Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Bi cok erkek soylemeden,durtmeden bazi seyleri dusunemiyor sanirim.Bende gecen seneye kadar para pul konulari yuzunden cok sorun yasadim.Hatta gecen sene bu zamanlar bosanma noktasina kadar gelmistik.Gerci bizimki cok daha farkli konulardi neyse uzatmiyim soyliyceksin istiyceksin o gun vermedi mi ertesi gunu yine istiyceksin bende ilk zamanlar sizin gibiydim isteyemezdim ki benim kira gelirim var ama tamamini eve ve borclara harcardim.Bu durumda bile evde ac kaldigim gunler olmustur.Niye cunku param bitince utanir soyleyemezdim.O da dusunup birakmazdi yada sormazdi.Artik catir catir soyluyorum.Sabah ise giderken yattigim yerden sesleniyorum valla para birak diyeoglen telefon acar ustumde su kadar vardi anca bu kadar birakabildim diye.Bak mesela bu ay parami yetistiremedim.Dun anladi paramin bittigini sordu paran bittimi diye evet dedim.Sabah giderken para birakmamis niye cunku soylemedim para birak diye keyfi bilir aksam gelince ac kalicak markette bakkalda pazarda opucuk gecmiyor.Yani kisaca is-te-ye-cek-sin

Tabiki sen de çok değerlisin.Arkadaşın ve senin aranda tek fark var: o eş tercihini doğru yapmış,sen yanlış yapmışsın.

Kadını hizmetçi gibi gören,hiçbir işe elini sürmeyen gerikafalı bi adamla evlenmişsin.

Ha bu saatten sonra napabilirim diyorsan,bu adamın kafa yapısının değişeceğini sanmıyorum.İnşaat temizliği mi yapılacak,ya sen de bana yardım edersin ya şurdan şuraya kalkıp tek bir iş yapmam diyecektin

Perde yıkatmaya izin mi vermedi,iyi o zaman geç o banyoda yıka o perdeleri bakalım

Yapmıyor mu, sen de yapma.Bırak ne yemek ne temizlik hiçbir şey yapma.Kavga mı ediyor,etsin.Napacak boşayacak mı?Boşasın.

Böyle net olursan belki bişeyler yoluna girer.Belki o da.Ya bu koyunu güdeceksin ya bu diyardan gideceksin mesajını o sana değil sen ona verceksin.

Bi cok erkek soylemeden,durtmeden bazi seyleri dusunemiyor sanirim.Bende gecen seneye kadar para pul konulari yuzunden cok sorun yasadim.Hatta gecen sene bu zamanlar bosanma noktasina kadar gelmistik.Gerci bizimki cok daha farkli konulardi neyse uzatmiyim soyliyceksin istiyceksin o gun vermedi mi ertesi gunu yine istiyceksin bende ilk zamanlar sizin gibiydim isteyemezdim ki benim kira gelirim var ama tamamini eve ve borclara harcardim.Bu durumda bile evde ac kaldigim gunler olmustur.Niye cunku param bitince utanir soyleyemezdim.O da dusunup birakmazdi yada sormazdi.Artik catir catir soyluyorum.Sabah ise giderken yattigim yerden sesleniyorum valla para birak diyeoglen telefon acar ustumde su kadar vardi anca bu kadar birakabildim diye.Bak mesela bu ay parami yetistiremedim.Dun anladi paramin bittigini sordu paran bittimi diye evet dedim.Sabah giderken para birakmamis niye cunku soylemedim para birak diye keyfi bilir aksam gelince ac kalicak markette bakkalda pazarda opucuk gecmiyor.Yani kisaca is-te-ye-cek-sin

Burası malesef öyle bi hale geldi ki kadınlar buraya yardımcı olmaya değil gunah cikartmaya nispet yapmaya kendini övmeye geliyo artık faydasiz yorum sayisi faydali yorumdan az. Sizin de durumunuz inan normal degil bir stor yikatmakta olay olmamalı ya da kendinize hic bisey alamamanizda normal değil. Siz anladigim kadariyla cok cekingensiniz isteyemiyorsunuz ama isteyin hatta anlasin ev haric size kisisel icin belirli bir miktar versin iste gratistir kiyafettir icin 300-400 isinizi görür. Korona bitince de muhakkak calisin ama esiniz cok cimri bi erkek

Attığınız başlık bile bana baya aşağılayıcı geldi,ne demek harçlık almak?
Cocukmuyuz biz zamanında babamızdan aldığımız gibi harçlık alalım?
Bizim evde eşim çalışır bende evde çalışırım. Malûm evin işi hiç bitmez ve madem hayati paylaşıyoruz kazancımizda ortaktır birşey lazımsa alınır ödenir yapılır.. Eğer eşim bu parayı ben kazanıyorum ben nereye istersem oraya harcanacak tarzında bir hareketi olsaydı( buna hakaret de denebilir) bir dakika düşünmez bir iş bulur çalışır ondan 5 kuruş bile almazdım. Yemeğini bile yapmazdım o derece.
Kendinize değer vermeyi öğrenin. Öğrenin ki başkaları da size değer versin

Şimdi bu konuya çok şey yazılır da yazmıyorum tek diyeceğim şu ki karakter ile alakalı tamamen. Ne adamlar var ne güzel insanlar var. Size davarı denk gelmiş maalesef

evet ben herseyi yaptım bu yapıyor dedi nasılsa başta böyle değildik sanki yada bana öyle geldi bilmiyorum yada şimdi anlamaya başladım değersiz oldugumu anasını hiç sorma zaten
Insan kendi degerini kendi belirler. Simdiye kadar yapip yaranamiysan bundan sonra bazi seyleri yapma. Hastayim yorgunum de. Ben olsam calisirim ona minbet etmem. Harclik vermek cok asagilayici. Sen harciyorsan evine harciyorsun. Kadinsin. Senin de ozel ihtiyaclarin var. Dilenci gibi ne o oyle.

