En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Evi topladım
Sofrayı kaldırdım
Çarşaflarımı değiştirdim
Evi süpürdüm
Toz aldım(sehpahalar,kapılar,koltuk kenarları,aynalar,pirizler)
Banyo,wc yıkadım
Çöp attım,havlu,peçete temiz koydum
Bulaşık makinesini boşalttım,doldurdum
Bulaşık yıkadım
Ocağı sildim
Beyaz eşyaları cifle sildim(buzdolabı,dondurucu,b.makinesi,ç.makinesi)
Mutfağı süpürdüm,yerlerini elimle sildim
Ocağın etrafını sildim
Buzdolabının içini sildim
Merdivenleri süpürdüm
Süpürgeyi boşalttım,temizledim
Makinayı çalıştırdım

Yorgunluktan öldüm birde regliydim kaç kere gözlerim karardı,bayılacak gibi oldum ama yapmasaydım içim rahat etmezdi:KK53:

Bir gunde yapardim ama artik yetismiyo cogu zaman ufaklik izin vermiyo...evimiz 120 m2 balkonlar cok buyuk bizim ev o kadar buyuk degil

hmmm... Kız bana da izin vermiyor da ben birine emanet ediyorum (kv'ye) temizlik yapıyorum o gün. fakat yine de yetişmiyor.

evim 150 metrekare. 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo, kiler, küçük wc.
ayrıca;
1 pimapenle kapalı yaklaşık 4 metre balkon,
1 açık balkon (yaklaşık 4 metre) ve
1 adet de cam balkonla kapalı şu an oturma odası olarak kullandığımız 15 metrekarelik balkon.
VE EVİMİN TÜM CAMLARI FRANSIZ CAM :(

çok büyük olduğu için yetiştiremiyorum herhalde.
zaten 1 tam gün cam silmekle geçiyor.

mutfaktan çıkmama az kalmışken bi iki tane öneriyle geldim hanımlar.üst üste üstüme yığılacakmış gibi duran bazı dolap raflarım yeniden düzenleyince yarı yarıya ferahladı yer açıldı.Şimdi siz siz olun beğendiğiniz çay takımını ( özellikle a101 e geliyo ) benim gibi ucuz diye hemen almayın.Bi zaman sonra çay bardağı illa ki kırılıp azalıyo çay altlıkları duruyo.Saydım şimdi 30 tane çay altlığım var ama 30 tane çay bardağım yok.Hele bi tane kırmızı kuşlu çay setim vardı hiç bardağı kalmamış ama çay altlıkları duruyo.Bundan sonra azaldıkça sadece çay bardağı alıp çay altlıklarının birikmesine izin vermeyeceğim bu bir.İkincisi mevve suyu -çay - gazlı içeçeklerin yanında promosyon olarak verilen bardak tabak kase gibi şeyleri sırf yanında bişey veriyo diye toplamayacağım.Dolapları yerleştirirken böyle takım olmayan tek tek ürünler göze hoş gözukmüyor nedense.bi tane kola bardağı bi tane lipton ıce tea bardağı derken birde hepsinin boyutu biçimi farklı nereye koycağımı şaşrdım böyle ayrı ayrı.Üçüncüsü ihtiyacım olmayan bir şeyi sırf beğendim diye sırf güzel indirime girmiş diye almayacağım.Misal çaydanlık.Az kalsın hafta sonu bernardodan şu meşhur düdüklü çaydanlık 70 lira hemde kırmızı diye alıyordum ki demliği küçük diye vazgeçtim.iyiki kendimi tuttum şu an mutfak dolaplarımın büyük olan bir rafında 2 tane bekliyor sırf misafir gelince kullanırım diye.Birde her zaman ocağımın üstünde olan var etti 3.Ne gerek var 2 tane zaten yetiyordu üçüncüyü almam müsriflik olmuş diğerleri dolap beklesin diye.Herşeyden bi günlük bi de özel günler için diye 2 takım yapsak yeter kısacası.Kırıldıkça eskidikçe yenisi alınır zaten.en güzeli sade hayat.Ne kadar az eşya o kadar az iş.
aynen,canı gönülden katılıyorum sana canım

hmmm... Kız bana da izin vermiyor da ben birine emanet ediyorum (kv'ye) temizlik yapıyorum o gün. fakat yine de yetişmiyor.

