- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
Eşlerinin maaş kartı kendisinde olan ne çok üye varmış.
Bana bu da enteresan geliyor
Maaş kartını vermeden yürümüyor mu bu işler bilemedim.
Ne kadan düşünceli bir eşBenimki bana kredi kartını veriyor borcunu ödeyeyim diye
Ne kadan düşünceli bir eş
Burası malesef öyle bi hale geldi ki kadınlar buraya yardımcı olmaya değil gunah cikartmaya nispet yapmaya kendini övmeye geliyo artık faydasiz yorum sayisi faydali yorumdan az. Sizin de durumunuz inan normal degil bir stor yikatmakta olay olmamalı ya da kendinize hic bisey alamamanizda normal değil. Siz anladigim kadariyla cok cekingensiniz isteyemiyorsunuz ama isteyin hatta anlasin ev haric size kisisel icin belirli bir miktar versin iste gratistir kiyafettir icin 300-400 isinizi görür. Korona bitince de muhakkak calisin ama esiniz cok cimri bi erkekBazı kırıcı mesajlarda var arkadaşlar ben derlemek için yazmak istedim kimsem yok içimi dökmek istedim ne ben mızmız biriyim nede bu evlilik olmamış değil kimsenin evinde kırgınlık dargınlık olmuyor mu oluyor kavun degilki koklayip alalim eslerimizi ben içime atmamak için buraya yazdım sizlerle konuşmak için daha buyuk sorunlari olan insanlar var sagligindan olan insanlar var benim ki kucuk kalir onlarin yaninda ama insaniz dertlesmek istiyoruz her insanın derdi de kendine büyük buraya bu yuzden yazdim kirici olmayin
Insan kendi degerini kendi belirler. Simdiye kadar yapip yaranamiysan bundan sonra bazi seyleri yapma. Hastayim yorgunum de. Ben olsam calisirim ona minbet etmem. Harclik vermek cok asagilayici. Sen harciyorsan evine harciyorsun. Kadinsin. Senin de ozel ihtiyaclarin var. Dilenci gibi ne o oyle.evet ben herseyi yaptım bu yapıyor dedi nasılsa başta böyle değildik sanki yada bana öyle geldi bilmiyorum yada şimdi anlamaya başladım değersiz oldugumu anasını hiç sorma zaten
Esim sizinki kadar olmasada esinizin bir benzeriydi. Cok huzursuzluk yasadik. Kendisi sadece nefes almak icin yasayan bir ailede buyudugu icin bir cok sey absurt geliyordu ona. Bu isin calisip calismamakla alakasi yok tamamen kafada bitiyor is. Caliisiyor olsan yine mudahele eder bu adam. Ben onceleri cok pasif davrandigim icin ipleri esimin eline vermistim. Gonulsuz oldugu birseyde hemen gurur yapar alinirdim ve koseme cekilirdim. Simdi danismiyorum bile. Bir ihtiyac varsa su lazim hesabima su kadar para aktar diyorum kendim hallediyorum. Bir laf edecegi zamanda konforuma luksume duskunum varmi bir itirazin diyorum susuyor. Erkek milleti yuz vermeye gelmiyor hele fedakarligin kiymetini hic bilmiyorlar.insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Sinir oluyorum şöyle nispet yapar gibi anlatanlara napalım yani konu senin eşin mi.Tabi senin aşkım demişmiş..Konu sahibinin derdi de senin keçi hikayendi,aydınlandı.Tek kadinla da bitmiyor ama esin farkinda ise hersey farkli olur
Mesela bizde onceki senelerde keci aldik sattik sirf bende bakiyorum diye esim kecilerden kazandigi butun parayi bana verdi bende kullanmadigim altinlari ekleyip burma aldim 40 gramlik
Bu sene yine kecimiz var 3 tane
Dun dedim ki bunlarda benim oldu tabi senin askim dedi benim oldu
Butun evi dip bucak temizleyince temizlik parasi bile aldigim oldu esimden
Kesinlikle katiliyorum. Dik durabilmek bir evlilikte en onemli konulardan biri. Insan durusunu degerini kendi belirler. Bu illaki saygisizlik yapilacagi anlamina gelmiyor tam tersi karsi tarafin size saygi gostermesi gerektigi anlamina geliyor. Taviz tavizi getirir kiymeti de bilinmez. Degerini dusurduguyle kaliyor insan.Nasil yapildigini soyliyim , birsey yapmayarak , cevap aslinda cok basit
Ben yeni tasindigim evi asla temizlemem , o perdeyi asla yikamam , hele bir de bana sizinkinin davrandigi gibi davranacak onune taş koyarim yesin diye , biraz dik durun , siz kendinize hizmetci ( asagilamak icin soylemiyorum sadece ev isi yapmak manasinda ) muamelesi yaparsaniz herkes yapar , once siz kendi degerinizi bilin
Teşekkürler. En azından kendi evimin temizliğini yaparken oluşan sağlık sorunlarım olacak. Ayy kocam eve yardımcı kadın almıyor, ben kıymetliyim yardımcı gelsin temizlesin demediğim için hiç pişman değilim. Zira evime yardıma gelen kişi de kadın olacakTebrikler, hepiniz mükemmel kadın ödülüne layık görüldünüz. Bunların hepsi size ilerleyen yaşlarda bel fıtığı, diz ağrısı, karpal tünel şeklinde ödüller getirecek.
