En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
sağol kuzum bugün itibariyle bende geldim canim bugün bas edemedim evle daha hala daha isler varda Yoruldum biraktim belin agrimaya basladi

Canım birden yorma kendini yavaş yavaş alışırsın bir duzen kurarsın kendine bende haftada bir genel temizlik yaparım bazı haftalar Aksar tabii..hafta içi diğer günler günlük rutın işler tuvalet ev toparla çamaşır ütü süpürge ac görünen yerler sil gibi 15 de bir de cam sil ( kısın ayda bir silerim ) yatak altlarını falan çekerim.... Böyle işte şekerimi hee herzaman gunu gunüne uyuyormu dersen asla uymuyor bazen herseyi yapamıyorum......

O çamaşır sepeti nasıl doluyor anlamıyorum zaten.....hergün makine acsam acarım hep dolu eee sepet dolumolunca da arkasında onu bekleyen ütü geliyor eskiden herseyi ütülerdim ama artık yok utulemiyorum 10 parça astıysam 5 ini elşmle düzgün katlayıp kaldırıyorum hemen.... Sepette beklerse kırışıyor, nevresimlerinde guzel havalarda yıkadığım gun kurutup tekrar takıyorum valla hem canıma hem vaktime Hemde cebime zarar....

Bende anlamıyorum bunu bugün boşaltıyosam yarına eski haline geri dönüyor. Yıkaması sorun değilde ütü problem yani. Bende eskiden ütülerdim her elime geçeni ama artık ütülemiyorum hatta yumuşatıcı iyiyse bazen havlulara bile gerek olmuyo ütüye. Ama eşim hergün bir gömlek bir pantolon atıyo sepete haliyle ütü de işkence gibi. Artık kendimin giysilerini ütülemeye fırsat kalmıyo ondan dolayı

Kızlar sormuştum ama kimse yanıt vermedi bana
Bu ankastre aspiratörleri nasıl temizliyorsunuz. Napsam leke kalıyor kalmasa da yemek buharı gelince gene dağılıyor.

Yazliklari kaldirdim. Evde giydiklerim, disarida giydiklerim, hic giymediklerim, tatilde giydiklerim diye dorde ayirdim. Kokulu ve renkli cop posetlerine yerlestirip hurcun icine koydum. Baharda cikarirken kolaylik olacak. Calisan bir bayan olunca insanin zeka calisiyor. Ne yapsam da iş yukunu hafifletsem diye.

Genelde temizdi ama yeni giydigim kirlileri topladim. Siyahlar , rekliler ve hassaslar yikanacak.

Yemek yapmayacagim, eşim surpriz hazirlamis , yil donumu yemegine goturecek. Belki corba yaparim. Oglen iceriz.

Kac kisisiniz?

Bazi sorularim var arkadaslar, cevaplarsaniz sevinirim.

1) klozetteki sari leke nasil gider? Bol camasir suyu dokup beklettim cikmiyor. Tuz ruhu cikartiyormus. Ama o da sagliga zararliymis. Baska onerisi olan var mi?

2) beyazlari 90da yikayinca grilesiyor. 60da yikayinca daha beyaz oluyor sanki. Siz nasil yikiyorsunuz? Gri camasirlar eski haline döner mi?

3) zeytinyagli yemeklerde sogani cok kavuruyor musunuz? Zeytinyagini cok isitirsan kanser riski artiyormus.

4) camlari, halilari , perdeleri ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz? Ben perde ve haliyi 6 ayda bir yikatiyorum. Komsu teyze "oyle olur muymus ben 2 yilda bir yikatiyorum" dedi.

Tesekkurler.

Kizlar ortalik tplandi bi tek camasrlar yikancak yikannlar katlancak b.mak bosaltilcak
onlarida sonra yapcm burasi ruzgarli yamurlu zaten

Elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyım sorularına

1. Soru hiç başıma gelmedi klozet içi sararması

2. Ben beyazları 60 on yıkama yapıyorum gri çamaşırların içinde çeşitli beyazlayıcılar var onları deneye bilirsin kimis
Bir gece onceden makinayı calıltırıp yıkamaya geçtiğinde kapatıp içinde bekletmiyormuş beyazları ama ben yapmadım hiç

3. Ben herseyimi çoğunlukla düdüklüde pişiririm o yüzden fazla kavurmam bir iki döndürürüm tamam....

4. Camları ayda bir silerim genelde bazen 15 de bir de oluyo kirlenme durumuna göre, tulleride kışın ayda bir yazın 2 ayda bir yıkarım.,, halılar ayda bir siler sende birde yıkamay veriririm....

Bende bugun dun silemediğim mutfak camını silcem tulunu attım makinaya yıkanıyor sonrada cocukların okul kıyafetleri yıkanacak çocukları kurstan alcam sonra da gelir evi supururum....

Cook tesekkurler

Kızlar mrb.Benim okadar çok işim var ki toplamam,süpürmem,silmem,nevresim değiştirmem,çamaşır katlamam,yıkananları asmam vee yemek yapmam gerek...Ben hala oturuyorum off..Niye hep son güne kadar bekliyorum bilmem

loyalty takıl bize hayatını yaşa,kendi kendine deki şu işlerimi bitireyimde hemen raporumu yazayım de!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…