En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
merhaba hanımlar;
bende küçük balkona dolap yaptırdım ve dün akşam montaj için geldiler. Sağolsun kayınvalidem yardıma geldi dolabı sildik ve bir kısmı yerleştirdik. Dolabın bir tarafı paltolarımız kutulu ayakkabılar ve eşimin balık malzemeleri ile doldu. Diğer tarafına ise mutfaktaki bakliyatlarımızı koyduk. Ayrıca eşimin alet çantası ve plaj çantamız gibi ıvır zıvırlarıda ortadan kaldırmış olduk :) Dolabın baya bir kısmı daha boş. Daha neler koyabilirim bilmiyorum:)
Bugünkü işim ise mutfakta ve gardolapta boşalan kısımları düzenlemek ve dolapları biraz rahatlatmak. Ayrıca ütü ve temizlikte beni bekliyo:)
Çalıştığım için sıraya koymam lazım ve akşamları evi düzene sokmam lazım. Acaba nerden başlamalıyım?
Hepinize kolay gelsin :)

Selam kızlar gecen hafta yaptıgım temizliğin acısını çıkarıyorum fazla bir iş yapmadım sadece gunluk işler mutfak topla kaldır süpürldü çamaşır as bu kadar bu afta miskinlik yapıyorum ama haftaya işin ucu kaçmadan toparlamam lazım hepinize kolay gelsin.....

meraba kızlar sabah 8de uyandım yayak odasını toparladım oğlumun odasını yatağını topladım kahvaltı hazırladım çay demlenirken oğlumu hazırladım bende giyindim eşimle kahvaltı yaptık öyle bırakıp çıktık dokuzda eşim beni kursa ordan oğlumu kreşe bırakıyo 2 de oğlumu alıp geşip beni alıyo 2 de geldim eve çok acıkmıştım önce yemek yedim bulaşıkları makinaya dizdim masamı sildim deterjanla tuvalet lavaboyu yıkadım fırını mutfak dolabını buzdolabını dıştan sildim evi toparladım düzelttim eve gelince çamaşır atmıştım makinaya onları serecem şimdi yatak odasının mobilyasını sildim şimdilik bu kadar kızlar çay yapıp çay içecem akşam yatmadan önce herzaman evi toparlar öyle uyurum o yüzden evim çok dağılmaz hergün makina atmam eve çok güzel bi şarjlı süprgem var onunla hergün temizlerim kirlenen bi yer olunca temizlemek için erteleme o yüzden evim çok kirli dağınık görünmez herkeze kolay gelsin

meraba canım çocukla böyle planlı olmak çok güzel ve zor tebrik ederim seni dolaba bende herzaman bişeyler atardım uzun zamandır bişey atmadım doğuma yakın yapıp atmayı düşnüyorum güzel tariflerin varmı acaba birde tatlı atıyomusun hiç çıkardktan sonra şerbetlesek

merhaba
çalıştığım zamandan edindiğim bir alışkanlık, teşekkürler
şeker pare, kalbura bastı tatlılarını yapıp dondurucuya atıyorum
önce çözülmesini bekliyorum veya mikro dalga fırında çözdürüyorum
sonra da sıcak şerbeti döküyorum
gayet güzel oluyor
genelde nefis yemek tarifleri sitesinden yapıyorum
bir de annemden ve k.validemden öğrendiklerim var

anladım canm çok teşekkür ederim bende yapacam poaça kurabiye börek yapıyorumda tatlıyı merak etmiştim yaparım onuda

geçmiş olsun canım, grip olmaktan çok korkuyorum
alerjim de var, o yüzden biraz ağır geçiriyorum
kendine iyi bak

Bende yazayım bugün :)
Sabah kalktım kahvaltı yaptım makineye bulasiklari dizdim, bulasklığı boşaltım, yemegimi yaptım
yatagimi topladim yatak odasının cekmecelerini boşaltım içini sildim yeniden düzenledim gardrop kaldı sadece. Yerleri dip köşe sildim. Paspaslarını çırptim
çamaşırları topladım nemli olanları salona astım kuruyanlari katlayip yerine koydum. oglusumun camasirlarini makineye atmıştım astım
antreyi ve mutfağı süpürdüm sildim akşam yemeginden sonra cay koydum o arada çıkan bulasiklari yikadim simdi oğlum uyanmasin diye sallarken çay keyfi yapıyorum :)

Bugun cok bişey yapmadım ama yazıyım
Yatakları topladım
Mutfağı topladım ocağı lavaboyu çamaşır suyu ile sildim
Nevresimlerimi değiştirdim
Evi komple süpürdüm
Bir makine çamaşır yıkandı astım
Bir makinede çamaşır katladım
Dışarı işlerim vardı onları hallettim.....

