bende bisey söylemek istiyorum.. tabiiki cocuk büyüyünce istedigini alamadiginizda diyecek keske anne calissaydinda benimde sunum olsaydi bunum olsaydi...
peki calistiniz caninizi disinize taktiniz yillarca is ev cocugun esin arasinda parcalara ayrildiniz.
cocugunuz büyüdü ama sizden uzak sizi aksamdan aksama görüyor. cocugunuz emin ellerde büyümüstür hicbir ihtiyaci eksik olmamistir.. peki ya anne kokusu..
o cocuk demezmi anne beni telefon giysi yiyeceklere bogacagina keske yanimda olsaydinda birazcik sevgini hissetseydim. anne dedigimde seni görseydim yanimda diye...
farkli bi pencereden bakmak istedim sadece......
mesela ben kendimden biliyorum.. annem degil ama babam.. hic bir dedigim iki olmadi herseyim alindi .. en yeni telefonlar oyuncaklar arkadaslarimdan önce benim oldu.. ne yiyecegimden ne giyecegimden ne okulumdan ne oyuncagimdan hicbirseyim eksik olmadi.. bbir istedim ikinciye elimdeydi... ama babam hep calisti hep annem yanimdaydi.. annem sevgisinden ilgisinden hic mahrum etmedi babamin yerinede sevdi hep.. ama babamin yeri yinede bos kaldi sanki..
babama kizmiyorum kesinlikle.. calisti cabaladi kimsede olmayan imkanlari serdi ayaklarima.. cok yoruldu yilllarca cok yiprandi halende öyle.. ne icin benim icin.. iyi imkanlarda büyümem icin.evet. bunu basardi.. gurur duyuyorum onunla.. o ayri..
ama isterdimki beni okula götürsün babamla gezmeye gideyim babamla alisverise gideyim babamla dersimi yapayim. isterdimki hayatimda babami bi kac saat daha fazla göreyim.. bana sevgisini göstersin.. ben büyürken yanimda olsun isterdim..
babam maddi olarak hep yanimdaydi evet ama manevi olarak degil..bu anne icinde gecerli..
Merhaba arkadaşlar;
aslında nerden başlayacağımı,buraya ne yazayacağımıda bilmiyorum
aklım öylesine karışık ki hiçbirşey düşünemiyorum...
10 aylık evliyim,evlendim evleneli sağlık sorunlarım hiç bitmedi...
Yaklaşık 3 hafta önce yumurtalık kisti ameliyatı oldum sezaryen yöntemiyle.
Daha yeni yeni iyileşmekteyim ve bu sebepten ani rahatsızlığım yüzünden de
işimden ayrıldım...Ev hanımı olmaya alışamadım şuanda kedimi çok kötü hissediyorum
Çalışmaktan yoruldum diyordum meğer evde oturmak hiç bana göre değilmiş.
Bunu evde oturmaya başlayınca anladım...Eşim iyileşsem bile çalışmamı istemıyor
ama ben çalısmayı düşünüyorum...
Sorunum şu,ev hayatına alışamadım kendimi hiç iyi hissetmiyorum
elimi hiçbirşeye sürmek istemiyorum,saçımı bile taramaktan aciz haldeyim
etrafımdakiler daha iyileşmediğim ve cok zor günler yaşadıgım için bu halde oldugumu
söylüyorlar,eşimle konusuyorum fakat oda beni anlamıyor...
Kendimi yalnız ve değersiz hissediyorum,psikolojim iyice bozuldu...
Yıllardır çalışma hayatına alışmış olupta evde oturan arkadaşlarım
bu hisleri sizde yasadınız mı,nasıl atlattınız bana akıl fikir verin..?
çok kötüyüm çok
yanlış anlamayın da..kaliteli zaman geçirmek vs deniyor..çok güzel..hem dışarda çalışıp hem de evdeki işleri gören bir bayan çocuğuna ne kadar kaliteli zaman ayırabilir orası tartışılır...hem evde hem dışarda..yorgunluktan yığılır..anca evdeki işleri ayrıca gören bir yardımcısı olacak ki 2-3 saatlik kaliteli zaman ayırabilsin..
