En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Sevindim canım iyilesmesine... :)
Sabahtan beri bende beyzayla uğraşıyom.
Nasıl ağladı kuzum gözlerinden yaşlar aktı. Bişey yemedi beni emmek istemedi ağrı kesici şurubu bile normalde sever zorla verdim ağzına zaten ağlayarak uyandıydı uykusundan. Ateşine baktım normal. Neyse iki saat falan geçti ayakta kucağımda pispislayarak emdi biraz. Az önce ayağında salkım uyudu şu an uyuyo bakalım kiyamadim kuzuma yaa.. :KK43:

günaydın kızlar.
cuma hasta olduğum için öğleden sonra eve gittim.
amaaaaa evdeki işleri görünce oturamadım bile.:(
açık renklileri yıkayacaktım sadece.
sabha da bir makine asmıştım.
ama battaniyeler,pikeler,nevresimler vs. derken akşam geç saate kadar çamaşır yıkandı.
yağmur da vardı nevresimleri içerde kapılara astım.
en son renklileri de yatmadan attım.
kendi yatağımı,oğlumun ve kızımın yataklarını düzelttim yeni nevresimelr taktım.
bu arada kendime nevresim çıkarırkan hiç birini takmayı canım istemedi.:(
yakın bir avmden battaniyei nevresim aldım.
düşündüm en çok ben hakediyorum,dedim.:))

akşam buzdolabını sildim her hafta olduğu gibi.
bulaşık makinesini boşaltıp doldurdum.
dolapları bazılarının içini,hepsinin dışlarını sildim.
ç.sulu cif almıştım onunla kolay oldu.
ocak,telleri,duvar,fırının içi dışı,bulaşık makinesi güzelce temizlendi.

antrenin yolluklarını ve oğlumun halıını yıkamaya verdim.

yemek de yapmıştım ne yaptığımı hatırlamıyorum ama.
c.tesi misafirim için aşurelik malzemeleri ısladım.

vakit ilerleyince çok kötü oldum,yattım titreyerek.:(

sabah erkenden kalktım mecburen.
nohut-fasulyeyi düdüklüde haşlamaya koydum.
buğdayı da haşladım biraz.
her şeyi karıştırıp aşureyi pişirdim.
tereyağlı az mayalı çörek yaptım.

tüm odaları toparladım.tozlarını aldım.
yatağıkları düzelttim.
banyoyu detaylı yıkadım,kuruladım.paspaslarını serdim.temiz havlu koydum.

tüm evi süpürüp silsim.
kapının önü ve balkonu da sildim.
kuruyan nevresim,battaniyeleri ve çamaşırları yerlerine koydum.
çocukların dolap içlerini elden geçirdim.

bir makine çamaşır astım.
aynayı,giriş kapısını sildim ve tüm mobilyaların tozunu aldım.

misafirler gitmeden mutfağı topladık.
onlar gidince de ufak tefek toplama işlerini yaptım.

pazar sabah erken kalktım.
makineye çamaşır attım yine.:(
bir gün önce yıkadığım büyük battaniyeyi dışarı astım hava güneşliydi.
beyazları da eşim astı.

tüm odaları toplayıp süpürdüm gırgır süpürgeyle.
kahvaltıyı hazırladım.banyonun paspaslarını değiştirdim.klozeti yıkadım.
kızımın okul toplantısına gittim.

öğleden sonra arkadaşımla geldik.
yemek yaptım.sofra kur topla beraber.
geç gittiler.

bu sabah çok fena uyandım.
ama işe gitmem gerekiyordu.kombiyi açıp mutfağa geçtim.
köfte yaptım çocuklara.
akşam için de terbiyeli köfte yaptım.eti fazla çekmiştim öyle değerlendireyim dedim.
çamaşır topladım yenilerini astım.
yatakları ve salonuve banyoyu topladım.
evi havalandırdım.
sadece yerleri süpürme ve ütü kaldı.

