ev hanımları ve harçlık ?

ohh maaşallah,senın eş aylık alıyor o yönden harcamaları kontrol edebılırsın,benım eşim esnaf kazancı belli olmuyor hıc haberim yok ne borcundan ne kazancından benım gibi olan var mı diye düşünmeye başladım

Bence çalışmıyor olmanız susmanız anlamına gelmez sanmıyorum evlilik bu siz onunla hayatını paylaşıyorsunuz bu hayatın içinde herşey var tabiki bu benim fikrim.Ama ona hesap sormayın bence hesap sormak diyince biraz ters anlayabilir.Harçlığınızın yetmediği söyleyin maddi olarak nasıl bir durumdayız diyin bence nazikçe inceden sormak lazım

Takma kafana her insan her dönemde aynı olmuyor bende yaşamıştım o durumu.yeni evlendiğimde benmkine parasını paylaşmamız ağır gelmiş olacakki hiç para işlerine karıştırmazdı taaa nezaman sonra öğrendim maaşımızın net nekadar olduğunu.bende hep tutumlu olalım diye para falanda istemezdim.herşeyim yeni fazla fazla var diye.alışmış kudurmuştan beterdir hesabı bir türlü parasına karıştıramadı.halaa cebelleşiyoruz bakalım maaşı getirip elime tutuşturamadı daha malesef..ısrarlıyım o maaş bana gelecek :))

aylık gelirin net olması güzelde arkadaşın eşi sanırım ticaretle ilgileniyor bu durum zor oluyo negelip ne gidiyor bilmiyosun.sıcak para akıyo gidiyo

Esnaf insana bir de harcama hesap özeti sormayın bence. Ayrıca ben etrafımda maaşını gelirini alıp karısının eline veren kimse görmedim. Anlamlı da bulmuyorum. Amaç ne yani. Eğer kısa sürede harcamalara harcanacaksa elde tutulur, o zaman zaten sana vermiş olmasının bi anlamı olmaz. Faturalar market vs hepsini sen mi yapacaksın bu durumda? Eğer paranın tümünün gideceği yer yoksa elde para tutmak da anlamsız. Bankaya yatırırsın. Yani elde pis pis para gezdirmenin nesi güzel :)) Giderlerinize yetmiyorsa eşinizin imkanı dahilinde söylersiniz. Ayrıca esnaf insan için bu istediğiniz çok daha zordur. Benim babam da ticaretle uğraşıyordu. Bana hiç aylık harçlık vermemiştir. Veremezdi çünkü. Günlük haftalık vermiştir. Haftalık çok verdiği de olurdu az verdiği de. Toplu para kazandığında daha fazla verirdi ama yine de ben onu normal harcamalarım seyrinde harcardım :) Azar azar verdiğinde biriktirip harcardım bir şey alacağım veya gezmek istediğim zaman. Esnaflık zor, günü gününü tutmaz.

Kızlar benim bi arkadaş şöyle bişey denemişti ve işe yaramıştı.Belki sizinde işinize yarar.Eşi eczacı yani bi nevi esnaf saylır.Aşkım demiş izin ver iki ay kazancını bana ver senmi daha iyi biriktiriyorsun benmi deneyelim demiş.İki ay eşi vermiş paraları gelen giden tüm bilgileri falan arkadaş iki ayın sonunda kardeşinden aldığı paranında yardımıyla(tabiki eşi bunu bilmiyor) birikim konusunda eşini geçince 2 yıldır evin muhasebe görevini ele geçirmiş oldu Ve bir kez daha kadının fendi erkeği yendi....

aylık gelirin net olması güzelde arkadaşın eşi sanırım ticaretle ilgileniyor bu durum zor oluyo negelip ne gidiyor bilmiyosun.sıcak para akıyo gidiyo

evet canım aynen öye,misal 10 bin gelir 1 saat sonra para yok olur hatta 10 bin borçlanır,yani eşimin işlerini takip etmek imkansız o bana günlük tek tek anlatması gerekir,buda onu sıkar mı bilmıyorum ,5 yıllık evliyiz şimdiye kadar hiç sormadım eşim birşeyler aldı ev araba vs. ama garantisi yok ,istediği an satabilirde,bense aylık ihitiyacım kadar para alıyorum hiç birikim yapamıyorum yarın birgün eşim batsa ortada kalıcaz,esnafın hali belli olmaz,ben bu durumda eşimle nasıl konuşucam bilmiyorum:26:

ayy bu süpermiş,benim eşimde bi ara çeyrek altın alıp eve getirmeye başlamıştı,misal 30 tane varken bu 35 değilmiydi gibisinden şeyler söyledi,karıştırdı sonrada bu durumdan caydı,benim eşim not almaz ince hesaplara girmez ticarette çok zarar eder,insanlara çok güvenir,borc verir geride alamaz kendi zor duruma düşer beni işlerine karıştırmaz ,ben bu durumu nasıl düzeltirim kızlar

aylık belli geliri olan hanımlar harcamalar konusunda daha şanslı nereye ne gitti bu ay ne kadarımız kaldı bunu takip edebilir.
benim asıl amacımda bu eşimin ticarette çok kaybetmesini önlemek,eşim çok fazla risk alıyor,buda beni korkutuyor,ben ona şimdiye kadar hiç karışmadım hata yaptım

