- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #21.261
Aynı sorun bende de var 1 yıllık yatak sarı lekeler oluştu en son yikamaciya verdim yatağın pedini yine aynı gecmiyorkoslanın leke cıkarıcısını deniycem bide eger cıkarsa sende dene cok sinir bozucu durum daha bi sene bile olmadı
Aldığım günden beri Alezli benimki ama aynıcanım ter lekeleridir onlar
tek çaresi alez veya çarşafın altına havlu çarşaf kullanmak
görümcemin olmuştu, kosla çıkarmıştı
sonradan da alez kullanmaya başladı
günlük işleri yemek harici maksimum 1.5 saattekandiliniz mübarek olsun hanımlar
size bir şey sorucam
işlerinizi iyi güzel yapıyosunuz da ne kadar sürede yapıyosunuz ben bunu merak ediyorum
benim zaman konusunda sıkıntım var
bir de her gün her gün aynı işleri yapmak sıkıcı değil mi?
benim genelde canım iş yapmak istemiyor
bazen sizi açıp okuyorum motive olmak için
mesela deseniz ki şu kadar işi şu süre de yaptım deseniz
zamanı verimli kullansak nasıl olur?
evet benim sorunum bu sanırımgünlük işleri yemek harici maksimum 1.5 saatte
haftalık dip köşe temizliği ise, maksimum 3 saatte yapıyorum
canım iş yapmak istiyor mu istemiyor mu diye hiç düşünmedim
yapılması gerek diyorum ve yapıyorum
evim temiz ve düzenli olunca da huzurlu ve mutlu oluyorum
ötelersen, itelersen süre uzar canım
yarım yamalak kalır işler
hani eskiler derler ya, bir alışkanlığı kazanmak için kırk gün boyunca gayret gerekir diyeevet benim sorunum bu sanırım
canım istemiyor deyip pc başında vakit geçirmek
sonra yaparım deyipm işlerimi sürekli ertelemek
sabah erken kalkıp işlerini erkenden bitirenlere gıpta ediyorum
erken kalkıyorum ama pc nin başında en değerli zamanımı kaybediyorum
üstelik 2 çocuk,ders,ev işi vs. sanki boş vakit geçirmeye vaktim var
nasıl motive olucam bilemiyorum
aslında 3 sene önce çok titiz ve çalışkandım öyle ki gece yatağa yatınca bile hala iş düşünür ve aklıma gelen işi kalkıp yapardım.yaşam heyecanım kalmadı sanki,sıkılıyorum,sıkılınca da canım iş istemiyor.biraz da dersler beni tembelleştirdi.eski si gibi olmak istiyorum,bir türlü olamıyorum
TEŞEKKÜR EDERİM cevabın için 40 günü denemeye çalışacağım inşallah.hatta şimdi 40 günlük bir çizelge yapıcam her gün yaptıkça işaretliyeceğim inşallah.hani eskiler derler ya, bir alışkanlığı kazanmak için kırk gün boyunca gayret gerekir diye
doğrusu ben buna inanıyorum
dene istersen
biz bebekten dolayı çok erken uyanıyoruz
eşimin kahvaltı etmesi ve evden çıkması 7.45 gibi
genelde işim 9 gibi bitiyor
ama hiç zaman kaybetmeden hemen başlıyorum
öğleden sonralarım bana kalıyor
bebeğimle bol bol zaman geçiriyorum
PC'de de vakit geçiriyorum
kitap okuyorum
öğleden sonra misafir ağırlayabiliyorum vs
işlerini bitirdiğinde rahat olacağını düşünürsen ve her şeye ayıracak zamanın motive olman kolaylaşır sanki?
her gün yaptığın işleri de buraya yazmayı sorumluluk görTEŞEKKÜR EDERİM cevabın için 40 günü denemeye çalışacağım inşallah.hatta şimdi 40 günlük bir çizelge yapıcam her gün yaptıkça işaretliyeceğim inşallah.
günaydın kızlar
gece oğlan hiç uyutmadı, kahvaltıyı eşim hazırlamış
birlikte kahvaltı ettik, açılalım diye bir de kahve keyfi yaptık
eşimi geçirdim, hemen mutfağı toparladım, ocağı, tezgahı sildim
yerini sadece süpürdüm
yatak odamı toparladım
salon akşamdan topluydu, toz da yok
oğlumun odasını toparladım
banyoya girdim
lavabo ve klozeti ovdum
yerini süpürdüm
girişi süpürdüm
hepi topu bu kadar iş yaptım
akşam için de portakallı z.yağlı kereviz, soslu tavuk, pilav yapıcam
herkese kolay gelsin
bence sende gayet iyisin ben daha kahvaltımı yaptım çay keyfi yapıyorum,tembellik çok fenaHay maşallah saat kaçta kalktın da yaptın bu kadar işi? Birde oğlan var kaç yaşında? kahvaltı hazırlayıp yatak odasini sildim supurdum sadece. Bugün misafir gelecek annem şimdilik yanımda o yapıyor tüm işi nerdeyse...
Bana kalsa yapmazdim bebek görmeye ve evimi ilk defa görmeye geldikleri için annem zoruyla yaptım :) annem gitsin haftada bire düşer çok mız mız bir oğlum varbence sende gayet iyisin ben daha kahvaltımı yaptım çay keyfi yapıyorum,tembellik çok fenabir yığın iş var,herkese kolay gele
ev işi yapmaktan nefreeeeeeeeeet edıormmmmmmmmmBana kalsa yapmazdim bebek görmeye ve evimi ilk defa görmeye geldikleri için annem zoruyla yaptım :) annem gitsin haftada bire düşer çok mız mız bir oğlum var
Seven var mı ki :)ev işi yapmaktan nefreeeeeeeeeet edıormmmmmmmmm
bugün kalktığımda saat 9.30 du.kahvaltı hazırlığı,kahvaltı,bulaşık derken öğlen oldu.bugünüm hep ev toplamakla geçti , eşimin çocukların dağıttıklarını topladım durdum(eşim evdeyken hep bişeyler tamir eder ,çocuklarda hiç boş durmaz evi dağıtma konusunda üstlerine yoktur)sonrada yine yemek hazırlığı,yemek faslı,şimdi de bulaşıkları yıkayacağım.haftaiçi herşey daha düzenliher gün yaptığın işleri de buraya yazmayı sorumluluk gör
az veya çok demeden her gün!
kolay gelsin canım
harikasın canımbugün kalktığımda saat 9.30 du.kahvaltı hazırlığı,kahvaltı,bulaşık derken öğlen oldu.bugünüm hep ev toplamakla geçti , eşimin çocukların dağıttıklarını topladım durdum(eşim evdeyken hep bişeyler tamir eder ,çocuklarda hiç boş durmaz evi dağıtma konusunda üstlerine yoktur)sonrada yine yemek hazırlığı,yemek faslı,şimdi de bulaşıkları yıkayacağım.haftaiçi herşey daha düzenli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?