Cok gecmiş olsun Canım hasta hasta misafir zor olacak senin için bol c vitamini al...
ağol canım.bir an evvel akşam olsun diye bekledim resmen.
evi temizlemek çok zorladı beni.
çok şükür bitti her yer.
Bugun dogum gunüm olduğu için pek fazla bişey yapmadım zaten sabah bi çıktık biraz önce geldik

Yatakları topladım
Ortalıkta ki dağınıklığı topladım
Bulaşık makinemi boşalttım...,
İç kapağını ve üstünü sildim
sağlık,sıhhatle mutlulukla yaşa canım.:)

dün detaylı iş yaptığım bugün işim yok.Sadece sabah kahvaltıyı kurdum kaldırdım mutfağı toparladım yatakları düzelltim.Yemek yapmam lazım sonra da komşuya kahve içmeye gideceğim.Bide bu hafta çarşambadan itiaberen çocuklarım pazartesi de dahil tatil bakalım nasıl bir hafta olucak göreceğiz

dün detaylı iş yaptığım bugün işim yok.Sadece sabah kahvaltıyı kurdum kaldırdım mutfağı toparladım yatakları düzelltim.Yemek yapmam lazım sonra da komşuya kahve içmeye gideceğim.Bide bu hafta çarşambadan itiaberen çocuklarım pazartesi de dahil tatil bakalım nasıl bir hafta olucak göreceğiz
pazartesinden olması kötü olmuş.
biz de 2,5 gün tatil hafta sonu hariç.
benim işler bitiyor ve ben de işe geliyorum.
şöyle bir ayağımı uzatmak kısmet olmuyor.yine de şükür.

İşlerimi yüzde elli azaltıp geldiiiim :)
kalkar kalkmaz makineye çamaşır attım.
Kahvaltı yaptım.
bulaşıkları makineye attım.
elde yıkanacakları yıkadım.
ocağı sildim.
evdeki dağınıklığı topladım.
küçük halılarımı çırptım.
evi süpürdüm.
Yerleri sildim .
serdim halıları.
balkonu yıkadım.
çamaşırı serdim.
yeni çamaşır attım makine ye.
wc yi banyoyu duvarlarından aşağı yıkadım.
toz aldım.aynaları sildim.
kapıları sildim.
bulaşık makinesini yerleştirdim .
şimdi bugünlük işim bi makine çamaşırı sermek kuruyanları toplamak kaldı
evim temizlik kokuyooooooo :) :21::21::21:

:) oh mis :) bende bugün işleri azalttım inşallah yarın boş oturcam yumurcak :)

Sevindim canım iyilesmesine... :)
Sabahtan beri bende beyzayla uğraşıyom.
Nasıl ağladı kuzum gözlerinden yaşlar aktı. Bişey yemedi beni emmek istemedi ağrı kesici şurubu bile normalde sever zorla verdim ağzına zaten ağlayarak uyandıydı uykusundan. Ateşine baktım normal. Neyse iki saat falan geçti ayakta kucağımda pispislayarak emdi biraz. Az önce ayağında salkım uyudu şu an uyuyo bakalım kiyamadim kuzuma yaa.. :KK43:
İnşallah beyza da iyileşir canım benim rabbim sağlık versin mutluluk versin kuzulara :)

ay bende haftasonu çok yoğundum . cumartesi günü öğlene kadar çalıştım zaten. eve gidince kızı uyuttum oruçluydum bi saat bende yanında uyumuşum. sonra pazara gittim buzdolbını yerleştirdim. tam yemek işine giricem bir tanıdık geldi geçerken uğramış. kahve faslı falan. sonra tam yemeğe başladım eşimin kardeşi gelicez diye aradı. yemek işi büyüdü, yemek çay, 3 çocuk birleşince her oda oyuncak oldu onları topla ççocuğu uyut zor attım kendimi yatağa.

dün sabah kahvaltı yaptıktan sonra aşure için nohut fasulye buğdayı koydum haşlansın diye. bu arada evi süpürdüm sildim toz aldım banyo tuvalet yıkadım. eşimin kışlık montlarını çıkardım yıkadım. kızı öğlen uykusuna yatırdım. o uyurken aşureyi yaptım. sonra markete çıktık. eve gelince bizimkiler pide istedi. pide yaptık. yemek sonrası bulaşık yıka.aşure dağıttım kızı banyo yaptırıp ütü yaptım bi dünya. en son kendim banyo yapıp kzı uyutma bahanesiyle bende uyumuşum.