evim 150 metrekare. 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo, kiler, küçük wc.
ayrıca;
1 pimapenle kapalı yaklaşık 4 metre balkon,
1 açık balkon (yaklaşık 4 metre) ve
1 adet de cam balkonla kapalı şu an oturma odası olarak kullandığımız 15 metrekarelik balkon.
VE EVİMİN TÜM CAMLARI FRANSIZ CAM :KK43:

çok büyük olduğu için yetiştiremiyorum herhalde.
zaten 1 tam gün cam silmekle geçiyor.
Balkon fazlaymis sende de.benim de mutfak cam balkon gayet buyuk.cocuk odasinin balkonu oturma odasina kadar uzaniyo bir de yatak odasi balkonu var pimapen kiler olarak kullaniyrum.3+1 kilerim mutfakta bi bolum.salon kisin kapali camlarim normal....cam balkon soguk degil mi oturma odasi olarak kullanmak icin....buyuk ev zor dubleks filan hic dusunemiyrum

evlerini bir günde temizleyenler!

Evleriniz kaç m2?
Kaç oda?

ben başlayınca cam kapı sil süpür toz al valla herhalde 3 günümü alır.

1 gün yetşyor bana 120 m2 3+1 bi odam boş sayılır ama çamaşır sermek için kullanıyorum salonda oturuyorum günlük başkanoturmanodam yok ıvır zıvırım yoktur hiç onun için kolay temizleniyor bide evden elimü çekmesiğim için genel temizlikte çok zorlanmam tani bu 1 güne mutfak dahil değil mutfak aytı 1 gün alıyor heryerde sade evim ama mutfakta abartmışım biraz çok tabak çanağın var

Balkon fazlaymis sende de.benim de mutfak cam balkon gayet buyuk.cocuk odasinin balkonu oturma odasina kadar uzaniyo bir de yatak odasi balkonu var pimapen kiler olarak kullaniyrum.3+1 kilerim mutfakta bi bolum.salon kisin kapali camlarim normal....cam balkon soguk degil mi oturma odasi olarak kullanmak icin....buyuk ev zor dubleks filan hic dusunemiyrum

ben de yatak odamın balkonunu (pimapenle kapalı olan) yüklük ve koşu bandı için kullanıyorum :)
cam balkonumuzda yaklaşık 1,5 - 2 metrelik bir petek var. şu anlık idare ediyor bizi. çook çook soğuklarda küçük odaya geçiyoruz.
dubleks ben de düşünemiyorum. hayalim 1+1 :)

Günaydın herkese
Sabah 6 da kalktım kahvaltı hazırladım mutfağı yopladım ocağı fırını sildim fayansları cifledim akşamın yemeğini ayarladım oğluma öğlen için köfte çıkardım 8 de mutfaktan çıktım
Banyoyu topladım ec klozet cifledim havluları değiştirdim
Yatakları yopladım odalatınhavalandırdım koridoru ve mutfağı süpürdüm
Yatak odasının tozunu aldım ve süpürdüm
Öğlen oğlum uyuyunca ütü yapmayı düşünüyorum
Benden bu kadar

Herkese kolay gelsin.bugün kahvaltıyı topladım mutfağı toparladım süpürge ysptım mutfakta kullandığım bezleri çamaşır suyuna bastım dün yıkadığım çamaşır vardı onları terasa astım yatakları topladım.etrafta ki fazlalıkları topladım ve çıktım.hem çarşı ya gittim hem pazara gittim şimdi de geldim .sırada ki yapılacaklar :
Kumdş aldım pazardan onları makineye atıcam.bştşnce asıcam.
Yemek yapıcam
Bi de çsy keyfi yapıcam.:KK45::KK73:

Ütülerde bitti çok şükür oğlum uyanmadan
Bu arada kızlar bu ocak başlarını nasıl temizlicem ya bi mevzu vardı sanki ben o zmn dikkat etmemişim

Herkese kolay gelsin.bugün kahvaltıyı topladım mutfağı toparladım süpürge ysptım mutfakta kullandığım bezleri çamaşır suyuna bastım dün yıkadığım çamaşır vardı onları terasa astım yatakları topladım.etrafta ki fazlalıkları topladım ve çıktım.hem çarşı ya gittim hem pazara gittim şimdi de geldim .sırada ki yapılacaklar :
Kumdş aldım pazardan onları makineye atıcam.bştşnce asıcam.
Yemek yapıcam
Bi de çsy keyfi yapıcam.:KK45::KK73:

kumaşı ne yapacaksın??

