- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
Jahahahhhh erkek milleti işte, her moku kadın milletine atarlar.Benimkinin de gecen ayak tabani agrimisti. Suclusu benmisim! Ya ben naptim dedigimde , bi izin gunum vardi onda da rahatca dinlenemedim ne pcde oyun oynadim ne uyuyabildim ,psikolojimi bozdun hadi gezelim diye diye.. ayagim da psikolojik olarak agridi belki de....Dedi.
evet gözlerine soka soka yapmalıyız.. yani başka türlü anlamıyorlarsa gözlerine sokacaksın arkadaşımArkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.
Ben de onu dürterim.Yani büyükler varken kalk sen yap diyemem eşime beni ayıplarlar
Sizi kalk diye dürtseydi ne derdiniz?
ay ne kafa kızsın sen ya çok güldürdün beni sorun tespiti yapabiliyorum çözüm üretemiyorum ki ben de sözünle. Allahta seni güldürsün inş. sinirliydim o geçti valla.sorun tespiti yapabiliyorum çözüm üretemiyorum ki ben de .
Yalnız su var sen calısıyorsun henuz bebek de yok ev işleri için yardımcı al baktın yemek de uzerıne yıkılıyor dısarıdan soyle.
Dunyaya bir kez geliyoruz reva mı calisan kadına evde her işi ustlen kv evinde hizmet gör çalış.
Yani bunun dısında esinin/ eşlerimizin zihniyeti degısmeyecek. Ben buna inanmıyorum.
Biz bır sekilde kendimiz ıcın standartlarımızı korumalıyız.
Konu sahibi de çalışıyor.Görev gibi değil de , o çalışıyorsa sen de ev işinin büyük kısmını halledersin ,o da gelince yapabildiği kadarıyla yardım eder . Çalışan adama evi süpür-sil, camları temizle diyemezsin .ancak haftasonu yardım edebilir bunun için. Bence boşa germe ortamı . Adam zaten işten kacmiyormus
bende cahilim hiç anlamıyorum ya gezmenin neresi kötü. evde napçan arkadaşım çık gez hizçmi canın sıkılmyor.Benimkinin de gecen ayak tabani agrimisti. Suclusu benmisim! Ya ben naptim dedigimde , bi izin gunum vardi onda da rahatca dinlenemedim ne pcde oyun oynadim ne uyuyabildim ,psikolojimi bozdun hadi gezelim diye diye.. ayagim da psikolojik olarak agridi belki de....Dedi.
He he kesin dizilerdeki filmlerdeki gibi olur...
Bi de round 2 var,bebek sonrasi hayat. Daha erkekler ordan sonra canavara bagliyolar bi cok konu acildi bununla alakali. Ben sanardim ki ayy 2ydik 3 olucaz mussmutlu bi evim olcak bebek sesiyle ohh diyordum. O ne ya. Bastigim yeri bilemedim bebek sonrasi. Yorgunluk uykusuzluk kan kaybi,surekli aglayan bi bebe,ve ona uzulen yetemeyen yetisemeyen sen,bi de halden anlamayan cocuga bakiyosan bak herkes cocuk bakiuo herkesin evi bizimki gibi mi diyen bi es... kafamda sac dolasigi yumagiyla gezdigimi bilirim bi donem 1ay boyunca.. tirnaklarimi kesemeyip disimi firxalayamayip..ic camasirimi degistirmeye vakit bulamadigim....
Erkeklere gore ne var. Ama anlamiyorlar.
Benim koca mutfaktan su bile almaz. Bildiğin tembel teneke.
Yine sizinki balkon yıkayıp salata yapıyormuş. Benim ki böyle birşey yapsa kıyamet alametleri bunlar derim
Benimkinin de gecen ayak tabani agrimisti. Suclusu benmisim! Ya ben naptim dedigimde , bi izin gunum vardi onda da rahatca dinlenemedim ne pcde oyun oynadim ne uyuyabildim ,psikolojimi bozdun hadi gezelim diye diye.. ayagim da psikolojik olarak agridi belki de....Dedi.
Hee o zaman başka, konu sahibi ne yapıyorsa eşi de onu yapmalı.Konu sahibi de çalışıyor.
