merhaba herkese; ben golcukte muhendis olarak calisiyorum kimse yanlis anlamasin ama ayda 3binden fazla maasim var simdilik kiraciyiz ama en kisa surede kendi evimize cikmayi dusunuyoruz.
diger konumda da gormussunuzdur evcimen biriyim ve kariyer duskunlugum yok; isyerinde tutulan ve gelecek vaad edilen biri olsam da su an kendi evimizi almis ve abim icin cektigim krediyi bitirmis olsam 1 dakika dusunmem ya kendime ufak bir is kurarim ya da evimin kadini olurum!!
artik ogrenmeye ogretmeye okumaya toplantilara yurticine disina hepsine doydum ve inan evimden baska hicbirsey hocbiryer huzur vermiyor!!
insanin kendi evine ozen gostermesi cocuklariyla ilgilenmesi esine vakit ayirabilmesi kadar buyuk bir luks yok bence!
evime 2 kere temizlikci aldim birinde salonumda sigara ictigini gordum birinde de tozlu balkona ciplak ayakla cikip girdigini o gunden sonra hic almadim temizligimi elimden geldigince kendim yapiyorum keske daha cok vaktim olsa da daha cok ilgiklenebilsem evimle!
su an esin sana istedigin standardi saglayabiliyorsa rahatini hic bozma derim!
git keyifli bir kursa yazil; haftada biriki gun spora git; kitap oku arkadaslarinla bulus dusunsene tum zamanin senin! yemek yap yaa ben evimde yemek yapamayali aylar oldu!!
Allahim isteyende yok istemeyende cok su an 1 hafta iznim olsa da evimde otursam diye neler vermezdim!!
Sıkıntılarını tahmin edebiliyorum.
Bende ev hanımı kategorisindeyim ama mutluyum.
İş hayatının stresini,insanların hırsını,o koşturmacayı oldum olası sevemedim.
Hep sıradan ama huzurlu bir hayatım oldu.
.....................Mutsuzluğunun sebebini yanlış anlayıp kendinde arayabilir.
Evliliğinin ve evinin keyfini çıkar.Çok da kendini dinleyip salma.
Hayatı kaçırma...
O kadar beğendim ki, okudukça huzur buldum valla. Kendime de öğüt olarak aldım söylediklerini. :81:
Valla işin gerçeği ben diplomayı ona buna kapak olsun diye değil, belli bir ideallerim ve amaçlarım vardı onun için okudum...
Ha, sonunda ne oldu; şuan tercihlerim farklı bir boyut kazandı ve onun sıkıntısını çekiyorum.
Yukarıda yazılanlara kısmende olsa çoğunlukla katılıyorum; çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi.
Ama benim fikrim; yeterince evde oturan, üretmeyen, üretimi bir kek çırpıvermekle eşdeğer bulan hanımlarımız var yeterince...
İşte benimde düşüncem bu noktada kırılıyor; okumuş ve imkanı olan herkesin çalışmasını ve bu ülke için birşeyler yapmasını istiyorum.
Ama tabi kişisel tercih meselesidir; sizde size doğru geleni yapıyorsunuz. Bu konuda size de hak veriyorum...
Nacizane fikrim; bu ülkenin çalışan bayana daha çok ihtiyacı var...
İşte o zaman büyütüp yetiştirdiğimiz evlatlarımıza daha güzel bir gelecek bırakabiliriz...
Bu da benim nacizane fikrim. Saygılar...
Beğenmene çok sevindim,benim için de bir yaradır şu cümle
''madem çalışmıycaktın da ne diye üniversite okudun!!!''
Anlatamıyorsun işte örümcekleşmiş beyinlere;
''evet okudum,çünkü çok istediğim bebeğime kavuşunca,ona hakettiği
gibi bilinçli annelik yapabilmek için eğitimli olmak istedim,
okudum çünkü çalışmasamda elimde bir diplomam olduğunu bilmek istedim,
okudum çünkü hayatın yarın bana ne getireceğini bilemediğimden,
her durumda ayaklarımın üzerinde durabilmek için bir güvencem olsun istedim,
okudum çünkü bu soruyu soran binlerce cahil insanın karşısındakilerin kişiliğiyle,bilgisiyle,görgüsüyle,insanlığıyla,
değil de etiketiyle yargıya vardığı bir ülkede yaşıyorum.Diplomada onlara kapak olsun diyorum:)''
Şimdi gelelim çalışmıyorum kısmına;
Üniversite mezunuyum,evliyim ve çalışmıyorum.
İnsanların bunu duyduklarında yüzüme''tanımlanamayan obje gibi''
bakmalarından nefret ediyorum.
Yadırganacak,utanacak toplum kurallarına aykırı bir şey yapıyormuşum gibi
''tüketici bu''bakışlarından hiç haz etmiyorum.
Ama malesef bu toplumun bakış açısıda bu;
üniversite mezunuysan ve çalışmıyorsan,ya çok bencil,rahatına düşkün,
şımarık ve tüketicisin,ya da özelliklerin ne olursa olsun hala değerleri bilinememiş
sıradan bir ''ev hanımısın''
Ben alıştım umursamıyorum ama hangi ortamda bu konu açılırsa açılsın kendimi
anlatmaktan da hiç hoşlanmıyorum.
