Ev hanımları tü kakamı yahu!

Tercihlere saygılı olmayı bir öğrenemedik ki ! Herkes her şeyi çookk iyi biliyor çünkü.

ayrıca ha boşanırım diye ha ilerde gereksinim olur diye ne farkeder.. sonuçta kendiniz için birşey yapıyorsunuz .. neden bu durumu bu kadar üstünüze alındınız ki?

ben 9 senedir evdeyim hiç üstüme alınmadım..

Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.

Evet mahkum değilim o kazanıp getirmek zorunda. Benim rızkımıda o kazanıyor bunun bilincindeyiz. Ben çocuk doğurup eğitimi ile ilgileniyor ve ev işlerinin büyük kısmı bende ise eşimde çalışıp getirmek zorunda bir nevi is ayrımı gibi.

Aslında doğru olan annenin çocuklarıyla ilgilenmesidir . Ama maddi durum yoksa eşinin maaşı yetmezse mecbur çalışmak zorundayız . Yoksa bi çok kadın evde çocuğuyla , ev işleriyle ilgilenmek ister diye düşünüyorum .
Kariyer yapanlar hariç tabi .

Sana kesinlikle katılıyorum. Başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. Benim gayet güzel bir mesleğim var ama çalışmıyorum. Çocugumda yok. Etrafımdaki herkes çalışıyor kv görümce teyze Vs. Birgün eşimin anneannesi aradı beni ve gelin bize gelde evi temizle nasıl olsa evde yatıyosun dedi. Sanki benim evimin hiç işi yok sanki ben akşama kadar biyerlerimi devirip yatıyormuşum gibi. Ve bunu her zman yapıyor sanki ben çalışmıyorum diye boş oturuyorum çok zoruma gitti.

Yaw bi de su "cocuklarin her anina tanik olmak" meselesini bu kadar abartmayin lo.
Oturaktaki ilk p.kunu gorsen ne olur gormesen ne olur?

bunu hiç anlamadım, anlamayacağım da la ben doğumlarını bile hatırlayamıyorum neredeyse ha, öyle de gamsızım

Yani hep olumsuz tarafından olaya bakmya gerek yok. Bir bayan çalışacaksa istediği icin çalışmalı, koca eline bakmamak için değil. Asıl anlatmak istediğim bi

hayatın ne getireceği belli olmuyor .. tabiki siz olumlu bakın olumlu olsun hepimiz kendimiz için dileği o.. ama herşey de insanlar için bu gerçeğide gözardı etmeden bakmak lazım..
boşanma dedim diye illa boşanmayı düşünmeyin..

Kimin ne düşündüğü umrunuzda olmasın.. Siz nasıl mutluysanız öyle yaşayın..
Bayanlarda bu konuda çok farklı düşünceler hakim..
Kimi eşimin eline bakamam der.
Kimi eşim değil mi tabi bakacak der.
Kimi evde oturmayı asosyal olmak olarak görür.
Kimi hayat müşterek der..
Kimi tüm gün evde yapamam bunalırım der.
Kimi evimdeyim oh mis der..
Kimi tüm gün çocukla uğraşamam iş te dinleniyorum der.

Uzar da uzar.
Siz kendinize bakın,nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın..

Ama dediklerinize katılıyorum. Diplomalı ev hanımımı olcak hiç okumasın o zaman, okuyarak başka birinin hakkına girdi diyenleri okudu bu gözler bu forumda..

Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki

Ehhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, farkli türden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?

Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.

Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.
Bende çalışmıyorum.Eş mahkum derken sorumluluk meselesi.Erkek zaten o sorumluluğunun bilinciydeyse ne çalışmaktan gocunur,kendini mahkum görür nede eşi kendini ezik görür.Her çalışan kadında kendine çalışmıyor ki.Görüyorum hem evde hem işte çalışıyor ,parayı eşine veriyor.Nerede kaldı o kadının özgürlüğü.

Doğru söylüyorsun. Özellikle hayatında bir gün bile çalışmamış teyzeler veya üniversite okumadığı için çalışmayı hiç düşünmeyen tipler üniversite mezunu ama çocuklarını büyütmek isteyen bir bayan görünce tırnaklarını çıkarıp, "boşuna mı okudun, çalış, kocanın eline mi bakıyorsun " laflarına başlarlar. Ben 15 yıl çalıştım. Artık biraz evde olmak istiyorum deyince neye uğradığımı şaşırdım. Sürekli ne Zaman işe gireceksin. Gazete ilanı göstermeler falan. Genelde ev hanımları yaptı bunu.

Onlar da çalışan hanımların işi çok kolaymış gibi çalışmak rahatlık diyorlar. Ben bir çok ev hanımından bunu duydum. Sabahları çocuğunu hasta bırakıp işe gitmek ne demek bilmiyorlar. Gece eşinle kavga edip sabahları gözlerin şiş ve gitmen gerekiyor bu ne demek bilmiyorlar. Eğer imkanım olsaydı ben de çalışmazdım. Ben de ikisini de tattım biliyorum. Çocuklarımın başında olmayı bırakıp gitmemeyi, yorgun argın gelip onun ihtiyacını bile karşılamayacak durumda olmamayı isterdim

İsteyen çalışır, maddi olarak durumu elverişli olan ve istemeyen çalışmaz. Bu konuda net bir doğru yada net bir yanlış yok bana göre diyorum ve kenara çekiliyorum

Eşinizle alakalı bir durum. Ben öylelerini biliyorum ki dillerinde sürekli ben sizin için çalışıyorum lafı. Eşi çocuğu olmasa çalışmayacak sanki

Ben de daha önceki konuda yazdım. Kadın çalışacaksa Ada'm da evde aynı onun yaptıklarını yapmalı. Çamaşır, ütü, temizlik, yemek. Sadece salata yapıp bulaşıkmakinesini boşaltmak değil. Eşit.

Ev işi denilen olay temizlik ve yemekse
Kendi adıma 2 saatte bitiriyorum
3 saati hiçbir zaman gecmemistir

İş bölümü diye bir şey yok 3 saatlik ev işi mi is bölümü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…