Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Hiç mi bir şey yapmazsınız?

Daha cicim aylarınız şimdi surat yapınca gelir mucuk mucuk yapıp gönlünü alırda, ilerde hiçbirşey yapmaz emin ol .

Bilmiyorum ben eşimin sadece benim görevimmiş gibi görmesini ilerde buna alışmasını engellemek istiyorum

Eşin sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davranmalısın. Ben eşime bebek gibi bakarsam o da bana öyle bakar. Misal ben kendime bir şey alırken ona da getiririm, o da aynı şekilde. Bu bizim için hiçbir zaman yük olmadı üstelik. Hesabını yapmadık yani. Bulaşık makinesi yerleştirirken hemen gelir makinedekileri bana verir misal. Yani ufak tefek şeylerler çok rahatlatır beni. O yüzden onu da yapsın bunu da yapsın demem. Ama bu eşimi bildiğim için böyle. Höt höt bir adam olsaydı boşanırdkm herhalde. Çünkü kimsenin hizmetçisi değilim, kimseye de hizmet edemem. Hizmet bekleyen gitsin hizmetçi tutsun bi zahmet.

Bence bunlar karşılıklı hoşgörü ile olan şeyler. O yüzden rahatsız olduğunuz konuları iyice düşünüp konuşmayı deneyin. Nasıl alıştırırsanız öyle gider çünkü. Ayrıca çalışmıyorsanız da iş yükü genelde sizde olur, normali odur çünkü.

Çalışıyorum.Eşim de bana o şekilde yardım ediyor sağ olsun.Ben benim görevim gibi görsün istemem sadece

Valla benim de eşim sağ olsun istersem her şeyi yapar ama istersem. Kendi kendine demez ki dur bunu ben hallediyim.
Ama ben erkeklere kızmıyorum onları böyle yapan kadınlar. Sadece anneleri değil bak eşler de var böyle havaya sokan erkekleri.
Kim nasıl becermişse bu sorumluluklar kadının üstüne yapışmış kalmış.
Eşim bana bu benim vazifemmiş gibi diretse eminim ki çoookk birbirimizi yerdik.

Ben gelin olarak demek istemiştim.Çünkü benim kendi ailemde de bayanlar yemeği kaldırır masayı siler.O yüzden alışkınım kvde eşimin masayı silmemesi yemeği kaldırmamasını yadırgamıyorum
E işte herkes kendi ailesinde gördüğünü yapıyor, normal kabul ediyor. Bana kalırsa erkekler de gayet sofra kaldırır, kaldırmalı. Hele beni dürtüyorsa kalk diye gebertirim. Yani sizin konunuz genel hatlarıyla ev işinin kadınlara ait görülmesi olduğu için söyledim bunu. Siz de ailemde böyle diye sofra kaldırma işini kadına atfetmişsiniz mesela. Eşiniz de böyle gördüyse normal kabul eder. Herkesin değişmesi lazım kadın işi görülmemesi için.

Ben gelin olarak demek istemiştim.Çünkü benim kendi ailemde de bayanlar yemeği kaldırır masayı siler.O yüzden alışkınım kvde eşimin masayı silmemesi yemeği kaldırmamasını yadırgamıyorum
Zaten başlığa yazdığınızı kabul ediyorsunuz. O zaman sorununuz ne? Niye böyle konu açıp dert yanıyormuş gibi yazıyorsunuz?
Hiç bir şeyi tek başıma yapmam. Ev işleri kadının görevi değildir. İki kişi yaşıyorsak iki kişi yaparız işleri. Temizlik, çamaşır, yemek, dağınık toplamak herşey iş bölümüyle olur.

Arkadaşım kv nin evinde farklı kendi evimde farklı.Kendi evimde eşimle yapmak isterim.Tamam sizde öyleyse ne güzel

Konuştum senin görevin ama ben her şekilde yardım ederim diyor.
Ne kadar yanlış bir düşünce. O zaman maaşından bir kuruş faydalanmasın eşin. Tüm ihtiyaçlarını da o karşılasın. Senin görevin ama arada yardım ederim de. Düşüncelere bak yahu. Yıl olmuş 2018. Valla kkda en sinirlendiğim konu bu.

Görev gibi değil de , o çalışıyorsa sen de ev işinin büyük kısmını halledersin ,o da gelince yapabildiği kadarıyla yardım eder . Çalışan adama evi süpür-sil, camları temizle diyemezsin .ancak haftasonu yardım edebilir bunun için. Bence boşa germe ortamı . Adam zaten işten kacmiyormus

Ataerkil toplum düzeninde böyle. Biz de böyle büyüdük öğrendik çünkü eskiden kadınlar çalışmaz ve dışarıdaki işleri de halledemezdi.
Artık kadınlar da calısıyor kazanıyor ayrıca evin dışındaki tüm yükümlülükleri de yerine getirebiliyor.
Yalnız yine ev işleri kadının görevi kalabalık aile toplantılarında erkekler hazır sofraya oturup sonra caylarını alıp salona kurulurken ortamdaki kadınlar sureklı calısıyor.
Sistemin mağduru biziz biz eleştirel bakıyoruz, hakkımız yeniyor diyoruz.
Erkekler için bu elbette sorun degıl eger azıcık katkı sağlarlarsa bunun bızım ıcın bulunmaz bir nimet oldugunu dusunuyorlar.

Yani büyükler varken kalk sen yap diyemem eşime beni ayıplarlar
Sizi kalk diye dürtseydi ne derdiniz?

Daha yolun çok başındasın.
en başından yaparsa devam eder..
çocuklarda olunca hem çocuklar hem ev çalışana çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…