En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Bugun eşim evde oğlumun da arkadaşının dogum gunu var oraya gideceğiz bugun fazla bişey çıkmaz benden

oohh gez gezz... bende işten 3 gibi kaçabilirsem alışverişe gidiciğimm.... sonrada evi sil süpür hallederim.... yarında belkim teyzemleri çağırırırm gelmezler ama neyseee... ben denerim şansımı.... gelmezlersede mutfak dolapları camlar ve kapılar ellerimden öper... yapatım yaptım yapamazsam kalır valla yaza kadar :))

Anana gidiyosan kesin yine mamalar yapmışsındir sen askitom
Bekliyorum döner dönmez raporlarını
Ellerine sağlık canımsen bebislersiz tatile bile cikamazsin
ıı şimdi şöyle olduu... ertledim gene ( amaaaan dedim gelen yok giden yok yarın yapı veririm dedim deyiş o deyiş patladı gitti :))
İlahi Betül
Sagol canım sen nasıl kızın oglusun nasıllar
Dolapları bitirdim canım elektronık eşyalar kaldı temizlenecek fotoları atarım bir ara
Bekliyorum fotoları abla:13:

Senin akrabalar da benimkiler gibi pek sıcak kanlı zannimca

Son düzenleme:
Benim de pek işim yok dediydim emme
Oturma odasını supurdum
Sildim
Pencere önlerini sildim
Toz aldım çıktım

Yatakları topladım toz aldım
Halisini supurdum
Sildim çıktım

Kapının önünü sildim
Misafir odasının tozunu aldım
Çamaşırları topladım

Wc lavaboyu ovdum
Aynayi sildim
Yerini sildim

Mutfağı topladım
Supurdum
Çamaşır makinesinin üzerini sildim
Bulaşık yikadim
Ocağı ovdum
Yemek yaptım

Kuzenim geldi ardından kızım geldi dağıttı yine ortalığı

ellerine sağlık canım

pis olmasın da çocuk dağınıklığı olsun nolcak ki

canım tatil olsun da bebişlerle olsun

bebişlerden sonra tatile çıkamadık. eğer kısmet olursa ya annem ya kayın validemi götürürüz zaten

selam kızlaaaarrr

evim tertemiz olmuş melike ablanın ellerine sağlık

bugün alışverişi eşime bıraktım.
pazarı güzel düzmüş, marketi de güzel becerir herhalde

bu akşam hiiiiç işim yok, annem sağ olsun iki günlük yemek getirmiş.
bebişlerin yoğurtlarını, pürelerini de hazırladı.
ben de bebişlerimle bol bol oynamayı düşünüyorum

yarın da muayenehanede vakit geçiricem.
temizlik yapılırken bebişlerle ilgilenirim.
bekleme odasındaki güncelliğini kaybetmiş dergileri geri dönüşüme çıkarırım.
bebişler uslu durursa ben de biraz mutfağı düzenlerim.
sağ olsun muayenehanedeki yardımcım biraz dağınık.
en son bardakların bir kısmını tabak dolabında görmüştüm.
çöp poşetleri de ikramlıkların yanındaydı.
işler toparlanınca da bebişleri babanneye bırakıp, eşimle arkadaş toplantısına gidicez.
iki lafın belini kırıp sosyalleşelim di mi ama

herkese iyi pazarlar diliyorummm

selam kzlar

bugün pek bi hamaratım

*sabah kalktım 2 makine çamaşır yıkadım
*mutfak dolaplarının dış yüzünü üstünü sildim
*eşim süt almış onu kaynattım
*bebişi doyurdum altını aldım
*yoğutr yaptım,y-tavuk göğsü tatlısı yaptım,içilcek süt ayırdım,kahvaltı hazırladım bulaşık yıkadım tencereleri geri kalanını mak yerleştirdim
*sonna bebişi yıkadım
*banyonun tüm fayanslrını sirkeli suyla sildim kuruladım parlattım küvvetti klozeti lavaboyu cifle ovdum, yerleri 2 kere sildim banyo dolaplarının dış yüzünü sildim havluları değiştirdim
*eşime tatlı ikram ettim doğruca tuvalete girdim sonna tuvalettin fayanlarını sildim parlattm lababoyu tuvaleti cifledim yerlerini yıkadım kuruladım çıktım
akşam için çorba yaptım yemek yedik

