Ev Hanımlığına Alışamadım :(

bende bisey söylemek istiyorum.. tabiiki cocuk büyüyünce istedigini alamadiginizda diyecek keske anne calissaydinda benimde sunum olsaydi bunum olsaydi...

peki calistiniz caninizi disinize taktiniz yillarca is ev cocugun esin arasinda parcalara ayrildiniz.
cocugunuz büyüdü ama sizden uzak sizi aksamdan aksama görüyor. cocugunuz emin ellerde büyümüstür hicbir ihtiyaci eksik olmamistir.. peki ya anne kokusu..
o cocuk demezmi anne beni telefon giysi yiyeceklere bogacagina keske yanimda olsaydinda birazcik sevgini hissetseydim. anne dedigimde seni görseydim yanimda diye...

farkli bi pencereden bakmak istedim sadece......

fazla değil "kaliteli" bir birliktelik paylaşım çok daha önemlidir çocuk için.çok yoğun çalışan ve telefona giysiye boğan çok kazanan anneleri bilemem onlarda kaç kişidir ki zaten telefona boğacak kadar maaş alan ama günde 8 saat çalışan çoğunluğun çocuklarının, evde olan bir annenin çocuklarından yukarda da yazdığım nedenlerle daha mutlu olabileceğini belirtmek isterim

mesela ben kendimden biliyorum.. annem degil ama babam.. hic bir dedigim iki olmadi herseyim alindi .. en yeni telefonlar oyuncaklar arkadaslarimdan önce benim oldu.. ne yiyecegimden ne giyecegimden ne okulumdan ne oyuncagimdan hicbirseyim eksik olmadi.. bbir istedim ikinciye elimdeydi... ama babam hep calisti hep annem yanimdaydi.. annem sevgisinden ilgisinden hic mahrum etmedi babamin yerinede sevdi hep.. ama babamin yeri yinede bos kaldi sanki..
babama kizmiyorum kesinlikle.. calisti cabaladi kimsede olmayan imkanlari serdi ayaklarima.. cok yoruldu yilllarca cok yiprandi halende öyle.. ne icin benim icin.. iyi imkanlarda büyümem icin.evet. bunu basardi.. gurur duyuyorum onunla.. o ayri..
ama isterdimki beni okula götürsün babamla gezmeye gideyim babamla alisverise gideyim babamla dersimi yapayim. isterdimki hayatimda babami bi kac saat daha fazla göreyim.. bana sevgisini göstersin.. ben büyürken yanimda olsun isterdim..
babam maddi olarak hep yanimdaydi evet ama manevi olarak degil..bu anne icinde gecerli..

her nimetin bir külfeti vardır

çalışmak nimetse çocuğunu yeterince görememek külfet

ev hanımlığı yani çocuğunla beraber olmak sürekli nimetse, ekonomik özgürlüğünün olmaması evde dört duvar arasında kalmak külfet.

çocuğunla geçirdiğin zamanın kaliteli olması en önemlisi dediğim gibi çok görmek değil 2 saat görür ilgilenir oyunlar oynar gezdirirsin yada bütün gün yanındasındır çocuğunun ilgilenmezsin yeterince ya bunalımdan ya farkedememekten ya bilgisayar başında oturmaktan.

Slm hanımlar,
Bende 2 yıllık evliyim, ilk zamanlar bayağı zor olmuştu, hem işimde hem evimde mükemmel olmak için çok panik yaparıdm. Şimdi alıştım artık, daha kolay oluyor herşey ama tabi bebek düşünüyoruz, bebeğimiz dünyaya geldiğinde bende evde oturan bir ev hanımı olucam o zaman bütün işlerimi daha rahat yapıcam diye düşünüyorum... Umarım 12 yıllık çalışma hayatımdan sonra sıkılmam...

annem de babam da ciddi kariyeri olan insanlardı ve hiç bir zaman ne isterlerse ne dilerlerse anında alalım çocuklara modunda olmadılar..bunun çalışan ya da çalışmayan olmakla çok alakası olduğunu düşünmüyorum..anne babanın bakış açısı ile ilgili..hiç bir zaman da büyüdüğümde anne baba bana şu marka ayakkabıyı neden almadın hem de çalışıyordun diye sitem etmedim..çocuğun her istediğini almak da bence çocuğa iyilik etmek değildir...hep varlığa alışan yokluk başına geldiğinde bocalar...hayat çünkü bu..hiç belli olmaz......bazı şeyler yetiştiriliş meselesi....

