Dediğim gibi kendisi çocuk değil bebek hiç değil. Terliyorsa kalkar üstünü değişir. Bu çok bireysel bişey. Ben yapmam. Kv evinde de görümce varsa (ki var) o evin kızı o. Anasına yardım etsin. Elimi bişeye sürmem.
Ee yapıyormuş birşeyler zaten .çalışmıyorsan ve o da yorgun geliyorsa fazlasını beklemek yanlış olur. Hee rahat bir işi varsa birşey diyemem ,o sizin aranızda. Yalniz yeni evlisiniz ,sürekli memnuniyetsizlik olursa çatışmalar erken başlar .
Öyle bir düşüncesi varsa bunu konuşarak en başından çözebilirsin. Şikâyet eder gibi değil amaBilmiyorum ben eşimin sadece benim görevimmiş gibi görmesini ilerde buna alışmasını engellemek istiyorum
Daha cicim aylarınız şimdi surat yapınca gelir mucuk mucuk yapıp gönlünü alırda, ilerde hiçbirşey yapmaz emin ol .
Eşin sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davranmalısın. Ben eşime bebek gibi bakarsam o da bana öyle bakar. Misal ben kendime bir şey alırken ona da getiririm, o da aynı şekilde. Bu bizim için hiçbir zaman yük olmadı üstelik. Hesabını yapmadık yani. Bulaşık makinesi yerleştirirken hemen gelir makinedekileri bana verir misal. Yani ufak tefek şeylerler çok rahatlatır beni. O yüzden onu da yapsın bunu da yapsın demem. Ama bu eşimi bildiğim için böyle. Höt höt bir adam olsaydı boşanırdkm herhalde. Çünkü kimsenin hizmetçisi değilim, kimseye de hizmet edemem. Hizmet bekleyen gitsin hizmetçi tutsun bi zahmet.
Bence bunlar karşılıklı hoşgörü ile olan şeyler. O yüzden rahatsız olduğunuz konuları iyice düşünüp konuşmayı deneyin. Nasıl alıştırırsanız öyle gider çünkü. Ayrıca çalışmıyorsanız da iş yükü genelde sizde olur, normali odur çünkü.
Valla benim de eşim sağ olsun istersem her şeyi yapar ama istersem. Kendi kendine demez ki dur bunu ben hallediyim.Arkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.
Konuştum senin görevin ama ben her şekilde yardım ederim diyor.Öyle bir düşüncesi varsa bunu konuşarak en başından çözebilirsin. Şikâyet eder gibi değil ama
E işte herkes kendi ailesinde gördüğünü yapıyor, normal kabul ediyor. Bana kalırsa erkekler de gayet sofra kaldırır, kaldırmalı. Hele beni dürtüyorsa kalk diye gebertirim. Yani sizin konunuz genel hatlarıyla ev işinin kadınlara ait görülmesi olduğu için söyledim bunu. Siz de ailemde böyle diye sofra kaldırma işini kadına atfetmişsiniz mesela. Eşiniz de böyle gördüyse normal kabul eder. Herkesin değişmesi lazım kadın işi görülmemesi için.Ben gelin olarak demek istemiştim.Çünkü benim kendi ailemde de bayanlar yemeği kaldırır masayı siler.O yüzden alışkınım kvde eşimin masayı silmemesi yemeği kaldırmamasını yadırgamıyorum
Zaten başlığa yazdığınızı kabul ediyorsunuz. O zaman sorununuz ne? Niye böyle konu açıp dert yanıyormuş gibi yazıyorsunuz?Ben gelin olarak demek istemiştim.Çünkü benim kendi ailemde de bayanlar yemeği kaldırır masayı siler.O yüzden alışkınım kvde eşimin masayı silmemesi yemeği kaldırmamasını yadırgamıyorum
Bana yardımcı geliyor o yüzden temizlik ve ütü yapmıyoruzMesela sizin eşiniz neler yapar?
Zaten başlığa yazdığınızı kabul ediyorsunuz. O zaman sorununuz ne? Niye böyle konu açıp dert yanıyormuş gibi yazıyorsunuz?
Hiç bir şeyi tek başıma yapmam. Ev işleri kadının görevi değildir. İki kişi yaşıyorsak iki kişi yaparız işleri. Temizlik, çamaşır, yemek, dağınık toplamak herşey iş bölümüyle olur.
Ne kadar yanlış bir düşünce. O zaman maaşından bir kuruş faydalanmasın eşin. Tüm ihtiyaçlarını da o karşılasın. Senin görevin ama arada yardım ederim de. Düşüncelere bak yahu. Yıl olmuş 2018. Valla kkda en sinirlendiğim konu bu.Konuştum senin görevin ama ben her şekilde yardım ederim diyor.
Görev gibi değil de , o çalışıyorsa sen de ev işinin büyük kısmını halledersin ,o da gelince yapabildiği kadarıyla yardım eder . Çalışan adama evi süpür-sil, camları temizle diyemezsin .ancak haftasonu yardım edebilir bunun için. Bence boşa germe ortamı . Adam zaten işten kacmiyormusKonuştum senin görevin ama ben her şekilde yardım ederim diyor.
Ataerkil toplum düzeninde böyle. Biz de böyle büyüdük öğrendik çünkü eskiden kadınlar çalışmaz ve dışarıdaki işleri de halledemezdi.Konuştum senin görevin ama ben her şekilde yardım ederim diyor.
E işte herkes kendi ailesinde gördüğünü yapıyor, normal kabul ediyor. Bana kalırsa erkekler de gayet sofra kaldırır, kaldırmalı. Hele beni dürtüyorsa kalk diye gebertirim. Yani sizin konunuz genel hatlarıyla ev işinin kadınlara ait görülmesi olduğu için söyledim bunu. Siz de ailemde böyle diye sofra kaldırma işini kadına atfetmişsiniz mesela. Eşiniz de böyle gördüyse normal kabul eder. Herkesin değişmesi lazım kadın işi görülmemesi için.
Niye farklı olsun? Oraya giderken size hizmetçilik skilleri mi yükleniyor? Kabul etmezseniz böyle yaşamazsınız.Arkadaşım kv nin evinde farklı kendi evimde farklı.Kendi evimde eşimle yapmak isterim.Tamam sizde öyleyse ne güzel
valla birşey kırılsa , onun sağından ,solundan ,üstünden geçerler yinede kaldırmazlar senin kaldırmanı beklerlerO zaman da kendimi yediğimle kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?