Ev hanmlar akama kadar neler yaparsnz anlatn

gulan06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2007
1.230
3
116
47
Manisa
ev hanımları akşama kadar neler yapıyosunuz ?????/
anlatıp rahatlıyalım
paylaşalım
sıkıntılarıhihoyyyt

canım ilk olarak 8 yaşında bir oğlum ve 10.5 aylıkda bir kızım var
oğlum sabahcı olduğu için 6.5da kalkarım beslenmesini ve kahvaltısını
hazırlarım oğluşumu yolcu ettikten sonra tam yatıyım derim kız uyanır o uyanınca
kahvaltısı falan yaptırırım sonra günlük temizlik yemek çamaşır bulaşık
ay artık işten nefret eder bi hale geldim hergün aynı şeyler insan bıkıyo ya
bu günden yarının nasıl geçeceğini biliyor oldum artık :gitme:

9aylık bi kızım var cadı mı cadı kucatan inmez sürekli mız mız.. gece 10dk bi uyanıp uyanmanın ardından en son sabah 9da kalkarız 12 ye kadar emziririm saat başı oyun oynarız temzilik yapar mutfağı toplar yemeklerimizi yaparız...12 de uyur cadım..1 saat vakim var dinlenmek için ama ne mümkün iş beklemez hadi geri kalan işler derken ine uyanır...
çorbası yoğurdu meyvesi memesi oyunıu derken bi bakarım saat 11 hadi muhallebiyi yap soğut yedir ayrı bi işkence neyse azcık yer gerisi çöpe sonra uyur yarım saat rahatım sonra başa sarar herşey....
bide arada misafir gelecekse Allahhhh yandım demektir kavga kıyamet yaparım işimi eşim vardiyalı çalışıyo yanımda yardımcı olcak kimse yok tek başıma yetişmeye çalışıyorum...
ayy ne kadar yazdım yaa :kedi:

bende bi tek benim monoton bi hayatım var sanıyodumkaydirigubbakcemile3rutine bağlamış vaziyetteyim gece saat başı kızım uyanır ona mama sonra 8 gibi kalkar kahvaltı hazırlarım cadıya yesin diye çırpınırım ama yemez sonra çorbası meyvesi püresi uyumazda inanın ortalığı toplamaya zamanım bile olmuyo sonra akşam yoğurt muhallebi derken gece biraz uyur bende bikaç saat uyuyabilirsem karım diye o uyur uyumaz hopppp yatağa atlıyorum

Desenize macera bende
Kalkar kalkmaz önce bilgisayar açar sonra elimi yüzümü yıkarım
O kodu ordan al buraya yapıştır şu temayı biraz sağa kaydır
Aşağı kaymanın sebebini binlerce anlamsız harf ve rakam arasında bul düzelt
O arada git bi oda süpür gel yükleme bitmiş mi bak butonları ayarla
Görüntü düzenlemesi için araştırma yap
Mail gönder fikir al beklerrken
Git bi oda daha süpür derken süpürme işi böyle
Sonra güncel programları temaları karıştırırken forumda konulara laf yetiştir
Soğan soyarken mailleri kontrol et
Yemek pişerken ödeme yapılmış mı banka hesabını kontrol edip
Annemle günlük telefon görüşmesi yaparken banyo tuvalet yıka
Vee bi bakıyorum saat 20:00 eyvah kocam geliyor şu halime bak deyip
Saç baş tarayıp üstüme başıma çeki düzen veriyorum
Derken adam geldiğinde benim canım çıkmış kafam şişmiş oluyor

oyyyyy hiç bişi yokkk ne bi sosyal hayatım ne bi arkadaşım hiiiiçççç.... yeni taşındık ankaraya ve ben patlamaya hazır bi bomba gibiyim burda kimseyi tanımıyorum hiç arkadaşım sabah kalkıyorum temzilikti yataktı şuydu buydu bitiyo alıyorum kucağıma leptobumu okadar hayatım bundan ibaret eşim geleceği zaman yemek ti hazırlıktı üst baştı bukadar yarın gene aynı bazen bi canım sıkılır kendi kendime deli gibi gezer gezer gelirim onunda hiçbi zevki yok ama kafayı bozucam diye çıkıyorum zaten..... bu kadar arkadaşım halbuki çokkkkçooook sosyal bi insandım eskiden arkadaşlarım kuzenlerimmmm bi ton çevrem vardı vakit ayıramazdım kendimeee ama şimdiiii damdan düşer gibi düştüm yanlızlığın ortasınaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bekar ve evde oturan çalışmayan ya da okumayan arkadaşlar neler yapıyor peki bütün gün acaba :hulya: ben evde olduğumda vakit geçiremiyorum bitürlü sıkıntıdan patlıyorum

