Ev Hanımları

Yazdıklarınızın hepsini okudum.Paylaştığınız için teşekkür ederim herkese ayrı ayrı.
Aslında kim nasıl mutluysa,kimin gönlünden ne geçiyorsa Allah'ım onu nasip etsin.Kişiden kişiye değişir bir durum.
Kimiisi evde mutlu kimisi çalışarak.
Ben erken evlendim;20 yaşında.Hiç de pişman olmadım eşimi çok seviyorum ve seviliyorum çok şükür.
7 yıldır evliyiz başlarda evde sıkılmıyordum ama artık bir süre geçtikten sonra insan bunalmaya başlıyor.
Hele de benim gibi tamamen yalnızsanız.Sonra 4 yıl sonra oğlum doğdu.Çok problemli geçti bebekliği
inanın anlatamam.Bir de yavrumun sağlık sorunları...Ha birde bunlara gögüs gererken koca bir yalnızlık...
Bazen öyle çıkmaza giriyorum ki boğulacak gibi oluyorum.
Bilmiyorum Allah genişliğine çıkarır inşallah...

Şimdiye kadar hiç iş deneyimim olmadı.Eminim zordur ve yorucudur.
Ama evde olmak kadar ağır bir yük olamaz.Bu benim şahsi fikrim çünkü ben bunu yaşıyorum.
Kadın çalışmalı,ekonomik özgürlüğü olmalı,kendine ait bir sosyal hayatı olmalı(evde olduğumdan benim yok)
çevresi,arkadaşları olmalı(benim yok)
Kendini güçlü hissedebilmeli,dimdik ayakta durmalı.
Yorucudur tabi ama evde de hiç dinlendiğimi hatırlamıyorum ki...
Evde olmaktan temizlik hastası,panik atak ,sorunlu biri oldum çıktım.Evhamlarımın ardı arkası kesilmiyor.Ben böyle değildim...
Aslında iş hayatı bir nevi terapi niteliğinde bunu psikologlar söylüyor.
İnsan kendini dinleyip,sorunlarını büyütüp,boş şeylerle meşgul olmuyor bence.

ben ben benn :52:
ben çok yanlız ve bekar hayatı gibi hayat yaşayan bir ev hanımıyım...
eşim gece çalışıyor ve birtane bile arkadaşım yok,ailelerimiz aynı semtte 5 dakikalık mesafe var aramızda ama ben yanlızlığa alıştım artık sanırsam kimseye gidip gelmiyorum...
şuanda bile uyuyor eşim 8 de kalkıp işe gidecek eee ben yine yanlız :1:
ama inanmassın çok mutluyum yanlız evimle ben nasıl alıştım bu hayata pesss bana :1:
7 kişilik kalabalık bir aileden geliyorum ve evde hep yanlızım...

hee ara sıra kafayı yemiyormuyum tabiki yiyorum ozamanda upuzun saçlar kısacık olur,ince kaşlar kalınlaştırılır,anormal çerçeveli gözlük ve gece yarısı kitaplarının serisi alınır...
markete gidilir para harcanır zaman geçer benim için :1:
çocuğum yok ve senden daha yanlızım bi bebeğim olsun diye kendimi yırtıyorum ki yanlızlığıma belki derman olur...
gerçi ben böyle mutluyum ama bi bebeğim olsun çok istiyorum :16:

Son düzenleme:
ben ben benn :52:
ben çok yanlız ve bekar hayatı gibi hayat yaşayan bir ev hanımıyım...
eşim gece çalışıyor ve birtane bile arkadaşım yok,ailelerimiz aynı semtte 5 dakikalık mesafe var aramızda ama ben yanlızlığa alıştım artık sanırsam kimseye gidip gelmiyorum...
şuanda bile uyuyor eşim 8 de kalkıp işe gidecek eee ben yine yanlız :1:
ama inanmassın çok mutluyum yanlız evimle ben nasıl alıştım bu hayata pesss bana :1:
7 kişilik kalabalık bir aileden geliyorum ve evde hep yanlızım...

