En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
kızlar selaaammmmm
planda bir değişiklik olmadı ve son hastam saat tam 2 de koltuktaydı.
muayenehaneden eve çıkışımız 3 ü buldu.
ve gong sesiyle yarışma başlamış oldu
hemen mutfağa koşup yemeğimi ocağa koydum, masamı hazırladım.
bebişlerimin yoğurtlarını mayaladım, yarınki sebze pürelerini hazırladım.
banyoya koştum bebişlerin kıyafetlerini makineye attım, yıkanıyorlar.

bakıcımız halime acıdı bebişlerin bir kaç parça kıyafetini ütülemeyi teklif etti.
vazgeçmesin diye hayy hayyyy dedim hemen eline tutuşturuverdim
bebişler şu an uyuyor ben de salonun tozunu alırım, antreyi süpürür silerim.
bakıcımız gidince de yemek, toplama, bulaşıkları makineye dizme faslı.
dolmalık biberim var. onları doldururum dolaba atarım.
yarın akşamki ana yemeğim de hazır olur.
bebişler erken uyursa ayaklarıma bakım yapmayı düşünüyorum vallah at toynağı gibi olmuşlar
herkese iyi akşamlaaar

Aycan'cım cok merak ediyorum hiç yorumluyormusun okuyorum hergün yazdıklarını aynı tempo ben yoruluyorum okurken biz birazcık iş yapsak aksama pert oluyorum kimseyi gözüm görmüyor valla... Maşallah diyelim de nazar değmesin canım sana

Bugun cooook yoruldum hatunlar sabah oğlumu okula gönderdim kızım hastaydı gitmedi.
Cocukların yataklarını topladım
Kendi yatagımın nevresimlerini değiştirdim
yatak örtüsünü yıkamıştım onun ütüledim serdim
Sonra kızçemi aldım doktora götürdüm
Boğazları kızarmış antibiyotik verdi ben Orucluyum kızıma dışarda kahvaltı yaptırdım
Eve geldik yatak odasının dolap içlerinde ki örtüleri attım makineye onlar yıkanırken ortalığı topladım
Astım onlar kurarken bütün dolapları boşaltım içlerini bir guzel loklu suyla sildim kuruladım
Benim kışlık çıkarma işi biraz zahmeti oluyor gardolabıma yetmiyor mecbur yazlıkları üst katta ki dolabıma koyuyorum
yani iki dolap silip yerleştiriyorum
yine ayırılacakları ayırdım koca bir poşet valla bir çekmece açıldı
eşimin butun kravatlarını açıp tek tek ütüledim
yemek yaptım dediysem 1 çeşit bişey uydurmaca
Bir makine daha çamaşır yıkandı astım
Cocukların odevleriyle ilgilendim biraz mutfağı toparladım bulaşık makınesini yerleştirdim aksam 9 gibi ne guzel uykum vardı ama simdi yok

Yarın yapacaklarım aslında napcamı bende bilmiyorum da fikir alıyım sizden simdi ayın 15 nde Mevlüt okutturcam evimde yavaş yavaş bir yerleri yapıyım diyorum ama en cok gözümde büyüyen mutfak her günde sabahtan aksama kadar evde olmuyorum mutlaka bırsey çıkıyor yarın mesela 12 ye kadar kurstayım diyorum ki her gun mutfağın bir bölümü yapsam yavaş yavaş nasıl olur sizce??

canım yorulmaz olur muyum.
ama yapacak bi şey yok.
ama şöyle diyeyim bak, işleri rutine bağlayıp her gün yapınca ortalık hem çok dağılmıyor, hem kirlenmiyor.
bedenen de ruhen de daha az yoruluyorum.
eğer allah korusun grip bile olsam illa kalıyor, o zaman çooook geriliyorum.
sana küçük bir sırrımı vereyim, ben her gün aksatmadan sabahları yarım fincan keçi boynuzu pekmezi içiyorum.
ayrıca akşamları eşim de ben de kocaman birer bardak taze sıkılımış karışık meyve suyu içiyoruz.
bunlar hem direnci artırıyor, hem de enerji veriyor.

canım allah mevlüdünü şimdiden kabul etsin.
mevlüdüne daha 10 gün var, bence çok rahat yaparsın.
evin en zor temizlenen ve en çok zaman alan yeri gerçekten mutfak.
ayda bir yardımcı hanım alıyorum, o gelmeden bir gece önce dolap içlerini boşaltıyorum ben.
önce erzak dolabını yapıyorum.
erzak dolabının düzenli olması mutfağın işini önemli ölçüde azaltıyor.
o yüzden bolca saklama kaplarım var.
erzak dolabina pakette hiç bir şey koymayarak bu işi çözdüm canım.
kakaoları bile açıp kavanoza boşaltıyorum ben.
ufak tefek paketler için de büyük bir kap aldım, hepsini düzenli olarak yerleştiriyorum.
erzak dolabının içi temizlenince cidden derin bir ohhh çekiyorum.

