Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

para sorunu yoksa keyfine bak bacım

Ben fazlasıyla domestik bir insanım aslında. Evimde çok mutluyum. Evde kalmıyorum çünkü. Bir sürü şekilde değerlendiririm zamanı. O gün Süleymaniye ye oğlumla, mümkünse eşimle yapılmış bir gezi bile o kadar keyifli ki benim için.

Evde kaldığı iki haftanın 5 günü dolma sarar mı insan :KK45: gelen misafire, dersaneye devam edersem dolaba atayım filan derken sardım durdum. Yemek kitaplarımı, siteleri alt üst ettim. Yeni hoş bir şeyler yaptım filan. O da eşimin gözünden kaçmıyor tabi. O da oh ne rahatmış seni evde bulmak diyor. Oturdum kaç zamandır merak ettiğim Adem güneş kitaplarını filan aldım, okudum. Oh mis..

Çalışmak için uğraşırken ben eşimden çok kendimle mücadele veriyorum. Evet, çalıştım. Yine çalışacağım ama bunlar bana uyan saatlerde olacak. Yoksa, hayatım boyunca hiç dizimi kırıp oturmadım. Ama bunca zaman ben kazımıştım kafama. Yalnızım, bir tek kendime güveneceğim diye. O yüzden mesleğimi elime alacağım dedim. Bunun için çalıştım.

Annemlerin sorumluluğu, tek kız olduğum için benim için asla bırakamıyacağım bir şey. İki erkek kardeşim 7 senedir benden çıkmazlar. Çünkü ilk bende buldular ev sıcaklığını. Eşimin hakkını vermem lazım bu konuda. Onların abisi oldu direk. Bazen üç gün orada olmam gerekiyorsa gitme hiç demedi. Babam misafir geleceğinde beni arar, misafir geleceğinde müsait miyim diye. Geçen sene benimle beraber onlara da misafir gelmedi doğru düzgün. gelen de kendi işini yapıp gitti. Maddi durumları bu kadar iyiyken neden bana ihtiyaç duyuyorlar? Çünkü annemde 38 gibi çok genç bir yaşta tedavisi olmayan bir hastalık çıktı. Ve sonrasında huyu da değişti. Eskiden yardımcısı varken, artık almıyor. Ben muhtaç, düşkün değilim diyor. Zorla bulup koyduklarımızı da istikrarla kovdu bir iki aya. Ne yaparsanız yapın desem, annemin umru olmaz, ama babamlar yalnız kalır. Bu sene nişanımız var, bohçaları ben hazırlıyorum, yaptırıyorum etrafa sorup.

Akşam eşimle konuşuyorduk. "Ben çok zengin olmanı beklemiyorum. Yarın yine darlığa düşersek, yine birbirimize sarılırız. Ama bazı huylarını gözden geçirmen gerek. Sen iyiyken çok iyiyiz ama Sinirlendiğinde o kadar ağır konuşuyorsun ki ezip geçiyorsun beni." Dedim. BU benim huyum, sen çalışırken de bu böyleydi diyor. Ama o zaman ben daha güçlü hissediyorum dedim. Baktım hiç uğraşamıyacacağım, benim programım yoğun, hevesimi kırıp elime verdin. Şimdi tekrar toparlanacağım en baştan dedim, bıraktım.

Doğumumda gelip eltilerim toparladı her şeyimi. zaten eşimin işleri o sıralarda bozulmuştu. O zaman ben işimi elime alacağım, kimsenin eline bakmıyacağım demiştim kendime. Ta bu zamana kadar bu böyle devam etti. Şu son huzursuzluklar beni ikilemde bıraktı. Ailemin huzurundan önemli ki dedim ilk defa?

