- 11 Şubat 2011
- 539
- 245
- 333
Ağzına sağlık :) kadına ben bakıyorum kadın benim himayemde ben olmasam yaşayamaz kadın benim malım mantığını adamlara işleye işleye ikinci planda kaldık. Hamile kalmadan önce çalışıyordum ve evin her işini birlikte ortak yapıyorduk şimdi hamile olduğum için çalışamıyorum geçici ev hanımı oldum :) çocuk doğduktan ve iznim bittikten sonra çocuk büyütmekle alakalı herşeyi de eve para getirmekle alakalı herşeyi de birlikte yine ortak yapmaya kararlıyız. Sen onu yap ben bunu yapayım değil herkes her işi birlikte ortak yapsın bence en güzeli bu.Ben yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.
Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.
Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!
Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Okuyarak çalışan kariyer sahibi olan ne ala da,benim eşimde iş yerinde görüyorum diyor ekmek parası uğruna patrondan fırça yiyen,tacize uğrayan kadınları .Eşlerinin çektiklerinden haberi bile yoktur diyor,benim eşime başkasının emir vermesi ,fırçalaması benim zoruma gider diyor.Ben yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.
Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.
Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!
Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Ehhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, faoratya ürden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?
Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.
Seni var ya dolly gibi kopyalamalı; ne güzel yazmışsın. Helal olsun.Sizin eşiniz lütfedip iyi bir insan oluyor, sizin için kazanıyorum diyor. Siz onun lütfuna, yücegönüllülüğüne , insafına kalmışsınız. Başka birinin ihsanına bakmak, insafına kalmak hiç tarzım değil. Zira adam yarın fikrini değiştirip başja bir kadına aile olmayı lütfetmek isterse , insaf için yalvarmak istemem.
İnsanın kendi parası olması gibisi yok buna hiç değinmiyrm bile.
Tabi ki çocuklarınızla daha çok vakit geçirmek güzel ama karşılığı başkasının insafına kalmak. Dediğim gibi bana göre değil.
Okuyarak çalışan kariyer sahibi olan ne ala da,benim eşimde iş yerinde görüyorum diyor ekmek parası uğruna patrondan fırça yiyen,tacize uğrayan kadınları .Eşlerinin çektiklerinden haberi bile yoktur diyor,benim eşime başkasının emir vermesi ,fırçalaması benim zoruma gider diyor.
Ben aydınlatayım. Eşim maaşını aldığında kurusuna kadar alıyorum. Ona haftalik harçlık veriyorum :)Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.
Ev hanimlarini kucumsemiyorum ama bir insanin, kadin ya da erkek fark etmez, calismasi gerektigine inaniyçocuklarlisip uretmeli, topluma bir katkisi olmali. Evde cocuk buyutuyoruz diyerek topluma faydali olundugunu dusunmuyorum, zira calisan annelerin cocuklari benim yasadigim bolgede ev hanimlarinin cocuklarindan cok daha bilincli buyutuluyor.
Okuyan kendini gelistiren ev hanimlarini tenzih ediyorum ama inanin ben denk gelmedim. Eve gelip kitapligimi goren ev hanimlarindan eskilerini at artik ne boyle cogaltip duruyorsun falan diyenler oldu.
Ustune basarak soyluyorum herkes oyle degildir ama ben hep boyle gordum.
Ev hanimligi kadinlari koreltiyor bence calisan kadinlar daha acik gelismeye.
Ben aydınlatayım. Eşim maaşını aldığında kurusuna kadar alıyorum. Ona haftalik harçlık veriyorum :)
Tamam da kadınlar akşama kadar oturmuyor ki,helede çocuk varsa.Bekarsın anladığım kadarıyla evlen,çocuğun olsun,çalışma da görelim 10a kadar yatılıp,akşama kadar oturuluyor mu?Toplumda saygı görmek için illa çalışmak mı gerekli?İyi de erkekler de patrondan fırça yiyor, emir alıyor. Sizin eşinizin başkasından emir alması size dokunuyor mu mesela?
10 kere yazdım erkeklerin canı yok mu diye. Herif 6da kalkıyor, patron tırı vırısı çekiyor. Kadın da incileri dökülmesin diye çalışmıyor. Bu durumda bu kadınla erkek toplumda eşit olamaz. 134568 kere yazdığım gibi varolmak da saygı da eşitlik de bedavaya olmaz. Erkekler iş hayatının stresini çekiyorsa , kadınlar da bir zahmet çeksinler. Erkeklerin kadınlardan ne farkı var? Sadece mızmızlanmıyorlar, canları kadınlar kadar kıymetli değil bu kadar. Her kim birey olmak istiyorsa bedelini de çekecek kardeşim. Sıcak evde saat 10a kadar yatarak birey olamazsınız, toplumdan saygı talep edemezsiniz. Hayatı için çabalayan bir erkekle aynı kefeye düşemezsiniz.
Bravo, secimlerinizi gayet yerinde buluyorum, en dogrusu nu yapmissiniz.Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
devlet gibi kadın
Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?