işe geldim de bugün oh dinlendim valla

İşlerimi yüzde elli azaltıp geldiiiim :)
kalkar kalkmaz makineye çamaşır attım.
Kahvaltı yaptım.
bulaşıkları makineye attım.
elde yıkanacakları yıkadım.
ocağı sildim.
evdeki dağınıklığı topladım.
küçük halılarımı çırptım.
evi süpürdüm.
Yerleri sildim .
serdim halıları.
balkonu yıkadım.
çamaşırı serdim.
yeni çamaşır attım makine ye.
wc yi banyoyu duvarlarından aşağı yıkadım.
toz aldım.aynaları sildim.
kapıları sildim.
bulaşık makinesini yerleştirdim .
şimdi bugünlük işim bi makine çamaşırı sermek kuruyanları toplamak kaldı
evim temizlik kokuyooooooo :) :21::21::21:
oh ne güzel canım.istanbuldaysan tam temizlik havası var bugün.:)
ay bende haftasonu çok yoğundum . cumartesi günü öğlene kadar çalıştım zaten. eve gidince kızı uyuttum oruçluydum bi saat bende yanında uyumuşum. sonra pazara gittim buzdolbını yerleştirdim. tam yemek işine giricem bir tanıdık geldi geçerken uğramış. kahve faslı falan. sonra tam yemeğe başladım eşimin kardeşi gelicez diye aradı. yemek işi büyüdü, yemek çay, 3 çocuk birleşince her oda oyuncak oldu onları topla ççocuğu uyut zor attım kendimi yatağa.

dün sabah kahvaltı yaptıktan sonra aşure için nohut fasulye buğdayı koydum haşlansın diye. bu arada evi süpürdüm sildim toz aldım banyo tuvalet yıkadım. eşimin kışlık montlarını çıkardım yıkadım. kızı öğlen uykusuna yatırdım. o uyurken aşureyi yaptım. sonra markete çıktık. eve gelince bizimkiler pide istedi. pide yaptık. yemek sonrası bulaşık yıka.aşure dağıttım kızı banyo yaptırıp ütü yaptım bi dünya. en son kendim banyo yapıp kzı uyutma bahanesiyle bende uyumuşum.

işe geldim de bugün oh dinlendim valla
akşam geldi misafirlerin galiba.
keşke bir gün önceden haberli olsaymış.
yabancı değiller ama yineden işten gelmiş,oruçlu zor olmuştur.
evin temizlenecek de olabilirdi tabi.

benim misafirim de kalabalıktı.bir hafta önceden haberli olunca hasta olsam da erteleyemedim.

pazar da kızımın okul toplantısından sonra kızlarımız aynı sınıfta olan arkadaşımla biraz gezdik.sonra eve davet ettim.
Allah'tan sabah evi toplayıp gırgırla süpürmüştüm.
yemek işinde hızlı olduğum için endişe etmedim.

hastayım ama az önce eve yemeğe gittim.
gırgır süpürgeyle evi süpürdüm.
c.tesi temizlik ve dünden ve sabahtan düzeni bozmadan devam ettirirince kolay oluyor temizlemek.

oh ne güzel canım.istanbuldaysan tam temizlik havası var bugün.:)

akşam geldi misafirlerin galiba.
keşke bir gün önceden haberli olsaymış.
yabancı değiller ama yineden işten gelmiş,oruçlu zor olmuştur.
evin temizlenecek de olabilirdi tabi.

benim misafirim de kalabalıktı.bir hafta önceden haberli olunca hasta olsam da erteleyemedim.

pazar da kızımın okul toplantısından sonra kızlarımız aynı sınıfta olan arkadaşımla biraz gezdik.sonra eve davet ettim.
Allah'tan sabah evi toplayıp gırgırla süpürmüştüm.
yemek işinde hızlı olduğum için endişe etmedim.

hastayım ama az önce eve yemeğe gittim.
gırgır süpürgeyle evi süpürdüm.
c.tesi temizlik ve dünden ve sabahtan düzeni bozmadan devam ettirirince kolay oluyor temizlemek.

benim eşim sağ olsun hiç ev toplu mu değil mi düşünmeden çağırır misafir. çok defa kızmışımdır ama söz verdiği için bir saatte ev toplama ve ikram hazırlama gibi motor üstüne motor takılmış bi hızla çalışmışlığım çok oldu. ona göre "ne var ki yabancı değiller, senin çalıştığını biliyorlar, çocuk olduğunu biliyorlar gibi bahaneleri vardır" ama benim bi bayan olduğumu ve böyle şeylere dikkat ettiğimi hiç düşünmez.

allahtan gelen eltimlerdi ve artık biz birbirimizin böyle hallerine pek takılmıyoruz. dediğin gibi tek zor yanı oruçlu olmak ve orucu rötarlı açmaktı.

benim eşim sağ olsun hiç ev toplu mu değil mi düşünmeden çağırır misafir. çok defa kızmışımdır ama söz verdiği için bir saatte ev toplama ve ikram hazırlama gibi motor üstüne motor takılmış bi hızla çalışmışlığım çok oldu. ona göre "ne var ki yabancı değiller, senin çalıştığını biliyorlar, çocuk olduğunu biliyorlar gibi bahaneleri vardır" ama benim bi bayan olduğumu ve böyle şeylere dikkat ettiğimi hiç düşünmez.