Evet çalışmıyorum;
çünkü bebeğimi anneanne,babaanne,bakıcı vs...
kimseye bırakmadan kendim büyütmek istiyorum.
ben çalışan bir annenin çocuğuydum,
kendi çocuğumun kapıyı anahtarla açarak değilde zili çalarak eve gelmesini
Onu kek poğaça kokularıyla en şefkatli ses tonumla''hoşgeldin bebeğim''
diyerek karşılamayı istiyorum,hiç bir anını kaçırmamak istiyorum.
İlk adımını,ilk kelimesini,okumayı ilk söküşünü,hiç bir özel anını kaçırmayım istiyorum...
Evimin düzenine her alanda hakim olmak,eşime hakettiği ilgiyi göstermek için
tüm zamanlarım bana ait olsun istiyorum...
Biliyorum hepimiz bunları istiyoruz,özellikle çocuk konusunda ki hassasiyeti hepimiz taşıyoruz.
Kimimiz şanslı bu huzuru yaşayabilecek imkanlara sahip,
kimimizse böyle bir hayatta mutsuz olacağına inanıp kariyer planları yapıyor.
Ben herkese saygı duyuyorum.
Ama kadınında imkanları varsa,ekonomik sıkıntısı yoksa
evinin hakimi,yuvasının huzuru,olmasını diliyorum.
Diyceksiniz ki çalışan kadında bütün bunları yapabilir.
Yapar elbet ama dürüst olalım hangimiz hem ev de hem iş de
tüm sorumluluklarımızı yerine getirirken mutlu olup,tebessüm edebiliriz.
Kadın olmak çok zor,o yüzden eğer şartlar uygunsa
hayatımızı hem kendimiz için,hem ailemiz için daha fazla zorlaştırmayalım derim...
Valla ben bu yukarıdaki yazının çıktısını alıp bana da tanımlanamayan objeymişim gibi bakanlara elden teslim etmek istiyorum. Bi an dedim ben mi yazdım bunları da unuttum. Ben de diplomayı sadece kapak olsun diye, hem de en alasından aldım.Sonra da potansiyel çocuklarımı kapıyı anahtarla mı zile basarak mı eve girseler diye hayal ettim defalarca. Ama anlatamıyosun işte, yedirmişler bizim hanımlara bi ekonomik özgürlük masalı, getirmişler iş gücü arzını 2 katına, ücretini de yarısına, al sana ucuz iş gücü. Sonra ana da çalır baba da çalışır, vicdan rahatlatmaca olsun diye de görürürz 10 yaşındaki bebelerin elinde son model telefonları.Neden? Çocukları mahrum kalmasın diye hiçbirşeyden, neden? aldıkları kıyafetleri nerede giyecekler çalışmazlarsa? Nerede tatmin edecekler iktidar hırslarını? Mecburiyetten dolayı çalışan hanımlara hiçbir sözüm yok ama ben inanmıyorum birçoğunun çalışma sebebindeki samimiyete de.
merhaba herkese; ben golcukte muhendis olarak calisiyorum kimse yanlis anlamasin ama ayda 3binden fazla maasim var simdilik kiraciyiz ama en kisa surede kendi evimize cikmayi dusunuyoruz.
diger konumda da gormussunuzdur evcimen biriyim ve kariyer duskunlugum yok; isyerinde tutulan ve gelecek vaad edilen biri olsam da su an kendi evimizi almis ve abim icin cektigim krediyi bitirmis olsam 1 dakika dusunmem ya kendime ufak bir is kurarim ya da evimin kadini olurum!!
artik ogrenmeye ogretmeye okumaya toplantilara yurticine disina hepsine doydum ve inan evimden baska hicbirsey hocbiryer huzur vermiyor!!
insanin kendi evine ozen gostermesi cocuklariyla ilgilenmesi esine vakit ayirabilmesi kadar buyuk bir luks yok bence!
evime 2 kere temizlikci aldim birinde salonumda sigara ictigini gordum birinde de tozlu balkona ciplak ayakla cikip girdigini o gunden sonra hic almadim temizligimi elimden geldigince kendim yapiyorum keske daha cok vaktim olsa da daha cok ilgiklenebilsem evimle!
su an esin sana istedigin standardi saglayabiliyorsa rahatini hic bozma derim!
git keyifli bir kursa yazil; haftada biriki gun spora git; kitap oku arkadaslarinla bulus dusunsene tum zamanin senin! yemek yap yaa ben evimde yemek yapamayali aylar oldu!!
Allahim isteyende yok istemeyende cok su an 1 hafta iznim olsa da evimde otursam diye neler vermezdim!!
Bi de şu mantığı anlamıyorum, bunca okul okudum zahmet çektim diye kendini çalışmak zorunda hissetmek ve bi ömür daha kendine zahmet çektirmek...
Sadece alkış
Çalışan anne çocuğuyum gayet de normalim:21:
Hep diyorum çalışmayıp çcuğunu evde büyütmeyi göze alan annelere,ilerde çocuğunuz istediğiniz botu montu alamadığınızda idareli alalım dediğinizde diyecek mi;Allah senden razı olsun anne beni çalışmamış büütmüşsün bana bakmışsın diye..Bana ne ya,çalışsaydın sana ben mi evde otur dedim diyecek...
Gerçekci olalım..
20 ayına kadar ben baktım en iyisiyle güzeliyle.Şimdide emin ellerde.Aklım hiç kalmıyor..
Kimseye ispat etmek zorundada değilim vallahi,ben biliyorum ne için çalıştığımı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?