Size az biraz portresini çizdim, güvenilir mi sizce bu adama? Arkana alacak bir aile yoksa yalnız mı kabul etmeliyim kendimi?

ben çok rahat büyüdüm, ailemin maddi durumu çok çok iyi.yatlar, katlar şeklinde. etrafımdaki örnekler hep istediği için çalışan, o da genelde vakıf dernek işleri olan, eşlerinin işini verdikleri büyük davetlerle destekleyen, yardımcıları olan kadınlardı. kardeşim de sözlü, ailem hiç bir zaman çalış ya da çalışma demez. gerek de görmez, her imkan elinde zaten diye. benden çalışmamı da istemediler hiç bekarken ama ekonomik durum eksilere düşünce kendimi kanıtlamamı, bir derece eşitlememi istediler. eski toplantılara çağırılmadım hiç mesela o zamanlarda.

bense hep ailenin eğitim hastası kızıydım. dil eğitimi için, kültür gezisi için yurt dışına koşar giderdim.maddi kaygıyla çalışmak gündemim olmadı hiç, evlenene ve eşimin işleri bozulana dek. evlendiğimde de ilk yaptığım şey hemen ikinci bir akedemiye yazılmaktı mesela.

ne zaman ki başka sıkıntılara girdik, o zaman anyayı konyayı gördüm.hayatta kimseye güvenmeyeceğim dedim ve başladım. öğretmenlik hayalim değildi ama çok iyi ve donanımlı bir öğretmenim ve insanları, çocukları seviyorum. zaten ilk kpss de 70 almam alan sınavında çalışmadan da iyi olmam, yoksa diğer tarih, coğrafya zayıf şu anda, hatırlamam gerekli. bir şeyi içinden gelerek istemek içsel pekiştireçse; zorunluluklardan dolayı yapmak da dışsal pekiştireçse benim için para kazanmak dışsal bir pekiştireç. çok severek ücretli öğretmenlik yaptım mesela. sırf faydalı olmak adına ama para kazanmadım doğru düzgün, günü geçirdik.

eşim benim eski eğitim, kültür sevdama oynuyor biraz. çok şiddetli kavgalar ettik. hevesinin kırılması nasıl bir şeydir ilk defa ben şu sırada tecrübe ediyorum. iki senedir uğraşan ben, bu kavgalar ve kadın doğumdaki sorunlar nedeniyle sorguluyorum şimdi, ne için, ne uğruna diye. karar vermedim, durdurdum her şeyi. burası benim için arkadaş ortamı gibi. o yüzden danışmak istedim.

bu iki haftadır inceliyorum, iki hayatı da. akşam çocuk yatsa da çalışsam demek yerine onunla oyunlar oynuyorum. kimseyi umursamadan ben ne istiyorum, benim için iyi olan ne sorularına yoğunlaştım. plansız yaşayamıyorum ve yalnızca evde ev işleriyle. hep kendimi geliştirmem lazım. bu sorular kafamda oluştuğunda ilk işim oğlumu geçen sene verdiğim kreşe gitmek oldu mesela. çok istemişlerdi ders vermemi ama kendi derslerimden olmaz demiştim. tabi ki buyrun gelin dediler. sohbet gruplarını araştırdım. dil kursu buldum kendime. her durumda a planı, b planı, c planım hazır olmalı kafamda. her durumda. ilk büyük kavgamızı da dersaneye kayıt olduğumda yaşamıştık eşimle. yeter peşinde sürüklenmekten bıktım diye. kitaplarım elimin altında, onlara çalışıyorum. br yandan da gidip buralarla konuşuyorum.

biraz uzun oldu ama sizinle mesajlaşırken de düşünüyorum sesli bir şekilde. olumlu olumsuz her yorumunuza açığım.

Ailenizin durumu cok iyiymis neden daha garanti bir meslek edinmediniz?

ozel unv filan gitseydiniz keske,kendinize ait biyer acanileceginiz bi bolumde okusayfiniz? Eczane olur, danismanlik merkezi olur filan.

Neden memur olmaya calisiyosunuz, özel okulda calisin?

Cok donanimliyom diyosunuz, ozeller yurtdisina cikmis hocalara bayilir

. Maddi sikintiniz olmayonca ozelde isten çikarilma sorununz da olmaz hem.