hee ara sıra kafayı yemiyormuyum tabiki yiyorum ozamanda upuzun saçlar kısacık olur,ince kaşlar kalınlaştırılır,anormal çerçeveli gözlük ve gece yarısı kitaplarının serisi alınır...
markete gidilir para harcanır zaman geçer benim için :1:
çocuğum yok ve senden daha yanlızım bi bebeğim olsun diye kendimi yırtıyorum ki yanlızlığıma belki derman olur...
gerçi ben böyle mutluyum ama bi bebeğim olsun çok istiyorum :16:

aynı ben bende 4 yıllık evlıyım umutsuz ev kadınıyım enazından bır çocuğum olsaydı belkı bukadarsıkılmazdım bilmiyorum.artık eve öyle alımışımki bir yere gidesim gelmiyor gittiğim yere evde bişey unutmuşum gibi geliyor acayip bii oldum yaaa arasıra dışarı çıkıyoruz bikaç saatliğine arada bir markete filan

aynı ben bende 4 yıllık evlıyım umutsuz ev kadınıyım enazından bır çocuğum olsaydı belkı bukadarsıkılmazdım bilmiyorum.artık eve öyle alımışımki bir yere gidesim gelmiyor gittiğim yere evde bişey unutmuşum gibi geliyor acayip bii oldum yaaa arasıra dışarı çıkıyoruz bikaç saatliğine arada bir markete filan

:1: bende 2 yıllık evliyim...
annemlere yada kayınvalideme gitsem ayyy camı açık unuttum hırsız girer diyorum bazen eve gelebilmek için :1:
uzanıp tv izlediğim koltuk film şeridi gibi geçiyo gözlerimin önünden delirdiğimi düşünüyorum bazen :1:

hatta birkeresinde anneme eve gidip koltuğuma sarılmak istiyorum derken ağzımın sulandığını hissettim yemin ederim aynen böyle oldu yaaa :52:
annem delirdiğimi bi psikologa görünmemi söylüyor hep :1:

Ah ah..inşallah ben de evlenirsem ev hanımı olabilirim. Baba evimdeyim daha 18 yaşındayım. Kendimi bildim bileli yazları tarlada, kışın okuldayım. O kadar bıktım ki, ben de ev hanımı olabilsem. Ama lanet olası sistem yüzünden ben de çalışmak zorunda kalıcam. Belki tecrübesizim ama meraklı ve araştırmayı seven bir kızım, size tavsiyem en azından çocuğunuz 7 yaşına gelene kadar onu kimselere (kreşe, akrabalara) emanet etmeyin, kendiniz büyütün. Eğitim tam anlamıyla o yaslarda çok önemli çünkü. Ben en azından öyle yapmak istiyorum inşallah. Ee, sonucta insan yetiştiriyoruz değil mi :) çok özen ister çok :)

ben bekarken ewde durmaya bayılırdm hç canım sıkılmazdı.süs falan yapardm ewi süslerdm hobilerm wardı.şimdi ewlendim.kaynanamla oturmasaydım bukadar kötu olmazdm sırf ondan kaçmak için deli gibi çalışmak istiorum bırazda maddi yöndn tabi.ama kendi ewim olsaydı ewde yalnız olsaydm hç sıkilmazdım ya .süslerdm ewimi el sanatlarıyla ilgilenirdm bence hepiniz çk şanslısınız.yalnızlığn tadını çıkarın

Bende doğum iznin ayrılmış bir bayanım. Hayatımda ilk kez okula gitmiyorum. Ve inanın çooooooook sıkılıyorum ev hanımı olmak kesinlikle bana göre değilmiş. İnsan daha bir tembelleşiyor ve verimsiz oluyorsun. Ben çalışırken enerjimi orda atardım,sosyalleşme,sohbet,muhabbet ve en önemlisi işimi seviyorum. Çok özledim işe gitmeyi :( keşke sonuna kadar bekleseydim çalışsaydım hem daha fazla para kazancaktım. Hemde sıkılmıycaktım :(

