Ev için keşke almasaydım dediğiniz alet ve ürünler ?

Onlar büyü filan yapıyo olabilirler ya beğenilsin diye. Tanıtımdan boş çıkan görmedim. 🤣
ben 11 yasindaydim ilk ihlas sulu supurgeyi aldigimizda. 15 sene sapasaglam kullandik yine de bozulmadi. sonra annem yenisine heves etti eskiyi koye gönderip yenisini aldik, hala sapasaglam, bir yirmi sene daha kullanir.
ha ben alir miyim? asla almam. tam amele isi. sirf o makinayi kurmak zaten zahmetli. kocaman makina damacana ağırlığında falan sanirim, kaldir indir problem. her seferinde mandalindan ac supurgeyi, yeni su koy problem, sonra onu duzgun hizala, makinayi kapat, temizlige basla, zaten yoruluyorsun. bir de birkac odada bir su degistiriyorsun. tekrar supurgeyi mandalindan ac, pis suyu bosalt, biriken tonla siyah igrenc pisligi cope at, yine doldur yine duzgun hizala kapat, devam et. temizlik bitince ayni islemleri tekrar et, esek gibi agir makinayi yerine kaldir ve icinde hala siyah siyah minik pislikler kalan lavabonu temizle.
çile resmen.
temizligi on numara, çekişi vakum gibi, sapasaglam ama cok zahmetli

Ben biraz yaşlı olduğum için actifry vardı zamanında. Sadece kızartma için kullanıyorum ama olmasa da olurdu yani hayatımda. Onun dışında evim çok sade. Hatta bazen ek bir şeylere ihtiyacım oluyor. Alışveriş yaparken en gereklileri alıp sonrasını ihtiyaca göre alırsanız daha iyi olur

ben 11 yasindaydim ilk ihlas sulu supurgeyi aldigimizda. 15 sene sapasaglam kullandik yine de bozulmadi. sonra annem yenisine heves etti eskiyi koye gönderip yenisini aldik, hala sapasaglam, bir yirmi sene daha kullanir.
ha ben alir miyim? asla almam. tam amele isi. sirf o makinayi zaten kurmak zahmetli. kocaman makina damacana ağırlığında falan sanirim, kaldir indir problem. her seferinde mandalindan ac supurgeyi yeni su koy problem, sonra onu duzgun hizala, makinayi kapat, temizlige basla, zaten yoruluyorsun. bir de birkac odada bir su degistiriyorsun. tekrar supurgeyi mandalindan ac, pis suyu bosalt, biriken tonla siyah igrenc pisligi cope at, yine doldur yine duzgun hizala kapat, devam et. temizlik bitince ayni islemleri tekrar et, esek gibi agir makinayi yerine kaldir ve icinde hala siyah siyah minik pislikler kalan lavabonu temizle.
çile resmen.
temizligi on numara, çekişi vakum gibi, sapasaglam ama cok zahmetli
Bizim yurtta boyum kadar karcher vardı o bile daha pratikti. 🤣

Ev için her şey lazım olur kullanılır diye alınıyor ama daha sonra çok kalabalık hoş olmayan görüntüler oluyor minimalden uzak oluyor , sizin alıpta pişman olduğunuz neler vardı ? Gerçekten gereksiz paramda çöp oldu dediğiniz ? 🤔
Kocam shhshss

Ben biraz yaşlı olduğum için actifry vardı zamanında. Sadece kızartma için kullanıyorum ama olmasa da olurdu yani hayatımda. Onun dışında evim çok sade. Hatta bazen ek bir şeylere ihtiyacım oluyor. Alışveriş yaparken en gereklileri alıp sonrasını ihtiyaca göre alırsanız daha iyi olur
Ben de granit kaplama bi tepsi var artik tam adı neyse ona atıyorum ne kızaracaksa çok az zeytinyağı hop fırın senin makineyle yapılmış gibi oluyo.