Son düzenleme:
yanlış anlamayın da..kaliteli zaman geçirmek vs deniyor..çok güzel..hem dışarda çalışıp hem de evdeki işleri gören bir bayan çocuğuna ne kadar kaliteli zaman ayırabilir orası tartışılır...hem evde hem dışarda..yorgunluktan yığılır..anca evdeki işleri ayrıca gören bir yardımcısı olacak ki 2-3 saatlik kaliteli zaman ayırabilsin..

canım benim kendini bu kadar üzersen sağlığına kısa sürede kavuşamazsın öncelikle kendini üzme. en azından benden daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum.
bundan 5 ay öncesine kadar gerçekten çok iyi bir işte çalışıyordum, bu arada 18 aylık bir bebeğim var ve sezaryan yöntemiyle oldu, neyse eşimin tayini karsın sarıkamışına çıktı ve biz apartopar istanbuldan sarıkamışıa geldik tabi bende çocuğum babasından ayrı kalmasın diye istifa ettim ve çok mutlu olacağımı düşündüm ama 5 aydır delirmek üzereyim bu kısa süredearkadaş kazığı yedim çocuk bir tatraftan büyük bir sorumluluk ve en kötüsü ev işleri ama hayatımızı zorda olsa devam ettiriyoruz ben şimdi 3 yılın bitmesini ve bittikten sonra hayatın neresinden başlayacağımın planlarını yapıyorum sende öyle yap bak ben hayata 3 yıl ara verdim sende kaçyıl aravereceğini düşün ve planlarını ona göre yap engüzelide seni seven ve düşünen bir eşinin olması

Bir çok ev hanımı olan anneden daha kaliteli zaman ayırdığımı söyleyebilirim.
BEnde evdeydim,çamaşır ütü bulaşık ev işi derken kızımla oynayacağım vakt azalıyordu.Ev işleri daha çok yoruyor insanı.Yani benim gibi temizliği seven bayanları diyebilriiz.
Şimdi işten geliyorum birlikte kahkahalarla masamızdayız.Ondan sonra yerlerdeyiz.Üçümz hemde.Uyuyana kadar böyleyiz.Hiç bir şeye ellemiyorum masayı bile öyle bırakıyorum.
Ne zaman kızım uyursa ondan sonra işlerimi ayarlamaya çalışıyoruz eşimle.Sağolsun herşeye el atıyor.İki kişide anında hallediyoruz..Ben evdeyken hiç bir şey yaptırmadığım eşim çalışma hayatıma geri dönünce elim kolum oldu benim.Şunuda söylemeliyim,bir çok ev hanımından daha daha daha temiz düzenli ve tertipliyim.Yardımcım da yok belirtiyim
Benim kızıma ayırdığım kaliteli zaman tartışılmaz,yaşamayan bilemez çünkü.Bilmeden yaşamadan yorum yapmak da saçmalığın adı olur..

Son düzenleme:
Bu arada eskiden annelerimiz kabul etmek gerekiyorki bilinçsizdi.Benimde içimde kalanlar vardı şimdi onları kızıma yaşatmamak için elimden geleni yapıyorum.Çalışmak demek her istediğini almak değil zaten,yazımın bunu çağrıştırmasınada şaşırdım:))Ne alaka? :)
ÇAlışan hiç bir kadını anneyi yargılamak kimsenin haddi değil..Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..

size sonuna kadar katılıyorum. 1 sene çalışmalıdıgım bir dönem oldu...şimdi düşününce ne büyük saçmalık diyorum.oturmayı kalkmayı bile değiştiriyor çalışmak, yürüyüş filan hak getire...o nedenle benim herkese tavsiyem az bir paraya olsa bile hayata yetişemeseniz bile...ki ben çok zorlanıyorum işleri toparlamakta çalışınnnn...kimi kızının hesabındaki paraya motive olsun kimisi başka bişiyeeee ama...çalışın hanımlar...

