Katinvalidenizi tebrik ettim cidden.Biraz fazla titizdir de, başka bir kadının yaptığı iş içine sinmiyor. Hani yardımcı alayım desem, kendim zaten yetişemem. Bazen eğilip koltukların altını kontrol ediyor toz olmuş mu diye. Bu konuda kayınvalidemin ellerinden bin kere öperim, o öğretmiş hep. Eşim bekarken ve çocukluğu boyunca yatağını kendi toplamış, odasının tozunu kendi almış,pijamalarını katlamadan çıkmazmış evden. Allah razı olsun kayınvalidemden, o da eşime "karın çalışıyor, ev temiz olsun istiyorsan yardım edeceksin" deyip benden yana olunca böyle oluyor.
sen yanında eşin olmadan gece 4 de eve dönebiliyorsan eşinde hoşgeldin karıcığım bar nasıldı diyorsa haklısın samantha:)
sen peki çalışan kadının kocasıyla ne konuştuğunu düşünüyorsun. çalışan kadının evdekinden farkı çalıştığı ortamda yaptığı iş. peki işini anlatacak. şunu yaptım bunu yaptım. kendini gelirmek çalışmaktan geçmez. okumak mesela. bol bol araştırmaktır. kendini geliştirmek. kurslar yeni çevreler yeni insanlar. geziler. vs. bunun çalışmayla alakası yoktur.Ya bunu ciddi ciddi mi yazdın simdi? Evde bekleyen kadinin cazip yönü kalmıyor, konusacak konu bulunamiyor ve insanlar birbirinden sikilma evresine giriyor. Ise giden, gezen kadinin aktif hayati oluyor ve paylasilacak cok sey oluyor paylasim artinca ikili ilişkiler kuvvetlenir ve bu her şeye yansır. Senin cocuguna yansır, ozel hayatina yansir, maddi gücüne yansir. Yani bir laf anca bu kadar carpitilir. Ordaki metaforu ciddi ciddi görmüyor mu hicbiriniz...
Erkege gore hak etmiyor evet, dedim ya diger mesajlarimda erkek egemen toplumda yasiyoruz, ben bir kadinim calismayan kadina saygi duyarim ama erkek calismayan kadina saygi duymaz onu parasini odeyip aldigi mal olarak gorur, yanlis olan bu benim uslubum degil,
Valla benim koca demez :)sen yanında eşin olmadan gece 4 de eve dönebiliyorsan eşinde hoşgeldin karıcığım bar nasıldı diyorsa haklısın samantha:)
Haklisin, cocuk icin calismazsin ama kac sene?Aynen bak buna da katılıyorum burada konu açılıyor işte tüm gün yoruluyorum yok eşim sofrayı kaldırmadı, yok yattı uyuyakaldı, bende tüm gün ev işleriyle yorulmuştum surat yaptım yok efendim şu bu. Tüm gün evde olan biri de o zaman eşine bu kadar serzenişte bulunmasın yani. O kişide tüm gün çalışıp geliyor eşini çalıştırmıyorsa evde işler görülsün rahatça diye. Hem çalışıp hem bir de evine bakan kadınlar ne yapsınlar. Sonuçta tüm evin işini bir günde yapmak zorunda değilsin. Her gün mutfakta silinmez cam da. Zaten düzenli yapınca iş de birikmez. Ev hanımlarına bir şey demiyorum tercih onların sonuçta ben sadece gerekliliğinden bahsediyorum kendi annemden pay biçiyorum ve asla çocuk var falan bahane üniversite bitirip çalışmayanları anlamıyorum.
eşiyle 4lerde gezmek. her koca bunu yapıyormu sence peki. bazı adamlar eve geliyor yorgun ptt modunda. hele türk erkeği. uçma benceEşiyle geziyor iste. Ailesi evlendigi adami başına bekçi koyuyor. Ya bugün havaya esrar mi verildi. Ben cok anlaşılmaz yazıyorum galiba. Özgürlük icin evlenmek = evlendigi icin ailenin artik ona karismamasi. Adamin uyguladigi kısıtlamalar o kadar koymuyor demek ki. Yemini verip gezdiriyorsa sorun etmiyor demek ki gerisini.