Babanin yati kati var ve sen memur olmaya calisuyosun,

bence aimen sana yazik etmis, o imkanlarla daha iyi garantili kolay cok parali meslekler var.

Benm ailemin durumu iyi olsaydi asla ögretmen olmazdim

, hele de sizin gibi yasam standartlari yuksek insanlar icin ogetmenlik cekilir dert degil benden soylemesi.

Cok iyi kolejlerde cok iyi paralara da ogretmenlik yapabilirsiniz, kendinzi kanitlarsaniz da kimse sizi isten filan cikarmaz.

Hangi ünv mezunusunuz, ona gore de degisir tabi ozel sektorde is durumu

6 yasind cocugubuz varmis, bu zamana kadar hic calismadiniz mi?

Calismasiysaniz ev hanimligini biliyorsunuzdur nasil oldugunu.

Neden daha garanti bir meslek okumadım? Çünkü o zamanlar kendimi garantiye almam gerektiğini bilmiyordum. Bizim ailede hiç ihtiyacı olduğu için çalışan kadın olmadı, öğretmen olan da yok. Gönüllü vakıf dernek işleri yaparlar, ya da butik açarlar modaya ilgileniyorlarsa. Genelde yine zengin eşlerle evlenilir. Mesleğin garanti olsun kimse demez. Kardeşimin sözlüsü de ünide mesela. Kimse çalış, işini kur demiyor. Bir ben diyorum, o da saçma geliyor kıza Hoppa

Ben de evlendiğimde böyle sorunlarım yoktu. Eşim ben hamileyken iflas etti. O sıra herkes kaçtı bizden bir şey isterler diye. Ben de hiç bir şey istemedim. İyi ki istemedim. Zorluklarla ikimiz mücadele ettik. Eskiden davetlere çağıran insanlar, evlerine uğramışsak atletle karşıladılar bizi. Bir görümcemler benim değil ama eşimin yanında durdular

Eşim çalışmıyorken ben çalıştım. Özele hiç girmedim, çok yoğundu saatleri ve bebek vardı. Devlette Ücretli çalıştım ve özel ders verdim. Hala düşünmüyorum özeli. Derdim çalışmak değil tek başına. Onu eşim zaten kabul ediyor. Ben devleti daha az saatleri ve güvenli olması sebebiyle hedefledim hep. 21 saat idealdir benim için. Öğrencilerime verimli olmak için de. O zaman çok daha keyifle materyal hazırladım. Ders planladım. Kpss ye de bu yüzden hazırlanıyorum.

Ailenizin durumu cok iyiymis neden daha garanti bir meslek edinmediniz?

ozel unv filan gitseydiniz keske,kendinize ait biyer acanileceginiz bi bolumde okusayfiniz? Eczane olur, danismanlik merkezi olur filan.

Neden memur olmaya calisiyosunuz, özel okulda calisin?

Cok donanimliyom diyosunuz, ozeller yurtdisina cikmis hocalara bayilir

. Maddi sikintiniz olmayonca ozelde isten çikarilma sorununz da olmaz hem.

Babanin yati kati var ve sen memur olmaya calisuyosun,

bence aimen sana yazik etmis, o imkanlarla daha iyi garantili kolay cok parali meslekler var.

Benm ailemin durumu iyi olsaydi asla ögretmen olmazdim

, hele de sizin gibi yasam standartlari yuksek insanlar icin ogetmenlik cekilir dert degil benden soylemesi.

Cok iyi kolejlerde cok iyi paralara da ogretmenlik yapabilirsiniz, kendinzi kanitlarsaniz da kimse sizi isten filan cikarmaz.

Hangi ünv mezunusunuz, ona gore de degisir tabi ozel sektorde is durumu

6 yasind cocugubuz varmis, bu zamana kadar hic calismadiniz mi?

Calismasiysaniz ev hanimligini biliyorsunuzdur nasil oldugunu.