Günaydın hanımlar:)
Dün eve 18.15 te gittim ve yemeğim vardı çok şükür:) Yemekler ısınana kadar salatayı yaptım ve güzel bir sofra kurdum. Malum yemek sonrası bulaşık faslına geçmeden önce bulaşıklıkta kuruyanları yerleştirdim ve bulaşık yıkadım Buzlukta yazdan hazırladığım mısırları düdüklüde haşladım. Sonra mutfakta boşalan erzak dolabıma salonumdaki ve mutfağımda sıkışık duran tabak bardaklarımı yerleştirdim gayet güzel oldu çok hoşuma gitti :) Bir makine çamaşır yıkadım ve sabah işe gitmeden astım:) Dün akşamki raporum bu kadar bakalım bu akşam neler olacak:)

selam hamarat hanımlar
dün iki kilo yufkadan börek sardım
yarısını avcı böreği, diğer yarısını da peynirli gül böreği şeklinde
dondurucuya dörderli paketler halinde yerleştirdim

bu sabah da yine erkenden uyandık
eşim kahvaltıyı hazırlarken ben de yatağımızı ve odayı toparladım, camını açtım

eşimi geçirdikten sonra mutfağı toparladım
bulaşıkları makineye dizdim, tezgahı ve ocağı sildim
yerini süpürdüm, sildim

oğluşumla ilgilendim, doyurdum ettim
sonra banyoya girdim ve klozet, lavaboyu ovdum, yerini süpürdüm sildim

salonun tozunu aldım
halısını ve görünür yerleri küçük süpürgeyle süpürdüm

oğluşumun odasını toparladım, tozunu aldım

bugün de keyfim olursa mayalı poğaça yapıp dondurucuya atacağım
göreve dönene kadar ara ara istiflemek istiyorum
yazdan koyduğum sebzeler epey yendi, dondurucuda yer açıldı

herkese kolay gelsin kızlar

canım maşallah ne güzel anlatmışsın :))

buarada mayalı pocalar buzlukta sıkıntı olmuyor mu?

canım maşallah ne güzel anlatmışsın :))

buarada mayalı pocalar buzlukta sıkıntı olmuyor mu?
hayır canım hiç sıkıntı olmuyor
e zaten pişirilip konuyor
misafir gelmeden önce çıkarıp buzunu çözdürüyorum veya mirodalgada çözdürüyorum, sonra da normal fırında veya mikrodalgada ısıtıyorum
pamuk gibi, tazecik oluyor

Şekerim bu dondurucuya konan börek tarzı şeyleri nasıl koyuyorsun? Yani pişirip de mi yada pişirilmeye hazır bir halde mi? Buzdolabı torbasına mı koyuyorsun? Dolaptan çıkarır çıkarmaz mı fırına atıyorsun (özel bir ısıtma derecesi var mı)? Veya ne kadar bekletiyorsun? Ben kışlık taze fasulye vs.yapıyorum ama pişerken bir kokusu oluyor.sinir oluyorum.kırk saat pışmıyor.tadı tazesi gibi olmuyor.ammavelakin acil durumlar için hazırlamak zorunda kalıyorum.

BENİM ÖĞRENMEM GEREKEN ÇOK ŞEY VAR KUZUM..

SEN KAÇ YILLIK EVLİSİN?

canım börekleri pişirmeden koyuyorum
pişireceğim zaman da, tepsiye koymadan önce son işlemini yapıyorum
mesela üzerine yoğurt mu sürülecek, yağ+su+yumurta karışımı sosa mı batırılacak, galeta ununa mı batırılacak vs
sonra tepsiye diziyorum ve fırının ısınmasını beklemeden 200 dereceye atıyorum

buzdolabı poşetlerine koyuyorum, eğer no frosta koyacaksam çift buzdolabı poşetine koyuyorum
dondurucuya koyacaksan tek
no frost dolaplar havayı süreki dolaştırdığı için koku yapabiliyor

taze fasulyeyi doğrudan çiğ koyarsan pişmez
ya rengi hafifçe değişene kadar haşlayacaksın ya da domatesle birlikte hafifçe kavuracaksın
en azından ben böyle biliyorum ve pişme sıkıntısı yaşamıyorum
dediğim gibi dolabın no frostsa çift poşete koy, koku falan olmaz

Kızlar :))
merabalar ..

4 aylık evliyim...çalışıyorum...eşim 1.5 aylık evliyken iş nedeniyle şehir dışına gitti..ben evde yalnızdım veya ailem vardı..
beraber kaldığımız 1.5 ay içerisinde ev temizliği yemekler pastalar börek tarifleri bakıp,yapıyorudm ve de çok şükür hepsi birbirinden lezzetli oluyordu..
eşim çok memnun kalıyor hatta hiç bu kadarını da beklemiyordum diyor..:))

çünkü gerek lise de gerek üniversite de hiç yemek yapıp ev işleriyle uğraşmazdım :))

şimdi ise son 1 aydır annemlerdeyim...

ev temizliği konusunda eksiğim var...
çok dağılıyor evim...tek başıma olduğum halde baya dağıtıyorum

bana bu konuda tecrübelerinizi aktarır mısınız..
neyi nasıl yapmam gerek..

ne sıklıkta temizlik yapmalıyım :??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…