Ev hanımları tü kakamı yahu!

çalışanı çalışmayanı boş verin hayat sizin.bu biraz şans işi, ev hanımı olup çok değer gören de var,mesela ssk sı yatırılan, eve düzenli temizlikçi gelen,çalışıp maaş kartı elinden alınan da var.hem maddi hem manevi eziyet yani.kıyas yapmamak lazım.
ama erkeklere güvenmiyorum.maddi olarak bir kadının güvencesi olmalı diye düşünüyorum.

Ağzına sağlık :) kadına ben bakıyorum kadın benim himayemde ben olmasam yaşayamaz kadın benim malım mantığını adamlara işleye işleye ikinci planda kaldık. Hamile kalmadan önce çalışıyordum ve evin her işini birlikte ortak yapıyorduk şimdi hamile olduğum için çalışamıyorum geçici ev hanımı oldum :) çocuk doğduktan ve iznim bittikten sonra çocuk büyütmekle alakalı herşeyi de eve para getirmekle alakalı herşeyi de birlikte yine ortak yapmaya kararlıyız. Sen onu yap ben bunu yapayım değil herkes her işi birlikte ortak yapsın bence en güzeli bu.

Okuyarak çalışan kariyer sahibi olan ne ala da,benim eşimde iş yerinde görüyorum diyor ekmek parası uğruna patrondan fırça yiyen,tacize uğrayan kadınları .Eşlerinin çektiklerinden haberi bile yoktur diyor,benim eşime başkasının emir vermesi ,fırçalaması benim zoruma gider diyor.

Bende onun evi ile ilgilenip onun çovuklarına bakıyorum. Bir nevi iş paylasımı yaptık yani. Herşey paramıdır sizce? Bende maneviyatımı ortaya koydum.

Ev hanimiyim, maddi sıkıntımız olursa calisirim haa şimdi mecbur olsam iki çocuğu kime bırakırım oda ayrı bi sorun.. KV ve annem bakamaz.. Zaten baksalar bile istemem.. Calisipta çocuğunu KV anneye baktiranlari anlamıyorum.. Onlar zaten zamaninda bakmış buyutmus kimse mecbur değil.. Bakıcı olayınada sıcak bakmiyorum..
Bi Komşum var kadın senelerce özel sektörde çalışmış delikanlı bir oğlu var her fırsatta soyler, keşke calismasaydim cicuguma baksaydim diye.. uç ev yapmışlar ama oğluyla bağ yok arasında
Tercih meselesi

Seni var ya dolly gibi kopyalamalı; ne güzel yazmışsın. Helal olsun.

ev hanımlığına dönüş yapmak için gayet makul sebeplerin var,böyle de mutlusun.
buraya konu açmanın manası ne ki, sanane toplumun bu konuda ne düşündüğünden?niye dert ediyorsun?
böyle konuları açmanın gereği nedir kavga çıkacağı belli..insanları kutuplaştırıp kırıcı yorumlar yaptırmaktan başka bir işe yaramaz.özellikle açtın herhalde.

Son düzenleme:

İyi de erkekler de patrondan fırça yiyor, emir alıyor. Sizin eşinizin başkasından emir alması size dokunuyor mu mesela?

10 kere yazdım erkeklerin canı yok mu diye. Herif 6da kalkıyor, patron tırı vırısı çekiyor. Kadın da incileri dökülmesin diye çalışmıyor. Bu durumda bu kadınla erkek toplumda eşit olamaz. 134568 kere yazdığım gibi varolmak da saygı da eşitlik de bedavaya olmaz. Erkekler iş hayatının stresini çekiyorsa , kadınlar da bir zahmet çeksinler. Erkeklerin kadınlardan ne farkı var? Sadece mızmızlanmıyorlar, canları kadınlar kadar kıymetli değil bu kadar. Her kim birey olmak istiyorsa bedelini de çekecek kardeşim. Sıcak evde saat 10a kadar yatarak birey olamazsınız, toplumdan saygı talep edemezsiniz. Hayatı için çabalayan bir erkekle aynı kefeye düşemezsiniz.

Aslında bahsetmekten hoşlanmam size günlügümüzden bahsedeyim. Kica bir kitaplığımız var, sıkıldıysam alır ikinci kez okurum. Tv evde yasak, sadece cocuklar için bir kac çizgi film indirdik. Çocukların ellerine bıçak dahi veriyorum sırf el becerilerini geliştirdinler diye. Akşama kadar legosu koşması etkinliği derken yığınla ilgi gösyeriyorum. Akşamda baba ilgilenirken ben ev işlerini toparlıyorum. Uyku saatlerinde bir hikaye ve yatış. Yani çalışmama sebebim bu. Bakıcı benim kadar özenli olamaz bana göre. Yoksa elbetteki üretmek kadar iyi birşey yok. Bende çocuklarım üzerinden üretim yapmaya çalışıyorun

Tamam da kadınlar akşama kadar oturmuyor ki,helede çocuk varsa.Bekarsın anladığım kadarıyla evlen,çocuğun olsun,çalışma da görelim 10a kadar yatılıp,akşama kadar oturuluyor mu?Toplumda saygı görmek için illa çalışmak mı gerekli?

