Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

ben çalışıyorum eşimle birçok şeyi ortak yapıyoruz ama ben çalışmasam yayar benden bekler herşeyi.

Evet ne yapıcaz

valla birşey kırılsa , onun sağından ,solundan ,üstünden geçerler yinede kaldırmazlar senin kaldırmanı beklerler
Annelerinin evinde öyle değilller ama bütün eziyetleri bize

Valla bilmiyorum ki herkes aynı değil

mesela kahvaltı hazırlamak ütü yapmak ki benden daha güzel ve daha çok yapar evi toplamak akşam yemeği yapmak sofrayı kaldırmak vs. ne aklına gelirse.

Amaaan benimki de lavabo tikanmisti gecen onu acti. Simdi her agzimi acmamda,sen bana saygi duymuyorsun isten eve gelip bi de lavabo actim utan bee, falan gibisinden konusuyor. Lavaboyu da mi ben acicam ya? Erkek isi iyi de o?
Sen de bana yaptigim her is icin saygi duy o zaman dedim. Bulasik camasir cocugun bakimi yemek hersey bende ve ev de anca bu kadar olabiliyo napiyim.,copun icinde oturmuyoruz ya..dedigimde de,yooo pekala coplukte oturuyoz falan dedi bi de gecen.. sanki boklu bezleri biriktiriuorum sanki copleri atmiyorum sanki camasirlari kurtlandiriyorum sanki ne bliyim wc banyo temizlemiyorum.. gibi konusmasi sinirlerimi bozdu. Daginigiz arkadas napiyim. 2yasina yaklasmis her haltta kendini yerlere atip bagiran cagiran ve alakasiz esyalari alip baska yerlere koyan bi kizimiz var.. oldugu kadar..yetisebildigim kadar.

eğer kadın ev hanımıysa erkek çalışıyorsa işlerin çoğunluğunu kadın yapmalı. erkek yardım etmeli tabiki. salata yapmak ya da tabağını kaldırmak gibi. ama kadında çalışıyorsa kesinlikle eşi yarı yarıya yardım etmeli. kadın ev geçindirmeye katkı sağlıyorsa erkekte evde katkı sağlamak zorunda.
kvye falan gidildiğinde gelin ya da görümce yapıyor erkek yapmıyor malesef. gelenek olmuş ve gelenekler kolay kolay değişmiyor

Öyle dedim ağırına gitti.Tamam sen bundan sonra harcamıyorsun para sende kalıyor ben yapıyorum her şeyi tamam mı dedi.Kabul edemedim

Kadın çalışmıyosa evet ev işi görevidir...Ama çalışıyosa o adam o kadının parasını yemeyi kabul ediyosa o işlere de ortak olacak.

Ben 1 haftadir eve 2 kere geldm kardesimn ynndaydim (dogum ypti) . dun gece eve geldim gitmeden once tum camasirlari utuledm herseyi yikadm evi temizledim dolaba bi kap yemek biraktim gittim. Geldgimde camasirlarn yarisi kirli ev pis seklde buldum. Gayette kalkip ortaligi toparlamabasladim amaevi pis biraktim. BUgun uyandik (esim calismiyorevde) cnm balkon cok kotu durumda sadce suprur msn ben yikayayim dedim snrada evi temizlicem dedim. Balkonu elleme yorgnsn bn halelderm sen iceriyle ilgilen dedi. Anladn mi soylenmeden yapilan ve tatlilikla istenilen yardim olumlu sonuc aliyor. Hicbi zaman senin gorevin bnm gorevm konusmasina girmedim . girmemeliyim de toplum olrk bazi seyler kadina yuklenmis yuzyillardir. Be biz iki triple bunu bitemeyiz. Amainaniyorum ki skinlikle istenilen seylerbi sklde yapiliyo onu farkettim.sen se biraz saha ilimli yani senn gorevn bnm gorevm muhabbetine girmeden ofrknda olmadsn yptirablrsn.

