Ev hanımları tü kakamı yahu!

Bende universiteden bircok insanin imrenecegi bir bolumden mezun oldum evlendim ve calismiyorum yuksek lisans yada ikinci uni dusunuyorum ve aynen dediginiz gibi toplum beni anlamiyor eee gunleremi gideceksin sen simdi evde yatacakmisin diyorlar. Ya size ne sizee. Bem bir kadinin calismasina nasil karisilmiyorsa calismamasinada karisilmasin istiyorum. Bu insanlarin kendi tercihi ama milletimiz illa burnunu sokacak. Kimi kadin mecburiyetten kimi ev hanimi sifatini kabullenemediginden kimi de calismasam millet ne der durumundan oturu calisiyor. Ama iste ev hanimligi niyeyse artik toplumumizda cok kotu birseymis gibi karsilaniyor bende buna sinir oluyorum

Yahu oyle yaziyorlar ki sanki uzay araci tasarliyorlar.
Bazi isler var ev hanimi kadar bile uretimi yok, kaldi ki isin icinde cocuk(lar) varsa. O bahsettigim kpss kazanip koltugu garantilemis eski spider solitaireciler anca dedikodu giybet uretiyor.
:KK70:
Yok yanlis anlasilmasin,calisanlarin üretmesine de lafim sözüm yok,kimseyi elestiremem gormeden etmeden.. Sadece digerlerini uretmemekle suclamak hos degil..

Kiskancligin disa vurumuna cok guzel bir ornek olmus :KK48::KK48:
Arkadasim ben de zamaninda sabahtan aksama bilgisayarda oyun oynadigim bi ise sahiptim. Niye kiskanayim. Hatta internet uzerinden yapabilecegim ek is bakiyordum.
Simdi cocuklarim var, onlari bakiciya versem(yurtdisindayim) maasimin ustune biraz da esimin maasindan eklemen gerekecek.
Yani benim calismayarak esimi kara soktugumu anlayabiliyor musunuz?

Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.

Kadın çalışıyorsa ev işleri ortak yapılmalı işte çalışıyorsanız eşinizin evdeki işleride yap çocuğada bak deme lüksü yok...

zaten bu çok kötü değil mi çalışmayıp uretmeyip yatıyorsunuz, çalışın kendinize saygınız olsun konu daha ilerleyince pedinizin parasını bile başkasından istiyorsunuz bu daha uzar gider.
ben nasıl çalışan ve kazanan kadına saygı duyuyorsam oda bana duymalı
Kesinlikle.. Hem ev hanimi oldum hem de calisan.. Kimse kimseyi asalaklikla, amacsizlikla suclayamaz..

8. sayfada yazmıştım kendi adıma.. Ben şuan çalışmıyorum, çocuğum da halen yok.. Ama konu sahibine hak veriyorum, çocuk sevmek için, kendinden can verdiğin bir varlık.. Onu emanet etmemek, her anını görmek bence ilk annenin hakkı.. Anne ve babaları kıyaslarsak anneler bir tık önde bence çocukları sahiplenilicilikte..
Ev hanımı olan arkadaşlar, bende şimdi ev hanımıyım ve nedense aşırı mutluyum.. Toto yaymıyorum valla.. Üretmek derseniz o çok karışık bir kavram.. Üretmek illa maddiyat için olmaz..
Ama bütün bayan arkadaşlarıma tavsiyem, elinizde mesleğiniz olsun, az yada çok iş tecrübeniz olsun..
Yarın bir gün başa ne geleceği belli olmaz, meslek veya iş tecrübeniz bulunsun.. Eğitim yetersizse mesleki kurslardan olsun birşeyler kapın.. Mümkünse evlenmeden önce yapın bunları.. Yada evlenince yapın, ama mesleğiniz veya sanatınız olsun..

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.

Arkadasim ben de zamaninda sabahtan aksama bilgisayarda oyun oynadigim bi ise sahiptim. Niye kiskanayim. Hatta internet uzerinden yapabilecegim ek is bakiyordum.
Simdi cocuklarim var, onlari bakiciya versem(yurtdisindayim) maasimin ustune biraz da esimin maasindan eklemen gerekecek.
Yani benim calismayarak esimi kara soktugumu anlayabiliyor musunuz?
Ailenin finansal durumunu sen benden daha iyi bilirsin de calismayanlar olarak calisanlara bok atinca, goze kompleksli bir calismayanlar toplulugu olarak gorunuyorsunuz.

Kadın çalışıyorsa ev işleri ortak yapılmalı işte çalışıyorsanız eşinizin evdeki işleride yap çocuğada bak deme lüksü yok...
Diyolar gayet o sana çalışmak zorundasın diyor ama kendisi eve bakmak benim görevim değil çocuga bakmak benim görevim değil diyor.

Ailenin finansal durumunu sen benden daha iyi bilirsin de calismayanlar olarak calisanlara bok atinca, goze kompleksli bir calismayanlar toplulugu olarak gorunuyorsunuz.
Calisana bok atan yok yalniz bu konuda. Calismayana satasan mutsuz calisanlar grubu var.
Ben gun sayiyorum kres yaslari gelsin diye.
Ki zaten calisiyordum daha once de. kompleksli olanlarin hali belli :)

Bu gibi konular çok açıldı, çok tartışıldı buralarda.
Hiç değişmeyen bir soru ve de bir cevap var onca konu içerisinde.
Muhataba soruyorsun '' Eşin/baban, vefat ederse, çalışamaz hale gelirse, eşinden boşanırsan ne yapacaksın? Çocuklarına nasıl bakacaksın?'' Bu popüler sorunun popüler de bir cevabı var: '' Zorunda olursam, iş başa düşerse, boşanırsam neden çalışmayayım?''
He canım he, işveren de kollarını açmış xxx gelse de 35 yaşında hiç tecrübesizken ben de ona iş versem diye öylece bekliyordu. Düşünüyorum düşünüyorum tecrübesiz olarak, yaş da ilerlemişken tabi ki ne gibi bir işe girilebilir (asgari ücret değil kastım) bilmiyorum.
Bilen beri gelsin.

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.
Ne diyosun ne konuşuyorsun sen ya biraz düzgün konuş sensin asalak Çalışmıyorum diye ben şimdi asalakmiyim.

Back
X