Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Bence sizin esiniz düşüncesiz+cimri.
Bunun ev hanımlığıyla veya çalısmanızla da cok alakası yok bence.
maaş kartları eşlerinde olan çok kadın biliyorum. Hem iste yorul hem evde yorul hem cocuk. Ee hersey ortak. Bence bu sekilde ortaklık olmuyor. He bide istedigi herseyi tabiki alamıyor, aldıklarınıda esinin tamam demesiyle alabiliyor..
Ben uni mezunuyum. Çalışmıyorum çocuklarımıza bakıyorum. Evde herseyi tek yapmiyorum. Eşim cok yardımcı sag olsun. Çocuklara da beraber bakıyoruz. İstediğimi alabiliyorumda çok şükür
Tamamen karşıdaki insanin değer vermemesi.. baska biseyle ilgisi yok.

Adam süperman gibi gelmiş kanatlarının altına almış sizi. Ne güzel! Evlenene kadar iyi dağa kaçırmamışlar sizi, ben bile ürktüm yoğun taleplerden.
Benim kocada bir erkek göz süzse gözünü çıkarabileceğim, gelen mesajlara atanı pişman edecek yapıda bir kadın olduğumu düşünüyor zaar, o yüzden eve kapatmadı beni.

" Eşim ihtiyaçlarımı karşılamıyor " diye mahkemeye gittiğinizde bu bir boşanma sebebidir.
Bu da demek oluyor ki es ; bakmakla yükümlüdür.
bu durumda çalışmayan erkekte mahkemeye gidip eşim (karım) ihtiyaçlarımı karşılamıyor diyebilir
eş sadece kadın olmuyor

yani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım ben

zaten öyle bir anlamı yok da parası olan para, emeği olan emek koyar, bu bir birliktir diyor

kadının parası yok o zaman birliğe parası olan eşi parayı getirecek konu sahibi de emeğini verecek

kişiler değil evlilik birliği zaten paranın yahut emeğin verileceği yer

bu durumda çalışmayan erkekte mahkemeye gidip eşim (karım) ihtiyaçlarımı karşılamıyor diyebilir
eş sadece kadın olmuyor

evet

bol bol oluyor öyle davalar

hatta nafaka davaları vs var hem de adam aslında fiilen çalışıp resmen çalışmadığı halde boşanma aşamasına geçince kadından nafaka istiyor

mesajı atanı pişman etmek mesele değil, sürekli aynı kişi rahatsız etmiyor. msjı atanı engellersin o sorun değil ki, sıkıntı mesajın gelmesi bir kere de olsa.

Kadınlar kulübü üyeleri gerçekten hiç kıskanç değilmiş ya baksanıza, tek kıskanç bir benim bir de eşim. eşimin telefonuna bir kadından bile tanışmak istediğine dair mesaj gelse rahatsız olurum, bu her gün tekrarlasa herhalde kafayı yerdim hatta bu şekilde huzursuz bir evliliği yürütemezdim yine şahsi konuşuyorum “ben” yapamazdım. Eşim de benimle aynı düşüncedeymiş Değil mi buraya kadar sorun yok. Ben kişisel olarak kabul etmezdim, eşim de kişisel olarak kabul etmezdi demek ki. Ve biz aynı kafa yapısında olduğumuz için bazı şeyleri kabul etmişim “ben” işten ayrılmışım. Buraya kadar da sorun yok dimi? Heh işte bu kadar yani bizim için sorun yok birbirimizi bu şekilde kabul etmişiz size ne oluyor arkadaş hahahha garipsiniz ya. Sizin eşiniz size çok güvendiği için sizin eşiniz için çalışmanızda sorun yok, ben de her bakana göz süzeceğim için eşimi aldatacağımı eşim bildiği için hatta ve hatta ben orda burda hep fingirdeyen biri olduğum için eşim çalışmamı istemedi, ben de tüm bunları kabul ettim bu yüzden bizim ilişkimiz bu şekilde ve böyle mutluyuz, siz de öyle mutluymuşsunuz e ne güzel, her ilişkinin dinamiği farklı eğer öyle olmasa hepimiz aynı evlilikleri yaşardık. senin doğrun benim doğrum olamaz ya da benim doğrum senin doğrun olacak diye bir şey yok, insanlar tek tip mi ki evlilikler ilişkiler tek tip olsun.

Bende bunu cok merak ediyorum
Evine temizlige onem vermeyen adam nisanda cicegi nasil aldi kac tane cikolata aldi ne bileyim davetiyeyi nasil secti
Hic hediye almadimi
Koklayarak anlasilmazki benim aklim almiyor ya
nısanda cıcek de almıstır cıkolata da almıstır onla anlasılmaz onları mecbur goruyorlar :)
bunların dısında konu sahıbıne neler yaptıgı onemlı
gun ıcınde arayıp hal hatır sorup guzel kelımeler etmıs mı
hıc yemege cıkarmıs ya da gonlunden koptugu ıcın hedıye almıs mı
dısarda dolasırlarken veya nısan alısverısınde kızın begendıgı bırsey olunca gıdıp almıs mı buda olsun esım ıstedı demıs mı
ev dızılırken veya secılırken hanımın dusuncelerı begenılerı daha onemlı ıcınde esım olursa ev guzel gelır bana ayrıntıya takılmam , kendısı nasıl mutlu olacaksa onları secsın alsın orda oturalım demıs mı
kayınvalıde terorunden korumus mu
nısanlıyken adam kendısını kac kere ozel hıssettırecek seyler yapmıs demıs
kızın aılesıne davranısı nasılmıs
kız hastalandıgında nasıl davranmıs
nısan alısverısı olsun aıleyle gorusmeler olsun emınım mutlaka sıkıntılar yasamıslardır adamın tutumu ne olmus
gelecek ıle ılgılı hayalı neymıs
kadın denınce aklına ılk ne gelırmıs
bırlıkte yaptıkları bır aktıvıte varmıymıs gorustuklerınde neler yapmıslar
mesela emınım aılesı hala adamı yonetıyordur
bu adam emınım nısanlıykende boyle kazulet gıbıdır odunsu kokusu buralara kadar geldı :) bır gunde degısmelerı mumkun degıl cunku
ev ısı temızlık tabıkı kadına aıt seklınde dusunen tıpık erkek hayatında elektrık supurgesıne elı carpmısmıdır allah bılır tencerenın yerı nerede onu bıle bılmıyordur bır yumurta kırmısmıdır :)