katılıyorum çok doğru nokta

Off evlilikten soğudum keşke evlenmeseydim diyorum..insan evlenince diziler filmler yüzünden kıymetimiz çok bilincek sanıyor

O ben demeden yapıyor zaten de yine de aklında var bir fikir onlar aslında benim görevim.Bilmiyorum nasıl kurtulcaz.Ama bundan sonra daha da fazla iş yaptırmaya çalışıcam

bişey söylimmi Allah gani gani sabır versin kardeşimin eşide öyle ayağına prinç yapışmış anneme senin kızın çok pis ayağıma prinç yapıştı diyor. yok böyle bir şey ya. zor böyle titiz ve tembel erkek.

Off evlilikten soğudum keşke evlenmeseydim diyorum..insan evlenince diziler filmler yüzünden kıymetimiz çok bilincek sanıyor
He he kesin dizilerdeki filmlerdeki gibi olur...
Bi de round 2 var,bebek sonrasi hayat. Daha erkekler ordan sonra canavara bagliyolar bi cok konu acildi bununla alakali. Ben sanardim ki ayy 2ydik 3 olucaz mussmutlu bi evim olcak bebek sesiyle ohh diyordum. O ne ya. Bastigim yeri bilemedim bebek sonrasi. Yorgunluk uykusuzluk kan kaybi,surekli aglayan bi bebe,ve ona uzulen yetemeyen yetisemeyen sen,bi de halden anlamayan cocuga bakiyosan bak herkes cocuk bakiuo herkesin evi bizimki gibi mi diyen bi es... kafamda sac dolasigi yumagiyla gezdigimi bilirim bi donem 1ay boyunca.. tirnaklarimi kesemeyip disimi firxalayamayip..ic camasirimi degistirmeye vakit bulamadigim....
Erkeklere gore ne var. Ama anlamiyorlar.

Evet ne yapıcaz
sorun tespiti yapabiliyorum çözüm üretemiyorum ki ben de .
Yalnız su var sen calısıyorsun henuz bebek de yok ev işleri için yardımcı al baktın yemek de uzerıne yıkılıyor dısarıdan soyle.
Dunyaya bir kez geliyoruz reva mı calisan kadına evde her işi ustlen kv evinde hizmet gör çalış.
Yani bunun dısında esinin/ eşlerimizin zihniyeti degısmeyecek. Ben buna inanmıyorum.
Biz bır sekilde kendimiz ıcın standartlarımızı korumalıyız.

Öyle dedim ağırına gitti.Tamam sen bundan sonra harcamıyorsun para sende kalıyor ben yapıyorum her şeyi tamam mı dedi.Kabul edemedim
Niye edemiyosun? Senin görevin hem içerde hem dışarda çalışacaksın, bn yardım ederim derken utanması gerekirdi. Valla bana ev işleri sorumlusu gibi davranırsa, bende ona atm muamelesi yaparım. Eski usul evlilik istiyorsa olayı eşitlemek lazım.

O ben demeden yapıyor zaten de yine de aklında var bir fikir onlar aslında benim görevim.Bilmiyorum nasıl kurtulcaz.Ama bundan sonra daha da fazla iş yaptırmaya çalışıcam
Bosver oyle dusunsun ya . ne olck sanki problem etme sana yardim etsinde ne dusunurse dusunsn

Benimkinin de gecen ayak tabani agrimisti. Suclusu benmisim! Ya ben naptim dedigimde , bi izin gunum vardi onda da rahatca dinlenemedim ne pcde oyun oynadim ne uyuyabildim ,psikolojimi bozdun hadi gezelim diye diye.. ayagim da psikolojik olarak agridi belki de....Dedi.

Benim koca mutfaktan su bile almaz. Bildiğin tembel teneke.

Yine sizinki balkon yıkayıp salata yapıyormuş. Benim ki böyle birşey yapsa kıyamet alametleri bunlar derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…