şimdi her yeri detaylı süpürcem, bulaşıklar gene mak. evi toplıcam 1 mak.çamaşır katlancak bi makinada yıkancak balkon yıkancak kalanda yarın artık:)))

hıcbır ev işini sevmıyorum..fakat bal dok yala mısalı evım..anam sagolsun temız tıtız kadındır vesselam...kaldı uzerımızde ıstemesemde yapıyorum..ıcım rahat etmıyor huzursuz oluyorum...oylekı kahvaltımı yapmadan once yemegımı koyarım ateşe...ayak ustu bırkac lokma yerım nadırde olsa...kendıme pek acımam iş konusunda...en son ben gelırım..işlerım once gelır...mısafırım gelır dıye bırşeylerım hazır olur kısmetse...once toz alırım ben..sonra balkon cam kenarları...süpürme ve yer sılme..en son banyo tuvalet ...utum genelde hafta sonu olur ..bazende hıc bellı olmaz akşam yaparım..taktıysam bıter o gun ışlerım..2 ayda bırde fayanslar,kapılar,avızeler ,camlar tuller vs...işte böyle yalan dünyada kendımı acımasızca harcıyorum..farkındayım ama duramıyorum işte.. ıcımı doktum bırden anlamadan:)...

Yap bence bır an once yoksa dediğin gibi kalır yaza kadar....

Bugun oğlumun arkadaşının dogum gunu var bişey yapamam demiştim yaa dogum gunu ne giderken çocuklarla hazırlanırken ortalığı baya dağıttık zaten adam evde olduğu zaman toparlanmıyom hepten dağıttık çıktık çıkarken eşime dedim ki sihirli bir değnek olsa da geldiğimde su evi toplu görsem diye laf attım. Eve geldiğimde her yer toplanmış mutfak hariç süpürülmüş, toz alınmış, sopayla da olsa silinmiş kokular sıkılmış bana bir tek mutfakla banyo kalmış Ohh ne guzel geldi valla birinin işleri kolaylaması....:128::128:

pazar günü saat 2 ye kadar uyuduk oğluşla:)

*kalktım yavuyu doyurdum altını değiştirdim dooooru mutfağa gözleme yaptım
*kahvaltıdan sonra tüm evin camlarını sildim yerlerini sildim tozları aldım çıktım
*banyonun yeini sildim tuvalet banyoyu dün detaylı temizlemiştim zaten
*halıları serdim
*balkonu yıkadım
*ekmek hamuru yoğurdum
*banyo yaptım
*kocişe ütü kakaladım
*çamaşırları topladım kurumuş
*akşam yemeği hazırladım
*lahana haşladım
*mutfak sandalyesinin minderleini yıkadım
*bebişi uyuttum:)
şimdi
*ekmek fırına gircek
*yarın için gözleme yapıp buzdolabına koycağim
*oğluş için meyve suyu sıkcam
*fırının içini temilicem
*lahana sarcam
*bide süt sağcam
*3 makinada çamaşır var katlancak

sonna bi çay içim bari bitsin artık:)

azerin bacım sen napıosun hamiş hamiş nası gidiyo hamişlik ben çok özlüyorum hamlelik günlerimi oğluşun içimde çırpınışlarını:))) gerçi şimdi daha güzel ama o anlar bidaha gelmicek kıymetini bil:)
*bulaşık makinası boşaltılcak yenşden doldurulcakk

selam kızlaarrr

dün muayenehanede temizlendi, ohh bi rahatladım bi rahatladım
muayenehaneden eve çıktıktan sonra, bugün için patatesli börek sardım dolaba attım.
akşama da yanına mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum.
bebişlerin yoğurtlarını mayaladım, pürelerini yaptım.
eşimle benim beyaz önlüklerimizi ütüledim, bir kaç parça da bebişlerin kıyafeti vardı onları da yaptım.
sonra bebişleri babannemize bıraktık, arkadaşlarımıza gittik.
çooook iyi geldi.
makara kakara zaman geçirdik.
ev, muayenehane, avm dışında da hayat varmış dedik.