Yarına az iş kalsın diye akşamdan biraz iş yaptım.onları yazayımda topik e hareket gelsin.bildirimler azaldı buraya yazanlar azaldı kimileri başka topiklerde devam ediyor kimileri artık bende burdayım diyo 2 günde unutuyo.bende heyecanım kaybolmasın diğer arkadaşlara da iş yapma şevki gelsin yazmaya devam ediyim bari arkamdan gelen olur belki.
Bugğn pazar çarşı ysptım geldim yemek hazırladım makineye çamaşır attım astım yemek yedik çay içtik falan sonra kalktım yukarı katların halılarını fırçaladım saçlardan arındırdım yarın da çırpıp süpürcem.bsnyoyu lavaboyu cifledim yerlerini sildim havluları değiştim yenilerini taktım.mutfağı tezgahı tertemiz silip makineyi çalıştırdım.çaydsnlığı yıkayıp yeni su doldurdum çayını da koydum sabaha hazırlık olsun. peynir zeytin reçel bal tahin-pekmez hazırlayıp cam kaplara ağzını kapakladım.bal reçel tahin pekmez dışındakileri dolaba kaldırdım oda kahvaltıya hazır olsın diye en azında bş 10 dakika daha fazla uyuyabilirim.mutfsk bezlerini havlularını Domestoslu suya bastım lavaboyu da domestosla fırçaladım.evin merdivenlerini sildim.

Günaydınlar herkese
Sabah raporu :
Kahvaltı hazırlandı yapıldı mutfak toparlandı bulaşık mak doldurulup çalıştırıldı çaydanlık temizlendi ocak fırın silindi ocak başları kaynatılıp ciflendi sandalyeşer silindi çocuk odası yatak odası yozu alındı silinip süpürüldü banyo wc duşkabin ciflendi yerler silindi paspaslar değiştir
Koridor süpürüldü silindi dış kapı silindi ayakkabılık tozu alındı tüm evin pencere kenarları ve kalorifer petekleri silindi salon tozu alındı biraz dinlenicem salon ve mutfak süpürülüp silinecek hafta sonu eşim evde hiç iş yapamadığım için cumadan baya girdim
Hadi herkese kolay gelsinnn

Günaydın bende bu saate kadar yaptiklarimin raporunu verim bari belki daha da motive eder.
-Bulaşık m. Çalıştırıldı bitince bosaltıp sabah çıkan kirliler dizildi
-caydanligimda kirleclenme olmuştu sirkeli suyla kaynatıp dışını bi güzel cifledim
- ocak tezgah üzeri sandalyeler bi güzel ciflendi
-Mutfak masasının cami detarjanla silindi
-2 makine çamaşır yıkandı serildi 3.üncüsü makinede
-oglumun odasındaki dağınıklığı topladım
-önceden kurumuş çamaşırları katladim yerine kalkicak. Şimdilik bu kadar

Kahvaltı hazırlandı toplandı.makine boşaltıldı yerine kirliler yerleşti.mutfak temizdi ordan üst kata çıkıldı.yataklar toplandı camlar açıldı odalar bi havalandırıldı.kirliler sepete atıldı.küçük olan yolluklar çırpıldı sermeden yerler el ile silindi.sonrs serilip süpürüldü.eşyaların tozu alındı.dağınıklıklar toplandı.

Öğlen raporu :
Mutfak ve salon süpürülüp silindi mutfak balkonu yıkandı makinaya öamaşır atıldı ve asıldı salonun örtülerinü dün yıkayıp ütülemiştim toZunu alınca onlarıda serdim bu gnlük bi yemek yapma kaldı onada daha karar bile veremedim

Back
X