Hep diyorum çalışan insanın yürüyüşü bile farklılaşıyor diye.
2 senedir çalışmıyordum yeni başladım işe.Çok yoruluyorum tempom felaket.Ancak ay sonunda alacağım maaşım,primim imzalayacağım sigorta kağıtlarım şimdiden hayallerimi süslüyor.Maddi hiç birsıkıntım olmamasına rağmen çalışıyorum evde kafayı yemiştim.Şimdi işim olmadığı halde muhasebeyide öğreniyorum çalıştığım yerde.Ne alırsam kar diye düşünüyorum çünkü.
Evde oturmakda güzel ama çalışan insanın ev hayatına alışması çok zor.
Ben maaşımı eşime verdim yıllarca artık onun için birikim yapacak olmak direk kızımın hesabına yatıracak olma fikri bile beni deli ediyor heyecanlandırıyor azimlendiriyor.Şükürler olsun Allahıma..
Bu arada eskiden annelerimiz kabul etmek gerekiyorki bilinçsizdi.Benimde içimde kalanlar vardı şimdi onları kızıma yaşatmamak için elimden geleni yapıyorum.Çalışmak demek her istediğini almak değil zaten,yazımın bunu çağrıştırmasınada şaşırdım:))Ne alaka? :)
ÇAlışan hiç bir kadını anneyi yargılamak kimsenin haddi değil..Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..
Bu arada eskiden annelerimiz kabul etmek gerekiyorki bilinçsizdi.Benimde içimde kalanlar vardı şimdi onları kızıma yaşatmamak için elimden geleni yapıyorum.Çalışmak demek her istediğini almak değil zaten,yazımın bunu çağrıştırmasınada şaşırdım:))Ne alaka? :)
ÇAlışan hiç bir kadını anneyi yargılamak kimsenin haddi değil..Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..
pardon da kim kimin anneliğini yargıladı ?? yok öyle bir durum..Sadece konuya ilişkin fikirlerimizi söylüyoruz,kişisel yargılama yapmıyoruz..gereksiz alınmışsınız...birbirimizi kişisel olarak tanımıyoruz ki onun anneliği süper ya da onun anneliği çok kötü vs diyelim...Bir çok ev hanımı olan anneden daha kaliteli zaman ayırdığımı söyleyebilirim.
BEnde evdeydim,çamaşır ütü bulaşık ev işi derken kızımla oynayacağım vakt azalıyordu.Ev işleri daha çok yoruyor insanı.Yani benim gibi temizliği seven bayanları diyebilriiz.
Şimdi işten geliyorum birlikte kahkahalarla masamızdayız.Ondan sonra yerlerdeyiz.Üçümz hemde.Uyuyana kadar böyleyiz.Hiç bir şeye ellemiyorum masayı bile öyle bırakıyorum.
Ne zaman kızım uyursa ondan sonra işlerimi ayarlamaya çalışıyoruz eşimle.Sağolsun herşeye el atıyor.İki kişide anında hallediyoruz..Ben evdeyken hiç bir şey yaptırmadığım eşim çalışma hayatıma geri dönünce elim kolum oldu benim.Şunuda söylemeliyim,bir çok ev hanımından daha daha daha temiz düzenli ve tertipliyim.Yardımcım da yok belirtiyim
Benim kızıma ayırdığım kaliteli zaman tartışılmaz,yaşamayan bilemez çünkü.Bilmeden yaşamadan yorum yapmak da saçmalığın adı olur..
