En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Valla ev temiz bugün yataktayım ben akşama doğru yemek yapcam
Ev işleri nasıl zor geliyor anlamadım bazılarına.oysa düzenli olunduktan sonra bir sorun yok diye düşünüyorum

Benim ev işleriyle başım çok dertte, ve işleri yapamayınca da çok mutsuz oluyorum. 2 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum haftanın 5 günü ve bu yıl kpss ye hazirlanicam ne yapicam bilmiyorum,bir düzen oturtmam lazım ama nerden baslicam hiç bilmiyorum.özellikle çamaşır ve ütü ve yerleri silmek çÇok zor geliyor. Ev hep pis geliyor bana ya :KK43:

bugünkü raporum arın haftalık temizliğim vardı ama oruç tutmayı düşündüğüm için bugünden yaptım
sabah kahvaltı faslından sonra oğlumun odasına girdim oyuncaklarını düzenleyip ayırdım,camını bir güzel sildim
halısını süpürdüm,bazanın altını sildim,odanın şeklini değiştirdim böyle daha kullanışlı oldu
yerini silip çıktım,duvarınıda şöyle bezle dolandırdım
sonra misafir odasına geçtim süpürdüm sildim toz aldım çıktım
yatak odasının mobilyalarını çektim altlarını süpürdüm sildim,halısını süpürdüm
mobilyaların tozunu aldım yanlarını filan sildim
aynalarını parlattım
banyonun yerini fayanslarını mr musle ile yıkadım duruladım kuruladım,klozeti temiledim duşakabini yıkayıp kuruladım lavabosunu yıkadım aynasını sildi
oturma odasını süpürdüm,3 makine çamaşır yıkadım,astım,balkonu yıkadım
mutfakta sadece bulaşık makinasını boşaltım,kirlileri yerleştirdim çocukları yıkadım yemek hazırladım

iyi akşamlar kızlar
bize pazar falan vız geliyor, kargalar şeyini yemeden kalkıyoruz biz:KK53::KK53:
bu sabah görümcem pide yaptırmış, kahvaltıya çağırdı
1 e kadar orda oturduk, sonra markete ve pazara gittik
döndük, aldıklarımızı yerleştirdik
bu arada b.dolabının içini karbonatlı suyla siliverdim
sonra oğluma ve kendimize yoğurt mayaladım
rutini bozmayım dedim, eşim oğlumla ilgilenirken lavoba ve klozeti ovdum
mutfağı ve balkonu süpürdüm, sildim
evim derli topluydu
oğlumun küçülenlerini vakumlu poşetlere koydum, kaldırdım
yeni aldıklarımızı makineye attım, yıkandı ve astım

arada oğluşumu besledim

akşam için de patates musakkası ve yayla çorbası yaptım
yedik, bulaşıkları makineye dizdim
masanın altını süpürdüm, tazgahı ve ocağı sildim

şimdi de çay keyfi yapıyorum
eşim de sızdı, horlamakta:-)

yarın haftalık temizlik günüm, raporu yazıcam inşallah:KK52:

bugünkü raporum arın haftalık temizliğim vardı ama oruç tutmayı düşündüğüm için bugünden yaptım
sabah kahvaltı faslından sonra oğlumun odasına girdim oyuncaklarını düzenleyip ayırdım,camını bir güzel sildim
halısını süpürdüm,bazanın altını sildim,odanın şeklini değiştirdim böyle daha kullanışlı oldu
yerini silip çıktım,duvarınıda şöyle bezle dolandırdım
sonra misafir odasına geçtim süpürdüm sildim toz aldım çıktım
yatak odasının mobilyalarını çektim altlarını süpürdüm sildim,halısını süpürdüm
mobilyaların tozunu aldım yanlarını filan sildim
aynalarını parlattım
banyonun yerini fayanslarını mr musle ile yıkadım duruladım kuruladım,klozeti temiledim duşakabini yıkayıp kuruladım lavabosunu yıkadım aynasını sildi
oturma odasını süpürdüm,3 makine çamaşır yıkadım,astım,balkonu yıkadım
mutfakta sadece bulaşık makinasını boşaltım,kirlileri yerleştirdim çocukları yıkadım yemek hazırladım
Bunları yapmanız ne kadar vaktinizi aldı ?

