En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Yarın inşallah;
+ Balkon yıkanacak.
- halılar kaldırılıp, ev süpürülüp, silinecek.
- mutfağı yağ çözlemeyi düşünüyorum.
+ makineler (bulaşık+çamaşır) çalıştırılacak.
+ nevresimler değişecek.
- makine boş kalırsa perde yıkarım. Camlarını silerim.

Bir önceki postumda bunları yaparım diye yazmıştım.
Yaptıklarım o kadar az ki...

Balkon yıkandı. Balkondaki saksılar içli dışlı yıkandı. içlerine uygun bir zamanda (gelmez ayın son çarşambası) soğan maydonoz dereotu ekerim diye planlıyorum.

Makineler çalıştırıldı. Bulaşık makinesi bitince temizler yerleştirilip tekrar dolduruldu. Çamaşır makinesi 3 kez çalıştırıldı. asıldı.

Nevresimler değiştirildi. çıkarılanlar yıkandı.

Arkadaşlar ctesi planlarına bizleri de eklemişler. Ev dağınıkken gittik gezdik.

Anlayacağınız büyük hiç bir iş yapamadım. Ama kız beni fazlasıyla yordu. Acaba o ne zaman kendi kendine oyun oynarken ben rahatla temizlik yapabilcem. ACABA O GÜNLER GELECEK Mİ?

günaydın kızlar.

geçen hafta temizlik aşkıyla doluydum ama bu hafta kolumu kaldıracak halim yoktu.
cuma akşam çocukları sinemaya götürdüm.
geç geldik ama gitmeden bile çok yorgundum.
c.tesi erken kalktım ama hiç bir şey yapmak gelmedi içimden.
iki makine çamaşır astım.
beyazları attım dışarı çıktım.

akşam çamaşırları toplayıp,yerleştirdim.
pazar sabah beyazları ve nevresim,yatak koruyucu vs. astım.
küçüğün yatağını kaldırdık.
yorgan yastık ne varsa 2 makine yıkadım astım.
balkonu camlarıyla yıkadım,detaylıca hortumla.
masa ve sandalyeleri de yıkadım.
evin mutfak hariç her bir yerini ve döküntüleri topladım.
halıları yıkamaya vermek için kaldırdık.
eşim söylene söylene süpürdü.

bugün banyo wc yıkanacak.
ocak tezgah ç.suyuyla silinecek.
ev genel sbir süprülecek.
mutfak yerleri tekrar silinecek.

Cuma günü bi güzel dip köşe temizlik yaptım bugün baksaniz hiç yapılmamış gibi
Evin tüm camlari silindi.
Perdeler yıkandı temiz temiz takıldı
Tüm evin kapıları dış kapıda dahil silindi
Banyo wc fayanslar ciflendi lavobolar duşa kabin ovuldu
Yatak odası çekmeceleri düzenlendi
Dip köşe tüm ev süpürülüp silindi
Tozlar alındı
Hafta sonu sadece 2 makine çamaşır yıkandı Mutfak toplandı
Bugün;
Mutfak toplandı kirliler makineye girdi
Masa silindi
Ocak tezgah ve üstü fayanslar ciflendi
Elde yıkanıcaklar yıkandı
Yapılacaklar;
Yataklar toplancak
Heryer üsten bi süpürülcek çamaşırlar yıkanıcak
Yemek pisirilcek.

hafta sonu yaklaşık iki haftalık iş kıyafeti ütüledim :)

artık yaz geliyor..

bi giyilen gömlek ikinci kez giyilmez

ayrıca evimiz temiz düzenli bin şükür

ah bi de börek yapıp buzluğa atabilirsem mükemmelus olacak evelallah ın izni ile

Kızlar bi türlü bi düzen oturtamadım kendime ama artık planlı şekilde yapmam gerek yoksa evin hali duman bütün işler birikiyor sonrası çok zor oluyor yavaştan bahar temizliğine de başlamak istiyorum burayı okudukça temizlerim bende inş

Dün akşam mutfağı süpürdüm.
Balık pişirdim. Bir PÜF NOKTASI: Dün akşam balık pişirirken küçük ocakta cezvenin içine yarım çay bardağı sirke koydum içine de bir paket vanilya ekledim. balığı pişirirken o da kenarda yavaş yavaş kaynadı. Ve %90-95 koku olmadı!!!
ocağı yağçözledim.
Mutfak masasını yağ çözledim.
Çöpleri attık. Malum balık olunca evde tutulmuyor.
Markete gittik. birkaç parça eşyayı buzdolabına yerleştirdim.