bende ev hanımıyım... iş hayatımda olmuştu... evlendim şimdi evdeyim.. ooohhhhhhh ne rahat hayat dedim... canım evim güzel evim...sıcacık sarar kollar beni... odalarım evim... evimin kokusu... :) bilmiyorum hanımlar ben çok mutluyum çok şükür evimde... sabahleyin güzel bi kahvaltı yapıyoruz eşimle güle oynaya... işine gönderiyorum arkasından duualar okuyup üfleyerek :) sonra canım isterse uyuyorum uykum yoksa evimi temizliyorum... eşyalarımı düzenliyorum... internetten yemek tarifleri.. tatlı tarifleri araştırıyorum... mutfak için püf noktalar buluyorum falan filan :) kendime sıcacık bi kahve yapıyorum yaslanıyorum arkama ... sessizliğin sesini dinliyorum ohhh beee :) mutluyum çok şükür... iş hayatımı düşünüyorum bazen... müdüre hesap vermeler... başarılı olamama korkusu iş yerinde sizi ezenler ezmeye çalışanlar işleri sizin üzerinize yıkmaya çalışannlar..laf sokanlar ...sinir bozanlar... sabahın köründe gıcık olunan olaylar... iki kuruş para kazanacağız diye ööööffff de ööööf... allah kadını narin yaratmış.. gelemiyor böyle şeylere maddi manevi yıpranıyor... dönelim bana akşama doğru yemeğimi yaparım eşim gelir.. onun gülen yüzünü görünce yelkenleri suya indirir huzuruma huzur katılır çok şükür... elhamdülillah... yemekten sonra beraber koyun koyuna bi film seyrederiz bazen kitap okuruz... ya bilmiyorum evimi çok seviyorum ben yaa.. başkasının dırdırını kaprisini çekmek istemiyorum... bütün enerjimi elin müdür olacak kibirlileri alacağına varsın benim gül yüzlüm alsın... eşimmm seni bana yar eden yaradana sonsuz şükür..... rabbim mutluluklar versin bu yazıyı okuyanlara.. :)
canımm ne güzel anlatmışsın böyle.. :) benim de evlenip ev hanımı olasım geldi :) zaten annem de ev hanımı, ona imreniyorum :1: emekliliğe kadar köle gibi çalışacağımı düşünmek bana korkunç geliyor! gerçekten de narin varlıklarız :) eğer evlenir de çocuğum olursa çalışmayı düşünmüyorum :) şimdi bu bozuk sistem bizi de çalışmaya zorluyor malesef.. okumaktan yana bir derdim yok ama en azından kadın olarak daha basit işleri yapmak isterim. mesela kadına daha uygun olanları. hiç bir iş küçükmsenemezki, sonuçta emek var :) ağır işler (doktor, avukat vs) bence erkeklere göre. çünkü onların görevi sadece çalışmak. çocuk, ev işi kadınların işleri. üstüne ağır iş eklenince ya çocuktan ya da ev işinden fedakarlık etmek gerekiyor. tabi o işlere gönül veren kadınlar da var. ama kadın narin varlık işte, erkeğe nazaran çok daha hassas. ben bunları işe feda etmek istemiyorum. anne olmak istiyorum :52: hem de iyi bir anne :) inşallah rabbim bana da ve isteyen herkese de nasip eder bunları :) amin.

merhaba sevgili hanımlar.yeni geldim aranıza ve gelir gelmez de yardım istiyorum sizden :)
Aramızda çalışan hanımlar kadar,ev hanımları da vardır.
Ben de bir ev hanımıyım ama mutlu değilim.
Acaba bir ben mi bu durumu yaşıyorum.Mutsuzum,umutsuzum,çaresizim ve yalnızım.
Kendimi programlanmış robot olarak görüyorum.Yemek,temizlik,çamaşır,ütü,çocuk...
Sosyal hayat diye bir şey yok çünkü çocuğum var ve
bakacak kimse yok.Stres,sıkıntı doğal olarak eşimle ilişkimi de zedeliyor...
Evde,yalnız ama mutlu olan hanımlarrrrr;Bunu nasıl başarıyorsunuz???
İnanın kendimi çaresiz hissediyorum,lütfen yardım...

Çocuğunuz varmış sanırım sıralamalarda yazmışsınız. Neden hayattan zevk almaya bakmıyorsunuz. Evde temizlik yaparken eşyalarınızın yerini değiştirin, En sevdiniz renge boyayın duvarlarınızı, Çamaşır suyu ile temizlik yapın onun kokusu bile mutluluktur evde ya, çocuğunuzla oyunlar oynayın. Çalışıyorum bunlara vaktim yok demeyin haftanın bir günü temizlik yapın geriye kalan tüm günler sizin olsun bakın bahar geliyor parka gidin gezin dolaşın. Hayatta zevk alabileceğiniz daha bir sürüüüüü alternatif var . Bunları değerlendirin hayat kısa ve genciz öle değilmi ???