Merhabalar :)
Dün ki raporumu vereyim hemen
Mutfakta, halıyı kaldırdım, masayı sildim yerleri elimle sildim, camını içten sildim eşim gelince balkonu yıkarken dıştanda yıkadı camı.
Salonun camlarını sildim, balkonunu yıkadım, koltukları süpürdüm yerleri süpürdüm sildim tozlar alındı.
Çalışma-oturma odası olarak kullandığımız odanın camları sildim. Köşeyi çekip arkasını süpürüp sildim Kütüphaneyi boşalttım toz alıp tekrar yerleştirdim
Yatak odasını süpürüp sildim, camını sildim, tozları aldım
Banyonun fayanslarını duşakabini yıkadım. Klozeti lavaboyu temizledim. Fırçalığı çöp kovasını yıkadım
Tuvaletin fayanslarını, yerlerini lavabosunu yıkadım. Çöp kovasını yıkadım
Aranın yerlerini spürüp sildim.
Yerlerin her tarafını önce çamaşır suyu kattığım suyla silmiştim sonra kokulu yer silme deterjanı ile tekrar sildim.

Kızlaar ben geldim.. Dün bütün ütüleri yaptım..
Ani misafirim geldi.. Hemen yemekti suydu buydu.. Onlar gitti..bende misafir odamı sildim süpürdüm..
Sonra oturma odam ve mutfagımı toparladım.. Süpürüp sildim. Gece 1 oldu. Camasırları astım...
Bugun gelecek misafirlerim için yemek yaptım.. Cunku öglen geleceklerdi..

Birhaftadır da evimin büyük işlerini yaptım.. Malum doguma az kaldı..
Douma son bir hafta kala halim olursa kendim üstten gecerim.. Olmassa kardeşimi cGırırım.. Bakalım.. Hiç olmadı kadın cagırıcam.. Gerci komsu arkadaslarımda yarıdınxı olca biz tek basına bişi yapmadiolar..
Bakalım.. Yarın yine yapılanlardan haber vermek üzere gidiyorum..

Kızlar halıyı ve koltukları bimdeki asprinle temizlicem.. Komsularım cok iyi leke cıkardıgını sölüyolar.. Bi kaç defa ufak denedim.. Ewet gercektn öle.. Zaten bimden güldal yag sökücüyü hep kullanıyorum ve cok mwmnunum.. Mutfagımı onsuz bırakmam..yemek yaptıktan sonra yemekleri ocaktankaldırır hemen dolap ve ocagı silerimm ohh misss misss

Merhabalar :)
Dün ki raporumu vereyim hemen
Mutfakta, halıyı kaldırdım, masayı sildim yerleri elimle sildim, camını içten sildim eşim gelince balkonu yıkarken dıştanda yıkadı camı.
Salonun camlarını sildim, balkonunu yıkadım, koltukları süpürdüm yerleri süpürdüm sildim tozlar alındı.
Çalışma-oturma odası olarak kullandığımız odanın camları sildim. Köşeyi çekip arkasını süpürüp sildim Kütüphaneyi boşalttım toz alıp tekrar yerleştirdim
Yatak odasını süpürüp sildim, camını sildim, tozları aldım
Banyonun fayanslarını duşakabini yıkadım. Klozeti lavaboyu temizledim. Fırçalığı çöp kovasını yıkadım
Tuvaletin fayanslarını, yerlerini lavabosunu yıkadım. Çöp kovasını yıkadım
Aranın yerlerini spürüp sildim.
Yerlerin her tarafını önce çamaşır suyu kattığım suyla silmiştim sonra kokulu yer silme deterjanı ile tekrar sildim.
Arada birde ütü yapmıştım onu yazmayı unutmuşum bak :)