Bu kadarcık.

Düne ekstra olarak buzdolabı bi güzel silinip temizlendi yeşillikler ayiklanip yikanip bi güzel tupperwar a konuldu.
Bugün;
Yataklar toplandı
Mutfak toplandı elde yikancaklar yıkandı tezgah ocak ciflendi b.makinesi calistirildi
Banyo wc her zamanki gibi cif ve çamaşır suyuyla temizlendi şimdi bir yığın katlanicak çamaşır ve Ütü beni bekliyor

Ben de sobayı kaldırınca koltukları ve duvarları sılecegım ınsaallah. Hem bır an önce baslasın bıtsın ıstıyorum hem de o gün hıc gelmesın :)

püf noktan harıka :) bu sene gectı artık ama not aldım defterıme, seneye kesınlıkle ben de senın gıbı yapacagım (ınsaallah) canım.

aynen ya bide benim 3-4 gün sürer temizlik.
ben kendıme 1 hafta verıyorum :) duvarlarını koltuklarını neyle sılıyorsun canım? Banyo püskürt sılı duvara sıktıydım gecen ıs lekesını cok güzel cıkardı onla sıleyım dıyorum bu sefer ama bıldıgın daha ıyı bır yöntem varsa denemeye hazırım.

benim duvarlar beyaz tavan boyası o yüzden silmiyorum sadece yarıya kadar tahta onları siliyorum.
annem pril ve amvay look karıştırıp siliyodu.
koltuklarımda minderleri çıkıyo sadece sapları elde siliniyor.
beni perde ve camlar uğraştıryor.

püf noktan harıka :) bu sene gectı artık ama not aldım defterıme, seneye kesınlıkle ben de senın gıbı yapacagım (ınsaallah) canım.

Evdeyken anlamıyor insan bir süre sonra kokuya alışıyorsun. ama evden dışarı çıkıp geldiğimde de balık kokusu yoktu. gerçekten güzel bir çözüm oldu. daha önce duymuştum ama farklı bir şekilde uygulamıştım. işe yaramamıştı. Böyle süper oldu.

bıdeöyle deneyelım bakalım; sagolasın. Koltuklar bılege kuvvet artık neysekı benım de camım cok yok :) Allah kolaylık versın hepımıze.

dün bayağı bi evi topladım sildim süpürdüm.Çmaşır astım topladı ütüledim.halılarım geldi yıkamacıdan pek güzel yıkamışlar 10 nımara 5 yıldız verdim onlara.Birde mis gibi kokuyorlardı bende onlar gelmeden güzel bi su yapıp yerleri güzelce silmiştim.yayınca pek bi bahar gibi koktu evim.Mutfak tezgahı banyo tuvaletler odalar her bi yer tooplandı temizlendi haliyle bugüne pek bişey kalmadı.Bende rahat rahat kk da geziniyorum birazdan da pazara gidicem gelince yerleştirir aldıklarımı yemek falan yaparım.İş yapanlara kolay gelsin.

Bugün yapilanlar;
Yatak odası toplandı
B.makinesi bosaltıldı kirliler dizildi.
Ocak tezgah ciflendi lavobosu çamaşır suyuyla cifle bi güzel yıkandı masası silindi fırın ici temizlendi cekmece içleri silindi kasıklıklar yıkandı düzenlendi
1 makine çamaşır atıldı yıkanıyor şimdilik bu kadar bakalım

Bu akşamki planımı şöyle yaptım:

Saat 19:00'da evde olacağım ve ilk işim yemek yiyip, mutfağı üstten bir toplamak.
Üstten derken yine, bulaşıkların makineye dizilmesi, masa ve tezgah silinmesi, ocak yağçözlenmesi mutlaka yapılır :)

hemen süpürgeyi çıkarıp, iki kova su hazırlayacağım.
oyuncakları toplarım.
tüm halıları süpürüp balkona çıkaracağım.
evi süpürüp, bir kovayla silip, diğer kovayla toz alacağım.
halıları sereceğim.
balkonu yıkayacağım.
çamaşırlar var katlanacak.

yetişemezsem bir kısmını cuma akşamı yapacağım. Ama çoğunu bu akşam bitirmeliyim. çünkü kızı K.valideye göndericem. Yani 3-4 saat içinde ne yaptım, yaptım. Sonra kızı alacağız, elimiz bir işe değmez :)

yaparsın yaparsın bitirirsn 3-4 saate sen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…