daha sonra az kullandığım kısımları boşaltıyorum, içindekileri makineye yerleştiriyorum.
onlar yıkanırken dolap içlerini temizleyip güzelce kuruluyorum.
sonra yerleştiriyorum.
diğer dolapları da aynı şekilde yapıyorum.

demek istediğim canım önce içlerini yapıp, içindekilerin hepsini elden geçirirsen kafan rahatlar.
ama ben bir anda hepsini boşaltmıyorum.
olaki bebişler durmaz falan yarım ve dağınık kalmasın diye bölüm bölüm hallediyorum.
ertesi günü de dış kapaklarını silersin.
bunun için ben marc mutfak ve mr muscle kullanıyorum.
yağ, kir çabucak çıkıyor.
en sonunda da sandalyeler, masa ayakları ve yer ohhh misss gibi oldu bile
kolay gelsin canım.

selam hanımlaaaarrrr
gün yine 6 da başladı.
bu sabah beişler çok ama çok usluydular.
eşimi o yüzden uyandırmadım.
sabah bakımlarını yaptıktan sonra ikisini de aldım yanıma konuşa konuşa mutfakta kahvaltı hazırladım.
daha sonra kahvaltımızı ettik.
eşim hazırlanırken ben yine ikizlerimle mutfağı toparladım, yerini süpürüp sildim.
daha sonra bakıcımız geldi.
o onlarla ilgilenirken ben eşyalarını, yemeklerini çantalarına hazırladım.
daha sonra yatağımızı toparladım, salondaki dağınıkları toparladım.
kendim de hazırlandım muayenehaneye indik.

bugün son hastam 3 te gelecek.
4 gibi eve çıkarız.
akşamdan hazırlayıp dolaba attığım etli dolmamı pişirmeye koyarken, bir yandan da yanına mercimek çorbası yaparım.
yanına salata veya cacık yaparım.
masayı hazırlarım, daha sonra banyoyu temizlerim, her zamanki gibi makineye çamaşır atarım.
bakıcımız gidene kadar bir kaç ütü yaparım yine.
o gittikten sonra yemek, toplama, mutfak süpürme faslı.
eşim bebişlere bakarken yarın için sulu köfte hazırlar, dolaba atarım.
eşim tatlı istiyordu, çok yorgun olmazsam onu yaparım.
yorgun olursam da kemalpaşa yapıveririm artık.

benden bu kadar.
herkese kolaylıklar dilerim.

Maşallah canım sana yaaa, gençliğinin kıymetini bil, seni okurken bile ben yoruluyorum.

Bende hiç birşeyi poşette bırakmam makarnayı bile acmıssam yarısını kullanmayacaksam onu bile kavanoza boşaltırım kavanozlarımdaki erzak bitmişse hemen kavanozunu yıkar kaldırırım böylece kavanozlarımher daim pırıl pırıl kalır. 10 gun var ama ben cok büyütüyorum kafamda işleri bide evim cok buyuk yardımcı kadın alıyordum bu ay ınat ettim almayacağım çünkü biraz bastan savma yaptığını fark ettim o yüzden almayacağım bu ay kadın yavaş yavaş yaparım artık Allah'tan benim cocuklar büyüdü artık elimi ayağımı tutan yok cok yormuyorlar beni

Selam beybiler,

burayı keşfettiğimden beri daha bi topluyum maşallah :)) görseniz dağınık dersiniz ama eski halini bileniniz yok tabi :))

Bu akşam yapılacaklar;
- alışveriş yapılacak buzdolabı bomboş...
- ev havalandırılacak
- çamaşır makinesi çalıştırılacak,
- nohut yemeği yapılacak.... önce nohutları haşlamaya koyarım....onlar haşlanırken ben aşağıdaki işleri yaparım....
- kuşların kafesleri temizlenecek
- odalar süpürülüp silinecek
- kurumuş çamaşırlar toplanıp ütülenecek
- bulaşıklar yıkanacak
- örgü ipleri bir araya toplanacak
- spor yapılacak en az yarım saat mekik bacak hareketleri bisiklet vs....
- yarınki sunum için son kontroller yapılacak
- sabah 5 te kalkılıp 7 ye kadar ders çalışılacak.... sınıfta kalacam yoksa bunu her gün yapmam lazım bu ay....
- sabah duş alınıp banyo ovulacak....
- temiz evin huzuru ve sunumun stresiyle evden çıkılacak.... bir gün ölürsem bilinki sunum öncesi ölücem :)

bu ay her şey üst üste bindi...proje teslim ardarda sunumlar ara sınav.... yüzümde yan yana 10 tane sivilce var... ömrümde ilk defa kolumda ve göbeğimde bile sivilce çıktı.... stres neler yapıyor insana....

küçük bir not defteri edindim... yapacağım işleri not ediyorum yaptıkça çentik atmak zevkli oluyor....

Kolay gelsin canım sunumun basarılı geçer umarım....Not defteri guzel bir fikir insan bir çentik atmak için o işi hemen yapmak ister heralde....