günaydın KK'nın hamarat hanımları
bugün haftalık temizlik günüm
yaptığım ve yapmayı planladığım işlerin listesini vereyim:KK45:

kahvaltımızı ettik, mutfak toparlandı, ocak silindi, bulaşık makinesindeki temizler yerleştirildi, kahvaltı bulaşıkları da elde yıkandı
yatak odası ve oğlumun odası toparlandı, temizlemeye hazır hale geldi
salonu yatmadan önce toplamıştım

birazdan kv gelir, oğluşumu alır (Allah ondan razı olsun)
önce evin bütün halılarını dövdürüp, kaldırıcam
salon koltuklarını ve yatağımı dövdürücem
sonra bütün evin parkelerini, gereken yerlerde eşyaları çekerek süpürücem
prontolu suyla toz alıcam
mobilyaları silicem
girişteki dolabın içini düzenleyip, iç dış silicem
yine prontolu suyla yerleri silicem
balkonunu domestos sıkıp, yıkayıp, paspas yapıcam

mutfağa geçip, dolapların kapaklarını sıcak suya marc mutfak sıkıp, mikrofiber bezle bir güzel silicem
kilerimi düzenleyip, içini ve içindeki saklama kaplarını silicem
evye altındaki dolabın içini düzenleyip, silicem
davlumbazı, sandalyeleri, kapısını silicem
balkonu domestos sıkıp, bir güzel yıkayıp, paspas yapıcam

en sona banyolar kalır
klozetler, lavobalar, duş kabin ve duş teknesi, duş kabinin içindeki fayanslar marc banyo jelle ve kireç çözücüyle kırklanacak
çöp kovaları boşaltılıp yıkanacak ve domestoslu suyla bir süre bekletilip dezenfekte edilecek

bunlar bitince halılar serilcek

haa bu arada beyazlar makinede, ara renkler ve koyu renkler de yıkanıp, asılacak
hava da yağmurlu bakalım ne zaman kurur:KK53:

oyyy oyyy epey de iş varmış, yazarken yoruldum:KK47:

hadi bakalım hanımlar hepimize kolay gelsin
bu işlerin hepsi bitti dediğim saat de gelsin:KK48::KK48:

günaydın KK'nın hamarat hanımları
bugün haftalık temizlik günüm
yaptığım ve yapmayı planladığım işlerin listesini vereyim:KK45:

kahvaltımızı ettik, mutfak toparlandı, ocak silindi, bulaşık makinesindeki temizler yerleştirildi, kahvaltı bulaşıkları da elde yıkandı
yatak odası ve oğlumun odası toparlandı, temizlemeye hazır hale geldi
salonu yatmadan önce toplamıştım

birazdan kv gelir, oğluşumu alır (Allah ondan razı olsun)
mobilyaları silicem

mutfağa geçip, dolapların kapaklarını sıcak suya marc mutfak sıkıp, mikrofiber bezle bir güzel silicem

en sona banyolar kalır
klozetler, lavobalar, duş kabin ve duş teknesi, duş kabinin içindeki fayanslar marc banyo jelle ve kireç çözücüyle kırklanacak
çöp kovaları boşaltılıp yıkanacak ve domestoslu suyla bir süre bekletilip dezenfekte edilecek

haa bu arada beyazlar makinede, ara renkler ve koyu renkler de yıkanıp, asılacak
hava da yağmurlu bakalım ne zaman kurur:KK53:

oyyy oyyy epey de iş varmış, yazarken yoruldum:KK47:

hadi bakalım hanımlar hepimize kolay gelsin
bu işlerin hepsi bitti dediğim saat de gelsin:KK48::KK48:

Hadi bakalım kolay gelsin canım ne guzel kafanda neler yapacaklarını sıralamıştım bende bir sıraya koysam iyi olacak ama daha keyif yapıyorum işlere başlayamadım oturdum örgü yapıyorum biraz markete gidip bulaşık deterjanım falan bitmiş onları alıp işlere başlayacağım.....