3,5 sene oldu daha eşimin karşısına geçip bana harçlık ver demedim :) komik belki ama evet hiç demedim..allah razı olsun eşimden, harçlık isteme hesap yapma durumunda bırakmadı...bişeye ihtiyacım olsa söylerim verir...harçlık olarak istemedim hiç..

ilk başta söylediğin şeyle son söyledğin söz aynı zaten,harçlık ne için istenir birşeye ihtiyacın olduğu ve onu almak için:)

eşim maasına yakın nereye ne verecek var hesap larız evlendıgımızden berı(4yıldır)hesap derterımız var maasa yakın yazarızz kalanınıda kenara koyarız ıhtıyac oldgunda oradan alırız her zaman, ben calısmıyorum ama bugune kadar ne ıstedıysem almıstır sagosunn sımdıde bebegımız gelecekk bır an once ev almayı dusnuyoruzz kv oturdugumuz ıcınn ona para bırıktırıyoruz ınslll kısmet ise tabiii bisde bölee iştee

inşallah çok yakında ev alacaksınız ben buna inanıyorum,bebek rızkıyla gelir,mutlaka birşey alınır onun rızkıyla,rast gelir inşallah bebeğiniz size şans uğur getirsin

benim eşim biraz bonkördür o yönden şanslıyım
aylık harcamam net değil hiçte düşünüp hesaplamadım,
biz eşimle marketi giyim vs. alışverişlerimizi beraber yaparız,
ama yinede işe giderken masaya bırakır sağolsun:)
arabayıda fuller eee bende gereksiz harcama yapmam ve biriktiririm sonra altına çeviririm:)
en iyi yatırım altına yapılan yatırımdır:)

Son 1.5 yıldır evdeyim, öncesinde çalışıyordum, 1 yıldır maaşım da yok

Harcamalarımın tamamını kredi kartımdan yapıyorum, kartım eşimin maaş hesabına bağlı, her ay otomatik olarak ödeniyor, eşim bakmıyor bile ne almışım ne kadar harcama yapmışım.

Harçlık da almıyorum, eşim maaşından ciddi bir miktarı evde bırakır hep, ikimizden birinin nakit ihtiyacı olursa ordan alırız.

Ben esimin ne net kazandigini bilirim nede gideni...kazanci degistigi icin...benim kendime ait kartim var cocuk parasi arti ev yardim kirasi gelir her ay buda butun ihtiyaclarimi karsilar...butun alisveris esim karsilar...ben bu parayi harcarim tek tuk esime verdigimde olur yada o ay cok harcama yaptiysam param yetmezse ozaman ya onun kartini alirim yada para...cok sukur 7 yila yakin evliyim hic parasizlik gormedim...cok mecbur kalmadikca esimden istemem istedigimdede esirgemez yada sonraya ayarlar...

6 aylık evliyim,öğrenciyim henüz çalışmıyorum.
eşimiz geliri iyi fakat ev aldığımız için evin eski sahibine her ay 2000 tl ödüyoruz,1000 tl de bi hesaba atıp unutuyoruz o parayı.
kalan sağlar bizimdir
kalanlada mutfak,giyim,kozmetik vs.hepsini beraber alırız.
kredi kartı kullanmıyoruz.
eşim devlette olduğundan ayın 15 ini hasretle bekliyoruz: ))
valla baktımda sizler iyisiniz gene hanımlar.
evliliğimin ilk aylarında henüz ev almadığımız içiin eşim bol bol harçlık verirdi bana.
fakat eve girince ikimizde sıktık kemerleri.
yani sadece ben değil eşimde idareli davranıyor.
mesela her hoşumuza gideni alırdık ilk aylar.şimdi kişi başı aylık 200 tl kota koyduk.
bir de ben burs alıyorum her ay 273 tl: )
garibimin parası bitmişti maaşada daha 1 hafta vardı eşime verdim 200 ünü geriside bana kaldı.
hayat müşterek.
o yüzden maddi olarak birbirimizi anlamak için uğraşıyoruz.

bu konuya çok kafayı takmayın bence herkesin gelir durumu farklı kimi 3000 alır ev kendinindir
fatura öder mutfak masrafı yapar karısınada çıkarır aylık bin lira verir
kimisi 1000 lira lır karısınıda günlük 20-30 neyse onu bırakır benim babamda esnaf 20 senelik annem babamın kaç para kazandığını hiç bilmedi
babam gereken herşeyi öder annemede günlük bir para bırakırdı
ama benim annemin hep parası varı kanerda kıyıda köşede :))

benim aylık maaşla çalışıyor eve gireni de bilirim çıkanıda nereye nekadra borç var bilirim aylık ödemeleride ben yaparım genelde
oyüzden kartlar bendedir hergün paran varmı diye sorar
kayınvalidemde hergün uğrar bize oda bırakır bişeyler sağolsun

ah keşke ev alsamda sıkıntı çeksem aylık 2000 tl taksit ödeyip 1000 tl de birikim yapabiliyorsanız şanslı insanlardansınız bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…