Merhaba, konulara yazdığınız yorumları okurum genelde.Beğendiklerim olur beğenmediklerim olur ama hep bi düzeyi tutturmayı başardığınız için okumaya değer görürürüm.Nacizane gözlemim sizin çalışmaya başladıktan sonra agresiflik katsayınızın yükseldiği şeklinde.Yorumlarınızda daha sert ve daha alıngan bir üslup oluşmaya başladı sanki.Dikkat edin bu işyeri stresi zamanla birikmesin de, başta herşeyin güzel gelirken bi süre sonra "hayatttt beni neden yoruyosuuunnnn" olmasın. Yukarıdaki yorumunuza da ben "ne alaka? :) " dedim açıkçası. Kim kimin anneliğini yargıladı ki? Ben de kaçırmış da olabilirim tabii "sayın yargıç"ı

Kendi adıma yaptığım gözleme gelirsek, ben öyle çok kariyer meraklısı bi insan değilim, para keşke beni motive edebilseydi ama o da mümkün olamadı. İş yerindeki insan ilişkileriyse hiiiç bana göre değil.Böyle olunca benim iş yerinde 9 saat geçirip de "ben çocuğumla 2 saat ama kaliteli vakit geçiriyorum" fikrine inanmam mümkün görünmüyor bana. Ama uyumlu bir kişilik, iş yerindeki başarılarıyla tatmin olabilen, sahip olma iç güdüsüyle motive olabilen bir insan bence de çalışsın.Çocuk o zaman hobiye dönüşür, diper türlü günde 9 saat gördüğünüz herşeyiyle siz ilgilendiğiniz bir sorumluluk olur çünkü.

bence bir bayanin calismasi bence zaten kötüü ev hanimi olmak bir bayana yetiyorda artiyor bile birde cocuk varsa evde olmasi gerekir bence cünkü hem calisip hemde evde isler ve cocuk bakmak cok zor cocuk yapip annelere ve ya birine baktirmak bence hic iyi degil cocuklar icin bu benim fikrim tabiki

pardon da kim kimin anneliğini yargıladı ?? yok öyle bir durum..Sadece konuya ilişkin fikirlerimizi söylüyoruz,kişisel yargılama yapmıyoruz..gereksiz alınmışsınız...birbirimizi kişisel olarak tanımıyoruz ki onun anneliği süper ya da onun anneliği çok kötü vs diyelim...

yani.....

Son düzenleme:
Konuyu sapmış görüyorum
Arkadaşlar evde oturan bayanları
çok kötü durumdaymış gibi yargılamayın
aranızda yorumlarına katıldıgımda var katılmadığımda
ben fikir istedim,yani ev hanımlarıneler yapıyor
zamanı nasıl değerlendiriyorsunuz...
evde oturmak gerçekten kötü birşeymi
yoksa alıştıktan sonra herşey dahamı güzel olacak...
vs.vs.vs. amagörüyorum ki çalışan arkadaşlarımız
hurra ev hanımlarına ver yansın etmişler
bizde çalıştık ama evde oturanları yadırgamadık
ya da tüketici olarak görmedik
henüz anne değilim çocugumda yok
o yüzden annelık nasıl bir duygudur bilemiycem...

Ben hayatı robot gibi yaşamayı sevmeyen biriyim
yani tek düzelik herzaman sıkar beni
çalışırken evde oturayım diye can attıgımı
önceki yorumlarımda yazmıstım biliyorsunuz
bunaldıgım anlarda oluyordu her ne kadar tatmin edici
bir ücretim ve çalışma sartlarım gayet iyi olsada
istediğimi almak,cebimde paramın olması beni mutlu etmiyordu.
Dedim ya robot gibi olmuştum ev-iş-eş arası gidip geliyordum ve mutsuzdum
işten ayrıldım he suanda alısamadıgım için yıne kendımı mutsuz hissediyorum
alıştıktan sonra ne hissederim onu bilmiyorum ama
yapmayın Allah aşkına;
ev hanımını acınacak haldeymiş gibi göstermeyin
siz çocugunuza yettiğinizi düşüne bilirsiniz ama
önemli olan çocugunuzun ne hissettiğidir bence...

Benimde dikkatimi çekti,önceleri yorum tarzı daha farklıydı daha sakindi
yine net birşekilde düşüncelerini paylaşırdı ama bu şekilde değil...
çalışan bayanların oturuşu kalkışı yürüşü değişir diyorlar ya,
sanırım insan çalışmaya başlayınca KK'daki yorum tarzıda değişiyor...

