Ev hanımları tü kakamı yahu!

10 yıllık evliyim ve 15 yıllık iş deneyiminden sonra son 5 yıldır çalışmıyorum mimarın çok büyük şirketlerde zorlu şartlarda çalıştım, mesleğimin en altın çağında çocuk için ara verdim çok güzel gelirim vardı ama çocuklarım daha kıymetli onlarla geçireceğim her an daha kıymetli. Anne olmak her işten daha meşakkatli ve zor bir iş... Çalışmak zorunda olan anneler için her gün dua ediyorum Allâh yar ve yardımcıları olsun.yoksa olay çalışmak değil kadın evdede üreten,dışardada üreten bunu unutmayın ev işi çalışmaktan daha zor. Kadın çalışmalı,okumalı sonuna kadar savunuyorum ama ihtiyaç yoksada evinin sultanı olsun kimene....

Ya iste hu konulari da burda acanlar bizleriz, kadinlar
Param yok cocugumla ortada kaldim diyenler
Esim siddet uyguluyor diyenler
Baba evinden kacarak evlendim simdi esim baskasina asik oldu diyenler
Hepsi biziz
Madem kocalari bu kadinlra bakmak zorundaydi neden boyle oldu?
Kocam bana bakmak zorunda ven evde calisiyorum diyenler bir de bosanirken gorsunler o kocalari
aynı cümleler çalışan kadınlar için de geçerli.
onlar için düşünceniz nedir?

Yaradılış olarak da erkek çalışmaya daha müsait, çünkü çalışma hayatı efor gerektirir güç gerektirir misal kadın inşaatçılık yada hamallık yapamaz, bi sorun karşısında kadınla
erkeğin verdiği tepki bambaşka hiçbi
anlamda eşit olamaz ki, hayat ortaktır ama
herkes vücudunun beyninin el verdiği gibi iş
bölümü yapar. Kadınlar ev hanımlığını bebek bakmımı yemek bilmem ne nerdeyse öğrenmeden yapabilir.

E kadın hamal olmasın zaten, öğretmen olabilir mühendis olabilir, dünyanın en iyi aşcıları erkek bu da son cümleye istinaden

Katılamıcam bu yoruma

Çalışan kadınlar isterlerse basıp kaçarlar. Korkuyorlarsa eziyet çekmeye devam ederler. Ama çalışan kadınlar boşanıcam gidecek yerim yok, maddiyatım olmadığı için çocuğumu benden alırlar mı yazmazlar dikkat. Yani maddiyatlı kadın çaresiz değil, boşanıp boşanmamak karakterine kalmış. Ama parasız kadın çaresiz, karakterinden bağımsız olarak hiçbir seçeneği yok. Burda çalışan/çalışmayan kadınların karakterlerini tartışmıyoruz, maddiyatın verdiği özgürlükten ve olmaması durumundaki çaresizlikten bahsediyoruz.

Fazla genel konuşuyorsunuz. Ne demek hiçbir anne?
Daha verimli aktiviteler yapması için de bir anne çocuğunu kreşe gönderebilir erken yaşta.

Canim o kadar da genel konusuyorum, burdaki annelerede soralim istersen kac tanesi keyfi sirf kariyerinden olmamak icin 6 aylik yada 1 yasinda cocugunu bakiciya yada bakim merkezine birakmak ister? Mecbur kalmadikca kendisi evladiyla vakit gecirmek ister. Daha oncede bahsettigim gibi, 3-4 yasindan sonraki okul oncesi egitim ve anaokulundan bahsetmiyorum. Ayrica zaten samantha adli uyenin asalak diye egitimli calismayan annelere yazdigi yoruma cevap olarak yazdim. Bu konuda bahsedilen kadinin cocuklariyla birlikte vakit gecirmesi icin aldigi calismama karari.

Offf ne tartışmışsınız hanımlar. Konu nerelere gelmiş. Evlenmeden önce sevişmeyenlere 0km mal bile denmiş. Evlenmeden önce sevişilince ikinci el mal'mı olunuyor yani? Saçmalamanında bir adabı var yahu. Kendi cinsine mal diyebilmek bu kadar mı kolay? Sonrada deriz ki erkekler kadınlara saygı göstermiyor,biz kendi hemcinsimize böyle yaklaşırsak erkeklerde yapar yani net.
Hepimiz birbirimizin kararına saygı duyabilsek,ortada sorun kalmayacak zaten.
Bize ne/bana ne diyebilsek zaten aşacağız ama yok,ben böyle diyorum,bunu yapıyorum,kesin böyledir kafasındayız.
Bırakın çalışan çalışsın,sevişen sevişsin ama sevişmeyene laf etmesin. Herkes kendi hayatını yaşıyor neticede.