benim sıkılmaya bile vaktim yok evlenince hele bide çocuk yapınca sıkılmaya fırsatınız olmucak kızlar...:ecrin_bebek:

ben iştenn ayrılalı 6 ay oldu evdeyim. ilk başlarda iyiydi. hem sıkılmyordum hemde yazdı gezip tozuyordum. şimdi ise hafta sonu bitecek diye korkuyorum. evde tek başımayım,sıkılıyorum. yakınımda tanıdığım da yok. akşama kadar patlıyorum . tv ve bilgisayar sadece... :hulya:

bizim düzen çok karışık... eşim her zaman işten sabah 4-5 arası gelir... film falan izler yatarız.işimiz varsa gündüz 1 de kalkarız yoksa 4 de kalkarız ben köpeğimizi gezdirim. gelirim kahvaltıyı hazırlarım yeriz o işine gider. akşam üstü 5 den sabah 5 e kadar... seç beğen al ne yaparsan yap yani... hava kararmış oluyopr evden çıkamıyorum. biraz ortalığı silip süpürüp köpeklerle ilgilenirim sonra uzun süre pcdeyim...
arada bir net kesilirse ütü yapar biraz daha derin temizliğe girişirim. o kadr.
gece 11 den sonrada elektirk süpürgesi açılmıyo o yüzden işler genelde kalıyor. habire siliyorum ortalığı...

sabah kalkarım önce bilgisayarı açarım kk girerim.biraz oturur kahvaltımı yaparım sonra tv seyrederim veeee bütün gün netteyim ölesine işte

Bi sure evden calisiyordum, sanki benim rutinimi yazmissin gibi geldi kaydirigubbakcemile3

Daha yataktan kalkmadan yattigim yerden telefondan maillerime bakardim. Bi yandan kahvalti, bi yandan calisma planimi yapardim o gun icin. Netten arastirma yaptiktan sonra, evi supurur silerdim. Bi daha oturur yazimi yetistirmeye calisirdim. Yaziyi bitirip gonderdikten sonra, aman saat kac olmus diye kalkip yemek islerine girisirdim, alisveris yapilacaksa cikar yapardim. Bi yandan corbayi karistirip, bi yandan da maillerime cevap gelmismi diye bi gozumun ucuyla laptopu keserdim..

Benim esimde saat 20.30 gibi gelir, bende saat 20.15 te yatak odasina kosar ustumu basimi duzeltirdim.. Iyiice salmis kendini demesin diye :kedi:
Yemegi yedikten sonra adamla iki cift laf edelim demeye kalmaz, gozlerim yavas yavas kapanirdi yorgunluktan :1no2:

Saka maka, biz kadinlar gercekten iki isi birden yapabiliyoruz. Erkeklerde bu ozellik cok az rastlaniyor.

Son düzenleme:
Benimde eşimin işi bir gün var bir gün yok.sabah kalkarım kahvaltı hazırlar eşimi yollarım işe.Sonra mutfağı toplar yemek yapılcaksa hemen yapmaya girişirim iyi vallla yemeği erken yapınca.sonra işlere dalıyorum ee acıkınca orta yemek olmuyo kırılıyorum açlıktann:))) en iyisimi erkne yapmak.sonra çamaşırları makineye koy balkonu yıka.yatağı topla..temizlikde yapayım dersem kaldım evde bütün gün.Bazen sadece yatağmı ve mutafağı toplar çıkarım.Çarşıya iner ordan da anneme çıkarım yada kayınvalideme eşimde iş çıkışı gelir .Şimdilik rahatım yerinde şükürler olsun.Birde sabunluk( lif ) örüyorum ve arkadaş ortamlarında da Sev Pazarlamanın ürünlerini satıyorum vakit geçiyor ya .sıkılmıyorum.

göbek büyütüyorum bu aralar..
evimi dağıtmadığım için rahatım
haftada 2 gün ev süpürürüm.
sonra yürüyüş yemek akşam olur
aralarda da k.k.deyim...

ayy bende bütün gün kızımla uğraşıyorum ama genede canım çok sıkılıyo ruhum daralıyo gibime geliyo burda kimsem yok ne bi arkadaş ne bi akraba kimseyle oturup dertleşemiyorum gördüyüm tek kişi kayınvalidem e tabi eşim

