Ben birkaç aydır işsizim 3 aylık evhanımı sayılırım.Eşim her zaman maaşını çektiği gibi avcuma tutuşturur.Annemde bol bol harçlık verir sağolsunBir tane ek kart annem çıkarttırdı bir tanede eşim çıkarttırdı Garibim kendisi harçlık ister benden param bitti aşkımmm der
Ben hiç bir zaman eşimden bunu yapmasını istemedim nişanlandığımız zaman kendisi böyle yapmak istediğini söyledi bende kabul ettim.Sanırım insanın yapısına göre değişiyor
insan ister istemez kafayı takıyor,çoğu yazmış eşim geitir direk parayı elime verir yada tüm harcamalardan hberim olur diye,biz mesela öyle değiliz,eşimin borcunuda bilmem kazandığı parayıda ,çünkü sürekli birşeyler alıp satar ,ne kadar kazanır bilmem, zararda çok ediyor,bende merak ettim benım gibi olanlar var mı diye,ben çalışmıyorum eve bir katkım yok böyle susmamam mı gerek yoksa eşime hergün hesap mı sromalıyım diye düşünmeye başladım:26:
insan ister istemez kafayı takıyor,çoğu yazmış eşim geitir direk parayı elime verir yada tüm harcamalardan hberim olur diye,biz mesela öyle değiliz,eşimin borcunuda bilmem kazandığı parayıda ,çünkü sürekli birşeyler alıp satar ,ne kadar kazanır bilmem, zararda çok ediyor,bende merak ettim benım gibi olanlar var mı diye,ben çalışmıyorum eve bir katkım yok böyle susmamam mı gerek yoksa eşime hergün hesap mı sromalıyım diye düşünmeye başladım:26:
Bence çalışmıyor olmanız susmanız anlamına gelmez sanmıyorum evlilik bu siz onunla hayatını paylaşıyorsunuz bu hayatın içinde herşey var tabiki bu benim fikrim.Ama ona hesap sormayın bence hesap sormak diyince biraz ters anlayabilir.Harçlığınızın yetmediği söyleyin maddi olarak nasıl bir durumdayız diyin bence nazikçe inceden sormak lazım
aylık gelirin net olması güzelde arkadaşın eşi sanırım ticaretle ilgileniyor bu durum zor oluyo negelip ne gidiyor bilmiyosun.sıcak para akıyo gidiyo
Kızlar benim bi arkadaş şöyle bişey denemişti ve işe yaramıştı.Belki sizinde işinize yarar.Eşi eczacı yani bi nevi esnaf saylır.Aşkım demiş izin ver iki ay kazancını bana ver senmi daha iyi biriktiriyorsun benmi deneyelim demiş.İki ay eşi vermiş paraları gelen giden tüm bilgileri falan arkadaş iki ayın sonunda kardeşinden aldığı paranında yardımıyla(tabiki eşi bunu bilmiyor) birikim konusunda eşini geçince 2 yıldır evin muhasebe görevini ele geçirmiş olduVe bir kez daha kadının fendi erkeği yendi....
Takma kafana her insan her dönemde aynı olmuyor bende yaşamıştım o durumu.yeni evlendiğimde benmkine parasını paylaşmamız ağır gelmiş olacakki hiç para işlerine karıştırmazdı taaa nezaman sonra öğrendim maaşımızın net nekadar olduğunu.bende hep tutumlu olalım diye para falanda istemezdim.herşeyim yeni fazla fazla var diye.alışmış kudurmuştan beterdir hesabı bir türlü parasına karıştıramadı.halaa cebelleşiyoruz bakalımmaaşı getirip elime tutuşturamadı daha malesef..ısrarlıyım o maaş bana gelecek :))
aylık gelirin net olması güzelde arkadaşın eşi sanırım ticaretle ilgileniyor bu durum zor oluyo negelip ne gidiyor bilmiyosun.sıcak para akıyo gidiyo
3,5 sene oldu daha eşimin karşısına geçip bana harçlık ver demedim :) komik belki ama evet hiç demedim..allah razı olsun eşimden, harçlık isteme hesap yapma durumunda bırakmadı...bişeye ihtiyacım olsa söylerim verir...harçlık olarak istemedim hiç..
eşim maasına yakın nereye ne verecek var hesap larız evlendıgımızden berı(4yıldır)hesap derterımız var maasa yakın yazarızz kalanınıda kenara koyarız ıhtıyac oldgunda oradan alırız her zaman, ben calısmıyorum ama bugune kadar ne ıstedıysem almıstır sagosunn sımdıde bebegımız gelecekk bır an once ev almayı dusnuyoruzz kv oturdugumuz ıcınn ona para bırıktırıyoruz ınslll kısmet ise tabiii bisde bölee iştee
6 aylık evliyim,öğrenciyim henüz çalışmıyorum.
eşimiz geliri iyi fakat ev aldığımız için evin eski sahibine her ay 2000 tl ödüyoruz,1000 tl de bi hesaba atıp unutuyoruz o parayı.
kalan sağlar bizimdir
kalanlada mutfak,giyim,kozmetik vs.hepsini beraber alırız.
kredi kartı kullanmıyoruz.
eşim devlette olduğundan ayın 15 ini hasretle bekliyoruz: ))
valla baktımda sizler iyisiniz gene hanımlar.
evliliğimin ilk aylarında henüz ev almadığımız içiin eşim bol bol harçlık verirdi bana.
fakat eve girince ikimizde sıktık kemerleri.
yani sadece ben değil eşimde idareli davranıyor.
mesela her hoşumuza gideni alırdık ilk aylar.şimdi kişi başı aylık 200 tl kota koyduk.
bir de ben burs alıyorum her ay 273 tl: )
garibimin parası bitmişti maaşada daha 1 hafta vardı eşime verdim 200 ünü geriside bana kaldı.
hayat müşterek.
o yüzden maddi olarak birbirimizi anlamak için uğraşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?