allahtan gelen eltimlerdi ve artık biz birbirimizin böyle hallerine pek takılmıyoruz. dediğin gibi tek zor yanı oruçlu olmak ve orucu rötarlı açmaktı.
Gerçekten çok haklısınız :)
bende son bi saatte haber verilip gelen misafirden hiç hoşlanmam :)
En azından ikramları hazırlamak mutfağı toplamak wc yi lavaboyu yıkamak hazır olarak beklemek gerekiyo ben buna çok takıntılıyım ve son saat haber verilince birinden biri eksik oluyo :)
tamam insanlık hali hepimiz dağınık olabiliyoruz ama bu benim özelim diye düşünürüm kimsenin görmesini istemem hep .
yazdıklarınızı okuyunca size hak verdim sinirlendim birden de yazmak istedim :)

günaydın kızlar.
cuma hasta olduğum için öğleden sonra eve gittim.
amaaaaa evdeki işleri görünce oturamadım bile.:KK43:
açık renklileri yıkayacaktım sadece.
sabha da bir makine asmıştım.
ama battaniyeler,pikeler,nevresimler vs. derken akşam geç saate kadar çamaşır yıkandı.
yağmur da vardı nevresimleri içerde kapılara astım.
en son renklileri de yatmadan attım.
kendi yatağımı,oğlumun ve kızımın yataklarını düzelttim yeni nevresimelr taktım.
bu arada kendime nevresim çıkarırkan hiç birini takmayı canım istemedi.:KK43:
yakın bir avmden battaniyei nevresim aldım.
düşündüm en çok ben hakediyorum,dedim.:))

akşam buzdolabını sildim her hafta olduğu gibi.
bulaşık makinesini boşaltıp doldurdum.
dolapları bazılarının içini,hepsinin dışlarını sildim.
ç.sulu cif almıştım onunla kolay oldu.
ocak,telleri,duvar,fırının içi dışı,bulaşık makinesi güzelce temizlendi.

antrenin yolluklarını ve oğlumun halıını yıkamaya verdim.

yemek de yapmıştım ne yaptığımı hatırlamıyorum ama.
c.tesi misafirim için aşurelik malzemeleri ısladım.

vakit ilerleyince çok kötü oldum,yattım titreyerek.:KK43:

sabah erkenden kalktım mecburen.
nohut-fasulyeyi düdüklüde haşlamaya koydum.
buğdayı da haşladım biraz.
her şeyi karıştırıp aşureyi pişirdim.
tereyağlı az mayalı çörek yaptım.

tüm odaları toparladım.tozlarını aldım.
yatağıkları düzelttim.
banyoyu detaylı yıkadım,kuruladım.paspaslarını serdim.temiz havlu koydum.

tüm evi süpürüp silsim.
kapının önü ve balkonu da sildim.
kuruyan nevresim,battaniyeleri ve çamaşırları yerlerine koydum.
çocukların dolap içlerini elden geçirdim.

bir makine çamaşır astım.
aynayı,giriş kapısını sildim ve tüm mobilyaların tozunu aldım.

misafirler gitmeden mutfağı topladık.
onlar gidince de ufak tefek toplama işlerini yaptım.

pazar sabah erken kalktım.
makineye çamaşır attım yine.:KK43:
bir gün önce yıkadığım büyük battaniyeyi dışarı astım hava güneşliydi.
beyazları da eşim astı.

tüm odaları toplayıp süpürdüm gırgır süpürgeyle.
kahvaltıyı hazırladım.banyonun paspaslarını değiştirdim.klozeti yıkadım.
kızımın okul toplantısına gittim.

öğleden sonra arkadaşımla geldik.
yemek yaptım.sofra kur topla beraber.
geç gittiler.

bu sabah çok fena uyandım.
ama işe gitmem gerekiyordu.kombiyi açıp mutfağa geçtim.
köfte yaptım çocuklara.
akşam için de terbiyeli köfte yaptım.eti fazla çekmiştim öyle değerlendireyim dedim.
çamaşır topladım yenilerini astım.
yatakları ve salonuve banyoyu topladım.
evi havalandırdım.
sadece yerleri süpürme ve ütü kaldı.

ağol canım.bir an evvel akşam olsun diye bekledim resmen.
evi temizlemek çok zorladı beni.
çok şükür bitti her yer.