Sevgili browni evde sıkılmamak için bi kere interneti seven biri olmalısın. İnterneti sevmekten kastım saçma sapan facebook tarlaları ekmek değil.Google'ı seveceksin. Yani araştırmayı öğrenmeyi seveceksin. Ben çocukluğumdan beri sürekli bilgiye aç bi tipim.Çok şey de bilsem meraklıyımdır hep.Magazinsel değil yanlış anlaşılmasın.Beynim sürekli bi dünyayı anlamaya çalışır.Aklıma sorular takılır ve girip bakarım neymiş diye. Mesela şu anki bakacaklarım, kurban etini saklama yöntemleri, etrafımda fazlaca gariban olmadığı için acaba lösev'e ulaşsam beni ihtiyaç sahipleriyle buluştururlar mı, bi de mahallede bi yerde çok trafik kazası oluyo, oraya trafik lambasını nereden nasıl isteriz.Bak tüm bu malzeme 3 saat dışarı çıkınca oluştu kafamda.Bu tarz bi bakışın olursa hayata, zaten sürekli bi beyin jimnastiği halinde oluyosun. Dahası mı? Tabii ki var, ama onları da kendi konuma saklıyorum. Hadi buyur gel :) http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-...hanimlari.html (Üniversite mezunu evli ve çocuksuz GÖNÜLLÜ ev hanımları)

Hem yardımcı almayıp hem haftada 6 gün çalışıp sonra da çocuğumla kaliteli zaman geçiriyorum durumlarını hiç inandırıcı bulmuyorum. Şimdi daha çok yeni çalışıyorsun için kıpır kıpır, zamanla vücudun sinyal vermeye başlayacaktır. Kendin söylüyorsun evdeyken ev işlerinden vakit bulamıyordum diye. Yorgunluk hissetmeye başlarsın. Eskiden annelerimiz bilinçsiz olduğu için çalışmıyordu lafını da hiç beğenmedim. Çalışmaya başladın diye çalışmayan anneleri cahil görmeye hakkın yok. Eskiden çoğu kadının çalışmamasının tek nedeni çocuklarına daha fazla vakit ayırabilmekti. Bu tarz yorumların benimde dikkatimi çekmeye başlamıştı ama görüyorum ki bir çok üye farketmiş bu yüzden söyleme ihtiyacı hissettim.

Bende kadınların çalışmasından ekonomik özgürlüğü olmasından yanayım ama çocuklu bir kadının çalışma hayatına atılmasının çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden çalışmaya başlayamıyorum bir türlü. Nasıl olacağı konusu beynimi kemiriyor. Bebek olmadığı müddetçe 2 yaşında 3 yaşında bir çocuğun annesi çalışmaya başladığında o çocuk kesinlikle duygusal travma geçiriyor. Duruma alışması zor oluyor. Bu yüzden çalışılacaksa daha bebekken çalışmaya başlamak lazım. Alışması daha kolay, Sonrasında karar vermek de zor.

Bu tür topiklerde çalışmayan bayanların günlerde vakit geçiren çocuğuna vakit ayırmayan ama çalışan annelerin 2 saatini çocuğuna ayıran kaliteli geçirenler olarak lanse edilmesi de kabak tadı veriyor. Çalışsam da çalışmasam da kaliteli zaman geçirme durumunun çalışan annelerin vicdanlarını rahatlatmak için ortaya çıkardıkları bir şey bana göre. Muhakkak çalıştığın için kalan zamanını onunla geçirmeye çalışırsın ama ne kadar yeterli olur? Hiç birimiz kurulu robot yada süper kadın değiliz, hem yorgun eve gelip işleri yetiştirmek hem kocaya çocuğa vakit ayırmak süper kadın hayali. Muhakkak birinden biri eksik kalır bence. Çalışan bir kadının sadece kendi ayakları yere basan ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir birey olma artısından ötürü mutlu ve huzurlu olma durumu olur. Bunları yazarken amacım çalışan kadınları eleştirmek yada yargılamak değil, ama dünya öyle bir hale geldi ki çalışsanız olmuyor çalışmasanız olmuyor yani. Kadınlara hep ikilem yaşamak kalıyor

Ha birde iş hayatında yaşan sorunları katmadım bile. Kadın gibi duygusal bir varlık iş hayatında sorun yaşasın ama hiç belli etmesin, mümkün müdür bu?

Son düzenleme:

bende bir çok ev hanımından daha daha temizim lafına illet oldum
yahu burada kim daha temiz çalışan mı yoksa evde oturan mı
diye bir başlık açmadım ki...
Şuanda çok yenisin enerji full
zamanla pilin bitmeye kendine bile yetmemeye başladığında düşüncelerin böyle
olmayacak...para kazanmak tabii ki güzel birşey ama hırsa dönüşmemeli :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…