canim bende ikiside var hatta fazlasiyla parada.. ama benim koca garfield gibi..carsida dolasmayi sever ..baskada gezmekten hoslanmaz..miskinligi cok sever:) bende evde oturmayi cok severdim ama cocukta oldugundan beri biraz bunaldim.internetten para harciyorum alisveris yapiyorum rahatliyorum kocamada öde diyorum o sekilde rahatliyorum sen gezmeyi sevmezsen bende böle yaparim der gibi ..simdi bebekle carsiya gittik gezdik geldik yine aldim bi sürü sey..huyudur niye aldin falan demez.ne istersem alirim..ama demekki yetmiyor.hayatima nasil renk katarim bilmiyorum..sanirim arkadassizlikta var benim yaram olarak..keske samimi bir dostum olsa kapisini calacak..yok
Nasılsa sonra yapabilirim mantığı işleri ötelemeye sebep oluyor. Adamlarda faturayı son gün yatırırlar, banka işlemleri son gün yapılır, başkası sınava son günler kala çalışılır filan.
Yapımızda var ötelemek.
Kimi kişi ilk fırsatta bir şevkle yapar bitirir aklını meşgul ettirmez. İmrenmişimdir hep.
Ev ofis çalıştığımdan işim esnek sayılır. Evimin hanımıyım ben de. Zaten yengeç kadınıyım:)
Dışarı çıkmak, gezmek mutlu etmez beni. Mübalağa etmiyorum yarım sene çıkmazsam of üf demem.
Puzzle yaparak bilhassa soğuk mevsimde, salep veya sıcak çikolata eşliğinde zaman geçirmeye can atarım.
Y. kardeş satranç oynamayı sever, daha evvelden de derece almışlığı vardır, ara sıra santranç oynarım. Bazen yenilirim, bazen yenilmiş gibi yaparım, hep yenilirim yani
Eliptik bisiklet ve pilates sporu yapmak için zaman ayırmaya, daha dürüstü istek oluşturmaya çalışmak işi yaparım.
Günlük vazife edindiklerim vardır, aksatmadan yapmam gereken.
İş gereği bilgisayar başında olurum, artı evin sıradan düzen gerektiren işleri karşılaştıkça hatırlatırlar kendilerini. Bir gör beş gör derken bakarım yapar olmuşum.
Arkadaş edinme konusunda oldukça mesafeli olduğumdan ise arkadaşsızlığa alıştım.
Yeni birileri ile iletişime geçmekten geri dururum, devamlılığını isteme kriterime uymazsa arayıp sorasım gelmez. Aranıp sorulmak da sıkar beni.
Normalde de telefonda öylesine aradımları gereksiz bulurum zaten. Hal hatır sormak konuşmaları anlamsız gelir. İnandırıcı gelmez. Yapay geldiğinden sıkılırım.
Merak ettiğinden değil, kendisi konuşmak istediğinden arıyordur çünki. Üzerimden sıkıntısını tatmin eder.
Olduğu gibi denebilse halbuki, sıkıldım,seninle muhabbet etmek istedim,li samimice çıplak konuşulabilsesa gece öğlen gündüz başım üzerine.
Muhabbetti besleyen geçmiş yaşantı paylaşımı, muhabbeti olamayınca arkadaşlıklar da kuvvetli olmuyor. Arkadaşsız kalınıyor. Bir zaman sonra insan rahatsız da olmuyor bu durumdan.
Birçok kişi gibi aslında hep yada hiçci sayılabilirim. Evlenmeden evvelki arkadaşlar ile farklı illerdeyiz, sessel irtibatlaşır, konuş konuş doymayız.
O zamanlarki paylaşımlardan beslenen arkadaşlık,, konuşurken ki ses tonundan hissettiğini anlamayı, yazışırken psikolojisini de okumayı, samimiyeti barındırır.
Birbirinin evveliyatını bilmek de iletişimi besler tabi. Bu da etken.
Ark. komşu. akraba. kabul günleri. v.s. yoktur.
Ebeveynlerim ergen yaşlarımda iken ayrıldıklarından komşuluk iletişiminden uzak yetiştim, bu sebepten yabancı geliyor olabilir. Bundan sevemiyor olabilirim.
Aynı yaşlarda iken ufacık erkek kardeşe bakmak ile yükümlüydüm, bebek, çocuk bakımına ilişkinde ayyy bayılırımmm çocuklaraaa, yeriiiiimmYeriim yaklaşımlı bakamamam
baba ebeveynimin cok şımartılmış küçük kardeşe baktırırken tam tabiri ile eziyet etmesinden kaynaklı olabilir.
Bebekleri sevmeyi severim sadece, bakım ve sorumluluğunu almak istemem. Bıçak sırtımsı bebek mevzusunda eş ile ortak fikirde olmak hoş bir şans.
Sonraa,, bunu nasıl unuturum,, birbirine yakın fikirlerde olduğum kişi ile okkalı konulu sinemaya gidip, ardından filmi eşelemeyi, oradan uzuun uzuun sohbetler etmeyi severim.