Bende calışan bi bayanım ama evlendiğimden beri hep ev hanımlarına ozenmişimdir bana göre asıl çalıştıgın zaman sosyal hayat yoktur cunku vakit yoktur hele evlendikten sonra akşam eve gel ev işlerini yap boş gunlerinde hafta 1 yada 2 akraba gezmesi yap bide yemek pazar alışverişi ev işi derken hayat su gibi akıp gidio.ama heralde her iki tarafda bir birine ozeniyo bana oylr grliyoki sanki ev hanımı olsam oglene kadar butun ev işimi bitirip sonra akşam eşim gelen kadar cocugumla yada yalnız arkadaş ziyareti gezme vs kafama göre yaparım.anlıyorum tabi herkezin durumu bir degil her kadın eşinin durumu iyi oldugu için ev hanımı olmuyo ama bi dışarı cıkmak bi deniz kenarında parkda bahçede oturmak butun gun istediğin filmleri izlemek kitap okumak bi kız arkadaşla ev gezmesi yapıp kahve içip laflamak para eden şeyler degilki yani sozun kısası vaktinizin ve ozgurlugunuzun kıymetini bilin ev hanımları ayrıca inanın çalışan cogu kadında isterki içten içe keşke maddi durumlar musait olsada bende hayatımda enerjimi tamemen kendime cocuguma eşime ayırıyım

İşe ilgi alanını belirlemekten başla bence ,
İstediğin ilgi alanına yoğunlaşıp gerçekleştirebilecek bi zamanın var.

- Evinde farklı dekorasyonlar deneyebilirsin
- Çocuğuna ie aktivite yaratıp onun gelişimiyle vakit geçirebilirsin (Yüzme kursu,spor vs gibi)
- Bir bilgisayar oyununa takılabilirsin
- İnternette kendine bi sayfa yapabilirsin
- Puzlle uğraşabilirsin
- Eğitim cd leriyle kpss ye yüklenebilirsin

Çalışan insanların hayatı daha monoton,
Sabahın köründen akşama kadar hergün aynı işyeri ve aynı iş
Oysa senin özgürce geçirebileceğin bir vakit var

Bnde sosyal ck aktıf bırıydım smdı evdeyım, bebek bakıyorum bırakcak kmsem yok , mutluyum hfta snları mtlka cıkıyoruz, pasta ısıyle ck ılgılıyım esıme cesıt cesıt suslu suslu seyler yapıyorum, cuma gunu buyuzden doluyum, kıtap oku gez eglen, bn bıle esıme sıkıldysan gt gez eglen dıyorum, bbklerı eslernze brakın gezın bn esımle gzmyı sevıyorum ama.heran bekarlıktakı gbı olamayızkı?annelerımız oylemıydı bızde oyle olduk

O kadar söylendim hayatımda hiiç hareket yok diye öyle bir hareket geldiki hayatıma.
Eşimin iş değişikliği sebebiyle başka bir şehre taşınıyoruz.Hiç beklenmedik bir an da taşınacağımızı öğrendik.
Sanırım her işte bir hayır vardır.Toplanmaya başladım belki gittiğimiz yerde daha iyi olur her şey.
Şaşkınım ama mutluyum da.7 Yıldır aynı evdeyim sıkılmıştım değişiklik iyi oldu :)
İnşallah çabuk alışırız.

Son düzenleme:
Bir de hanımlar size bir şey sormak istiyorum ben kamu yönetimi okuyorum
Bitirdiğimde bu bölümle ilgili iş imkanları hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Bir de yazan herkese teşekkür ederim.Konuyu açarken mutsuzdum ama hem yaptığınız olumlu
yorumlarla hem de hayatımda yoluna giren bazı şeyler sebebiyle artık çok daha iyiyim.Bir de tayinimiz çıktı
zaten moral oldu o da. Sağolun

kusura bakmayin ama evde olupta depresyona girecek sekilde bunalima giriyorsaniz bu birazda kendi sucunuz..daha oncede yazdim...hobiler edinip gezebilirsiniz...evde birseyler yapip satabilirsiniz...ayrica kursa vs gidip arkadasliklar edinebilirsiniz..kaldiki bebeginiz kucukse simdilik carsi pazar gezerek vakit gecirebilirsiniz...bir muddet bu sekilde vakit gecirilebilir..esiniz yaninizda sagliginiz yerinde cocugunuzda varmis cok sukur..dayak yok, siddet yok, maddi sknti yok...calismak zorunda olma durumu yok!!!! cok goruyorum boyle diyenleri...

