Ev işi, ev işi... Çok sıkıldım....

Sabah 6 da kalk, çocukları hazırla, doyur, eşini kaldır, kahvaltı sofrasını topla, saat 8 de işte olmak için yollara dökül, akşama kadar 1001 türlü insanla uğraş, akşam 6 da işten çık, çocukları almaya anneye git, havalar ısındı onları parka götür, eve gel, ortalığı topla, yemek hazırla, kavga eden çocukları ayırmaya çalış, bütün bu işleri en güç 8 e kadar bitir, yemek ye, sofrayı kaldır, çocukların derslerini yaptır, yatmaları için onları sakinleştir, yaklaşık 1 saat kavga etmelerini ayır ve zorlada olsa uyut, stres atmak için biraz bilgisayara takılayım de sonra bu saate kadar kal (yarın 6 da kalkacan be kadın git zıbar yat)
Ehhhhh hayata bak ne güzel aksiyon dolu, değişik bir şeye ihtiyaç varmı? Değişik bir şey varsa da acaba buna vakit var mı?
Kendi adıma cevaplıyorum, malesef yok.
Bu arada konu sahibi arkadaşım seni bıraktım kendime daldım kusuruma bakma.

Sabah 6 da kalk, çocukları hazırla, doyur, eşini kaldır, kahvaltı sofrasını topla, saat 8 de işte olmak için yollara dökül, akşama kadar 1001 türlü insanla uğraş, akşam 6 da işten çık, çocukları almaya anneye git, havalar ısındı onları parka götür, eve gel, ortalığı topla, yemek hazırla, kavga eden çocukları ayırmaya çalış, bütün bu işleri en güç 8 e kadar bitir, yemek ye, sofrayı kaldır, çocukların derslerini yaptır, yatmaları için onları sakinleştir, yaklaşık 1 saat kavga etmelerini ayır ve zorlada olsa uyut, stres atmak için biraz bilgisayara takılayım de sonra bu saate kadar kal (yarın 6 da kalkacan be kadın git zıbar yat)
Ehhhhh hayata bak ne güzel aksiyon dolu, değişik bir şeye ihtiyaç varmı? Değişik bir şey varsa da acaba buna vakit var mı?
Kendi adıma cevaplıyorum, malesef yok.
Bu arada konu sahibi arkadaşım seni bıraktım kendime daldım kusuruma bakma.

01:30'da yatıp 06:00'da kalkmak mı :1shok::1shok::1shok:
Ben 23:00'de yatıp sabah 07:30'da zor kalkıyorum :tomato::tomato:
Çocuk düşünmek için daha kırk fırın ekmek yemeliyim galiba cokacimcoook

of yaaaaaaaa.. ..
kelin ilacı olsa başına sürermiş :roflol: :roflol:
allahtan evli değilsin..

bir de benimki gibi tembel bir kocan olsaydı napardın.. kafamçokkarıştı
beyefendi günüz vardiyasında çalışırken akşam iş çıkış saatlerimiz aynı oluyo. işten gelirken beni de alıyor.
eve geliyoruz. kendisi koltuğa uzanıyor televizyonun kumandasını da alıyor .oooooh keyfi key..
zavallı ben de eve daha adımımı atmadan dış kapıdan başlıyoeum toplamaya, ayakkabıları düzelt, çocukalrın antreye gelişgüzel attıkları montlarını çantlarını topla as..
sonra mutfağa gir yemek yap hazırla, bir de beyefendinin (çabuk yaaaaaa nerde kaldı yemek açlıktan ölcem) lerini dinle.. (sanki akşama kadar biz çalışmadık.. hem de onun işi benimkinden okadar rahat ki.. ben de akşama kadar kafa patlatıyorum. )
bazen yemek tenceresini alıp kafasından aşağı boca edesim geliyo sinirimden...
kalkıp bitane bişeyin ucundan tutmaz..bu konudan şikayet edecek olsam (beceremiyorum elimden gelmiyor) deyip çekiliyo kenara.. 15 yıldır evliyim. bikere ondan mutfakla ilgili bişy istedim burnumdan getirdi. salatayı yaptım. hazır salatayı eve masaya göütrmesini rica ettim. eve girdim ki salatanın yarısı masaya dökülmüş. neymiş. elinden kaymış.
gel de sinir olma..

iş miş biyerde halldiliyor. dinlniyorsun geçiyor. ama insanın böyle enayi yerin konulk zoruna gidiyor zaten..