Yaşam standartlarımızı çok düşürdük, hiç yüksek değil ama o şu anda borcum yok harcım yok, mutluyuz böyle :KK6:

BU KARDA KIŞDA İŞE GELİNCE.EV HANIMLIGI DİYORUM NE GÜZEL BİŞİ.BUGÜN İŞE TAM 2 SAATTE GELDİM :KK53:

Hanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.

Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.

Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.

Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.

Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?
Bir kere sen tam düzenini kurmadan evlenmişsin. -1 başlamışsın.
Sorunların olacağını az çok biliyor olmalıydın.
Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var.
Her şeyin bir bedeli var.
Çalışan kadın ekonomik özgürlüğünü sağlarken evde olan kadın çocuğuyla kendi ilgilenir ve bunun türevlerini oluşturan sorunlarla karşılaşmaz. Örneğin çocuk hasta olunca aklı evde kalan bir anne değildir, izin almak içn 40 takla atan bir anne de değildir. 1 ay öncesinden belli olan okul gösterisi için üstüste gelen izinler arasında nasıl zaman ayıracağını düşünmekten de kafayı yiyen bir anne değildir. Milyonlarcasını sayabilirim. Çalışan kadın bunlarla bedel öder.
Çalışmayan kadın da maddi açıdan kısmen eşine bağımlı olur.
Yarın öbür gün çok güvendiği eşi yarı yolda bırakabilir. Olmaz dememek lazım. Herkesin başına gelebilir.

BölÜmüm ingilizce. Atamalar yüksek, ama istanbul çok az. 90 larda olmam lazım şile tarafına filan gitmezsem. şehir dışı çok umutlu değil, oğlum seneye 1. Sınıfa başlayacak, onu da alıp ikimiz başka bir şehre gideriz. Eşim de burada yalnız kalır. 1 sene çekilir mi böyle bilmiyorum.
ben olsam ailemin huzurunu hiçbireyin gerisinde bırakmazdım. eşinde haklı ama bunalmakta sende haklısın. eşin mantıklı bir seçenek sunmuş sana öğretmenlik hayatını tamamen bitir demiyorki

bence gayet guzel fikir
Sigortam zaten üniversitedeyken başladı. Evlendikten sonra da eşim devam ettirdi. İki senedir yine devam ettiriyor. 10 sene değilse bile sanırım aralıkla beraber 6-7 senelik sigortam ödenmiş durumda. Kendisi de bir nevi böyle diyor. Ticarete atıldı. Kurduğu işte çalışanları var. Çok istiyorsan sen de benim çalışanım ol. Sigortanı ödüyorum, maaş da artık Allah o aya ne verdiyse ben de sana veririm diyor bazen az bazen çok.

Akşam eşimle konuşuyorduk. "Ben çok zengin olmanı beklemiyorum. Yarın yine darlığa düşersek, yine birbirimize sarılırız. Ama bazı huylarını gözden geçirmen gerek. Sen iyiyken çok iyiyiz ama Sinirlendiğinde o kadar ağır konuşuyorsun ki ezip geçiyorsun beni." Dedim. BU benim huyum, sen çalışırken de bu böyleydi diyor. Ama o zaman ben daha güçlü hissediyorum dedim. Baktım hiç uğraşamıyacacağım, benim programım yoğun, hevesimi kırıp elime verdin. Şimdi tekrar toparlanacağım en baştan dedim, bıraktım.

Doğumumda gelip eltilerim toparladı her şeyimi. zaten eşimin işleri o sıralarda bozulmuştu. O zaman ben işimi elime alacağım, kimsenin eline bakmıyacağım demiştim kendime. Ta bu zamana kadar bu böyle devam etti. Şu son huzursuzluklar beni ikilemde bıraktı. Ailemin huzurundan önemli ki dedim ilk defa?