Üstte yazdığım en küçük erkek kardeş şimdi kocaman delikanlı oldu. Z. kardeş aynam benim. Birlikte geçirdiğimiz vakitler dolu doludur, on yaş farkımız olmasına rağmen
sohbetimiz hal tavır beğenilerimiz birbirimizi tatmin eder. Şaşırtır. Hislendirir. Kahkahalar attırır. Güzel olan herşey olur Z kardeş ile.
Bilhassa karlı tipili hava şartlarında internetimi alıp dış ısıtan salaş mekânda iç ısıtan içecekler eşliğinde kendime zaman geçirtmeyi severim.
Orada burada hiç tanımadığım insanlar ile kısa kısa konuşmayı, tanışmadan muhabbet etmeye asla hayır demem.
Rastlaşmak üzere ayrıldığım konuşmalarda bir daha karşılaşmam. Ki, bir tanesi sormadığımızdan, isimlerimizi bilmediğimiz 4 saatlik iller arası yolculukta yalnızca fikirlerimizin tanıştığı tadı haalaa damaklarımda olan efsunlu bir tanışıklıktı. Yol ayrımında mail adreslerimizi alel acele ellerimize yazmıştık fakat ikimizde hiç çevrimiçi olmadık.
Yazılan ile yaşanan aynı etkiyi bırakmayabiliyor insanda. Yazarken mistik,dumanlı, ilgi çekici gelebiliyor ama yaşarken aynı meraklı hissiyatı yaşamayabiliyorsun. Yol arkadaşım konuşulduğu gibi yaşanan nadir zaman dilimlerindendir. Ne vakit hatırlasam tebessüm ettirir bana.
bence rahatlık senı baya rahatsız etmış ......
kitap okur gibi keyifle okudum yazdiklarinizi...bazan banada essiz keyif verir disarda kar var mesela evde sicak kahvem inetrnet basinda keyif yapmak..bebekten önce cok zamanim oluyordu ama simdi az zamanim oluyor ondada halim yok..ne cok sey var eksik yarim hatta hic baslanmamis beni bekleyen.aynen dediginiz gibi yarin, yarin olunca ertesi gün diye erteliyorum..aynaya bakamiyorum zira halim ürkütüyor Allahtan kocam ürkmüyor yada dile getirmiyor bilemem))
benim kocam dedigim gibi garfield tam ev kusu miskin ev kusu..ben bekarken evde oturmayi severdim simdide seviyorum ama artik birseyler yapmak istiyor insan..
burda cok yalnizim,,siz seviyorsunuz yalnizligi ama ben cok arkadas sicaklik ortami insaniyim , paylasmaliyim evde yaprak dolmasi yaptiysam yada aci kahve..birkac satir sohbet...derdim bu heralde...
Sevgili H...., erkeklerden ziyade hanımlar dışarı gezmelerini teklif ederler ya, tersinden işliyor biz de durum. Ne vakit haydi çıkalım dediğinde evden çıkmamak için üretmediğim bahane kalmaz. Dışarıdayken ne yapacağım? sorusunun yanıtı havada kalır bende. Heveslenmem yani belirsizce çıkıp dolaşmaktan.
Yurtdışında yaşamak da seni ayrı sıkıyordur, iyice yabancı hissediyorsundur kendini. Başka ile gittiğinde bile insan alışamazken ülke dışı. Hiç de haksız değilsin.
Yalnızlığı sevmekten ziyade, yalnızlıktan rahatsız olmamak. İki kişiyken sıkılmaktansa tek kalmayı tercih etmeyi seçiyorum sanırım.
Çok okumak insandan insana değişmez mi hausfrau? Kimine göre ayda 3 belki azdır kimine göre senede 5 fazla gelebilir.
Genellikle uyumadan evvel üçer beşer sayfa okur, kimi zaman toplu taşıma araçlarında gitmekten sıkılmamak için sayfa çeviririm. Uzun süre sabit kalıp okuyabilsem keşke, o zaman hakkıyla birşeyler okuyorum diyebilirim.
Yabancı ülke deyince renklidir alternatif daha çoktur Türkiye'den gibi geliyor uzaktan dinleyince aslında.
Siz ne kadar kalıcaksınız bulunduğunuz yerde? Belli mi?
bende ev hanımıyım ama inanın sıkılmayı özledim.insan bu kadar yoğun geçirir mi günlerini? sürekli bir şeyler yapıyorum,uyumaya bile bazen vaktım olmuyor.kocam gelince zaten vakit çabucacık geçiyor,bu arada 5 yıllık evliyim,çocuğum da olmuyor.bence senın daha zevkli vakıt geçirmen gerekir allh çocuğunu sana bağışlasın.insan istediği zaman herşeye vakit bulur..
Nihil ' in yazdığını bir çırpıda okudum ve kendimi buldum..
Evde oturmayı seven kendine iş çıkaran biriyim.. sıkılmam kolay kolay kafama bişi takmadıkça..
gün başlar günün gidişine bırakırım kendimi..
kolay arkadaş edinemem eskiden beri..