Slm canlarım.. Artık gece uykusu uyuyamıyorum bu yüzden olsa gerek geç kalkıyorum..
Suan kıltukta uzanmıs ne zaman işlere baslasan diye düşünüyorum:)
Kalkar kalkmaz yataklarımızı odaları yopladım.. Mutfakgı toparlayım camasır suyu ile ocagı dılabı sildim..
Dayanamıcam bi duş alıcam.. Acayıp terliyorum buhavada..
Ondan sonra yemek yaparım.. Etrafı sil süpür camasırı astımmı bi defada elimin gelmesine yakın bi dus alırım en son cıkarkende banyoyy ciflerim tammdır..

Kızlar sizede soryım.. Arkadasımn oglundan kalan kıyafetler var tertemız kullanmıs onlardan bi hurc verdi bana.. Kzızımdan kalan kıyafetlerde posetleniştim .. Şimdi yıkayıp ütüleyip hurclasammı .. Yoksa biraz daha mı beklesem.. Bana fikir verin aralık sonu ocak bası dogumum..

Hadi bakalım kolay gelsin canım ne guzel kafanda neler yapacaklarını sıralamıştım bende bir sıraya koysam iyi olacak ama daha keyif yapıyorum işlere başlayamadım oturdum örgü yapıyorum biraz markete gidip bulaşık deterjanım falan bitmiş onları alıp işlere başlayacağım.....
eğer program yapmazsam şaşkın ördeğe dönüyorum:KK23:
sana da kolay gelsin:KK66:

Slm canlarım.. Artık gece uykusu uyuyamıyorum bu yüzden olsa gerek geç kalkıyorum..
Suan kıltukta uzanmıs ne zaman işlere baslasan diye düşünüyorum:)
Kalkar kalkmaz yataklarımızı odaları yopladım.. Mutfakgı toparlayım camasır suyu ile ocagı dılabı sildim..
Dayanamıcam bi duş alıcam.. Acayıp terliyorum buhavada..
Ondan sonra yemek yaparım.. Etrafı sil süpür camasırı astımmı bi defada elimin gelmesine yakın bi dus alırım en son cıkarkende banyoyy ciflerim tammdır..

Kızlar sizede soryım.. Arkadasımn oglundan kalan kıyafetler var tertemız kullanmıs onlardan bi hurc verdi bana.. Kzızımdan kalan kıyafetlerde posetleniştim .. Şimdi yıkayıp ütüleyip hurclasammı .. Yoksa biraz daha mı beklesem.. Bana fikir verin aralık sonu ocak bası dogumum..
oyyy bebişini seveyim senin:nazar::nazar:
canım artık yolun sonuna az kalmış, fırsat buldukça dinlenmeye çalış
hamileliğin sonlarında gece uyuyamak nasıldır, doğuran bütün anneler bilir:KK46:
canım kıyafetler 0-3 ay içinse yıka bence
ben de 30. haftada yıkayıp hazırlamıştım
hatta valizimi bile hazırlamıştım, iyi ki de hazırlamışım 34. haftada erken doğdu kuzucuğum
tedbirli olmakta fayda var canım:KK51:

mobilyaları silicem

en sona banyolar kalır

kızlar bu işlerin hepsi yapıldı çok şükür
üstüne duşumu da aldım, kişisel bakımımı da yaptım
hem evim hem kendim miss kimin oldum:D
akşam için de dondurucuya başvurdum, mantı verecekmiş bize:KK48::KK48:

yapıp koyanlardan allahım razı olsun (annem ve k.validem)

herkese iyi günler

Back
X