Size az biraz portresini çizdim, güvenilir mi sizce bu adama? Arkana alacak bir aile yoksa yalnız mı kabul etmeliyim kendimi?
ben açıkçası eşini çok güvensiz bulmadım seni bastırmıyor , senide pasif bulmadım , kızınca hepimiz bazen kontrolü kaybediyoruz ne dediğimizi bilmiyoruz ama sendede zaten kendini ezdirecek bi tipde değilsin sanki o yüzden bu durumu alt edebilirsin. çalışma tabiki senin kararın ikilemde kalmakta çok haklısın, sende şunu gördüm evet çalışmassan ilerde çalışmadığın dönem içinpişman olabilirsin, ama anneni ,eşini, çocuğunu kısacası bunlara olan sorumluluklarını bildiğin için amaaan annem ne yaparsa yaosın ben işime bakarım diyemediğin için şu an çalışsan eminimki huzurlu çalışamayacaksın, o yüzden dediğin gibi ilerleyen dönemde seni üzmeyecek yormayacak bir iş dediğin gibi en güzeli, umarım huzurun ve hayallerin hayırlısıyla gönlüne göre olsun :)

konu sahibi benim aklıma en uygun olanı bu sene başlamışsın dershaneye öyle böyle devam ettir.
bu seneyi tamamla sınava gir bakalım ne olacak
birde üstte yazmışsın sanırım eşin seni bir yerlere götürüyor bu yüzdende sıkılıyor ehliyetin var mı yok mu bilmiyorum ama bir araba gerekli bence
eşine bu konuda hak veriyorum artık atamalar o kadar az oluyor ki senelerce kpss derdiyle uğraşıyor insanlar ve atanacağı da hiç kesin değil
bu yüzden sırf kpss ye bel bağlama
eğer bu senede kpss olmazsa eşinin önerdiği şeylerden yanında çalışman ve seni sigortalı göstermesi benim de aklıma yattı
çok daha çalışmak istersen özel okullar da işe başlayabilirsin

kısacası çocuk fikrini çok geriye atma sadece kpss fikrine yönelme bence

Bende ogretmenim dugunumden 2 ay once atandim sukur ama atanamasaydim da yine hazirlanacaktim. Ve suan cok mutluyum rabbim herkese nasip etsin iyiki bir senemi harcamisim benim de tavsiyem kesinlikle calismak insan çalışmayınca zaman gecmiyor ayrica calismak cok guzel hele de cocuk yok gencsin insanin bir ise yaradigini hissetmesi cok guzel... ne ogretmenisiniz acaba brans?

yanlis anlama konusahibim de, burda bir uye vardi, kalbiminaruzvereni diye.
hatta avatari bile seninki gibi uzel gozlerdi, boyle peceli falan.
hatta o da boyle bir gun sarma sarmisti da kayinvalidesi inanmamisti onun yaptigina, kesin yardimcin yapmistir demisti.
Umarim o deyilsindir.
Onun da konulari vardi, biraz daha farkli senden.
Cok zengindi, yardimcilari vardi kac tane, ogretmen olmak istiyordu filan falan.
Ben inanmistim, sonra sahte oldugu ortaya cikinca cok sinirlenmistim.

Herneyse, Allah yardimcin olsun.
Ben zengin olsun fakir olsun her insanin bir meslek sahibi olmasi gerektigini dusunuyorum.

Durumumuz çok benziyor. Bende dersanede çalıştım bir ara. Resmen ömür törpüsü. Evine eşine vakit ayırmak için biyonik kadın olup hiç yorulmayıp çok az uyuman lazım dersane öğretmeniysen. Ben ayrıldım ordan dayanamadım.

Benim de annem hasta, baya hemde. Devamlı gidip yardımcı olmam gerekiyor. Bırak misafiri kendi günlük ihtiyaçları için de. Sonuç olarak baktım ki benimde sağlığım elden gitti, çalışmıyorum şu an. Çok daha mutluyum.