Çabuk kaynaşamam istemem mesafeliyim hep.
sınırlarım vardır. gerçekden sohbetine doyamadığım, kendimi yanında çok rahat hissetiğimide bırakmam göremesem özlerim aramasam haber alamasam dert olur..
çok samimiyeti sevmiyorum hergün kapıma vuran bir komşu yada zamansız gelen arkadaş..
insan kendine alışıyor yalnızlığınada.
ben zaman nasıl geçiyor zaten anlamıyorum
zaten gezmeyide çok seven biri değilim..
çok çok sıkıldığım bi dönemdi kendimi alışveriş merkezine atmıştım..
cafesinde oturdum gelen geçenleri izledimm..
hiç bişe almadan deli gibi mağzaları dolaştım bacaklarıma krampler girene kadar. (arada hala yaparım bunu bi anda karar veririm ve hemen giyinip giderim)
tek başıma dolaşmayı seviyorum ben..
sonra kitap reyonunda kaldım her birini tek tek inceledim ve elif şafak "aşk" ile orda tanıştım(gecen kış) çok severek okumuştum.
merhaba hanimlar
benim gibi ev hanimi olanlar neler yapiyorsunuz caniniz cok sIkiliyormu? monotonluktan sikayetcimisiniz? ben yurt disinda yasiyorum 3 aylik kizim var..ssadece alisveris yaparak keyiflenmeye calisiyorum ama onunda keyfi hemen geciyor..kizimla zaman geciriyorum cogu zamanda halim olmuyor yemek vs derken gece zaten 3 kere kalkiyorum kizi beslemek icin..ama hayatimda birseyler eksik gibi...heyecan yok..sadece kizim heyecan veriyor ama bilmiyorum..sizlerin zamani nasil geciyor? benim esimde evde oturmayi pek sever..arada bir benim zorumla kisa tatil yapardik ama simdi bebek var diye zor..esim zaten bebek bakmaya pek yardim etmiyor oda ev islerine yardimci oluyor..ya bilmiyorum ruhum daraliyor..cok keyifsinizim.yasam enerjim gitmis gibi..
ay canım sanki beni anlatmışsın gibi bence bizim sorunumuz gurbette oluşumuz:2:
.
gözü kör olsun bu gurbetin.bende türkiyedeyim ama ailem benim bulunduğum şehirde değil
tamam bi kursa gideyim diyorum ama bebeğe kim bakacak haftasonları da eşimle gezmak istiyorum o da senin anlattığın gibi evde takılmayı tercih ediyor..
offf bide evde oturmak insanı köreltiyor.
bende gurbette gibiyim türkiyedeyim ama annemlere arkadaşlarıma 950 km uzaktayım
evhanımıyım çalışmıyorum3 aylık bi kızım var sağolsun onla uğraşmaktan,ev temizlik bazen yemek bile yapamıyorum akşam eşimi bekliyorum o gelince sonra tabi olmazsa olmaözım en yakın arkadaşım bu net kızım olmadan önce çıkar gezerdim bol bol alışveriş yapardım havam değişirdi b vitrine baksam bile yeterdi dışarıya yemeklere giderdik eşimle şimdi zor dün bi dışarı çıkıyım dedim çocukla gittiğime gidiceğime pişman oldum çocuk kangurusunda elimde eşyaları dolmuşa bin in öffff çok zordu yanlız biyere çıkamma bida herzamanda biri olmuyor ki yanımda.eş konusunda şanslıyım ben bunaldığımı bildiği için çok yardımcı oluyo gece bazen kalkar o hazırlar maamsını akşam gelir yorgun olduğumu görür o salalr bebeğimizi ben yapamadığım işerimi yaparım eşten yana şanslıyım ama yinede insan bi arkadaş arıyo asosyalmiyim neyim anlamadım ki
çalışmayı düşünüyorum ben bu sıkıntı dert anca böyle gider zaten doğum yaptım yapalı kendimide beğenmiyorum çatlaklar almış başını gidiyo saçımı kestirdim yine de yok beğenmiyorum kendimi kilo desen hiç sormayın yapıştı kaldı ayyyy nerden geldim bu konuya bütün dertlerim çıktı yine piyasaya offf offf
11 aylık bebeğim var.bende 11 ay once ısımı bırakıp ev hanımlıgına terfi ettim
Gunlerim nasıl gecıyor dersen oğlumla ya sokaklarda gezıyoruz yada hava kotuyse ev gezmelerı yapıyoruz
alışverıs merkezlerınde gezıyoruz aksama kadar aksamda eve gelınce yedır yıka uyut zaten gec oluyor saat
dısarı cıkmıyorsak eve mutlaka bırılerını cagırmıs oluyorum cunku yalnızlıktan sıkılıyorum
kımse yoksa kıtap okurum ınternette dolanırım vss
ama bende cok sıkılıyorum hemen hemen hep aynı seylerı yapıyorum
calısırken ınsanın yfku daha acık oluyor sımdı evde zor vakıt gecıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?