sağlık,sıhhatle mutlulukla yaşa canım.:)
Okurken yoruldum valla ellerinize sağlık :)

En azından ikramları hazırlamak mutfağı toplamak wc yi lavaboyu yıkamak hazır olarak beklemek gerekiyo ben buna çok takıntılıyım ve son saat haber verilince birinden biri eksik oluyo :)
tamam insanlık hali hepimiz dağınık olabiliyoruz ama bu benim özelim diye düşünürüm kimsenin görmesini istemem hep .

birde ben normalde gelecek misafirler gelmeden herşeyi hazır eden son dakikaya hiç iş bırakmayan bir insanım ki benim o zamanki ruh halimi bir düşünün:KK16:

ben ablamın bile ev dağınıkken gelmesinden hoşlanmam.
kendi kendime huzursuz olurum düzensizlikten.
vakit buldukça dolaba bir şeyler koyabilirsen hazırca çıkarırsın ani misafire.

biz de pek olmaz ama geçen yıl eşimin yiğeni gelecekti.
yemek saatini de geçmişti bana göre.
telde eşim yemeğe mi çaya mı gelirsiniz diye sordu.onlar da yemeğe demişler.

günlerden pazar ve akşam!
çocuklar banyo yapmak üzere,yıkanan çamaşırlar katlanacak,ütü,p.tesine yemek yapılacak ve ben yine çok yorgunum.
Allah'tan dolapta fasulye vardı.hemen onu çıkarıp ocağa koydum.pilav,salata,vs.

kadın olmak zor zanaat.. :anneadayı: şu 2 dkda anlattıklarınızı okurken bile yoruldum ki birde yapıyoruz. ben mutfakta zaman geçirmeyi seviyorum ancak ütü tam bi işkence.. :KK12:onun dışında temizlik yormuyo. en çok banyo ve mutfağa önem veriyorum domestos ve cif tüm yüzeyler olmazsa olmaz.:KK68:. geriye kalan çamaşır, bulaşık makinenin işi zaten çok şükür :KK28: sizinde varsa memnun olduğunuz ürünler yada pratik taktikler alabiliriim kızlaar :KK15:

kadın olmak zor zanaat.. :anneadayı: şu 2 dkda anlattıklarınızı okurken bile yoruldum ki birde yapıyoruz. ben mutfakta zaman geçirmeyi seviyorum ancak ütü tam bi işkence.. :KK12:onun dışında temizlik yormuyo. en çok banyo ve mutfağa önem veriyorum domestos ve cif tüm yüzeyler olmazsa olmaz.:KK68:. geriye kalan çamaşır, bulaşık makinenin işi zaten çok şükür :KK28: sizinde varsa memnun olduğunuz ürünler yada pratik taktikler alabiliriim kızlaar :KK15:

bende çamaşır asma toplama işini hiç sevmezdim. hatta beyaz çamaşırlar yıkanınca sermek gözümde büyürdü. 2 yıldır istiyordum bu sene almak kısmet oldu . kurutma makinesi aldım. şu an çamaşır işi inanın gözümde büyümüyor. hatta aynı gün içinde yıka kurut ütü hepsi bile bitiyor.
ama onun dışında başka bir sayfada bahsedildi bir kitaptan derle topla rahatla diye. yazarı maria koren di sanırım. ben şu an onu okuyup evimi toplu dğzene sokmak istiyorum .inşallah işe yarar

Benim de domestos ve cif vazgeçilmezim :) ama bugünlerde ace çamaşır suyuna takmış durumdayım :) evim de benden önce kiracılar oturmuş fayansları duvarlar dolaplar hepsi yüzüne bakılmayacak derece de pisti evi alınca maddi olarak zora gireceğimizden değiştiremedim..kaç kutu cif kiloluk domestos bitirdiğimi kaç eldiven harcadığımı inanın bilmiyorum :) şimdi o pislikten eser yok tabi ;) ama banyom hiç içime sinmez temizlesem de yüzüme gülmüyordu aceyi arada beyazlara kullanmak için almıştım.bi kaç gün banyoyu temizlemek için çeşitli ürünleri denedim en son aceyle fayansları patlattım :) domestosu herkes çok seviyo eminim ama sanki iki üç yıl öncesi gibi güzel temizlemiyo gibi geliyor bana :) psikolojik mi bilmem ama :)
Tabi yine de vazgeçmiyorum :)
hepsi sağlığımız a zararlı aslında o da çoook ayrı bi konu :)

Back
X