Bakalım ben bugun neler yapmışım

Sabah cocukları kaldırdım bu sefer de oğlum biraz mırın kırın etti hastayım dedi onu göndermedim okula kızı yolladım.
Eşimi geçirdim.
Yatak çarşaflarını şirkeledim serdim topladım
Dun astığım çamaşırları topladım utulencekleri ayırdım
banyo wc ve lavaboyu çamaşır suyu ve cifle bir guzel sildim temizledim
Sonra aldım oğlanı doktora götürdüm, sonra onu k.valıdeye bırakıp kursa gittim ilk dersi kaçırmıştım son derse katıldım
Eve geldim oğluma çorba yaptım
Yeni bir makine çamaşır yıkadım astım
Evi topladım süpürdüm
Yatak odasının tulunu attım makineye
Yatak odasının Camını ve balkonun camın sildim
Mutfağı toparladım bulaşık makinesini boşalttım aksam çıkan kırlıleri yerleştirdim

sus! yalvarırım anlatma daha fazla

ya iki bebek ve sadece bakıcı var evde sen neden gündelikçi almıyorsun inan sana ben buradan kıyamıyorum anlattıkça
Allah gücüne güç katsın canım

sus! yalvarırım anlatma daha fazla

ya iki bebek ve sadece bakıcı var evde sen neden gündelikçi almıyorsun inan sana ben buradan kıyamıyorum anlattıkça
Allah gücüne güç katsın canım

amin canım amin.allah hepimizin gücüne güç katsın.
annemle k.validem de sana bakarken biz yoruluyoruz diyorlar.
galiba koşturmaca bende bağımlılık yaptı.
günlük yardımcı şu an için maddi anlamda pek mümkün değil
evimizin kredi borcu var onu ödüyoruz.
ayrıca muayenehane k.pederimin.
evimizin altında olduğu için bize abinizin ve kız kardeşinizin hakkını verin, üzerinize alın diye teklif etti.
bize de çok mantıklı geldi. onların hakkını vermek için para biriktirmemiz gerek.
2014 yılında biraz elimiz genişlicek, gündelikçi olmasa da en az haftada iki kez yardımcı almayı düşünüyoruz.

günaydın hanımlaaaarrrr

bu sabah bir saat fazla uyudum ohh iyi geldi valla
gün 7 de başladı.
bebişler yine usluydu ama eşimi uyutmadım
keyifle duşumu yaptım, banyoyu temizledim, kahvaltıyı hazırladım.
kahvaltı bitti, toplandı, mutfak süpürüldü.
eşim bebişlerle ilgilenirken nevresimlerimi çıkardım, kirliye attım.
yatağı havalansın diye açık bıraktım.
bebişlerin dağınıklarını toparladım, salonu toparladım.
bakıcımız geldi, o bebişleri hazırladı, biz de kendimiz hazırlandık.

bugün hastalarımdayoğunluk var.
akşam 5 e kadar muayenedeyim.
eve çıkınca ancak masayı hazırlarım, sulu köfte hazırlamıştım o pişerken yanına bi de bulgur pilavı ohh missss

yarın için ne yemek hazırlıycam hiç bilmiyorum
galiba haftalık yemek listesi hazırlasam kafam daha rahat olacak.

eşim çok yorgun olmazsa bebişlerin ütüsünü yaparım.
bizim yarınki yemeğimiz, bebişlerin yemeği, mutfak toparlanması dışında herhalde bi şey yapamam.
hasta çok olunca iki büklüm durmaktan belim çok ağrıyor.
sanırım bu akşam ayaklarımı uzatıp dinlenirim.
bebişler izin verdiği kadar tabi

kolay gelsin kızlaaarrrr

Son düzenleme:

ne güzel canım kilerim düzenli olunca çok mutlu oluyorum ben de
hatta açıp açıp bakıyorum
işleri gözümde büyütmemek için hep bittiği ve her tarafın pırıl pırıl olduğu ana odaklanıyorum ben.
kendimi kandırıyorum yani ama faydası da oluyor

inşallah gönlüne göre bir yardımcı bulursun canım

merhaba hanımlar ben yokken neler yaptınız bakalım bugün yine işe gitmedim uzun zamandır evdeyim ama net olmadığı için sizleri kontrol edemedim bugün yine tembel bir güne başladım bu saate kadar biraz küçük kızımla birazda nette oyalandım anlıyacağınız işleri başlayamadımhala ama birazdan hızlı bir giriş yapmayı düşünüyorum size baktıkça motive oluyorum şimdilik bu kadar herşey gönlünüzce olsun

Slm hatunlar bugunfazla bir iş yapamadım
Sabah cocuklar okula giktikten sonra yatakları toplayıp kursa gittim
Eve gelince ortalığı topladım lavabo wc cifledim
Altlattaki komşumun Kuran'ı vardı oraya gittim
Cocuklar okuldan gelince Eve geçtim geceden kuru fasulye ıslamıstım onu pişirdim bide pilav yaptım yanına
sonra cocukların ödevlerini yaptırdım oğlum dun okula gitmediği için birikti cok uzun sürdü ödevlerimiz
yemek yendi mutfak toparlandı cocuklar yatırıldı
Banyoya girip bir duş alıp yatarım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…