Yerinde olsam işten çıkar kpss ye hazırlanırım. Başka şehre gitsen bile bir sene kalır gelirsin, çocuk yokken bu işi yaptın yaptın yoksa bir daha yapamazsın. Devlette öğretmen olunca çocuğun olsada kocana evine vakit ayırabilirsin. Dersane tecrübesinden sonra devlet okulunda çalıştığını bile anlamazsın.

Eşin madem çalışmanı istemiyor, kpss yi kazanamazsan da sigortanı ödesin dışardan. Kendini garantiye almakta fayda var:)

ben açıkçası eşini çok güvensiz bulmadım seni bastırmıyor , senide pasif bulmadım , kızınca hepimiz bazen kontrolü kaybediyoruz ne dediğimizi bilmiyoruz ama sendede zaten kendini ezdirecek bi tipde değilsin sanki o yüzden bu durumu alt edebilirsin. çalışma tabiki senin kararın ikilemde kalmakta çok haklısın, sende şunu gördüm evet çalışmassan ilerde çalışmadığın dönem içinpişman olabilirsin, ama anneni ,eşini, çocuğunu kısacası bunlara olan sorumluluklarını bildiğin için amaaan annem ne yaparsa yaosın ben işime bakarım diyemediğin için şu an çalışsan eminimki huzurlu çalışamayacaksın, o yüzden dediğin gibi ilerleyen dönemde seni üzmeyecek yormayacak bir iş dediğin gibi en güzeli, umarım huzurun ve hayallerin hayırlısıyla gönlüne göre olsun :)
Çook teşekkür ederim. İnşallah iyi bir karar verip arkasından pişman olmam.
Eşim iyi bir insan. Sağlam bir insan, Kaya gibi, sağolsun. Herkese karşı korur ama bir de laflarıyla çarpınca kafana Kaya yemişe dönüyorsun :KK8: O zaman ne olur bilmiyorum. Sırf denemek ve nasıl hissedeceğimi görmek için damarına basıp kavga çıkarmayı düşünüyorum :KK55:

Ben hep kendimi geliştirebilmek istedim. Geçen sene formasyon alırken bile, mesela, kpss zorunluluğu değildi benim için. çok büyük keyifle öğrendim ve anneliğime çok büyük katkısı oldu eğitim bilimlerinin. Öğretmenlik bana bunun için elverişli gelmedi. hep bilgimi tekrar ettim, o da çok temelde kalan bir bilgi. Şansım o küçükleri tanımaktı. Benim onlara öğrettiğim kadar onlar da bana öğrettiler.

Bakalım bakalım..Allah sizin hayatınızdan da huzuru eksik etmesin

konu sahibi benim aklıma en uygun olanı bu sene başlamışsın dershaneye öyle böyle devam ettir.
bu seneyi tamamla sınava gir bakalım ne olacak
birde üstte yazmışsın sanırım eşin seni bir yerlere götürüyor bu yüzdende sıkılıyor ehliyetin var mı yok mu bilmiyorum ama bir araba gerekli bence
eşine bu konuda hak veriyorum artık atamalar o kadar az oluyor ki senelerce kpss derdiyle uğraşıyor insanlar ve atanacağı da hiç kesin değil
bu yüzden sırf kpss ye bel bağlama
eğer bu senede kpss olmazsa eşinin önerdiği şeylerden yanında çalışman ve seni sigortalı göstermesi benim de aklıma yattı
çok daha çalışmak istersen özel okullar da işe başlayabilirsin

kısacası çocuk fikrini çok geriye atma sadece kpss fikrine yönelme bence

Evet, iki gün akşam 21.45 te bitiyor derslerim. beni alması gerek, ya da benim gelmem. o da sıkıldı bu durumdan çünkü geçen sene 5 gün boyunca 21.30 da aldı hep okuldan.Arabam olursa seneye, eşim değiştirirken kendininkini bana vereceğini söylüyor. Kullanıyorum ama tek araba onda.