Çok uzun süredir uzaktım, şuan karıştıyorum. Kusuruma bakmayın mune hnm :)
O bir hanımefendi.
O bir KK üyelerinin korkulu rüyası
O bir saygınlık abidesi
O bir doğruların yanında,haksızlığın karşısında ki kişi
Bu kadar övgüden sonra beni banlamadan önce düşünür inşallah:KK70:

Çalışan kadınlar isterlerse basıp kaçarlar. Korkuyorlarsa eziyet çekmeye devam ederler. Ama çalışan kadınlar boşanıcam gidecek yerim yok, maddiyatım olmadığı için çocuğumu benden alırlar mı yazmazlar dikkat. Yani maddiyatlı kadın çaresiz değil, boşanıp boşanmamak karakterine kalmış. Ama parasız kadın çaresiz, karakterinden bağımsız olarak hiçbir seçeneği yok. Burda çalışan/çalışmayan kadınların karakterlerini tartışmıyoruz, maddiyatın verdiği özgürlükten ve olmaması durumundaki çaresizlikten bahsediyoruz.
bdv de tam da onları görüyoruz.
kendine en güvenen kadın dahi, kocam özünde iyi, dul kadın olmak istemiyorum, hem çocuğum babasız kalmasın diye yazıyor.
parasız kadın çaresiz kadın değildir. daha doğrusu çaresiz kadın kendini ezdiren kadındır. karakteri güçlü kadın işi varsa, ayrılır. işi yoksa iş bulur, ayrılır.
maddiyatla bağı yok bence.

İste onlar avantajli
Kocaya tekmeyi sallayip hayatlarina devam edebiliyorlar
Bir erkege kendisine baksin diye ihtiyac duymayabiliyorlar
Duygusal cokuntulerini daha kolay atlatabiliyorlar
İyi ki ailem beni okutmus iyi ki meslegim var diyebiliyorum var mi otesi
Evde bekleyen vajina degilim olmayacagim;) bu benim icin onemli, sizin icin onemli olmayabilir zira gorus farkidir saygim sonsuz

Sanırım dün ki konuya istinaden açıldı bu konu, kendi adıma hayır ev hanımı olmanda hiçbir sıkıntı yok, neden yok çünkü eşinle ortak bir karar almışsınız ve bu doğrultuda yaşayıp gidiyorsunuz

Dünkü konuda mesele erkeğin kadından çalışmasını beklemesiydi, kadın ise istemiyordu, bu olunca illa ki bir sürtüşme başlıyor aralarında

Eleştirdiğim bir diğer nokta erkeğin görevi diye lanse edilmesi, kadın ister çalışır ister çalışmaz ama erkek mecbur,erkek karısından böyle bir beklentiye giremez düşüncesiydi

Çiftler birbirlerinden her anlamda talepte bulunabilirler, bakın her anlamda diyorum,ortak karar alındıktan sonra millete bal yemek düşer,hani çift ilişkisi kadının çalışıp erkeğin ev erkeği olmasi da olabilir, öyle karar alındı ise o da makuldür cık cık yapılmaz

Hasılı ortak karar kilit nokta

Ben ilk yorumumu tekrar koyayım buraya,hoşçakalın

konu sahıbıne katılıyorum
bende basarıyla unıversıte bıtırdım yuksek lısansımıda yaptım ıyı bır ısım var ustelık kendı ısım...
ama calısan bı annenın kızı olarak bende evladımın bana cok ıhtıyacı olacagını bılıyorum
2 hafta once dogum yaptım ve evladım ne zaman benım gozumde yeterlı olursa ozaman işime gerı donerım ya da hıc donmem ,,,
esımde; kadın calısmak zorunda degıl, evlılık sorumluluk gerektırır, kadın esını guleryuzle karsılasın yeterlı ben evınde senınde tum ıhtıyaclarını yerıne getırmekle yukumluyum dıyen bı adamdır.
sankı calısıpda dedıkodusundan gerı kalmayan kadın yok mu ...calıstıgı yerden sureklı chat yapan yok mu ... buraya takılan ama calısan kadınlar nasıl yapıyor ya :) calısan kadın topluma faydalı calısmaya çöp mantıgı bence cok yanlıs

Mesleğin yoksa merdiven de siler paranı kazanırsın yeter ki cesaretli ol, dik dur
Ama işte edebin yoksa onu sonradan elde edemezsin
Birazdan ipim çekilir sanırım, hoşça kalın :KK3:
Gitme cekirgem, sen bisi demedin ki ne guzel tartisiyoruz burda
Gerci sen gidersen ben de giderim damda birbirimize bakarik ;)

Canım seninle doktorculuk oynayalım.Çocukluğuna inelim.
Baban çok başa kakar mıydı?
Annen çalışır mıydı?

calismayan kadinlarin yetistirdigi cocullar masallah hepsi birer insanlik ornegi,mesleginin zirvesinde, butun tecavuzculer hirsizlar ugursuzlarda calisan kadinlarin yetistirdikleri

Çocuk yetiştirmek hassas bir konudur. Bunu çalışan yada çalışmayan olarak genellemek büyük yanlış. Lütfen dikkatli olalım

Back
X