İyi de her konuda bu hayatın gerçegiyle mi yazıp çizeceksin ?
Sen nasıl bir insansın,nasıl ev hanımlarını bu şekilde görüp bekleyen bir vajina diyebilirsin..
29 yıllık ev hanımıyım gocunmuyorum kendimi geliştirdiğimi çok ama çok iyi biliyorum..
Üniversite mezunu değilim ama,bir çok kişiyide hayat tecrübemle bilgilertimle cebimden çıkartırım.
Sözlerine dikkat et ipin uçunu sakın kaçırma,vajinalarada hakaret etme sakın...
Boyle davranmayan erkekleri tebrik etmek lazim, genel olarak erkekler o sekilde dusunuyorYok bence oyle degil o is ya.
Yapi meselesi.
Tip/davranis/durus vs...
üslupların ne kadar çirkin.dün bizde hararretli tartıştık ama kimse kimseye çirkinleşmediEşiyle geziyor iste. Ailesi evlendigi adami başına bekçi koyuyor. Ya bugün havaya esrar mi verildi. Ben cok anlaşılmaz yazıyorum galiba. Özgürlük icin evlenmek = evlendigi icin ailenin artik ona karismamasi. Adamin uyguladigi kısıtlamalar o kadar koymuyor demek ki. Yemini verip gezdiriyorsa sorun etmiyor demek ki gerisini.
esşiyle 4lerde gezmek. her koca bunu yapıyormu sence peki. bazı adamlar eve geliyor yorgun ptt modunda. hele türk erkeği. uçma bence
Hala genelleme yapıyorsunuz farkında mısınız?
belkilerimi konuşacağız.Demek ki o zaman kadın kendi evinde daha mutsuzdu ona razı oldu. Hep bir razı oluş var kadinlarda zaten. Sıkıntı orda.
Kiziniz konusunda cok sanslisiniz. Ne kadar gurur duysaniz az. Ama benim annem de babam da çalışan insanlardi. Ikisinin de elinden kitap dusmezdi hala da oyledirBende kızım ilkokula başlayınca işten çıktım , ki gayet rahat ve ücreti yüksek işte çalışmama rağmen ki iyiki işten çıktım bu ona başarı ve okul derslerini çalışma disziplini olarak geri döndü sonra altyapıyı yapınca tekrar işe girdim ama lise 2 tekrar ev hanımlığına dönük yaptım ergenliği ağır geçince ki başıboş kalmasın ve yanlış arkadaşların etkisinde kurtulsun diye yakından ve uzaktan sürekli denetimde bulundum hiçte pişman değilim şu an yüksek notlarla üniye devam ediyor sevdiği bölümüde seçince başarı gösterdi ben doğru karar verdiğim için vicdan azabı çekmedim tabi her ay giyecek alamadım ama bu benim için önemli değil azla yetinip mutlu olan kişiyim , herşeyden önce evladım gelir
yemini verip gezdirmek diyor hala :))Eşiyle geziyor iste. Ailesi evlendigi adami başına bekçi koyuyor. Ya bugün havaya esrar mi verildi. Ben cok anlaşılmaz yazıyorum galiba. Özgürlük icin evlenmek = evlendigi icin ailenin artik ona karismamasi. Adamin uyguladigi kısıtlamalar o kadar koymuyor demek ki. Yemini verip gezdiriyorsa sorun etmiyor demek ki gerisini.
Bu yazdiklarinizi okuyunca annem aklima geldi. Annem ev hanimi ama muhtesem bir insandir. Gunduz vakti oturup o dedikodu, programlarini evlendirme programlarini asla izlemez. Isi varsa isini yapar yoksa gazete okur, kultur sanat programi izler. Mesela bir yazari cok begenir ismini not alir bana anlatir cok iyi bir yazar kitaplarini oku bu yazarin diye.
Gunleri pek sevmez teyzemlere giderse gider orada da dedikodu yapilmasina izin vermez. Turkiye gundeminden konu acar. Bosverin baskalari hakkinda konusmayi bakin ulkenin dogusu kan agliyor gibi cumleler kurar.
50 kusur yasindadir ev hanimidir ama ben dahil bircok universite okumus bayana tas cikaracak bilgi birikimi vardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?