Bizim yurtta boyum kadar karcher vardı o bile daha pratikti. 🤣
yok bu tamamen amele isi.
gercekten harika - baska supurgeler bana girgir gibi geliyor bu ihlastan sonra. ama evi temizlemeye usendikten sonra ne yapayim oyle harika supurgeyi. resmen amelelik.
eve seker dökülüyor en basiti. normal supurge olsa cek kurtul bir dakikani almaz..ama bizim nazlinin zaten hazirligi dakikalar suruyor. birkac seker parcasi icin kaldir indir su doldur hizala kapat (ki nefret ediyorum dogru ayari bulana kadar cevirip duruyorum) uc gram sekeri temizle sonra geri bosalt tekrar hizala kapat da kaldir.
sekerle yasarim, karinca dadanir daha iyi😅
bunu alanin bir tane de basit döküntü sacinti icin dik supurge almasi lazım.

Çekim gücü epey kuvvetli, sudan çıkan rengi gorseniz şok olursunuz en az20 yılı var süpürgemin,fakat günlük kullanmak için biraz ağır her gün açılıp süpürulmesi üşenenlere zor,bu arada bakımı da yapılıyor arıyorlar gelip alıp götürüp bakımını yapıp geri getiriyorlar (varsa eksik kırık ücretini söylüyorlar uygun gelirse yaptiriyorsunuz)

Ben alerjiliyim. O kadar tozdan arınmak gerçekten iyi bi şey değil ama. Yani alerji için bağışıklık da gelişmesi lazım gibi bir şey diyebilrim.
Kesinlikle, ben de oğlum için almıştım alerjik astımı vardı çok iyi geldi (o zamanlar evimin yer döşemesi halifleksti kalın olandan,malum yeni olduğu için tüyler oluyordu o aralar da oğlumun astım alerjisi olduğu netleşti bize de Kısmet oldu aldık hiç pişman olmadım

Kesinlikle, ben de oğlum için almıştım alerjik astımı vardı çok iyi geldi (o zamanlar evimin yer döşemesi halifleksti kalın olandan,malum yeni olduğu için tüyler oluyordu o aralar da oğlumun astım alerjisi olduğu netleşti bize de Kısmet oldu aldık hiç pişman olmadım
Yalnız ben tam tersini söylüyorum. Biraz maruziyet olmalı.

Ev için her şey lazım olur kullanılır diye alınıyor ama daha sonra çok kalabalık hoş olmayan görüntüler oluyor minimalden uzak oluyor , sizin alıpta pişman olduğunuz neler vardı ? Gerçekten gereksiz paramda çöp oldu dediğiniz ? 🤔

Evlilik yemek takimlari var ya yemek takimi tencere takimi vs paket seklinde.Asiri pismanim aldigima hem kullanmiyorum hem gereksiz yer kapliyor hem de yanindaki tencere tava asiri dandik..Bi de 12 kisilik takim😅
10 yillik evliyim nerdeyse, daha 4 kisiden fazla yemekli misafirim olmadi😅Oldugunda da pizza vs soyledim.Kendi yasantinizi dusunerek alisveris yapmanizi tavsiye ederim😅

Hayat düzeninize ve yoğunluğunuza göre değişebilecek bir liste bu.

ben de eşim de mesela tost makinesini çok kullanırız. Sabahları hemen tost sandiviç çok pratik oluyor ekmek kızartmak için de birebir. Hatta köfteleri bile tost makinemde yaptığım çoktur.
airfryer da eğer 2-3 kişiyseniz çok ideal, hemen patates at 2 sufle at, ekmek kızart, yemek ısıt, börek herhangi bir şey ısıt yine köfte yap çok pratik oluyor. Bütün fırını aç ısıt bekle zamandan ve elektrikten tasarruf oluyor.