evet

bol bol oluyor öyle davalar

hatta nafaka davaları vs var hem de adam aslında fiilen çalışıp resmen çalışmadığı halde boşanma aşamasına geçince kadından nafaka istiyor
yukardaki arkadaşlar yanlış aktardı öyleyse, bu şekilde işliyorsa çok mantıklı ve güzel

yukardaki arkadaşlar yanlış aktardı öyleyse, bu şekilde işliyorsa çok mantıklı ve güzel

genelde sonuç alamıyor erkekler ama işliyor

bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

hani bol bol tartıştığımız İstanbul Sözleşmesi, kadını koruması vs konuları da var

2014 te imzalandı sözleşme mesela

ama 2005 te de Aile İçi Şiddeti Önleme Yasaları vardı

hatta ilk mesleğe başladığım yıl, bir erkek müvekkil için eşinden koruma kararı çıkartmıştım

çalıştığım ofis ve o zaman kısmen küçük olan adliyemiz çalkalanmıştı

bu nasıl iş diye, oysa işini bilen hukukçular olduğunda, kadın erkek değil eş kavramı devreye girer

bu arada erkeği koruyan yasalar olması, ülkemiz özelinde kadınların daha çok korunmaya muhtaç olduğu gerçeğini de değiştirmiyor maalesef

Böyle bir adama evde durup hizmet edeceğinize gidin başkalarının evini temizleyin para kazanın.Böyle evlilik olmaz.Yani ben anlamıyorum ilk evlendiğiniz haftada böyle yapan adamdan ne diye çocuk yaptınız.

Kararlarımız ortaktır fakat son söz eşimindir. Siz öyle düşünüyorsunuz ama benim fikrim bu yönde. Neden kendiniz gibi düşünmeyene saygı duymuyorsunuz?

Ayrıca benim lafım orda adı üstünde hazdemeyene, siz üstünüze neden alındınız ki..

yani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım ben
brlıkte yasadıgınız yanı es oldugunuz kısının ıhtıyaclarını karsılamamak beraberlık saglayamamak bosanma nedenıdır dıyor
eklenen madde baslıgı da erkegın harclık vermemesı bosanma sebebıdır
arastırsaydınız gorurdunuz aslında :)
haklarınızı bır kadın olarak ogrenmek avantajınıza olur
konuyu bız yanlıs aktarmadık sız yanlıs anladınız sankı erkek magdur oluyormus gıbı algıladınız burda konu magdur edılen kadının haklarının ıyılestırılmesı

es olmanın cınsıyetı yok erkegın de ıssız kaldıgı donemde nasıl kadın destegını esırgemıyorsa erkekte esırgeyemez hıc bır kadının kocasına bu sekılde davrandıgını gormedım ben dolandırıcı degılse tabı :)

ustelık kadınların dogurma gıbı hastalık gıbı ozel durumları var cocuklu olunca ozellıkle su corona zamanında kreslerın dershanelerın kapandıgı donemde ya da cogunlukla ılk ısten cıkarılanların kadın olması gıbı calısamama durumları var oncelıklerı halıyle baska oluyor dunyanın kadınlara sundugu sartlar ve ortamlar erkeklere sunulanla aynı degıl ve bu durumda da kadın magdur edılmemelı kadınlar bu yuzden cok magdur oldugu ıcın bu maddeler eklendı yasa bıle dıyor kı kadının tek gorevı yemek temızlık yapmak degıl evlı oldugun ıcın karsılıklı sorumluluklarınız var yerıne getırmezsen bosanma sebebıdır dıyor

para vermeyerek ıhtıyaclarını karsılamayarak sıddet uygulamıs oluyor calısıp calısmaması sart degıl sonucta tembellık yapan yan gelıp yatan butun gun eve alınann her seyı yıyen bos beles kadın yok ortada
cocuk buyuten evın duzenını saglayan hatta erkegın ısteklerını memnunıyetını konforunu saglayan kadın var bunları karın tokluguna yapıyor :)

bulundugu ortam saglık veya cocuk durumu calısmasına engel olabılır
e calıs sende o zaman denemez o cozum olmuyor calıssa zaten kocası maasına el koyar calısıp daha hıc maasını harcayamamıs kartı kocasında olan yuzlerce kadın var burda :) sorun kadında veya calısmamasında degıl
sorun adamın ta kendısınde :)

Genelde para bende durur ben eşime harçlık veririm.askeri personel eşim parayla pek işi olmuyor olduğunda netten çekebiliyor haber veriyor bence kadın da olmalı para hesabı

Bırakmıyor ama dışarıya çıkacağım zaman istersem veriyor ama bunun haricinde demiyor ki bak bu para sende kalsın sana her ay şu kadar vereyim dursun sende ihtiyacın olur demiyorrrr
Demiyorsa siz istemeliydiniz, konuşmaliydiniz eşinizle.

Çekiniyorum, isteyemiyorum diyerek iyi yapmamıssiniz.

Ya da biz kadin degiliz? Bu nedir yav?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…