Kendini medeni ve demokrat zannedip kendi gibi düşünmeyeni beğenmeyen ve saygı duymayan hanımlar, siz bi kendinizle çelişmeyin önce de sonra milletin nasıl yaşayıp düşündüğüne bakarsınız.

Ama sizin kulvarınızda olanlar hep sizin gibi, saygı diye yeri göğü inletip kendi gibi düşünmeyene saygı göstermeyi bilmezler. Kanayan yaramızsınız.

Esim sizinki kadar olmasada esinizin bir benzeriydi. Cok huzursuzluk yasadik. Kendisi sadece nefes almak icin yasayan bir ailede buyudugu icin bir cok sey absurt geliyordu ona. Bu isin calisip calismamakla alakasi yok tamamen kafada bitiyor is. Caliisiyor olsan yine mudahele eder bu adam. Ben onceleri cok pasif davrandigim icin ipleri esimin eline vermistim. Gonulsuz oldugu birseyde hemen gurur yapar alinirdim ve koseme cekilirdim. Simdi danismiyorum bile. Bir ihtiyac varsa su lazim hesabima su kadar para aktar diyorum kendim hallediyorum. Bir laf edecegi zamanda konforuma luksume duskunum varmi bir itirazin diyorum susuyor. Erkek milleti yuz vermeye gelmiyor hele fedakarligin kiymetini hic bilmiyorlar.

Esimde bende çalışıyoruz. Bütün ödemeleri ben yapıyorum.Bütün gelirde bende toplaniyor. ev işlerinide birlikte yapiyoruz. Camları ve mutfak dolaplarini eşim siler ,perdeleri esim asar ,koltuklari eşim çeker ,ben süpürürken o da siler. 6 yasindaki oglumda kendi odasini toplar ,kuruyan çamasırlarini katlar dolabina yerlestirir ,odasini süpürür ,tozunu alır.
Vicdanla alakalı birsey bence. Bu arada esimin ayakkabilarini liseye kadar kaynanam bağliyormus.

Son düzenleme:
Sinir oluyorum şöyle nispet yapar gibi anlatanlara napalım yani konu senin eşin mi.Tabi senin aşkım demişmiş..Konu sahibinin derdi de senin keçi hikayendi,aydınlandı.

Kesinlikle katiliyorum. Dik durabilmek bir evlilikte en onemli konulardan biri. Insan durusunu degerini kendi belirler. Bu illaki saygisizlik yapilacagi anlamina gelmiyor tam tersi karsi tarafin size saygi gostermesi gerektigi anlamina geliyor. Taviz tavizi getirir kiymeti de bilinmez. Degerini dusurduguyle kaliyor insan.

Tebrikler, hepiniz mükemmel kadın ödülüne layık görüldünüz. Bunların hepsi size ilerleyen yaşlarda bel fıtığı, diz ağrısı, karpal tünel şeklinde ödüller getirecek.
Teşekkürler. En azından kendi evimin temizliğini yaparken oluşan sağlık sorunlarım olacak. Ayy kocam eve yardımcı kadın almıyor, ben kıymetliyim yardımcı gelsin temizlesin demediğim için hiç pişman değilim. Zira evime yardıma gelen kişi de kadın olacak Kaldı ki kapris yapıp kendi evimin temizliğini yaptığım için kocamdan para aldım diye övünecek kadar düşmedim Herkesin fikri kendine göre doğru. He bu arada hiç temizlik yapmayan insanlarda da bu ağrılar oluyor bilin isterim

Sakin arkadaşınla kendini kıyaslama. Olayın ikinizin değeriyle alakası yok. Onun kocası insan, seninkisi insan görünümlü bir yaratık.

Hani bahsettiginiz asiri titiz calisan ve cicuklari olan ve her isini yapan arkadaslariniz varya ayni onlardan biriydim. Asla yerleri vileda ile silnez eğilip ellerimle silerdim,sabah 6 da camlarimi siler,esimle oglumun kahvaltisini hazirlar dus alip kosa kosa ise giderdim. Bir öģle hafta sonu islerim bitsin derken bazayı kaldırırken omiriliğim yırtıldı . Esim o sırada icerde tv izliyordu. 1 ay hastanede altim bezlendi . Biraz salmak lazım hayati. Simdi istesemde yapamiyorum %80 ev işleri esimde

Yorumunuza sağlık.. valla bende çalıştığım yerlerde bikaç tanesi tacize varan olaylar yaşadım, ikisiyle mahkemelik olduk. Hatta eşim hayatımdaydı o ara çıldırmıştı. Benim eşim de kıskanç, istemedi çalışmamı biri yan gözle bakarsa kafa göz dalarım dedi ki yanyanayken bile sakınır beni. Hem evimde mis gibi rahatım hem de çalışan gibi maaşım sigortam mis gibi işliyor. Ama burdakilerin çoğuna anlatamazsın işte. Bi rahatlar bi genişler anlatamam fakat burda o rahat takılıp atıp tutanların epey bi kısmını sorunlu evlilikleri boşanmaları ve bilimum sorunlarıyla görünce önce bi şok oldum sonra bu kafayla tabi sorun yaşarlar neye şaşırıyosun dedim kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…