Robot süpürgeye bi ara çok heves ettim ama hep sonra alırız daha iyi modeli çıkar bakarız diye erteledik iyi ki ertelemişiz diye düşünüyorum, olmaması bende hiçbir eksiklik yaratmadı. Ama bebekli evlerde çok daha ideal olduğunu düşünüyorum tabi çocuklar sürekli yerde ve emeklediği yürüdüğü için günlük aktif toz temizliği kişiyi de yormayacağı için iş görüyordur eminim.
smoothie makinasını da çok kullanırım mesela. ama eminim alıp kullanmayanlar da çoktur.

Bi kullanmayıp kenara attığım waffle makinasıdır, misafirden misafire o da keyfim yerindeyse çıkar ortaya 😁

Kettle yerine de çaycım var, hem kettle hem istiyosam çaycı olarak kullanıyorum. Eşim kettle almıştı başkasına verdik kullanmıyoruz diye mesela.

öncelik sizin ve eşinizin hayat düzeninizde neleri aktif kullandığınız olmalı, hayatınızı kolaylaştıracak şeylere öncelik vermek anlamlı olmalı elektronik aletlerde. 🌸

bence de ihtiyaclar kisiyle alakali.
erkek arkadaşımla olan evimde onun dikey supurgesi var mesela. o kadar pratik ki. hem küçücük bir evde yer kaplamiyor, cekyat altina sığıyor. hem hic ugrastirmiyor tum evi supurmek on dakikani almiyor. iki kişinin yaşadığı, küçük, kimsenin astim gibi bir problemi olmadigi evler icin bence makul.
airfrier mesela. onu aldigimdan beri eve medeniyet geldi. tabii 4 kisilik ailelerde almak bile mantiksiz. çünkü ici küçük. at 15 dakikaya cikar yenisini at 15 dakikaya cikar derken zaten yemekler sogur. ama iki kisi icin - ve evde fazla tavasi tenceresi olmayan insanlar icin, bizim gibi davlumbazi olmayan kizartma yapinca tüm cami cerceveyi açtığı halde evi kizartma kokan insanlar icin ideal.
balik mesela, her carsamba balik günümüz pazara geliyor çünkü. eskiden hem tüm ev balik kokardi, hem ilk part bitince kalan kismi tabaya koyardik. ilk piseni yerken mutfaga gidip gidip cevirir dururduk. oysa simdi koy airfriyere, asla koku yok. cevirme falan da yok. zaten iki kisilik balik sigiyor ama iki parti yapacağın yemekte bile sen ilkini yerken o kendi kendine orada isinir, tabagin bitince yersin yenisini.
mis gibi kolaylik. bir de mutfak cook küçük. bir karar verdik firin mi airfrier mi diye. bence kucuk evlerde biri varken ikincisi gereksiz cunku pasta keki haric birinin yapip otekinin yapamayacağı neredeyse hicbir sey yok. tercih yapip birini almak lazim.
bjz daha kucuk ve pratik diye airfriyeri sectik . yeni evlenen 2 kisilik bir cifte ben oneririm. kahvaltini da onda yaparsin (patates biber kizartmasi, ekmegin icine yumurta kirma, ekmek kizartmasi, bruscetta, simit, pişi, mucver) harika bir sey
yuzbin tencere tava almaya hic gerek yok:)

alinacak alinmayacaklara gelince. bence hicbir sey alma :) yani azicik idare edecek, mutlaka lazim olacak temel seyleri al. eve girince neye ihtiyacin varsa zaten siparis verirsin uc gune en gec kapinda:)