çocukalrın dersleri olur.. anneleri koşar.. bişe alınacaksa anneleri koşar..
anne kazanır, doyurur, kolkanat gerer, eeeeeee ..
babaya ne hacet..
baba ne için vardır..
anneyi sinir etmek onu, yok onu giydin yok bunu giydin, yok işten geç çıktın (sanki biz orda göbek atıyoruz, keyfimizden kalıyoruz) yok şu alma yok şuraya gitme demk içinmi var..

gel de boşama böylelerini..
sonra da neden ayrılıyosunuz derler...

haksızmıyım kızlar.... bir eş eğer hayatın yükünü seninle paylaşmıyorsa neden var ki... fisfisfis
İŞTE EVLILIKTEN KORKMA NEDENIM ISTE BUNLAR..
PEKI CANIM GECMISE DONUP BAKTIGINDA NEYAPARDIN BOYLE OLMAMASI İÇİN
ŞİMDİ ERKEK ARKADASIM HERSEYE YARDIM EDERIM DIYO YA OLMAZSAbenneyaptımkibenneyaptımkimirmirmirmir

senden beterim canım merak etme sen yine ev haricinde kafanı çıkartıosun dışarı ben ev çocuk yemek iş güç bi de eşim asker buhran geçiriyorum:delphin:

of yaaaaaaaa.. ..
allahtan evli değilsin..

beyefendi günüz vardiyasında çalışırken akşam iş çıkış saatlerimiz aynı oluyo. işten gelirken beni de alıyor.
eve geliyoruz. kendisi koltuğa uzanıyor televizyonun kumandasını da alıyor .oooooh keyfi key..
zavallı ben de eve daha adımımı atmadan dış kapıdan başlıyoeum toplamaya, ayakkabıları düzelt, çocukalrın antreye gelişgüzel attıkları montlarını çantlarını topla as..
sonra mutfağa gir yemek yap hazırla, bir de beyefendinin (çabuk yaaaaaa nerde kaldı yemek açlıktan ölcem) lerini dinle.. (sanki akşama kadar biz çalışmadık.. hem de onun işi benimkinden okadar rahat ki.. ben de akşama kadar kafa patlatıyorum. )
kalkıp bitane bişeyin ucundan tutmaz..bu konudan şikayet edecek olsam (beceremiyorum elimden gelmiyor) deyip çekiliyo kenara.. 15 yıldır evliyim. bikere ondan mutfakla ilgili bişy istedim burnumdan getirdi. salatayı yaptım. hazır salatayı eve masaya göütrmesini rica ettim. eve girdim ki salatanın yarısı masaya dökülmüş. neymiş. elinden kaymış.
gel de sinir olma..

iş miş biyerde halldiliyor. dinlniyorsun geçiyor. ama insanın böyle enayi yerin konulk zoruna gidiyor zaten..

babaya ne hacet..
baba ne için vardır..
anneyi sinir etmek onu, yok onu giydin yok bunu giydin, yok işten geç çıktın (sanki biz orda göbek atıyoruz, keyfimizden kalıyoruz) yok şu alma yok şuraya gitme demk içinmi var..

haksızmıyım kızlar.... bir eş eğer hayatın yükünü seninle paylaşmıyorsa neden var ki... fisfisfis

cnm sana kattiliorum bide hayat musterek derler yok valla ben mustereklik goremiorum sadece yatakta musterek oluolar nedense :1no2: bisiin ucundn tutmazlar bide sinir bozarlar baba adi baba cnm ne babasi $am babasi oluo -tatlicadiarzu- sadece senin esin icin konusmuorum sana katiliorum ne desen haklisin allah yardimiz olsun ne diyim cnm :Saruboceq:a.s.

:çok üzgünüm: bende aynen öyle her gün aynı şey, ev iş arası mekik dokuyoruz
hep aynı monotonluk, yaşadığım yer zaten ufak bir yer gezecek fazla bir yeri de yok :bbo:

canım paran varsa istediğin herşeyi yapabilirsin biraz da maddi imkansızlıktan kaynaklanıyor bu monotonluk arkadaşında dediği gibi adım atsan 50 lira :roflol: evde oturmayıp da ne yapacağız a.s.

başlığı okuyunca ev işi yapmaktan çok sıkıldın diye anladımkaydirigubbakcemile3
aynen bende bu dertten muzdaribim bişiler keşfetmek lazım kaydirigubbakcemile4

1 hafta ızın kullandım canım, ama canım cıktı. dınlenmek kadına haram sanırsam. ev işi hıç bıtıp tukenmez, kışlık kaldır, o bu şu derken öluyorum yorgunluktan.

ben haftanın 1 gunu yuzmeye gıdıyorum, inan ki o suya atladın mı butun stress gıdıyor. pamuk gıbı oluyosun tavsıye ederım.