dunden beri stokta sutum kalmamisti ve bebegim bir kac gundur mama almiyor...ne yiyecek diye dusunup durdum tum gun is yerinde... evde olsam veririm gogsumu ya da ona gore birseyler bulunur...icsede mamasini icmesede ben yaninda olurum en azindan!
o kadar zormuski..ilk defa bu kadar stres yasadim bu yuzden...ilkti ama son olmayacak gibi gozukuyor...sutumu sagmaya gidince oturdum cocuklar gibi agladim inanirmisiniz? ne kadar dokundu minicik yavrumu o sekilde baskalarinin ellerine birakmak?!?!? :14: :43: siz evde sklmaktan bunalima girmekten bahsediyorsunuz :50: simariklik geliyor bu haller bana :50::50: yatin kalkin sukredin calismak zorunda olmadiginiz icin, bebeginize kendiniz baktiginiz icin...Rabbime ne kadar sukretseniz azdir :34:

canımm ne güzel anlatmışsın böyle.. :) benim de evlenip ev hanımı olasım geldi :) zaten annem de ev hanımı, ona imreniyorum :1: emekliliğe kadar köle gibi çalışacağımı düşünmek bana korkunç geliyor! gerçekten de narin varlıklarız :) eğer evlenir de çocuğum olursa çalışmayı düşünmüyorum :) şimdi bu bozuk sistem bizi de çalışmaya zorluyor malesef.. okumaktan yana bir derdim yok ama en azından kadın olarak daha basit işleri yapmak isterim. mesela kadına daha uygun olanları. hiç bir iş küçükmsenemezki, sonuçta emek var :) ağır işler (doktor, avukat vs) bence erkeklere göre. çünkü onların görevi sadece çalışmak. çocuk, ev işi kadınların işleri. üstüne ağır iş eklenince ya çocuktan ya da ev işinden fedakarlık etmek gerekiyor. tabi o işlere gönül veren kadınlar da var. ama kadın narin varlık işte, erkeğe nazaran çok daha hassas. ben bunları işe feda etmek istemiyorum. anne olmak istiyorum :52: hem de iyi bir anne :) inşallah rabbim bana da ve isteyen herkese de nasip eder bunları :) amin.

merhaba canım uzun zamandır giremiyorum... yazını okuyalı çok olmuştuama cevap vermeye fırsatım olmamıştı... öncelikle duana amin demek istiyorum.. inşallah rabbim kabul eder... sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin isteyen herkese...ve bu bebişlere sabırlı ve hayırlı anneler olmak nasip olsun bize...dediklerine gerçekten yürekten katılıyorm... bayanlar öyle değerli ve narin varlıklar ki... hem çalışan hem anne olan bayanlar hep yorgunluktan hep kendilerine vakit kalmayışından hep evin bütün yükünün omuzlarında olduğundan şikayet ediyorlar... ev iş çocuk arasında sıkışıp kalan anne ne oluyr sinirini masum yavrusuna bağırıp kızarak çıkarıyor... sonra evdeki problemlere kapı açılarak arkası geliyor... tabi muhakkak istisnalarda vardır.. evle işi birarada götüren mutlu annelerde vardır ama gerçekten bi ev hanımı kadar mutlu olduklarına inanmıyorum açıkçası... işte seninde belirttiğin gibi kadındaki o hassas duygular iş hayatının streslerine feda edileceğine eşe ve çocuğa harcanıldığı vakitte ne mutlu aileler doğar bu hayatta... maddi ve manevi sağlıklı nesiller doğar... kadın çocuğuna bakmakla neden küçümseniyor anlamıyorum... hiçbirşey boşa gitmiyor ki... annenin çektiği sıkıntılar karşısında ayaklarının altına cennetler seriliyor.. o yüzden peygamberimiz buyuruyr ya.... cennet annelerin ayakları altındadır diye... bu mübarek söze nail olabilmek duasıyla ...inşallah rabbim salih hayırlı ve iki cihanda da birlikte olabileceğin aranızda muhabbet eksik olmayacağı bi eş ve tatlı çocuklar nasip etsin gülüm sana... allaha emanet olasın ... :)

bende haline süşretmen taraftarıyım.Bende çalışan bir bayanım ve emin ol tüm günlerim birbiri ile aynı ama mutluyum.Çünkü şükrediyorum sağlığım yerinde olduğu için.ne güzel çocugunda varmıs onu kendin büyütmek ilk gülüşünü görmek ilk adımını belki de ilk anne dediğine sahit olmak ne güzel.Arkadaslarında dediği gibi her gün farklı bir plan yap, hobiler edin ve sakın unutma hayat çok kısa hayattan ne olursa olsun zevk al mutlu yasa.

Back
X