Ne olduysa benim dersaneye yazılmam ve kadın doğumcunun ikinci için tedavi olman gerek demesiyle başladı zaten. Artık ben senin kısmet değilmiş, şartları zorlamayacağım demeni bekliyordum, bu kadar inatçı çıkacağını tahmin etmedim diyor. O kadar bozuldu ki oğlum benim kardeşim ne zaman olacak diye sorunca olmayacak oğlum senin kardeşin. Ben müdürü kestim, sen de kes dedi geçen. Ben de kızdım, çocuğun duygularıyla oynama diye.

Kpss dediğin gibi zorlu. İstanbul dayım. Yakınımda bir yer kazanmak için 90 larda yapmam gerekli ve bende sayısal yok. Geçen sene Doğu tutuyordu. İzin vermedi oğlumla ikimiz gideceğim için ama bu sene muhtemelen daha rahat bir şehir tutacak ve ben de buna hazırlanıyorum. Bu yoğun tempoyu şehir dışına çıkmayacaksam, evi bir Seneliğine ayıramayacaksam çekemem ki.

Branşım
Bende ogretmenim dugunumden 2 ay once atandim sukur ama atanamasaydim da yine hazirlanacaktim. Ve suan cok mutluyum rabbim herkese nasip etsin iyiki bir senemi harcamisim benim de tavsiyem kesinlikle calismak insan çalışmayınca zaman gecmiyor ayrica calismak cok guzel hele de cocuk yok gencsin insanin bir ise yaradigini hissetmesi cok guzel... ne ogretmenisiniz acaba brans?
Branşım ingilizce, çocuk var, 6 yaşında oğlumoğlum

yanlis anlama konusahibim de, burda bir uye vardi, kalbiminaruzvereni diye.
hatta avatari bile seninki gibi uzel gozlerdi, boyle peceli falan.
hatta o da boyle bir gun sarma sarmisti da kayinvalidesi inanmamisti onun yaptigina, kesin yardimcin yapmistir demisti.
Umarim o deyilsindir.
Onun da konulari vardi, biraz daha farkli senden.
Cok zengindi, yardimcilari vardi kac tane, ogretmen olmak istiyordu filan falan.
Ben inanmistim, sonra sahte oldugu ortaya cikinca cok sinirlenmistim.

Herneyse, Allah yardimcin olsun.
Ben zengin olsun fakir olsun her insanin bir meslek sahibi olmasi gerektigini dusunuyorum.

Ben walla o değilim :) gerçekten bilmiyorum bahsettiğiniz kişiyi ama merak ettim,arattıracağım konusunu. Benim yardımcım yok, ben varım, buradayım, sorunlarımla da tam da şu sırada kafamı patlatarak uğraşıyorum. Çok da faydasını görüyorum. Eşim dalga geçiyordu, dedikodu mu yapıyorsunuz diye ama iyi ki varmış kkEn Büyük KK Ama hayatlar benzeşebiliyor. Biz bile burada bir iki arkadaşla durumlarımızın benzeştiğini konuştuk ve fikir aldık birbirimizden.

Ben walla o değilim :) gerçekten bilmiyorum bahsettiğiniz kişiyi ama merak ettim,arattıracağım konusunu. Benim yardımcım yok, ben varım, buradayım, sorunlarımla da tam da şu sırada kafamı patlatarak uğraşıyorum. Çok da faydasını görüyorum. Eşim dalga geçiyordu, dedikodu mu yapıyorsunuz diye ama iyi ki varmış kkEn Büyük KK Ama hayatlar benzeşebiliyor. Biz bile burada bir iki arkadaşla durumlarımızın benzeştiğini konuştuk ve fikir aldık birbirimizden.

:) ben cok bozulmustum o bayan burda bizi kandirinca.
Acayip destek olmustum ona, burda baskalarina karsi.
Bence mumkun mertebe git KPSS ye en azindan isin olsun.
Zorluk sadece simdi olucak.
Bir alti ay bir sene sonra zorluk kalmiyacak.
Esine soyle bunu.
Allah korusun esin olse napicaksin.

Back
X