Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Jahahahhhh erkek milleti işte, her moku kadın milletine atarlar.

evet gözlerine soka soka yapmalıyız.. yani başka türlü anlamıyorlarsa gözlerine sokacaksın arkadaşım
ben çalışıyorum, evi bir silsem süpürsem dünyaları kurtarmışım gibi anlatırım eşim işten gelince :)
eşim zaten kesinlikle elinden geleni yapan bir erkektir, 4 yıllık evliyim her akşam çöpleri toplar çıkarır, alışverişi o yapar, sofrayı kurar ve toplar, kendi iş elbiselerini kendi yıkar ve asar, haftasonu evdeyse temizlik ortak yapılır güçlü kuvvetli kollarıyla süpürür evi :) , ha yok o işteyse ben tek başıma temizlik yaptıysam dışarı yemeğe götürür yoruldun der yemek yatırmaz, panjurlar ve balkonların yıkanması ona aittir, başlamışken camları da siliverir:), asla kahvaltı beklemez iş günlerinde, hep çok yorma kendini der durur..annesine veya kardeşine gittiğimde bana kalk hizmet et demez hatta nişanlıyken (kodlarımıza işlenmiş ya bu yeni gelinlik) kalkıp hizmet ederdim görümcelerim otururken, eşimde bana bir daha onlar otururken sen hizmet etmiceksin dedi o gün bugündür onlar oturursa bende otururum yada yardımlaşarak yapılır, yani kısaca türünün en iyi örneğidir eşim ama o bile "çalışmasan hiçbişey yapmam" der bazen, çamaşırları makina yıkıyo, bulaşıkları makina yıkıyo eskiden yaşasanız ne yapacaktınız der, bu erkekler böyle yaptığın işi gözüne sokacaksın, çok yoruldum diyeceksin, hem ev hem iş beni bitirdi diyeceksin. varsa başka yolu olan bana anlatsın.

Yani büyükler varken kalk sen yap diyemem eşime beni ayıplarlar
Sizi kalk diye dürtseydi ne derdiniz?
Ben de onu dürterim. Ya benim ailemde kadını erkeği yoktur servis yapmanın, sofra kaldırmanın o yüzden ayıplanacak bir şey göremiyorum ben. Ama her ailenin yapısı farklı tabi. Bizim evde misafirliğe gelip çay koyan eniştem var benim. Bizde normal. Eşini dürtse garip gelirdi. Kendi annesinin evinde de oturup kadınlardan hizmet beklemez. Babam da öyle, nişanlım da öyle gibi şimdilik bakalım bozulmazsa evlenince.

Canim bende yeni evli sayılırım 1 sene olmadi. Yemek yapmayi cok severim,ama bazen tiksinti geliyor ya da o an malzeme olmuyor insanin yapasi gelmiyor.
Yerinde olsam bazi seylerle cok ugrasmam. Mesela haftada 1 yarim gun temizlikçi al evine. Ben oyle yapiyorum. Ustelik ben calismiyorum. Saglik sorunlarim var boyun fıtığı,kanal daralmasi boyun düzleşmesi vs. Mecburum yani fenalardayim
Herseyi ince dusunme
Bir aksamda meyve yemeyiversin
Hergun yemek yapma mesela ben sahsen hergun yapmiyorum. Hatta suan disaridan soylettik yine
Herseyi bilme
Bil ama bilme bu defa nasilsa halleder diye düşünüyorlar .
Bazen yorgun ol hasta ol
Tabiki gittigin yerde misafirlikte yardim edersin ama sana kasgoz yapmasi sinir bozucu geldi bana biraz annesine artislik tasliyor bence
Gorumceler zaten hep oturur.
Benimkide hep oturuyor
Yatagini toplamaz gillerden.