Ben evdeyim,yaklaşık 5 yıl oldu...ama çalıştığım zamanları özlüyorum...çünkü en azından hayatın içindeydim...birilerine kızsamda,yorulsamda sonuçta bir aksiyon,akan bir enerji vardı:çok üzgünüm:(tabii o zamanlar şikayet ettiğim,evde kalmak istediğim zamanlarda oluyordu..oda biraz evcimen oluşumdan evi özlememden kaynaklanıyordu sanıyorum).....

ama son 2 senedir eskisi kadar enerjik değilim...yaş 41 oldu...gençlik yıllarında hiç can kıymeti bilmemenin tüm kötü sonuçlarını yaşıyorum...:çok üzgünüm:çok çabuk yoruluyorum...en ufak iş gözümde dağlar gibi büyüyor...omuzlarım,boynum ve dizlerimde kireçlenme var...biraz yorucu iş yapsam kollarımı ağrıdan kaldıramıyorum..parmaklarım dolma gibi şişiyor...dizlerim ağrıyor...:çok üzgünüm:ve vücudumun bu yeni hali ile uyum sağlayamıyorum...eski enerjik halimi özlüyorum...:çok üzgünüm:şimdi yaz temizliği yapmaya başlayacağım hiç halim yok...tüm bunlar beni depresif yapıyor...evdekilere sarıyorum...çünkü gönlüm istiyor,vücut gitmiyor...o zamanda canım bedenime sığmıyor:çok üzgünüm:hayatta en sevdiğim şey uzun yürüyüşler...ama dizlerimin yüzünden onu bile artık yapamıyorum....daha bugün kızkardeşimle anneme giderken konuşuyoruz onada dedim...şu aralar tek istediğim hatta takıldığım tek şey ve istediğim...yatıp,uyuyup,kalkıp...sadece istediğim ve zevk aldığım şeyleri yapmak...ev işi yaparak yorulup harcayacağım zamanı ve enerjiyi bedenimi esnetip açacak hafif spora ayırmak ve harcamak istiyorum...kendime biraz bakıp,son yıllarda aldığım birkaç kiloyu vermek istiyorum...bol bol kitap okumak ilgimi çeken konularda araştırma yapmak....sonra dışarı çıkıp yürüyüş yapmak,sonra eve gelip duş almak...yine kitap okumak,yine yatmak uyumak istiyorum....kısacası biraz kendime yönelip kendim için yaşamak istiyorum...çok sıkıldım her şeyden...ama yok yok yok:sm_confused:sorumluluklarım varbenneyaptımkiben bıraksam,onlar beni bırakmıyor....okula giden bir çocuk,çalışan bir eş,askerde bir oğlum ve günlük hayatın tüm gereksinimleri...yani bozdum oynamıyorum demek gibi bir şansım yok....

güzel kardeşim,seni anlıyorum...ama şu anda senin yerinde olmak çok isterdim...tek sorumluluğun kendin...işine git:zevk almaya bak...işten çık yürüyüş yap...yukarda bir arkadaşın dediği gibi gir bir parkta otur,çayını söyle sigara kullanıyorsan yak bir sigara..insanlara bak kendince içinden tahminler yürüt..hikayeler yazsengözlerimebaksanab...güvenilir tipte gördüğün yaşıtın hanımlarla veya yaşlı teyzelerle veya çocuklu hanımlarla muhabbet et...yada kalk bir sinemaya git...gir bir kitap evine kendini kasmadan,acele etmeden istediğin kadar kitapları incele (hayatta en zevk aldığım şeylerden biri,en mutlu olduğum zaman dilimi...resmen dünyayı unuturum o rafların arasında gezerken...helede beni heyecanlandıracak kitaplar buldu isem ve cebimde onları alacak yeterli miktar varsa...kendime bir ayakkabı için ayırdığım parayı bile,hiç düşünmeden oraya yatırırım:asigim:)...gir bir cd ciye...filmleri incele güzel bir iki film al...gel evine duşunu al...yarınki gün için hazırlıklarını yap (giyeceğin kıyafet,takacağın takı vs vs)hafif bir akşam yemeği...tak cd ni,al kuru yemişini meyveni..filmi seyret..gir yatağına al kitabını oku ve rahat bir uykuya geç...kaydirigubbakcemile5sen sağ ben selamet...ah ahhh ne güzel olur:dance:...tabii bunlar bir örnek sen bunları kendi zevklerine göre çok şekillendirebilirsin....demek istediğim bunlar evlenip,istesende istemesende gireceğin sorumluluklar altında ezilmeden,kendin için yaşayabileceğin sana hediye zamanlar...bunlar çok kıymetli zamanlar....çünkü birçok kişinin "öffff bunlarda neki" diyebileceği bu eylemler,gün gelince öylesine bir lüks oluyorki...insan bu fırsatların elinde olduğu zamanları değerlendiremediği için kafasını duvarlara vurası geliyor...