Bosver oyle dusunsun ya . ne olck sanki problem etme sana yardim etsinde ne dusunurse dusunsn
evet gözlerine soka soka yapmalıyız.. yani başka türlü anlamıyorlarsa gözlerine sokacaksın arkadaşım
ben çalışıyorum, evi bir silsem süpürsem dünyaları kurtarmışım gibi anlatırım eşim işten gelince :)
eşim zaten kesinlikle elinden geleni yapan bir erkektir, 4 yıllık evliyim her akşam çöpleri toplar çıkarır, alışverişi o yapar, sofrayı kurar ve toplar, kendi iş elbiselerini kendi yıkar ve asar, haftasonu evdeyse temizlik ortak yapılır güçlü kuvvetli kollarıyla süpürür evi :) , ha yok o işteyse ben tek başıma temizlik yaptıysam dışarı yemeğe götürür yoruldun der yemek yatırmaz, panjurlar ve balkonların yıkanması ona aittir, başlamışken camları da siliverir:), asla kahvaltı beklemez iş günlerinde, hep çok yorma kendini der durur..annesine veya kardeşine gittiğimde bana kalk hizmet et demez hatta nişanlıyken (kodlarımıza işlenmiş ya bu yeni gelinlik) kalkıp hizmet ederdim görümcelerim otururken, eşimde bana bir daha onlar otururken sen hizmet etmiceksin dedi o gün bugündür onlar oturursa bende otururum yada yardımlaşarak yapılır, yani kısaca türünün en iyi örneğidir eşim ama o bile "çalışmasan hiçbişey yapmam" der bazen, çamaşırları makina yıkıyo, bulaşıkları makina yıkıyo eskiden yaşasanız ne yapacaktınız der, bu erkekler böyle yaptığın işi gözüne sokacaksın, çok yoruldum diyeceksin, hem ev hem iş beni bitirdi diyeceksin. varsa başka yolu olan bana anlatsın.
Masayı kurarım sadece. Tabak çatal kaşık falan. Salatayı koyarım bideHiç mi bir şey yapmazsınız?
Masayı kurarım sadece. Tabak çatal kaşık falan. Salatayı koyarım bideay ben orda misafirim şekerim. Yemeği salatayı ben yapacaksam onlar bana gelsin
hadi bi neyse boyle yetistik, bir cok seyi yine yapcaz ölene kadar da, kız cocuklari olan arkadaslar luften kizinizi hic kimseye hizmet edecek sekilde yetistirmeyin, kim olursa olsun, evde herkes yasiyor işler bir kisiye ait degil.ben 6 yasinda olan kizima bu kulturu yerlestiriyorum yavas yavas.tabiki o yatsin herkes ona hizmet etsin degil isler paylasilir onun da gorevi var.
gecenlerde bana en cok isi sen yapiyorsun anne kiz oldugun icin mi dedi, hayir baban disarda daha uzun sure calistigi icin dedim.
benim kizim kv nin onun oglunun yedi sulalesinin hizmetciligini yapmayacak. herkes haddini ve gorevini bilsin.
Ben de onu dürterim.Ya benim ailemde kadını erkeği yoktur servis yapmanın, sofra kaldırmanın o yüzden ayıplanacak bir şey göremiyorum ben. Ama her ailenin yapısı farklı tabi. Bizim evde misafirliğe gelip çay koyan eniştem var benim. Bizde normal. Eşini dürtse garip gelirdi. Kendi annesinin evinde de oturup kadınlardan hizmet beklemez. Babam da öyle, nişanlım da öyle gibi şimdilik bakalım bozulmazsa evlenince.
Esim temizlik de bana yardim ederdi artik etmiyor arada cani isterse ediyo
Eline saglik dememi bekler hep bazen demem basima kalkar temizliyomus da bi eline saglik mi diyomusum
Yaw sonra dusundum ben de temizliyorum ama kendisi bana eline saglik demiyoo
Benim nikahima mi kiyildi temizlik yapmak hani ben mecburum yapmaya onunki de bana lutuf..
Demez oldum sonra
Erkeklere gore biz hicmetciyiz
Sonra da yapiyosan evine yapiyon falan filan amaaan uzar gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?