Sakin arkadaşınla kendini kıyaslama. Olayın ikinizin değeriyle alakası yok. Onun kocası insan, seninkisi insan görünümlü bir yaratık.insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Bende 6 stor vardı tanesi 70 liradan 420₺ geldi.Tanesi mi 7 lira emin misiniz?Ben storları bügün temizlemeye vereceğim tanesini 7 liraya yıkıyorlar bu mu pahalı geldi bu adama
Eşim bana yardım etmiyor diye yakınsanız size hak verebilirdim belki. Ama onu yaptırmıyor , inşaat pisliği için yardımcı kadın almadı serzenişleri şahsım adına önemli bir sorun gibi gelmedi. Evet evine yardımcı alanlar var , ama ben evine yardımcı alan bir ailede büyümedim , eşimde aynı şekilde. Çalıştığım halde evime yardımcı almıyorum. ( Aşırı titiz bir insan değilim ) Ama aşırı titiz ve çalışan arkadaşlarım işten eve koştura koştura gidip , evini temizleyip , ertesi günün yemeğini hazırlayıp , çocuklarıyla ilgileniyorlar , etkinlikler yapıyorlar.
Kendi paramı kazandığım halde halıları yıkamaya verelim dediğimde eşim ne gerek var halılar temiz diyorErkekler böyleler. Çokta anlam yükleyip hayatı kendimize zehir etmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
Yorumunuza sağlık.. valla bende çalıştığım yerlerde bikaç tanesi tacize varan olaylar yaşadım, ikisiyle mahkemelik olduk. Hatta eşim hayatımdaydı o ara çıldırmıştı. Benim eşim de kıskanç, istemedi çalışmamı biri yan gözle bakarsa kafa göz dalarım dedi ki yanyanayken bile sakınır beni. Hem evimde mis gibi rahatım hem de çalışan gibi maaşım sigortam mis gibi işliyor. Ama burdakilerin çoğuna anlatamazsın işte. Bi rahatlar bi genişler anlatamam fakat burda o rahat takılıp atıp tutanların epey bi kısmını sorunlu evlilikleri boşanmaları ve bilimum sorunlarıyla görünce önce bi şok oldum sonra bu kafayla tabi sorun yaşarlar neye şaşırıyosun dedim kendimemesajı atanı pişman etmek mesele değil, sürekli aynı kişi rahatsız etmiyor. msjı atanı engellersin o sorun değil ki, sıkıntı mesajın gelmesi bir kere de olsa.
Kadınlar kulübü üyeleri gerçekten hiç kıskanç değilmiş ya baksanıza, tek kıskanç bir benim bir de eşim. eşimin telefonuna bir kadından bile tanışmak istediğine dair mesaj gelse rahatsız olurum, bu her gün tekrarlasa herhalde kafayı yerdim hatta bu şekilde huzursuz bir evliliği yürütemezdim yine şahsi konuşuyorum “ben” yapamazdım. Eşim de benimle aynı düşüncedeymiş Değil mi buraya kadar sorun yok. Ben kişisel olarak kabul etmezdim, eşim de kişisel olarak kabul etmezdi demek ki. Ve biz aynı kafa yapısında olduğumuz için bazı şeyleri kabul etmişim “ben” işten ayrılmışım. Buraya kadar da sorun yok dimi? Heh işte bu kadar yani bizim için sorun yok birbirimizi bu şekilde kabul etmişiz size ne oluyor arkadaş hahahha garipsiniz ya. Sizin eşiniz size çok güvendiği için sizin eşiniz için çalışmanızda sorun yok, ben de her bakana göz süzeceğim için eşimi aldatacağımı eşim bildiği için hatta ve hatta ben orda burda hep fingirdeyen biri olduğum için eşim çalışmamı istemedi, ben de tüm bunları kabul ettimbu yüzden bizim ilişkimiz bu şekilde ve böyle mutluyuz, siz de öyle mutluymuşsunuz e ne güzel, her ilişkinin dinamiği farklı eğer öyle olmasa hepimiz aynı evlilikleri yaşardık. senin doğrun benim doğrum olamaz ya da benim doğrum senin doğrun olacak diye bir şey yok, insanlar tek tip mi ki evlilikler ilişkiler tek tip olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?