sabah yine 6 gibi kalktım.
bebişlere nolduysa uyanmadılar
ben de eşime tembihleyip banyoya koştum.
önce lavobaları ovdum, kolozeti temizledim.
duş kabini ovdum, sonra da kendim duş aldım çıktım.
bebişlerin ve bizim kahvaltımızı hazırladım.
bebişler görmüş gibi ikisi birden uyandı
onların sabah bakımlarını yaptım.
salona geçirdim, yatak odasını toparladım, camlarını açtım.
kahvaltıdan sonra mutfağı toparladım,çantalarını hazırladım.
eşim muayenehaneye indi, bakıcımız geldi.
sonra cümbür cemaat biz de indik.

bugün benim hastam az, sonradan randevu olmazsa eve erken çıkarız.
komşulardan biri evde dua okutacakmış, bebişleri bakıcıyla bırakıp oraya gitmeyi düşünüyorum.
daha hiç yalnız kalmadılar, annem ve k.validem yavaş yavaş yalnız da bırak diyor ama:44::44:

bu akşam yarının yemeğini yapmak, salonun ve yatak odasının tozunu almak dışında pek işim yok.
gevşemezsem haftalık yemek listesi hazırlayacağım.
eşim de fikir verse ne güzel olur.
biz pek yemek seçmeyiz.
zamanı olan arkadaşlar siz de yardımcı olursanız çok sevinirim.

herkese mutlu bir hafta diliyorum.

Son düzenleme:

canım aslında çok abartılı şeyler yapmıyorum.
günlük şeyler işte.
ve eşim çok anlayışlı, evine, bana, bebişlere çok düşkün.
ben işleri yaparken onun da hakkını yememek lazım, bebişlere hep o bakıyor.
bebişlerimin de hakkını yemeyelim.
maşallah çok uslular.
altları temiz, karınları tok olsun, e bir de muahbbet sağlam olsun sebepsiz ağlamaları pek yoktur.
bir de ikisi aynı anda uyuyup, aynı anda uyanıyorlar.
ama aynı anda ağlamıyorlar.
birini doyururken diğeri sabırla bekliyor.
allah dağına göre kış verirmiş ya, aynen o durumu yaşıyoruz.
ayaklandıklarında nasıl olur bilemem tabi.

sevgiler canım

Senin akrabalar da benimkiler gibi pek sıcak kanlı zannimca

Çooook çook sorma :)

Benim de pek işim yok dediydim emme
...
Kuzenim geldi ardından kızım geldi dağıttı yine ortalığı

A aaa oldu mu şimdi :)))

Transformers gibisin maşallah...

Yap bence bır an once yoksa dediğin gibi kalır yaza kadar....

yaza kaldı korkarım :))

helal olsun enişteye 10 puan 10 puan 10 puan... Maşallah...

Selam beybiler,

CUmartesi 3 ten bile erken çıktım... çarşıya indim taksidimi yatırdım...

mutfağa sebzelik ,
kapının oraya ayakkabılık ve pazar arabası aldım..... çoook iyi oldu...

ayağımda topuklular yanımda pazar arabam elimde poşetler çarşıyı tavaf ettim... Ama nasıl yoruldum bilemezsiniz.... çarşının eğri büğrü yollarında ayağım elli kere burkuldu....

pazar alışverişimi yaptım bir kaç çamaşır aldım.... beş kuruşsuz döndüm eve :)) param yoktu emmeee mutlu idim...

eve geldim pertim... aldıklarımı kapının girişine yığdım ilk bulduğum yumuşak zemine yığıldım...