Biz ne güne duruyoruz
Sen anlat biz dinleriz rahat ol

Ben önceden işteydim o kada monotn değildim iki haftadır işi bıraktım çalışmıyorum. Sabah eşimi işe gönderir, yine yatarım.9.30-10.00 gibi kalkar kahvaltımı yaparım çok erken kahvaltı edemem çünkü.. Sonra önce muttağı toparlar, eğer gerek varsa dolaplarımı silerim. Ortalığı süpürür, yerleri silerim zaten iki kişiyiz hergünde yapmıyorum. Sonra yemek düşünmeye başlarım yemeği ocağa koayım hatta eğer yemek kafamda hazırsa evişine başlamadan yaparım evişi yaparken pişer. Sonra maşşallah kayınvalşdem artık evdeyim diye bırakmaz ya bize geliyor ya sinemaya gidiyoruz bu arada öleydi yanii. Ama evdeysem tv izler, kitap okur, nete girerim. Eşimin işten sonra kursu var geç geliyor. Ben ona ayrıcs yemek koyuyorum kendim yiyorum. Bazen çarşıya çıkıyorum, vitrinlere bakıyorum. Akşam eşimle tv yada dvd den film izlerriz ve gün biter. Ha birde hafatda birgün kursum var iki saat ona gider gelirim işte böyle..Evde de olsam, çocuğum olmasada günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum..

Sabah kalkar oğluun kahvaltısını yaptırırım.daha sonra bulaşık yıkar yemek yaparım arada bir oğluma atıştırmalık bir şeyler koyarım önüne sonra tekrar işe dönerim o an ne gerekiyorsa ya çamaşır ya da ütü yaparım.Evimde temizlik yapmam tam bir fiyasko zaten yerleri süpürürüm oğlum rahat bırakmaz süpürge delisi alır süpürmeye kalkar.Yerleri silerim koşar gelir yanıma ve ayağı kayar popo üstü düşer sonra vicdan azabı çeker kendime kızarım.sonra 1 saat oğlumun öğle uykusu o arada kk ya bakarım.uyanınca tekrar yemeğini yediririm.akşam oluncada babası işten gelice oğlumu emanet eder dersaneye kaçarım.Eve geldikten sonra onlar uyuyunca gece ders çalışırım.

sabah 7,30 kalkarım eşimin geceliklerini katlarım kızımı kaldırırım saçını yaparım formasını giydiririm sonra kahvaltısını yapar yegenim aynı yaştalar ikisini bir okula getiririm sonra eve gelir bazen kahvaltı yapar bazende yapmam sonra kaynanama çıkarım orada 1 saat durduktan sonra aşagıya iner hem okula hem eşime ögle yemegi hazırlar bir yandan temizlik yaparım eşim yemegini masaya koyar okula yemek götürür hem kızımı hem yegenimi doyururum sonra eve gelir yine kaynanama çıkarım 1,5 saat sonra abimin eşiyle okula gideriz eve gelince kaynanama çıkar yemek yer derslerimizi yapar akşamleyin eşim birlikte yukarıda kaynanamda biraz oturur aşagıya evimize ineriz gerisi malum akşam yemegi biraz tv ve yatış biraz uzun oldu benide böyle koşturmaca

yahu nasıl sıkılıyorsunuz anlamıyprum.ben de 10 aydır falan çalışmıyorum,evdeyim ama sıkılmaya hiç vaktim olmuyor.üstelik ortada çocuk da yok,hamileyim.aksi gibi yine de bir çok şeye vakit bulamıyorum.benim öyle çok rutinim yoktur hergün aynı şekilde aynı şeyleri yapmam.mesela bazen günlerce temizlik yaparım.bazen 3-5 gün elimi bir şeye vurmam.ailem burada onlar gelir,biz onlara gideriz,aynı şekilde kayınvalidemlere.yalnız eşimin çalışma saatlerinden dolayı çoğunlukla evde belki ondan sıkılmıyorum.
evi temziliyorum,yemek yapıyorum,aileden birileriyle görüşüyorum,belki bir arkadaşla telefonlaşıyorum,evin bir tadilatı oluyor ya da süslemesiyle uğraşıyorum.eşimle ilgileniyorum.gün bitiyor bir şey anlamıyorum.
yapmak isteyipte yapamadıklarım:kitap okumak,arkadaşlarımla görüşmek,aile fertleriyle daha sık görüşmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…