Inan bu hayat cook kisa sana kimse madalya takmayacak cok dert var bu hayatta ev islerine gelene kadar. Birak biraz rahat ol.
Perde asmak erkek isi zaten yani zor.
Ben sana kendimden ornek vereyim,esim yedigini kaldırır,balkonu yikar,bazen çamaşırları toplar,topla dedigimde bazen off yine is kitledin der.. yok oyle yagma home ofis calisiyor tabi yardim edicek bu boynumla kolumla zor duruyorum ayakta
Bak seninkide yardim ediyormus.
Biz beraber degistiririz nevresimi. Yapamiyorum yorgan agir geliyor boynumdan.
Misafir gelince servisi esim yapar mesela
Cok yardim eder Allah var bazen evi de süpürür ama bazen de söylenir
Bana cok cektirdi ama başlarda umursamadi sonralari boyun agrisindan sabah agladigimi gordu vicdana geldi herhalde
Zamanla düzelir erkeklerin bazisi tembel oluyor alıştırma onu öyle
Kopegimiz var
Anlaştık mesela sabah ben aksam yani gece o gezdiriyor
Ayaklarini yikiyor kuruluyor
Başlarda yine ben yapiyordum aksamda çıkaran bendim.
Zaten yiye yiye sisko oldu artik pizza mizzada yapmiyorum evde
Simdi boyle konustuguma da bakma az evel dantel utuledim haldir haldir örttüm sehpaya ben akillanmam

ay ne kafa kızsın sen ya çok güldürdün beni sorun tespiti yapabiliyorum çözüm üretemiyorum ki ben de sözünle. Allahta seni güldürsün inş. sinirliydim o geçti valla.

Konu sahibi de çalışıyor.

bende cahilim hiç anlamıyorum ya gezmenin neresi kötü. evde napçan arkadaşım çık gez hizçmi canın sıkılmyor.

Çocuk istiyorum diyip duruyor...yapamam offff

Benim koca mutfaktan su bile almaz. Bildiğin tembel teneke.

Yine sizinki balkon yıkayıp salata yapıyormuş. Benim ki böyle birşey yapsa kıyamet alametleri bunlar derim

Allah sabır versin bu daha başlangıç yarın bunları da bırakır.Çünkü anasının ve kendi bekar evinde her şeyi o yapıyordu.Ama ben bir şey göremedim.

AYYYYYY gülsem mi ağlasam mı bilemedim öffff valla şiştim
Annemin kıymetini daha iyi anlıyorum...

Canım senin eş müzelikmiş ya...tarihi esermiş...özellikle onlar otururken iş yapma demesi gözlerimi doldurdu...çok mutlu olurdum eşim beni böyle korusa

hadi bi neyse boyle yetistik, bir cok seyi yine yapcaz ölene kadar da, kız cocuklari olan arkadaslar luften kizinizi hic kimseye hizmet edecek sekilde yetistirmeyin, kim olursa olsun, evde herkes yasiyor işler bir kisiye ait degil.ben 6 yasinda olan kizima bu kulturu yerlestiriyorum yavas yavas.tabiki o yatsin herkes ona hizmet etsin degil isler paylasilir onun da gorevi var.
gecenlerde bana en cok isi sen yapiyorsun anne kiz oldugun icin mi dedi, hayir baban disarda daha uzun sure calistigi icin dedim.
benim kizim kv nin onun oglunun yedi sulalesinin hizmetciligini yapmayacak. herkes haddini ve gorevini bilsin.

Masayı kurarım sadece. Tabak çatal kaşık falan. Salatayı koyarım bide ay ben orda misafirim şekerim. Yemeği salatayı ben yapacaksam onlar bana gelsin

Ben de yapmıyorum da ama masaya taşıyorum bir de kaldırıyorum gerisini kv hallediyor.Görümce de sürekli ders çalışıyorum ayağında

Ben de öyle yetiştirildim annem babam ananem babaannem teyzemler elimi sıcak sudan soğuk suya sürdürmediler...ama karşı tarafta var bu gelenek maalesef...

Esim temizlik de bana yardim ederdi artik etmiyor arada cani isterse ediyo
Eline saglik dememi bekler hep bazen demem basima kalkar temizliyomus da bi eline saglik mi diyomusum
Yaw sonra dusundum ben de temizliyorum ama kendisi bana eline saglik demiyoo
Benim nikahima mi kiyildi temizlik yapmak hani ben mecburum yapmaya onunki de bana lutuf..
Demez oldum sonra
Erkeklere gore biz hicmetciyiz
Sonra da yapiyosan evine yapiyon falan filan amaaan uzar gider

Benim babam dedem falan da çay koyar ama karşı taraf ataerkil peh peh peh

Valla bela okuyasım geldi tutuyorum tövbe tövbe...erkek doğsaydım keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…