
Ya da biz kadin degiliz? Bu nedir yav?Adam süperman gibi gelmiş kanatlarının altına almış sizi. Ne güzel! Evlenene kadar iyi dağa kaçırmamışlar sizi, ben bile ürktüm yoğun taleplerden.
Benim kocada bir erkek göz süzse gözünü çıkarabileceğim, gelen mesajlara atanı pişman edecek yapıda bir kadın olduğumu düşünüyor zaar, o yüzden eve kapatmadı beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?