Merhaba, konulara yazdığınız yorumları okurum genelde.Beğendiklerim olur beğenmediklerim olur ama hep bi düzeyi tutturmayı başardığınız için okumaya değer görürürüm.Nacizane gözlemim sizin çalışmaya başladıktan sonra agresiflik katsayınızın yükseldiği şeklinde.Yorumlarınızda daha sert ve daha alıngan bir üslup oluşmaya başladı sanki.Dikkat edin bu işyeri stresi zamanla birikmesin de, başta herşeyin güzel gelirken bi süre sonra "hayatttt beni neden yoruyosuuunnnn" olmasın. Yukarıdaki yorumunuza da ben "ne alaka? :) " dedim açıkçası. Kim kimin anneliğini yargıladı ki? Ben de kaçırmış da olabilirim tabii "sayın yargıç"ı
Kendi adıma yaptığım gözleme gelirsek, ben öyle çok kariyer meraklısı bi insan değilim, para keşke beni motive edebilseydi ama o da mümkün olamadı. İş yerindeki insan ilişkileriyse hiiiç bana göre değil.Böyle olunca benim iş yerinde 9 saat geçirip de "ben çocuğumla 2 saat ama kaliteli vakit geçiriyorum" fikrine inanmam mümkün görünmüyor bana. Ama uyumlu bir kişilik, iş yerindeki başarılarıyla tatmin olabilen, sahip olma iç güdüsüyle motive olabilen bir insan bence de çalışsın.Çocuk o zaman hobiye dönüşür, diper türlü günde 9 saat gördüğünüz herşeyiyle siz ilgilendiğiniz bir sorumluluk olur çünkü.
Merhaba, konulara yazdığınız yorumları okurum genelde.Beğendiklerim olur beğenmediklerim olur ama hep bi düzeyi tutturmayı başardığınız için okumaya değer görürürüm.Nacizane gözlemim sizin çalışmaya başladıktan sonra agresiflik katsayınızın yükseldiği şeklinde.Yorumlarınızda daha sert ve daha alıngan bir üslup oluşmaya başladı sanki.Dikkat edin bu işyeri stresi zamanla birikmesin de, başta herşeyin güzel gelirken bi süre sonra "hayatttt beni neden yoruyosuuunnnn" olmasın. Yukarıdaki yorumunuza da ben "ne alaka? :) " dedim açıkçası. Kim kimin anneliğini yargıladı ki? Ben de kaçırmış da olabilirim tabii "sayın yargıç"ı
Kendi adıma yaptığım gözleme gelirsek, ben öyle çok kariyer meraklısı bi insan değilim, para keşke beni motive edebilseydi ama o da mümkün olamadı. İş yerindeki insan ilişkileriyse hiiiç bana göre değil.Böyle olunca benim iş yerinde 9 saat geçirip de "ben çocuğumla 2 saat ama kaliteli vakit geçiriyorum" fikrine inanmam mümkün görünmüyor bana. Ama uyumlu bir kişilik, iş yerindeki başarılarıyla tatmin olabilen, sahip olma iç güdüsüyle motive olabilen bir insan bence de çalışsın.Çocuk o zaman hobiye dönüşür, diper türlü günde 9 saat gördüğünüz herşeyiyle siz ilgilendiğiniz bir sorumluluk olur çünkü.
Bir çok ev hanımı olan anneden daha kaliteli zaman ayırdığımı söyleyebilirim.
BEnde evdeydim,çamaşır ütü bulaşık ev işi derken kızımla oynayacağım vakt azalıyordu.Ev işleri daha çok yoruyor insanı.Yani benim gibi temizliği seven bayanları diyebilriiz.
Şimdi işten geliyorum birlikte kahkahalarla masamızdayız.Ondan sonra yerlerdeyiz.Üçümz hemde.Uyuyana kadar böyleyiz.Hiç bir şeye ellemiyorum masayı bile öyle bırakıyorum.
Ne zaman kızım uyursa ondan sonra işlerimi ayarlamaya çalışıyoruz eşimle.Sağolsun herşeye el atıyor.İki kişide anında hallediyoruz..Ben evdeyken hiç bir şey yaptırmadığım eşim çalışma hayatıma geri dönünce elim kolum oldu benim.Şunuda söylemeliyim,bir çok ev hanımından daha daha daha temiz düzenli ve tertipliyim.Yardımcım da yok belirtiyim
Benim kızıma ayırdığım kaliteli zaman tartışılmaz,yaşamayan bilemez çünkü.Bilmeden yaşamadan yorum yapmak da saçmalığın adı olur..
Bir çok ev hanımı olan anneden daha kaliteli zaman ayırdığımı söyleyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?