bir telefon, arkadaş çaya geliyorum dedi eneemmm...aldıklarımı sağa sola tıkmak suretiyle yok ettim ortalıktan ney yazıkkki kuş tüylerine yapacak bir şeyim yoktu :)) ve bulaşıklara aahh aaahh...

hadi geldiler gittiler ben tabi mosmor :))

pazar günü ev süpürüldü silindi... ıspanaklı börek yaptım.... 1 kilo hamsi ayıkladım... oldum gene pert...oturdum birde iş planı yaptım..

sebzeliği kurdum ortalıktaki sebzeleri zevk ile yerleştirdim.... ayy bi plastiğe bu kadar sevinir mi insan :))) hasır olsa neyse :))

ayakkabılığı kurdum ayakkabıları yerleştirdim oohhh....

çöpleri attım.. miss gibi oldu evim....

ama nedense gene bulaşık çıkardım git eve şu an gene bulaşık var gene var... oof offf..... ama temiz yani heryer.... özünde temiz....

Yemek yapmak bir kenara ne yapacağına karar vermek cok daha zor canım haftalık pazara gittiğimde 2 çeşit sebze alırım hafta da 2 gun sebze pisler bazen ertesi güne de kalır o zaman yanına ek bişey yaparım. Hafta da bir de mutlaka bakliyat pişiririm, yeşil mercimek kuru fasulye nohut gibi, haftda bir mutlaka balık gunümüz vardır bu ya pazar ya da cuma günleri olur kalan günlerde de kırmızı et yada beyaz et tercihe göre yapılır......

Bugun pek bi iş yapamadım kızlar sabahnkursa gittim gitmeden yataklarımı topladım nevresimlerimi değiştirdim beyaz çamaşırları makineye attım çıktım
Gelince yemek hazırladım kendime yedikten sonra bir ağırlık çöktü üstüme uyumuşum bir guzel kalktığımda cocukların gelmesine az bi vakit kalmıştı hemen çamaşırlarımı astım mutfağı topladım banyonun klozetini çamaşırsuyuyla yıkadım. Cocuklar geldi onlara aparatif bişeyler hazırladım. Onlar dinlenırken mutfakta son bir bölüm kalmıştı onu bitirdim. Sonra oturduk ödev yaptık. Ödev harici kızımla biraz test çözdük. Perşembe gunu okul sınavı var. Yemek yedik mutfağı topladım. O ses i izlerkende 3 makine çamaşır ütüledim. Onları yerleştirdim. Banyo yaptım simdi de uykum kaçtı oturuyorum...,

ne yapacağıma karar verdiğimde sanki yemeği yapmışım gibi üzerimden bir yük kalkıyor.
akşam eşime haftalık liste yapalım dedim.
hastane gibi, askeriye gibi liste olmasın dedi.:44:
liste yaparız o gün canımız onu istemez, stres yaparsın dedi hak verdim.

bizde de aslında düzenli pazar alış verişi yapılıyor.
eşimin bugün pişen yemeği ertesi gün yememe gibi bir huyu var.
o yüzden fazla tutayım da yarına kalsın hiç diyemiyorum.
sesini çıkarmıyor ama, yanına ilave ne yaptıysam sadece onu yiyip kalkıyor.
o zaman da benim içime sinmiyor.

biz de haftada bir bazen iki kere balık tüketiyoruz.
haftada üç kere sebze pişiyor.
bazen içine et giriyor, bazen zeytinyağlı oluyor.
çorba genelde her akşam oluyor.
salata mutlaka yiyoruz.
eşim kuru fasulyeyi ve nohutu çok seviyor, onları da dönüşümlü haftada bir kere pişirmeye çalışıyorum.
yeşil mercimeğin de çorbasını seviyor.

hamur işini çok seviyorDU.
ama kilo sorunu olmaya başlayınca ben de iki haftada bir kere yapmaya başladım.
k.validem oğluşunun sevdiğini benim de yapamadığımı bildiğinden, ara sıra mantı hazırlayıp getiriyor. dondurucuya atıyoruz.
bazen de hazır yufkadan sebze harçlı börek sarıyorum.

çalışınca yemek işi zor oluyor.

teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…