Valla bilincli olduktan sonra niye sorun olsun ki, yani belli bir amac icin cocuklariniza bakmak icin birakmissiniz isi, cocuklar okul cagina gelince geri calisacagim diyorsunuz evdeyim ama hala aktifim birseyleri yapiyorum diyorsunuz madem bunda bir sorun yok. Bence o ev kadini bakis acisi daha cok, gencecik yasta okumak kendini gelistirmek yerine careyi koca avina cikmakta bulan yada umudu kocada arayan, evlendikten sonrada dedikodu, gun, alisveris yapmaktan baska bir gayesi ve varolus amaci olmayan hanimlar icin gelmis olabilir. O bakis acisi ayrica evde sozum ona cocugunu buyutmek icin bulunan ancak cocugu tum gun tv karsisina koyan, yada elinden sundure sundure o gun senin bu komsu benim, su avm senin bu kuafor benim canta gibi cekistiren, cocugun gelisimi, yasina gore oyun, falan filan bunlarla ne alakasi ne bilgisi ne ilgisi olan kadinlar icin soylenmis olabilir.

Benim acikcasi bu konuda kesin bir gorusumu yok, ha ben kadinlarin meslek sahibi olmadan genc yasta evlenmelerine karsiyim , genc yasta beyinleri gelismeden evlenince ne kisilikleri oluyor ne cesaretleri sonra hem hayat eziyor hem koca eziyor hem aileler eziyor hem cahilliklerinden cekiyorlar, sonra bosanma su bu dert olunca elleri kollari bagli caresiz kaliyorlar, bu anlamda kadinin her daim bilgili donanimli meslek sahibi olmasi gerektigini savunurum. Ama cocuklarini 3-5 sene buyuyene kadar bakmak isteyen olur, part time ise gecen olur herkesin kisisel tercihidir bu.

Bizim kulturumuz insanlarin birbirleri uzerinde hukum surme otorite kurma olayi cok oldugundan, kadin calisirsa kocasi uzerinde otorite kurmaya hakki olur, calismazsa kocasi onun uzerinde otorite kurar seklinde yorumluyor. Biz ne zaman batidan aldigimiz birseyi duzgun yorumlamayi ogrenecegiz bilmiyorum cidden. Halbuki kadin calissada saygi duyulmasi gerek bir bireydir, erkek isini kaybetsede saygi duyulmasi gereken bir bireydir demiyoruz, diyemiyoruz kafamiz buna basmiyor. Toplum olarak insan insan oldugu icin sevmeyi, insana sadece insan oldugu icin saygi duymayi bilmiyoruz.
Gelin ogretmense kiymetlidir bizim icin, damat doktorsa hayirlidir. Kizin babasi zenginse hayirli kismettir, damat adayinin ailesi yuksek sosyal statuye sahipse kesin iyi insanlardir.

Elestirilecek yanlis olan o kadar sey varki , sizin anlattiginiz olay bunlardan sadece birisi.

Bende hamile kalana kadar çalışıyordum, ama bebeğim karnımda kalbi durdu..
O olaydan sonra bilmiyorum, çalışmak istemedim. İstifa ettim ve anne olmak istedim.. Eşim benimle çalıştığım için değil, beni sevdiği için evliyim dedi.. Hiç bir şey canımızdan kıymetli değil deyip saygı gösterdi.. Hiç başıma kakmadı, ima etmedi. Para sıkıntısı olduğunda aman demedi.. 2,5 yıldır çalışmıyorum.. İçimden gelmiyor.. Ha Allah korusun bir gün şeytana uyarsa, mesleğim var, biyerden devam ederim..
O na göre evde olmam daha iyi, bana her gün yardım eder, ütüsünü kendi yapar, akşam sofrayı kurar, hasta olsam yemeği yapar, (çünkü dışarıdan yemek hele hastayken hiç sevmem)
Ona göre yoldaş olmak, hayat arkadaşlığı çok daha önemli.. Aşk sevgi hissetmediğin insanla zaten 4 duvar arasında hayat geçmez.. En vahimide sırf kadın çalışıyor diye evlenen erkekler.. Onların sevdiklerine inanmıyorum.. Geneldesi dikkat ederseniz aldatma meyillisi olurlar.. Ama genç arkadaşlara tavsiyem, evlilikte acele etmeyin, tanıyın..
Zammbak, Allah mutluluğunuzu daim etsin.. Çocuk söz konusuyken bence doğrusunu yapıyorsunuz, anneanne babaanne elinde iki kapılı büyüyen veya en kötüsü bakıcı elinde büyümesindense, her anını görerek yaşamanız, en güzeli ve bence bu fedakarlığa değerler..

Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki

Eh o zaman sende kendine güvenmiyorsun, pardon ama sen niye evlisin o zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…