Ev hanımları tü kakamı yahu!

zammbak

ZIRZIRCAN'ın anneciği
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
3.548
330
73
İstanbul
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.

1 yasinda kizim var 2.ye hamileyim. Evdeyim ve 2. Universiteyi okuyorum. Bide haftada 2 gun calisiyorum evden cikmis olmak amaciyla. Cocuklarimizi kendimiz buyutmek istememiz kadar dogal bisey yok yani annelerimiz hepsi diplomali profesor mu? Cok sukur biz buyutmusler bi yere gelmisiz. Insanlarin ne dedigine takilma. Anne olan sensin neyin dogru oldugunu hissediyorsan onu yap!

Sizin eşiniz lütfedip iyi bir insan oluyor, sizin için kazanıyorum diyor. Siz onun lütfuna, yücegönüllülüğüne , insafına kalmışsınız. Başka birinin ihsanına bakmak, insafına kalmak hiç tarzım değil. Zira adam yarın fikrini değiştirip başja bir kadına aile olmayı lütfetmek isterse , insaf için yalvarmak istemem.

İnsanın kendi parası olması gibisi yok buna hiç değinmiyrm bile.

Tabi ki çocuklarınızla daha çok vakit geçirmek güzel ama karşılığı başkasının insafına kalmak. Dediğim gibi bana göre değil.

niye tü kaka olsun yahu..
siz diğer konuyu okuyup gaza geldiniz sanırım:))
isteyen çalışır isteyen çalışmaz önemli olan iş başa düştüğünde sudan çıkmış balık gibi olmamak.. bizim lafımız çocuklarımla babamın evinede sığamam mesleğim yok vs vs durumuna düşülmemesi içindir..

Düşüncenize saygı duyarım fakat ev hanımlarını alçak görmeyin. Serzenişimin sebebide bu zaten.

Ben mesela 9 ay evde çocuk baktım ve sıyırıyordum

Sosyal hayatım yok, çocuk endeksli ve ona da kendime de fayda yok

O zaman çamaşır yıkamak bile beni geriyordu

Şimdi işe de gidiyorum çamaşırı da yıkıyorum ama huzurluyuz tüm gün çocuk ile değilim

Çalışma konusuna da çocuğumu büyütüyüm makul bir gerekçe olabilir demiştim ama sonra işe dönmek cidden zor oluyor

Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.

Ben iş başa düşer diye evlenmedim ki ömürlük olsun istedim. Ama yinede okuyorum, yinede iş kapılarını açık tutmaya çalışıyorum. Boşanırım diye değil, sadece ileride çalışma gereksinimi doğar diye

e herhalde yani kimse o niyetle evlenmiyor .. boşanan insanlar birgün boşanırız diye evlenmiyorlar.. varsa o niyetle evlenen biri söylesin merak ettim..

Para tabii ki önemlidir.Amaç değil araç olmalı. Zaman geçip gidiyor.Para yerine gelebilir ama evlatlarımızın büyüdüğünü ,her anını yakalamak ,her hareketinde yeni birşeyler öğrendiğinde yanında olmamanı acısı yerine gelemez diye düşünüyorum.Elbette iyi bakıcılar da var.İyi babaanne ,anneanne var ama anne sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz.Mecburiyet karşısında ,yoklukta çalışılır da,mecburiyet yoksa bence çocuğa annesi bakmalı.

e herhalde yani kimse o niyetle eiçin çmiyor .. boşanan insanlar birgün boşanırız diye evlenmiyorlar.. varsa o niyetle evlenen biri söylesin merak ettim..
Yani hep olumsuz tarafından olaya bakmya gerek yok. Bir bayan çalışacaksa istediği icin çalışmalı, koca eline bakmamak için değil. Asıl anlatmak istediğim bi

Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…