hiç sıkılma,bunalma elindeki şu güzel günlerin doya doya tadını çıkar...dizlerin taşırken yürü,gez...zamanın varken oku,izle...yiyebilecekken ye,iç...kısaca hayatı ıskalama,tam içinde,deyim yerinde ise göbeğinde ol,yaşa...yaşa :dance::dance:kaydirigubbakcemile2alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

kızlar aranızda bnim gibi olan varmı eve gel işe git ev iş ev iş.... başka bişe yok çok sıkıldım bu durumdan.alternatif,beni kendime getirecek birşeyler yapmalıyım.. ama ne?
fikri olan var mı? benim durumumda olanlar neler yapabiliriz?

bence bir spor faliyetinde bulunabilirsin mesela plates seni hem ruhen hemde fiziken iyi hissettirecek bir spor (tavsiyelere göre ) haftada bir kaç gün gidebilirsin sadece nacizade bir fikir arkadaşımhihoyyyt

ahah ilahi kız hepimiz böleyiz...arada yaptığın kendini mutlu edecek minik kaçamakların olmalı hayatta...yoksa hayat sıkıcı gelir...zevkine göre bir şeylerle uğraş..arkadaşlarınla buluş hafta sonları,iş çıkışlarında takılın yemeğe gidin,simit al eline vitrin gez benim gibi salak salak...daha ne diim kuzum...action arıon sen anladım...hihihi...kendine zaman ayır..kaydirigubbakcemile4

ahah ilahi kız hepimiz böleyiz...arada yaptığın kendini mutlu edecek minik kaçamakların olmalı hayatta...yoksa hayat sıkıcı gelir...zevkine göre bir şeylerle uğraş..arkadaşlarınla buluş hafta sonları,iş çıkışlarında takılın yemeğe gidin,simit al eline vitrin gez benim gibi salak salak...daha ne diim kuzum...action arıon sen anladım...hihihi...kendine zaman ayır..kaydirigubbakcemile4
aynen sana katiliorum sekerimm ben kizimi alip koyarim pusete gezeriz tum magazalari parklari felanopuyorumnanaktan yani bence insan yapcak bisi yok diolar ya cok yaniliolar illaki gidip paralar verip sporsalon felan yazil bence sacma cik sokaga parka hem sikilmazsin hem yuruyus spor olurr bedavadann komsularini dostalrini davet et ye ic gul hahahha kaydirigubbakcemile3 illaki eglenmek icin para gerekmez

Şekerler, ben evliyim işimi kaybetim yılbaşında bi kaç ay önce de şehir değiştidim... şimdi küçük bir kasabada (dalyan-muğla) işsiz güçsüz yaşıyorum... ama kendime yapacak şeyler buluyorum zaman nasıl geçiyor anlamıyorum... oturduğumuz yer üç villalık bir site, havuzu var diğer komşular burda olmadığından ben tek başınayım eşimde işe gidince kimse kalmıyor bir tek tv. bilgisayar kitaplar ve ben... bahçe ve havuz için yüklü miktarda aidat istediler ben de aidat vermek yerine kendim yapmayı teklif ettim. şimdi yarım günüm bahçede geçiyor havuzu süpürüyorum, çimleri biçiyorum suluyorum, gülleri buduyorum... yeşillikler ektim bahçeye şimdi, onlarla uğraşıyorum. yarım gün de ev işleri ve yemekle geçiyor zaten. bu arada internet ve kitaplarıda unutmayalım... bazen yürüyüşe çıkıyorum, alıyorum kitabımı bi kafeye oturuyorum... bu arada resim de yapıyorum, hatta vakit bulamıyorum resme son zamanlarda :) ama çalışmayı ve sosyal hayatı özlemiyorum desem yalan olur... ne yapalım şimdilik elimdekinin tadını çıkarmaya çalışıyorum ben de....

of yaaaaaaaa.. ..
allahtan evli değilsin..

gel de sinir olma..

babaya ne hacet..
baba ne için vardır..

ne guzel soylemissiniz bekarken yasanan hayat bambaska... sorumluluklar artinca, baska kisiler de eklenince hayata daha da zor... hayret ediyorum her ise nasil kosuyo annelerimiz...:1no2:

bence soyle yapin haftanin bir gunu kendinize ayirin o gunu tum hafta bekleyecek hazirliklar yapin ne bileyim sadece ogun sinema programi yapin ama oncesinde kuafore gidin manikur pedukur for cektirin sinemaya bile olsa bakimli gidin bekar kizlar kismetin nerde cikacagi belli olmaz degil mi?opuyorumnanaktan spora yazilin havuzu olan bir salon en iyisidir spor insani zinde yapiyor hem yeni arkadaslar yeni dostluklar edinmek yeni cevrelere girmek insani gelistirir yabanci dil kurslari ehliyet kurslari en azindan yeniliktir

Back
X