bizim evi cok seviyorum çünkü gereksiz hic bir sey yok (erkek arkadasimin lapa pilav yaptığı igrenc pilav makinasi hariç). ne lazimsa zaman icinde aldik evde sadece lazim olan seyler var. mesela yogurt yapmak icin gida termometresine ihtiyac hasil oldu, aldik. o artik gereksiz degil kullanilan bir eşya. o yuzden hic gaza gelip de gereksiz gereksiz seyler alma bence.
ablam yumurta pisirici almis mesela, cok övdü. kucuk de degil yer kaplayacak bir sey. "harika bir sey, istediğin kivami tutturuyorsun" diyordu. ama hic ihtiyacim olmadi çünkü erkek arkadasim zaten kac dakika beklerse kivami ne olacağını biliyor- dakika tutuyor. (zaten airfrierde de dakikasini bulduktan sonra istedigin kivamda haslama yumurtan oluyor) . yani birinin evinde cok ihtiyacı olan diger kisinin evinde dolabi boylayabilir. kettle de ayni sekilde. universitede kullanirdim ama bence gereksiz bir sey. tencerede de su bes dakikada kayniyor zaten altını acsan. kettlda da 3 dakikada kayniyor. iki dakika icin niye elektrik harcayayım bir de yer kaplasin. bana gore sacma. ama seveni ve kullanani cok.
tost makinasina da gereksiz diyen var mantikli diyen var. ekmek kizartma makinasi. bana göre gereksiz (evde vardi yillarca dolap bekledi kirk yilda bir kullanildi sonra da nereye gittiyse kayboldu) ama cocuklu cocuklu bjr kuzenim var. her gün kullaniyor ve cok memnun. aldigindan beri ekmek atmaz olmuslar.
hamur karistirma makinasi. bazi insanlar gerçekten cok hamurisi yaparlar, her bayram oncesi elde baklavayi acarlar, geleni gideni coktur, organikcidirler makarnayi bile evde yaparlar vs. oylelerine sart - harika bir makina. ama kirk yilda bir kullanacak olan insanlar icin cok gereksiz.
kati meyve sikacagi, kahve makinasi, çaycı, yogurt makinasi, popkorn makinasi, krep tavasi, elektrikli izgara, mutfak tartisi
gibi gibi gibi...
o yuzden diyorum hic gaza gelme alabildigin kadar az esya al. kimsenin onerisini dinleme. birinin her gun kullandigi kiminin dolabinda yilllarca bekler. en iyisi eve girdikten sonra kendi aliskanliklariniza göre bir seyler almak.

ha bir tek seyi onerebilirim kurutma makinasi. evin kucukse camasir makinali kurutma makinasi.
yikanan camasiri cikarip asmak sonra geri toplamak vs gereksiz bir cile. kurutma makinasyla camasir yikamak inanilmaz kolay oluyor. bir de cikardiktan sonra o sicagiyla elinle duzluyorsun ütülü gibi oluyor. bizim evde ütü yok mesela:) ben o eve temelli tasininca muhtemelen ihtiyacim olur alirim ama su an onsuz da yaşıyoruz.

Benim için robot süpürge, kurutma makinesi ve dik süpürge kesinlikle kurtarıcı. Uzatma takmam gerekiyordu önceden bir odamda priz dolap arkasında kalıyor cunku. Eziyet oluyordu benim için. Şimdi çok rahatladım sahsen…

Biz iki kişiyiz. Bebikle 3 ama onu saymıyorum o sütten 😄 ona rağmen gereksiz olan benim için airfryer. Uzun süre kullanmayınca kaldırdım bile

Yemek takımları diyenler olmuş mesela. Ben 20-25 kişiyi ramazanda bir arada çok çağırmışımdır. Tabi akrabaları yani

Bir de ben mesela hem çelik, hem granit hem de döküm olmak üzere 3 takım tencere takımı almıştım. Ne salakmışım diyorum 😄 şimdiki aklım olsa sadece tefalinkini alırdım. Yerden büyük tasarruf olurdu

Hamur yoğurma makinesi tercih meselesi. Ben sık kullanıyorum. Onda en büyük artım aynı zamanda kıyma çekme başlığı olanlardan almış olmam sanırım. Bütün hayvan olarak alıp çok kullandım. Etrafımdaki insanlar da kurban etleri için falan bile gelip kullandılar. Çok kullanışlı oldu benim için

Büyük hazneli mutfak raporu almıştım. Hiç kullanmadım. Onu gereksiz diyebilirim benim için

Back
X